Ahojte. Chcem len vás názor, čo by ste asi spravili vy...
Od muža som odišla, požiadala som o rozvod...
Momentálne je na liečení, no jeho rodičia, moji ešte svokrovci a našim deťom babka a dedko... Samzorjeme ze nechcem nikomu branit aby sa stretli s deťmi,...
K veci...
No muž mi ešte pred odchodom povedal aby ja som sa ozvala im prvá, lebo oni to neurobia.. No, na jednej strane, nechcem brániť aby videli deti ale na druhej strane nechcem, aby o mne napr na súde povedali ze som im nechávala deti a išla sa kdesi flákať.. Viem čoho sú schopný...
Takže som si povedala ze si počkám keď oni napsiu mne čo ich ego neurobí lebo neskutočne sú hrdí a egoisti.. Tak im posielam fotky deti.
Čo by ste spravili vy? Ako by ste sa zachovali? Ďakujem za názory.
Neurobila som nič. Čakala by som či oni sami prejavia záujem o deti - vnúčatá.
Nie si povinná vyvíjať žiadne extra aktivity. Ak chcú tak sa ozvú
Pre klud v rodine by som im napísala, ze v prípade záujmu sa samozrejme s deťmi môžu stretávať naďalej, v mojej prítomnosti (nepises kolko maju rokov), aby mi to dopredu oznámili, aby sme sa vedeli zariadiť, nakoľko mame aj svoje aktivity. Ked vies, aki su, tak aby si bola na to pripravená...
Na súde ťa nikto nemôže obviniť, že svokrovcov nedávaš deti, keď si ich ani nepýtajú ani vás nekontaktujú. Ak si im doposiaľ v tom nebránila, tak nevidím dôvod prečo im písať.
@lienka.7 deti majú 2,5r a 4,5r.. Sú ešte maličké, ono to je tak, že tiež nemám hocikedy čas, lebo chodím do práce.
@hugob no nejaví zatiaľ záujem o ne, aj keď mi to je divne, možno čakajú ze sa ozvem sama, ale tiež chodím do práce, učím sa lebo študujem, takže tiež to nie je cesta jahôdkou.. Oni majú hrdosť napísať prvý,.. Oni nemajú chrbtovu kosť
Ked je ich ego väčšie ako záujem o vnúčatá, určite by som ich nekontaktovala prvá.
ako sa poznam tak by som cakala ci sa ozvu. Ja by som sa neponukala, ved oni chcu vidiet vnucata, byt s nimi nie? Tak ked chcu nech sa opytaju, nech zavolaju, s tym by som ziadny problem nemala. Len aby urobili ten prvy krok.
Prestala by som aj tie fotky posielat... nemaju ocividne zaujem... Kontakt na teba majú. Tiez si zachovaj svoju hrdost, nic si im nespravila (predpokladám).
Nechcem byť zlá ani nič len chcem upozornit na to že aj oni ako babka s dedkom ťa môžu dať na súd a žiadať stretávanie s deťmi. Mám to zistené a overené keď som sa ja rozvádzala. Ja mám našťastie dobrý vzťah s bývalými svokrovcami takže toto nemusím riešiť ale ja by som im napísala že keď budú chcieť vidieť svoje vnúčatá nech sa ozvu že určite nájdete spoločný termín. tým si si svoju povinnosť splnila a ďalší krok je na nich🤷
nerobila by som nejaké problémy, chcela by som aby sa deti so svokrovcami stýkali, nechcela by som ich o starých rodičov pripraviť, tak by som im poslala fotku, zavolala, ale tak ide aj o to aký je človek povahovo
Napísala by som im správu, že ak majú záujem, môžu k vám prísť navštíviť deti. Deti by som u nich samé nenechávala