Svokrovci za nami neprídu ako je rok dlhy, v podstate som si aj zvykla, ani to neriešim. Problém je v tom, ze svokor sa boji cestovať, vždy deň predtým poriadne nespí, hnačky, občas ma aj tlak vysoký... co svokra hovorila, tak to take bolo cely život. S manzelom od nich bývame ďaleko, kedysi sme za nimi chodievali casto, len ako sa narodilo babo, cesty sa obmedzili na 8-7 návštev rocne, teraz ešte menej, maly nám znáša cestovanie veľmi zle, ešte horšie, zmenu prostredia a keď sa vrátime domov, bývali záchvaty placu, ktoré doma nikdy nemal... len čo sa mi nepáči, svokor akoby začal môjho muza citovo vydierať. Môj muž ma toho veľa v praci, minule volal s rodičmi a keď sa pytal svokra, ako sa ma, tak mu odpovedal - “mám sa zle, za chvíľu už určite skapem”... pritom svokrovi po zdravotnej stránke nič nie je, muž bol cely nesvoj a už rozmýšľal ísť zase za ním, lebo je smutný. V podstate preto sú aj naše navsetvy, pretože akonáhle sa mu otec zdal bez života a smutný, museli sme za ním utekať robiť mu náladu, len to sa teraz fakt nedá, mame už svoje problémy, muž teraz musí v praci tahat nadcasy, cestovanie tam nám dlho trvá. Keď som svokre navrhla odborníka, tak ma iba odrovnala, ze on bol taký vždy, je to normálne. Ale oni majú aj rodinu blízko, 10 minút pešo a vidia sa s nimi 2x za rok, druhých majú 10 minút autom a s nimi to iste. Po ceste ma svokor veľmi dobrého kolegu z prace, keď ešte robil a nevidel ho už viac ako 10 rokov, už aj muž mu neraz hovoril, ze co za ním nezajde, ma ho po ceste, stále rozpráva historky o ňom ako sa spolu nasmiali, ale svokor sa iba vykruca. Dokonca mi zlý rok ich on prišiel pozrieť na motorke, aj tak za ním neboli. A samozrejme, stále telefonáty mužovi, keď sa dlhšie neukážeme, kde mu obaja len robia výčitky. Majú aj druhého syna, ale k nemu takí nie sú, len ten je starší od muza a dosť skoro sa od nich osamostatnil.
@janinah muž tam nechce moc chodiť. No mna hnevá ako si vynucuju pozornost. Takto sa to nerobí, ze svojmu dieťaťu ešte pridávam problémy. Mame ich dosť aj bez toho
A povedala si im to? Či si len tu srdce vylievaš?
No ja neviem co riešiš, čo ťa hnevá, je to ich syn, ty vidíš svojich rodičov 7x do roka, pripadne menej, tebe bude vychovávať, keď tvoje teraz babo uvidíš 5xdobrika a to s nasrať ou nevestou? Ja nevidím nič zlé a ako pardon, odporučiť svokre, aby svokor navštívil odborníka....
@koniarova prečítaj si cely môj príspevok, tam som to písala.
@maciatkolulu Nechápem teraz vôbec co píšeš. Ja vidím svojich rodičov 7x za rok, to si kde nabrala? Prečítaj si ešte raz môj príspevok cely.
My častejšie ako pár krát za rok prísť nemôžeme, s jeho bratom sa vidia za rok niekedy iba raz, niekedy dva a všetci žijú. My mame už svoje starosti, už aj muž to minule svojej mame hovoril, len im to je jedno. Pre tých ktorí nečítali cely môj príspevok - ako vysvetlit, ze svokor by sa mal liečiť. Lebo svokra to berie ako niečo normálne, len jeho psychicky stav sa zhoršuje, obávam sa, ze už nebude chciet vyjsť ani z bytu. Pritom, keď už je tam, na danom mieste mimo bytu, tak je už dobre, napokon je aj rad, ze zmenil prostredie.
Koľko má svokor rokov?tak sa striedajte raz oni, raz vy.Svokor si zvykne na cestovanie a nebude mať neurozu.Ako úprimne aj mne by vadilo vidieť dieťa vnuka raz za mesiac, dva.alebo nech chodí muž sám, keď to dieťaťu nerobí dobre.Ina možnosť nie je.Je veľa ľudí, ktorí musia riešiť už starých, chorých, imobilných rodičov aj sa presťahovať jedni či druhi
Tak nech si dá ukludnovak, keď ma z toho stres.
@eliska13 a to je ten problém, oni sa tvária, ze problém nie je, už aj to som navrhla. Ale vraj on neni “šaľeny”
To bola otázka, či vidíš rodičov 7 alebo menej x do roka, či by si za nimi necestovala, či by tvojej mame, otcovi nebolo ľúto, kebyže ta vidia aj s dieťaťom tak málo, odporučila by si svojím rodičom liečbu? Nuž, trochu sa zamysli
@eliska13 starý človek si ma dávať ukludni ak, odporuč to svojmu otcovi...
Ja sa len modlím, že budem mať normálnu nevestu
@maciatkolulu odporučila, keď vidím, že majú problém, čo je na tom zle? Skôr sa pozerať ako sa ten človek trapi, to je lepšie? Vidane sa s každým tak často, ako nám čas dovolí, moji rodicia chodia za nami.
@maciatkolulu daj si ho radšej ty 😉
Ved treba povedat, ze vas maly je cely po dedovi a tiez neznasa cestovanie, takze nemozete castejsie. Kde je problem?
Véd vidíš a co nedáš niečo dieťaťu na ukludnenie? Odporučili vám už niekoho navštíviť s ním, možno to mal aj dedo keď bol malý, treba to riešiť čím skôr. To nechoďte, nepôjdete na dovolenky? Tvoj muž sa isto teší, že sú u vás tvoji rodičia...
Nech ide muž dám pozrieť raz do mesiaca rodicov
Poznám v rodine fóbiu z cestovania a aj takých psychických vydieračov..naučilo ma to : je to ich problém..vyznie to kruto, ale ty za to nemôžeš a za nich nie si zodpovedná..ja som už fakt bola z nich na nervy, teraz už len myknem plecom..kvôli zachovaniu vlastného zdravia..
Apropo, to sú teda u vás rodičia 7x do roka, či častejšie? To by si bola spokojná, kebyže sú u teba svokrovci rak ako tvoji rodičia, či by tu bola ďalšia téma, svokrovci sú u nás varení, peceni😂
Nerieš a nechaj ich tak... Nie je to normálne a keď si myslia ze, za to, ze to tak bol vždy, tak je to ok... Tak ich vec. Popracovala by som ale na tom ako váš malý berie cestovanie... Aby to nemal po dedovi 😂 môžete cestovať na dlhšie a menejkrat.. Alebo aj oni. Podľa mňa svokor bude nejaký introvert zafixovany na svoj domov, svoju posteľ... Moj nevlastny otec je taky, párkrat sa aj z dovolenky vrátili domov večer, pripadne o deň , lebo išiel z koze vyskočiť, známi nula bodov. Neexistuje aby za niekym skočil... Trochu ho to prešlo, keď mama povedala ze ide bez neho, išla sama.. Ale aj tak je nervózny stále. Nenechala by som sa vydierať.
@maciatkolulu ty si strašne pritivná žena. Práve čítam diskusiu vedľa, kde si sa pustila do mladej baby, ktorá sa rozišla s priateľom a riadne jej tam veru nakladáš. Teba to nejak vnútorne uspokojuje? Teda, odpovedať nemusíš, odpoved mi je jasná.
@reenie mna to tiež veľa naučilo, preto neriešim. Je mi trochu ľúto v tomto muza, lebo vidím ako sa hlavne pri oslavách trapi, keď neprídu... ale s tým nič neurobíme. Len sa bojím toho, že svokrovi sa stav ešte zhorší.
@simca06022011 neriešim, len mi je skôr ľúto muza, niekedy mi to príde akoby ho takto trestali, že sa odsťahoval a žije si svoj život asi ako každý, kto si založí rodinu, nájde prácu...
no mne pride normalne, ze ak ste sa odstahovali daleko vy mali by ste chodit za nimi vy, aj ked je to pre vas narocne.
ak by sa odstahovali oni napisala by som, ze by mali chodit oni...
Odstahovat sa niekam daleko a cakat, ze rodinni prislusnici si vyclenia energiu, cas a peniaze na navstevy mi pride sebecke.
ak má svokor problémy tak nech si dá predpísať tabl. na ukľudnenie...Má alebo depresie, alebo panickú poruchu...Samé od seba sa to nezlepší....
@missdiva no niekto si asi myslí že dôchodci majú síl ako ich deti...😉
Ja ti píšem úprimne a napríklad, mne moja dospelá dcéra koľko x píše v noci, že jej je amitvi, býva sama vo svojom a ja to neberiem ako citové vydieranie, že jej chybám a tak, ale kebyže mi toto napíše zavolá môj 80 ročný otec, tak reagujem.... Vidieť svoje dieťa a vnúča pár x do roka je malo, som sa ta slušne pýtala, či by si s tým. Bola ôk, kebyže sú to tvoji rodičia, starší ľudia, ktorých už ťažko naučíš zmene, alebo vylieči z nejakej fóbie. Ale ok, nezabudni, že sa je to proste tak, že človek dostane naspäť všetko....
Píšeš " V podstate preto sú aj naše navsetvy, pretože akonáhle sa mu otec zdal bez života a smutný, museli sme za ním utekať robiť mu náladu" takže tých pár x do roka co tam idete, tam vlastne musíte utekať, lebo si starí zmysleli, že im musíte robiť náladu, no commnet.... Takže nie, že syn chce vidieť mamu, otca a oni vnuka, ale si nasrata, že musíte bežať. Tipujem, že ste v ba a pochádzate z východu, ste sa odsťahovali vy, však? Svokor je chorý, má problém..... No nič, však raz v živote pochopíš.
@missdiva neriešim... vzťah ma byt obojstranný v každom prípade, každý jednostranný vzťah sa po čase rozpadne alebo pokazí. My tiež nie sme nikoho otroci. My chodíme tak často, ako nám čas dovoľuje, dôchodcom si myslím, že dovoľuje stále. Ale ak chcú sedieť doma na gauči a sťažovať sa na cely svet ako im krivdi, aj to je riešenie, i keď mne tým nijak neubližuju, iba sebe. Inak, na zopar výnimiek som tu zatiaľ nedostala radu ako to riešiť normálne.
@maciatkolulu myslím, že ty si od života dostala naspäť až príliš veľa, keď vidím tú tvoju zatrpknutosť. Prajem ti v živote, už iba to dobré, nech nájdeš niekoho, kto ťa z toho vylieči.
Toto je medzi tvojim mužom a jeho otcom,ak tam manžel chce ísť,tak by som mu nebráńila,ty s diaťaťom ísť nemusíš.Ich spôsob život,návštevy či nenávštevy nerieš,to nie je tvoja vec.Ja chodím k rodičom aspon 1x v týždni,mm 5x za rok,nik nerieši.