Svokra

vero965
12. aug 2022

Ahojte🙂
Prosím vás som úplne zúfalá. S priateľovi mamou nemáme absolútne dobrý vzťah. Už po zoznámení bola ku mne chladná a raz mi dokonca povedala že som nudná a mám ísť do izby lebo si s ňou nechcem dat vino a horsie poza môj chrbát. Momentálne čakáme spolu bábätko a tu sa to zhoršilo. Spočiatku sa tešila - chcela ísť na nákupy pre malé - čo sa následne ani neozvala či pôjdeme alebo nie, následne keď sa dozvedela že dieťa nechceme dat pokrstiť a nechcem zavinovačky, citujem: “je jej z nás zle”. Nasledne sa zas začala pýtať čo ešte potrebujeme a prečo jej ja neposielam čo ma kúpiť ( pritom ona mi absolútne nenapíše a ja nebudem niekomu len tak sama od seba posielať čo ma kúpiť svojmu vnucatku). Ďalej sa urazila lebo ja jej sama od seba neposlem ultrazvuk dieťaťa a ona sa ani neopyta čo a ako na poradni alebo ako sa cítim nič. Teraz sme tam neboli 3 týždne zo zdravotných problémov atd. Hneď ako sme prišli poznámky typu konečne atd - Pritom vždy keď sa plánuje oslava alebo niečo tak bez nás, nám je len oznámený dátum a hotovo- žiadna kominikacia či niečo nemáme hlavne že ostatný si vedia povedať a presúva sa to kvôli ním. Ďalšia vec čo ma vytocila- naša izba u nich totálne zaprataná jej a jej dcéry vecami, jej plavky oblečenie a podobne na posteli, zo skrine vybraté moje a priateľove veci- no proste je to jej izba a nie naša izba, pritom sa sťažujú že tam nebývame častejšie a nespavame (lebo jej dcéra tam býva stále- a to na ňu frfle poza chrbát že na čo sa teda sťahovala preč). A najviac čo ma dorazilo si dohodli dovolenku a mám ísť strážiť dom na týždeň- keď už mám vymyslený svoj program a nemôžem ani priateľ nakolko je odcestovaný. A tu mi začali tlačiť ´´do hlavý´ aby som si svoj program priniesla k ním do domu. Prosím vás poraďte mi či som ja nejako precitlivelá alebo ako si mám poradiť. Nebaví ma už stále sa z nej nervovat. Beriem to že to je priatelova mama mám pred nou určitý rešpekt ale nebaví na že my sme pre ňu s priateľom jak pes- oni sa dohodnú všetci a nám je len oznámené a my sa musíme im prispôsobovať. Priatel nikdy nič nepovie je ticho a radšej mi povie že tam nemám chodiť co mi je ale hlúpe že on tam pôjde a ja nie. A zas ma nebaví stale keď tam prídem sa hrať len na telefóne a čakať kedy co zas do mna tým jej milým štýlom rypne. Ďakujem vám za rady.

dadis
12. aug 2022

Ale ved ona ti nie je rodina, ked nie ste zobrati.. nemusis nic.

vero965
autor
12. aug 2022

@dadis podľa mňa kedže cakam jej vnúča a žijem s jej synom tak musím. Rodina to v podstate ešte nie je ale bude to babka môjho dieťaťa.

dadis
12. aug 2022

@vero965 Si manzelka? Nie. Tak nemusis. Tieto novodobe hranie na rodiny mi hlava neberie. Ja som s mojim muzom chodila skoro 5 rokov pred svadbou. Ani Vianoce, ani sviatky a oslavy som s ich rodinou neabsolvovala do svadby...

matovicova
12. aug 2022

@vero965 poviem ti úprimne tvoja svokra iná nebude a bude to ešte horšie, keď sa malé narodí. Tvoj priateľ robí chybu, lebo on si má vedieť buchnúť do stola a mame povedať, že jej správanie je cez čiaru. Bohužiaľ budeš si musieť nastaviť so svokrou hranice sama..nevie sa zmieriť s tým, že už nie je jediná žena v živote synáčika 🍀

lalala94
12. aug 2022

@dadis a to ak by boli manželia, tak by musela ísť strážiť svokrin dom? 😀 Veď to nemá absolútne žiaden súvis...

vero965
autor
12. aug 2022

@dadis nehnevaj sa na mna ale nejaký papier mne osobne v živote neurčuje kto je moja rodina a kto nie. A tu nejde o vzťah môjho priateľa a mna ale o vzťah môjho dieťaťa a jeho babky v prvom rade kde ja ako jeho matka nerada chodím. Teraz na Vianoce alebo na oslavu môjho dieťaťa nebudem volať jeho babku lebo nie sme rodina - teda zobratý ?

dadis
12. aug 2022

@lalala94 No uz by bola v rodine, takto pani ziada o laskavost cudziu osobu. Ja by som jej povedala, ze ci jej moze postrazit dom niekto z rodiny, ze my ani rodina nie sme..

dadis
12. aug 2022

@vero965 No praveze ten papier to urcuje..

veronika_sk000
12. aug 2022

@vero965 ja by som s nou nic neriesila a hodila by som s partnerom rec, nech s nou veci odkomunikuje, minimalne nech jej povie, nech do teba nerype..rodina-nerodina, elementarny respekt by k tebe mat mala, ako k hociakemu inemu cloveku, tak, ako ho mas aj ty k nej..mimochodom, my tiez nie sme zobrati este, ale mame spolu dieta a svokru ako rodinu beriem, je to mama muza, s ktorym mam dieta a s ktorym som sa rozhodla zit cely zivot...na druhej strane, ja mojej svokre narovinu poviem, ked sa mi nepaci, ako so mnou rozprava alebo podobne..samozrejme, treba zvolit vhodny sposob komunikacie..ked uz teraz je tvoj partner z maminy pokakany a boji sa jej nieco povedat, necakaj, ze sa to zmeni a niekedy sa sam od seba za teba postavi..toto by mi vadilo asi najviac..so svokrou nezijem, ale s muzom ano

lalala94
12. aug 2022

@dadis tak ja neviem, ale mne už táto obsesia s manželstvom na tomto fóre príde naozaj cez, a to píšem ako vydatá. Ak by bola oficiálne v rodine, tak by to bolo ok, že jej určuje, ako má stráviť celý týždeň a len tak bez opýtania jej oznámi, že má strážiť jej dom? Podľa mňa nie. Nádejná svokra má očividne problém a myslí si, že sa okolo nej točí celý vesmír, a to nezmení žiadny papier.

gabika128
12. aug 2022

@vero965 ja ani z tvojej strany nevidím žiadnu snahu s ňou vychádzať 🤷‍♀️ väčšinu vecí čo si opísala by som si ja so svokrou super odkomunikovala, aj vínko dala, aj fotku z ultrazvuku doniesla, nie iba poslala atď.

vero965
autor
12. aug 2022

@dadis tak to je pekne že sa v 26 rokoch dozviem že moja mama a otec nie sú rodina darmo majú spolu 2 deti a žijú spolu už xy rokov. Veci ako rodina nie sú ozaj len o papieri.

vero965
autor
12. aug 2022

@gabika128 ja nemám problém tiež by som si to vino s ňou dala, ale keď proste nebola chuť nemusela hneď na mna vyletieť že som nudná a mám ísť do izby a rozprávať o mne zle veci poza môj chrbát. A ultrazvuk? Tak sme jej to oznámili ako jediná dostala fotku v krabičke s testom aby sme jej spravili prekvapenie - ani moja mama to tak pekne nedostala jej som to len oznámila. Následne začala rýpať do krstín a podobne a ani partnerovi nenapisala ako a čo. Jeho otec stále píše ako sa máme ako poradňa, zavoláme si a podobne.

yoxinka
12. aug 2022

@vero965
Problém nie je svokra ale tvoj frajer, jej synáčik. Pokiaľ si on neuprace mamičku, stále to u vás bude tak ako píšeš a s príchodom dieťaťa sa to celé ešte zhorší. Mňa by z takého chlapa, čo si nevie buchnúť po stole, načisto trafil šľak.

dadis
12. aug 2022

@vero965
@lalala94 Ano, mozno to je obsesia, ale pre mna uplne prirodzena vec. Mne je neprirodzene sa neozenit/nevydat, ak planujem s niekym rodinu, ale asi to suvisi aj s mojou vierou..a trochu romantickou dusou 😀

gabika128
12. aug 2022

@dadis ja som mužovi po pár mesiacoch randenia povedala, že dieťa až po svadbe alebo bude mať priezvisko po mne a to nie som ani romantická duša, ani veriaca 😂

vero965
autor
12. aug 2022

@dadis je to pekne že máš taku romantickú dušu ale trosku akceptácie toho že pre druhého to nie je taká podstatná vec. Nepoviem ja sa tiež chcem vydať za partnera- neskôr keď porodim. Len teda nechcem mat takéto vzťahy s jeho rodinou keď už budeme spojený tým že budem matka ich vnúčaťa.

svetlonos
12. aug 2022

@vero965
tvojim problemom je tvoj priatel, nie jeho vadna matka. On ma byt chlap a postavit sa za teba ale evidentne da nevie sni za seba.
Chces zit s takymto muzom ?? Ries skor to, pretoze tento tvoj pribeh blbou skoro svokrou len zacina. Ta zozeru ked sa nezariadis podla seba. A uprimne, vobec by som neiniciovsla jej zaujem o mna a dieta.
Skor odisla od polochlapa a ostala rafsej sama s dietatom, sice narocne ale aspom by mi nikto este dodatocne neliezol na nervy.

dadis
12. aug 2022

@vero965 Ved ja to akceptujem, je to tvoje rozhodnutie, ved to je len pre teba vyhodne sa distancovat a ziskat si viac ucty od druhych. Ved vnuca jej neberies, ale cudzi dom strazit nemusis ani na rodinne oslavy..

thoughtfulweirdo
12. aug 2022

Pre mňa je pri takýchto problémoch kľúčové, čo na to partner. Pri nedorozumení medzi partnerkou a matkou by mal on robiť takého "tlmočníka" medzi vami. Nie preto, že by ste si to nevedeli vyriešiť samé, ale preto, že vy dve ste si navzájom cudzie a spája vás len on, plus by mal byť takým hlasom rozumu medzi ženskými emóciami 🤭 samozrejme nemám na mysli rozoberanie nejakých žabomyších blbostí typu kto sa na koho ako pozrel, ale ak máš istotu, že o tebe poza chrbát jeho mama šíri niečo nepekné, nemal by byť voči tomu ľahostajný. Takže ja by som to riešila s ním, aj to klebetenie, aj ten nátlak na stráženie domu. Svokre oznám, že bohužiaľ jej dom strážiť nemôžeš, ale zároveň by ju aj jej syn mal upozorniť, že už to preháňa.

maty112
12. aug 2022

@vero965 nemusis nic...ani ju tolerovat ani respektovat...to ze je starsia a matka tvojho muza neznamena ze ju musis respektovat...vy dve medzi sebou ste dospele cudzie osoby...takze pokial ona nerespektuje teba ty ju nemusis tiez... za to ze je matka tvojho muza za to nema privilegia... preco by mala mat? tebe nieje nic... preco ona moze a ty nesmies? 🙄

matullienka
12. aug 2022

Mala by si cim skôr hodiť vážny rozhovor s priateľom, nech si ťa láskavo pred mamou zastane a postaví sa za teba ako chlap. Ono pri tehu hormónoch sa môže veľmi rýchlo stať, ze raz prestreli a ty na ňu vyletis a to ani jeden nechcete

cacianka
12. aug 2022

Nie, nemusíš tam chodiť.
Nie nemusíš strážiť dom.
Nemusíš.
Nie je to vaša izba, keby bola,tak v nej neroztahuju svoje veci, nerobia bordel. Mne toto urobia 3x, tak dosť, viac tam nejdem.
Neprejaví normálny ľudský záujem o bábätko - nič jej nehovorím,neposielam,
Nechcem od nej ani nitku, ani bodyčko, ani dudel.
Na oslavy nepôjdem, mám program,lebo som nevedela.
A v prvom rade narobím poriadok s partnerom, bude otcom tak nech má gule. Mal ich keď plodil, tak nech ich má aj pre život a svoju novú rodinu.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
12. aug 2022

@vero965 tak zastat by sa ta mal tvoj mily.
Ked toho nie je schopny, tak jej povedz Ty veci narovinu. Nam nikto okrem babky veci pre babo nekupoval, ani by som so svokrou, ani mamou nesla na nakupy. Dostavali zakladne info a vsetko sme si riesili my s manzelom. Zabrzdi svokru, alebo obmedz kontakt. Moja mama mi bola s malym "pomoct"...ja mala len nervy z jej reci a 30r nazorov o dojceni, cumliku a spani. Svokra sa nam nemiesala do vychovy ani nic.
Ked nepojde dohovorit, tak obmedzit kontakt. Uvidis, ze psychicke zdravie bude casom prednejsie ako slusnost ist k svokre.

euka210
12. aug 2022

@cacianka perfektne napisane 👍

isis234
13. aug 2022

Zlyhala komunikácia... tvoj partner musí povedať svojej mame, že sa rozhodol, že bude s tebou žiť. Tak, ako si vy dvaja usporiadate život. Žiadne nariadenia, čo máte a nemáte robiť. Sadni si spolu s jeho mamou.. uvar kávičku, poprípade zákusok upeč, alebo kúp a povedz jej ako si ty predstavuješ život s jej synom. Ona nech povie ako si to predstavuje ona. A... Kompromis. Pri tej príležitosti jej povedz, že si neželáš, aby ťa ohovárala a jednala s tebou ako s malým deckom (poslať do izby..??? nemáš10 rokov?? ) Máš svoj program, Bodka. Mala ti povedať včas, aby si jej strážila doma. Je to jej problém, nie tvoj, nezaoberaj sa tým. Povolíš jej raz, bude si na to zvykať stále. Nech rešpektuje tvoje súkromie. Ak v izbe má veci jeho sestra, nespala by som tam. Má tam ona súkromie a jej sa to isto nepáči, že tam spíte. To tiež so svokrou dohodnúť. S mobilom by som sa nehrala ak som na návšteve. Bud pri nich, rozprávaj sa s nimi. Nebudú mať možnosť hovoriť o tebe poza chrbát. Držím plačeky,,

terezka1947
13. aug 2022

Vy s priateľom bývate kde?

ls56
13. aug 2022

Joooj moja pockaj este ked porodis,to tu budes posat dalsie lítania o svojej svokre😂😂😂

janetinka27
13. aug 2022

@vero965 s nou sa nenadrapuj. na riedenie tychto problemov je tvoj partner. naco ti hovori, co po edala o tebe jeho mama. mal jej hned povedat,ze si to nezela.
ty sa netrap, ze musis, lebo je to babka vaho.dietata. nech si ta najprv tvoj chlap vezme a potom ries nejaku jeho rodinu.
inak ty sa nechces vydat za neho? rozpravali ste sa o tom?
ziadny dom by som nesla strazit, nech si najdu ineho straznika.