Svokor si ku mne dovoľuje

14. jún 2022

Majú už 70 r a keď sme u nich my mladí tak si tak dovoluje ku mne svokor ,ako stará škola má také blbé poznámky a že on všetko vie a my mladí nič ..
Ale keď prídu k nám návštevu tak sú ako medik.
Ja nemám chuť k nim chodiť,niesom ich dcéra aby sa tak ku mne chovali a ponižovali mňa čo robím zle a čo mám ako robiť. Áno dotkyna sa ma to mám skoro 40 niesom malé decko.
Nechýba veľa a pošlem ho niekam..{} fuj také nervy mám

autor
14. jún 2022

Ja mám taký pocit že im to robí dobre ,keď ma vyprovokujum .
Prosim o radu ktorá zábere hneď. Alebo mám byť priama a povedať im hneď ..ale ja sa držím toho že treba si najprv premyslieť čo povedať a ale budú následky. 😏

autor
14. jún 2022

Hej všetci sú ticho , nič nepovedia. Je to ich otec

autor
14. jún 2022

Haha nechodím tam robiť im , tak asi to ho štve..kedysi som chodila ale bolo všetko na p..ale tak bolo im dobre keď kto

dazdovka
14. jún 2022

Uzemnit ich zopar argumentami, ktore su nepriestrelne. Svet sa zmenil a aj ked sa mu zda, ze stare pravdy budu platne vzdy, treba ho uzemnit, ze on objektivne uz nerozumie tejto dobe a je dobre aby si take nazory radsej nechal pre seba. V istom veku uz clovek straca schopnost ponat nove informacie a komplexne ich prepajat, takto mu to treba jemne ozrejmit, ze proste lepsie uz veciam neporozumie a v ramci dobrych vztahov by sa mal zamerat len na pozitivne myslienky, aby sa mu pozitivne aj vratili.

petranelkova
14. jún 2022

Pokial ta to vyprovokuje bude to robit stale. Nenechaj sa, pretoze to ho bude len dalej k tomu podnecovat, nebude to robit dobrotu.

sara07
14. jún 2022

každý sa k tebe správa TAK ako mu Ty dovoliš
platí to celé storočia

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
14. jún 2022

Nechodievaj tam vôbec a hotovo, nech ide muž sám s deckami, alebo Nech prídu oni k Vám.

zdenkastanka
14. jún 2022

Nechodila by som tam vobec.za takychto okolnosti isto nie. Ako pises, nie si ich dcera.
..nech si tam chodi muz sam, popripade s detmi.

janetinka27
14. jún 2022

nedaj sa vyprovokovat. ked hustne atmosfera, odid z rozhovoru, zo situacie.

lilitela
14. jún 2022

@sara07 To znamena ze co by mala robit?

sara07
14. jún 2022

@lilitela určit hranice napr. každý spôsobom aký vie
ak jej to vadí šuchat nohami a tiško by nemala byt, bud nechodit ale potom povedať dôvod ked sa budu pytat alebo si to vysvetlit ..
ako držať hubu a krok nie je vždy riešenie, aj tak nie je klud v rodine no nie je je dusno

svetlonos
14. jún 2022

Ani rodicia nemaju k tebe pravo takto sa chovat ! Pokial ho po dohode nabuduce neupozorni dorszne manzel, nezastane si ta- tak svokra uprac ty. Normalne na neho zvys hlas ak to aj on praktizuje.Pojokne mu povedz, nech laskavo zatvori usta a prestane s akymikolvek blbymi poznamkami na tvoju osobu. Ze uz mas tej jeho falose plne zuby, u vas doma ako baranok bozi a u nich ako 100 certov. Zobrala by som sa a viac by ma tam nevideli.
A zrovna aj keby si bola uplne gramblava a nic nevedela 😁 co predpokladam ze isto nie si. Ja ozaj nevidim dovod nechat si od kohokolvek s.at na hlavu - rodina, stari, madi. To kde sme ? Ked nema respekt on k tebe, preco ty k nemu ?

viestta
14. jún 2022

A čo si neotvorís ústa a neuzemnis ho? Každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty. Aj na hlúpe reči sa dá reagovať slusne ale rázne. Keď sa sama nevieš brániť, tak kto?

lilitela
14. jún 2022

@sara07 Ano suhlasim, v niektorych rodinach suchaju nozkami, lebo vedia, ze aspon maju klud, ale tuto to nezabera. A to je hlavny problem, ze tam vsetci cusia a aj tak robi svokor dusno. Vobec by som sa necudovala, kebyze potom bude este ona za zlu, lebo im narusa ten system fungovania, svokor bude urcite potom este protivnejsi.
Ja ked som si konecne po rokoch stanovila hranice, no, prd mi to bolo platne, bolo este horsie. Cez to vsetko nelutujem, len sa treba pripravit na "protiutok". A ten moze vyzerat vselijako. A tu uz hra rolu, ci su tam deti, ako stare, a aky je ten muz. Predpokladam, ze tento tu sucha nozkami ako ostatni.

sara07
14. jún 2022

@lilitela ale to je ich zase problém a vnutorná "vojna" môžu /nemusia
a ked to nelutuješ , niekedy stačí aj ten pocit aspon som niečo urobila, aspon som tu skusila