Svokor sa chce k nám nasťahovať

lili1910
14. jún 2017

Zdravim, rada by som sa podelila o svoje trapenie lebo uz neviem komu sa zverit..s manzelom sme spolu 6 rokov a mame krasnu dvojrocnu dcerku, je to klasika ja som na materskej plus sa snazim si nieco privyrobit ako doucovatelka jazykov, manzel pracuje v stabilnej firme uz 5 rokov..byvame v trojizbovom byte ktory si pomaly svojpomocne prerabame a skraslujeme podla nasich predstav..aby som presla k veci: manzelovi rodicia su uz niekolko rokov rozvedeni (alkoholizmus a gemblerstvo jeho otca) jeho mama sa druhykrat vydala a zije s terajsim manzelom, jeho otec sa po rozvode odstahoval k jeho mame manzelovej starkej..svokor je zvyknuty ze sa onho cely zivot stara nejaka zena, najskor jeho mama, ked sa ozenil tak manzelka (svokra) a ked sa rozviedol tak opatovne jeho mama, tá vsak pred par tyzdnami zomrela a svokor ostal v dome sám, kedze nie je schopny postarat sa sam o seba navrhol manzelovi ci by sa nemohol nastahovat k nam do bytu..vcera sa ma manzel opytal ci by nebol problem ak by sa k nam jeho otec pristahoval nakolko bez svojej mamy je hotovy, nevie si navarit ani oprat a sam v tom dome ostat nechce, ..ono by to nebol problem ale svokor je alkoholik, tuhy fajciar, ktory ešte stale sem tam hadze eura do automatov..ked som povedala manzelovi ze nechcem aby sa k nam stahoval, jednak mame trojizbovy byt, male dieta,..tak na mna vybehol ze nemoze otca len tak nechat napospas..ze vie ze sa on sam o seba nepostara.ze keby islo o mojho otca on by s tym nemal problem .a pod..svokor ma 56 rokov, je zdravy, čiperny..na predcasnom dochodku.. ja si neviem predstavit ze s nami bude byvat..nehovorim ze je to zly clovek ale je nezodpovedny a stara sa len o to aby mal pivo a cigarety..svojej vnucke odekdy sa narodila nekupil ani jednu hrkalku ale hlavna vec ze musi mat krabicku cigariet denne a min. 4 piva..nechcem aby takyto clovek s nami byval aj ked je to manzelov otec..ani neviem kde by spaval..my mame nasu spalnu, dalsia izba je pre malú..na gauci?..som uz z toho zufala s manzelom sme sa stihli koli tomu pohadat uz asi trikrat..on si neda povedat..prenho je to jeho milovany otec aj ked cely zivot nanho kaslal, a vsetko co zarobil vzdy nahadzal len do strojov..poradte ako by ste to riesili vy..

veronicka88
14. jún 2017

Predať dom a nech si svokor kúpi byt...v žiadnom prípade neutup k spoločnému bývaniu!!!

lili1910
autor
14. jún 2017

@veronicka88 ved to som navrhla ale ide o to ze onho sa treba starat..on si nevie navarit, oprat ozehlit..nic..vsetci z jeho okolia ešte hovorili ze ked sa mu raz mama pominie tak on zhnije..lebo sa o seba nepostara..ale tak to ze sa nevie o seba postarat snad nie je moj problem..ja mam male dieta a manzela..

eludka
14. jún 2017

neexistuje, bola by to katastrofa, a chce Ti muz zavesit na krk takeho cloveka? zblaznil sa?

eludka
14. jún 2017

nie ste ani jeden zodpovedny za jeho zivot a Tvoj muz nesmie uprednostnit rodinu pred svojim otcom - ak je teda normalny, no veru mas problem... :(

vespertine
14. jún 2017

Opytaj sa muza, co teda navrhuje. Ze ho chce k vam nastahovat je pekne, ale mal by to mat nejako premyslene. Ako chce riesit otcov alkoholizmus a cigarety v jednom byte s malym dietatom? Kde by mal spavat? Kto konkretne a akym sposobom sa o neho ma starat? Nech pride tvoj manzel s konkretnym premyslenym planom, ako to bude fungovat. Potom sa mozete bavit. Normalne kludne mu navrhni, ze si ochotna nad tym premyslat, ak teda vyriesi vsetky tieto tvoje namietky, pripadne aj navrhne co sa bude diat, ak sa nejake pravidlo porusi....a ci teda aj nejake pravidla budu.

tiper24
14. jún 2017

co si alkoholika do bytu a este sa starat onho? cista sebevrazda

lili1910
autor
14. jún 2017

@eludka ono je to tak..ten byt kde byvame nadobudli manzelovi rodicia ešte pocas manzelstva..po rozvode sa ho svokor vzdal, nechal ho svokre a ta nam ho darovala ked sme sa vzali..takze manzel tvrdi ze je to ako keby jeho byt a ze vdaka nemu ho mame preto mame povinnost sa o neho postarat..a teraz neviem ci je to z manzelovej hlavy alebo mu to nahovoril svokor..

elviku11
14. jún 2017

ved nech preda dom a za tie peniaze nech si zaplati nejaky opatrovatelsky domov alebo nieco take kde sa onho budu starat a vy tam budete chodit na navstevy

lili1910
autor
14. jún 2017

@vespertine spat bude v izbe co chystame pre malu, malá s nami, no a starat sa onho budem samozrejme ja..vsak ja som doma cele dni 🙂..

lili1910
autor
14. jún 2017

@elviku11 ale tam by nemohol fajcit a pit..takze by tam nesiel ani keby traktory padali 🙂

elviku11
14. jún 2017

@lili1910 nie je to jeho byt, ved sa ho vzdal. Vy ste napisani ako vlastnici bytu, on nanho uz nema pravo.
A povinnost postarat sa neznamena nutne nastahovat si ho k sebe. Moze to znamenat aj dvakrat za tyzden ist k nemu, navarit mu (nech si to prihrieva dalsie dni) a vyprat mu a vyzehlit. To by si sa mohla striedat este s nejakou inou pribuznou...

vilma7
14. jún 2017

Tak nech ide svokor do bytu a vy chodte do domu...nedá sa predať dom a niekde vo vašom okolí kúpiť pre neho byt? Raz týždenne mu operirte, chleba si ráno snáď vie natrieť a obedy sa dajú aj objednať.
Alebo daj ultimátum, že v byte sa nebude piť, fajčiť a ani tak nemôže prísť opitý, ak to bude porušovať, tak dovi dopo.
Manžel iných súrodencov nemá?
Veď je to v podstate chlap v dobrom veku, to ho môźete mať doma dalších 20 rokov, manžel si to uvedomuje???

lienocka73
14. jún 2017

Keď nevie variť, tak nech si berie obedy z jedálne zo školy, škôlky v okolí bydliska a vyprať mu budeš chodiť raz za týždeň. Upratať si hádam vie po sebe. Bože, aby sa starý chlap nevedel o seba postarať!

pragmaticka
14. jún 2017

s tymto by som nikdy v zivote nesuhlasila..keby ste mali velky dom mozno este aj to skor nie ako ano.. a muzovi by som dala velmi jednoznacne na vybér.bud jeho otec alebo ja!!!!nebud sprosta a nedaj sa muzom ukecat!! svokor je este mlady chlap.aj moj otec sa musel naucit varit a upratovat kes zostal sam! na jeho halusky dotwraz spominam.pricom ked ziö s mamou nevefel si pomaly ani vajicka urobit. a tvojmu svokrovi sa fakt da pomoxt aj inak. nech zostane byvat tam kde je. oprat mu tam moze ist aj tvoj muz raz za tyzden. upratat nejaka mila pani za par drobnych.na jedlo existuju donasky alebo nech sa nauci..urvite nepovol!!znoxite si vztah,zivot ked a vam tam nastahuje

lili1910
autor
14. jún 2017

@vilma7 ma sestru ale ta zije v cechach u rodicov svojho manzela v dome..takze to prenho neprichadza do uvahy..

pribinak
14. jún 2017

Asi by som odpadla na tvojom keby sa ma toto opytal😨

Urcite nie, pracku sa pustit naučí, jedlo si moze objednať z najbližšej skoly ci domova dochodcov. Raz za dobu mu tam niekto ta par EUR uprace, ale urcite ho nenastavuj k Vam.
Alkoholik - gameblear vam zničí manželstvo. Asi sa s nim svokra nerozviedla len tak.

Teraz ste 3ja, o rok môžete byt 4 a uz vam byt bude maly
Muz cely den v praci a opitý chlap tebe na krku, no parada!!!!!

lili1910
autor
14. jún 2017

@elviku11 ina pribuzna nie je..svagrina (jeho dcera) zije v cechach..na SR chodi dva krat do roka..takze vsetko by bolo na mne, lenze ja okrem toho ze som na materskej staram sa o dieta, o byt manzela ešte aj doucujem anglicky jazyk a mam pravidelnych ziakov..dost nam to pomaha k rozpoctu..niekedy to mam aj cez vikendy..neviem si predstavit ze sa budem ešte aj o svokra starat..dalo by sa keby bol normalny..

lili1910
autor
14. jún 2017

@pribinak on vraj manzelovi slubil ze prestane pit a obmedzi aj fajcenie..za 30 rokov neprestal a zrazu?..neverim tomu ani ja a podla mna ani manzel..len sa mu proste citi nejak zaviazany..ani neviem zaco..asi zato ze mu dal zivot ale inak nic viac..ako otec bol uplne naprd..

tncka
14. jún 2017

@lili1910 Prr zaciatok sa skus s muzom dohodnut ze docasne k vam moze chodit na obed,ak je to mozne,alebo si pride vziat. Varis pre vas,urvite by sa najedol aj on. Samozrejme nie zadarmo.A o ostatne sa hadam dokaze poztarat sam. Pripadne raz za tyzden nech si prinesie pradlo oprat. Neznasam takych neschopakov co si ani chlieb nevedia odkrojit. Ale nastahovat si ho domov je ten najhorsi napad na svete. Ani keby bol uplne najlepsi svokor na svete,ani tak nie🙂

rakahaka
14. jún 2017

Ako cooo? Ked vie ovladat automaty, co ja napriklad neviem, nebude taky neschopak a tych par gombikov na pracke a varici zvladne lavou zadnou. Nema 70! ale 56 tusim, to je relativne v super veku.
Alkoholik a fajciar k dietatu nehrozi. Mali by ste omnoho viac hadok keby ste s nim byvali, na to spolocne byvanie urcite nepristup.
Ak s araz bytu vzdal tak sa vzdal. Inak by ho isto prepil/prehral, to nech si tvoj muz uvedomi.
A co ze nechce ostat v dome sam?? V skoro kazdej dedine sa daju objednat obedy. Rano a vecer nech si natrie chlebik. Oprat by som mu popripade prisla, resp s niecim pomoct. Tot vse.

blabla22
14. jún 2017

Ahoj, prečítala som si príspevky tak zbežne, písala si, že svokor má len 56 rokov, veď to je na dnešnú dobu ešte "mladý" človek..takze sa vlastne nejedná o nejaké doopatrovanie, ale s vami môže bývať kľudne aj 30 rokov, veľkú etapu aj vášho života s mužom a deťmi..a v pomerne malom priestore..a vlastne preco- pochopila som že chorý ani nevladny nie je, čiže len preto že nevie variť a ovládať automatickú práčku ? No tak sa to pán bude musieť naučiť alebo riešiť jedalnami a podobne, tak ako všetci ostatni ľudia..toto je naozaj smiešny dôvod na to aby tak ovplyvnil život mladej rodiny. Samozrejme primeraná pomoc.rodicovi je na mieste ale predpokladám že s tým problém nemáte..ale podľa mňa sa svokor proste bude musieť naučiť žiť samostatne..niektorí muži to urobia keď odídu na internát a niektorí musia teraz no bohužiaľ..ja by som takisto bola v takejto situácii proti spoločnému bývaniu..

victory7897
14. jún 2017

Sem tam zájsť,navariť ,odniesť mu,poprat raz za týždeň ale to by bolo vsetko..z muzovej strany je to nefér..mal by sa zamyslieť

pribinak
14. jún 2017

@lili1910 ale kde, ked pije cely zivot, neprestal ani ked sa mu rozhádalo manželstvo, ani kvoli detim, tak teraz uz urcite pit neprestane a ani fajčiť.

Ja by som na toto nikdy nepristala. 3 dospelý clovek v byte to je Jak 5 koleso na voze.

volterra
14. jún 2017

S manželom sa kvôli tomu nehadaj. Ked to nabudúce opäť navrhne, tak mu pekne krásne pobal vecí, nastahuj ho k svokrovi, nech sa teda oňho postará. Garantujem ti, do týždňa ho máš späť doma a bez blbych nápadov.

esther03
14. jún 2017

@lili1910 v ziadnom pripade by som si ho domov nenastahovala. On nie je odkazany na pomoc inych (teda nie je chory, aby sa nevedel o seba postarat sam), u neho je to len ista forma pohodlnosti, ze "neviem starajte sa niekto o mna". Moj otec si nevedel uvarit ani caj, jeho aj moja mama mu servirovali vsetko pod nos. Ked uz tu moja mama nebola, otec sa naucil aj varit aj piect. Teraz pecie ako maly boh a strudle taha cez pol stola. Chlap, ktory si do svojej 60-ky nezalial sam ani kavu. Takze vsetko sa da ak sa chce.

lennulik1
14. jún 2017

Predat dom, kupit blízko od vas byt, pracku sa nauci pustit, obedy kazdy den z restauracie aa cez vikend mu mozete doniest aj vy, samozrejme nemusi byt ptavidelne
Raz za cas yam prist co to popratat a mate kazdy svoj klud

lili1910
autor
14. jún 2017

razne som povedala manzelovi ze to neprichadza do uvahy aby sa k nam stahoval ..manzel chodi odvtedy okolo mna ako nervozny lev v klietke a hundre ze ale si treba uvedomit ze aj vdaka jeho otcovi mame teraz byvanie bez hypoteky a pod..ale to ze ked bol malý jeho mama si musela poziciavat peniaze od susedov na chleba lebo jeho otecko vsetko co zarobil a ešte aj jej peniaze hadzal do automatov a bolo mu fuk ci jeho deti budu mat co jest.. na to uz asi zabudol..ze svokra ma doteraz koli nemu zdravotne problemy..atd..

zania
14. jún 2017

@lili1910 treba mu povedat,ze ak tatko bude v detskej izbe a mala u vas v izbe,tak sa moze s intimnym zivotom nadobro rozlucit 😂😂😂

veronicka88
14. jún 2017

@lili1910 nerieš prečo nie ani to nerorozeberaj...to je ako s dieťaťom...proste povedala si,vysvetlila nemá zmysel hovoriť stokrát on to pochopil,len to musí vstrebať...je to proste chlap;)každá zloba trvá tri dni hovoril bacik;)a je to svätá pravda...

sasa1310
14. jún 2017

@lili1910 sranda, keď mladí potrebujú bývať u rodičov alebo u svokrovcov, tak je to brané ako samozrejmosť.
Akonáhle je to brané z druhej strany, tak už je problém na svete.