Svokor mi už 4 roky po sebe nezablahoželal

15. jún 2021

Ahojte, chcem počuť resp. prečítať si váš názor, ev. skúsenosť, ev., ako by ste to brali vy. Už 4. rok po sebe mi na narodeniny nezablahoželali svokrovci resp. svokor, pretože svokra už nežije, ani švagor, kt. s nim býva v jednej domácnosti (dospelý, po tridsiatke, v niekoľkoročnom vzťahu, ale býva s otcom v "mama hoteli" stále bez partnerky). Manžel sa už naštval a otcovi to do telefónu povedal, že to nie je "normálne", on sa začal vykrúcať, že bol v obchode, mal veľa roboty atd atd... Mna uz sa to popravde dotklo, pretože 1.rok ok, zabudol, stane sa, aj ked podla mna ani to nie je ok, lebo ta minutka na telefonat sa najde aj , ked " idem z wecka", to si myslim, ze je to tak a myslim si, že datum narodenin si mozem aj zapisat do pripomienky apod., ak uz by pamat bola uplne mimo, ale svokor je 60 r. , ale toto uz je strtý krát. Ale toto uz mi príde prilis a po pravde uz som aj nastvaná na nich, lebo mi pride, ze clovek im ani nestoji za to, aby 1 den (myslim si, že je to aj elementárna slušnosť) zdvihli telefon a sami od seba zablahoželali, či? Keby manžel otcovo nezavola, tak on sa neozve, je toto v poriadku? Chcem sa opýtať na váš pohľad apod., ďakujem

surama
15. jún 2021

A inak mate ake vztahy v rodine? Lebo niektori ludia su taki, ze ich vobec nenapadne zavolat niekomu na narodky, nie je to pre nich priorita, neznacia si ziadne take datumy...Ja len preto, ze aj moj oco je taky :D Bud volaju spolu s mamou alebo vola mama..oco by sa sam nezdohadal...on riesi len pracu a mama potom nadava, ze nic ine neriesi :D My mame inak dobre vztahy, len moj oco sa v takych veciach nevie zdohadat..musi to riesit mama...Mozno aj tvoj svokor je ten typ, ze tieto veci riesila jeho zena a ona, ked uz nezije, tak jemu to vobec nenapadne.

som_ponorka
15. jún 2021

Su to chlapi. Treba to brať tak. Keby zila svokra, určite ti zablahozelaju, lebo väčšinou na takéto veci dávajú pozor ženy. Moj chalp by ani vlastným súrodencom nezagratuloval, keby som mu to nepripomenula 🤷‍♀️

surama
15. jún 2021

Ale inak my riesime trochu podobny problem, ale so svagrinami...kedze my s manzelom si vzdy spomenieme na kazdeho v rodine, chodime gratulovat, ich detom sme uz kvantum hraciek a vsetkeho mozneho nakupili ( a este vyberame bio a take veci, lebo "ine nepapaju") a manzelova sestra absolutne, aby aspon zavolala alebo napisala sms a uz vobec nie, aby kupila cokoladu a prisla pogratulovat a moj brat s jeho manzelkou tiez...este mne ako tak napisu, lebo mam meno, ktore je caste v kalendari, ale narodky nemam na FB zverejnene, takze tam sa nezvyknu ozvat (a pogratuluju iba, ked sa nahodou stretneme u nasich, inak nula bodov a byvaju nedaleko nas) a mojmu manzelovi nikdy nic, ani nenapisu a uz vobec nie, aby dosli pogratulovat. My to berieme tak, ze su drzgrosi, lebo zarabaju ovela viac ako my, ale asi im je luto vyhodit euro aspon na coko, aby prisli pogratulovat...

zuvelyn
15. jún 2021

Ja za seba poviem, že zabúdam na narodeniny úplne fakt každého (hanba mi) aj ked viem z hlavy povedať dátumy,proste v ten den mi to nedopne aj ked mam na chladničke nalepene "narodeniny babka, manžel etc.." 🤦🏼‍♀️ našťastie to u nás nikto neprežíva, manžel posiela smsku/volá za oboch 😁 ked ideme na návštevu donesieme darček, ale teda u nas mam na toto fakt muža. Uz som aj svoje okrúhle narodeniny minulý rok zabudla keby mi to muz nepripomenul poobede keď prišiel z práce 😅

petamich
15. jún 2021

neviem ale podla mna to fakt nerobi naschval - moj muz ma 35 a keby som mu 3x nepripomenula zavolaj mame ma narodeniny, volal si uz tej mame - tak on sa na to pol dna chysta ale potom toto chce dorobit, ono chce dorobit a zrazu je osem vecer 🙂 skratka som ja ta, ktora eviduje vsetky narodeniny, vymysla darceky atd. a svokra vola vzdy za oboch, ked mi tento rok volal svokor separe skoro som na zadok padla 😂 takze podla mna to je skratka tak, ze proste zabudne a nemysli to v zlom

rovnako ako keby kazdu nedelu muzovi nepripomeniem, ze nevolal mame, nezavola - ma ju velmi rad, len neciti potrebu s nou hodinu debatovat a tesi sa, ze ja si s nou cez tyzden pisem

lenka2710
15. jún 2021

@zuvelyn ja som na tom podobne, dátumy viem všetky aj z mojej strany aj z mužovej, ale v ten konkrétny deň ma to vôbec nenapadne, tento rok som zabudla aj na svoje meniny 😂😂😂 a muž je úplne mimo, ved on ani nevie kedy majú jeho rodičia narodky 😂 a koľko majú, max mesiac ale deň vôbec a o jeho súrodencoch ani nehovorím!
A vždy mám na starosti ja aj darčeky aj všetko okolo toho, lebo keby to záležalo na ňom tak nezablahozela nikomu ako je rok dlhý 😁

bagre
15. jún 2021

tak ber to tak ako to je, podstatné že ti chlap zablahoželá. Mne tiež nik od svokrovcov neblahoželá, dokonca perla - ak chce muž aby mu otec zagratuloval, musí prísť k nim. Inak smola. Telefón nehrozí použiť. Kašli na to 😉

autor
15. jún 2021

tak ja to beriem asi podla seba, lebo ja stale myslim na to a pripominam, ze kto ma narodeniny. Mne pride to tak, ze ked mi na tom cloveku zalezi, tak ten jeden datum do roka nie je tazke si zapamatat...neviem, mne to pride divne. Ja som ani nechcela aby moj muz volal, ani som nevedela, že volal. Ja som bola v tom, ze a predsa si svokor spomenul, az vecer sa ma muz pyta, ci mi volal, lebo on mu povedal. Len ma to mrzi, lebo fakt ta najblizsia rodina, tak si myslim, ze 4 datumy do roka nie je nieco neskutocne tazke, ci to je chlap alebo zena

autor
15. jún 2021

a ja si myslim, ze aj taketo malickosti su pre vztahy podstatne. Ved vsade sa len dookola o rodine rozprava, aka je dolezita, podstatna a nakoniec tu si ani najblizsia rodina nespomenie, ev. to nepovazuje za potrebne zdvihnut telefon a jednu vetu povedat... radsej hobloat nejake dosky apod...podla mna to nie je ok, U mna to je natrbenie vztahu, nielen tymto, ale toto k tomu dopomaha , kedze je to uz opakovane, ale to je moj nazor

qetka
15. jún 2021

Moc to riesis. Chapem, ze ty si taka, ale nie kazdy to tak berie. Tak ty gratuluj a im to nevycitaj. Ja napriklad neznasam niekomu volat na narodeniny. Pride mi to take umele, ked mam nasilu volat, lebo ma clovek narodeniny. Akurat tak pri detoch to riesime, inak uz ani nie. Mne keby nikto negratuloval, tak som akurat rada. Ked si nespomenie inokedy, tak narodenimali to nezachrani.
Ty to vidis ako podstatne, ja nie. A vztahy mame dobre, volame si a navstevujeme sa casto.
Proste pochop, ze to asi vnimaju inac a neberu to za zle. Nemoze to vidiet kazdy rovnako, ludia nie su rovnaki.. U mna zase nie je ok, aby sa mi nastrbil vztah zato, ze mi niekto nezavola narodeniny. Chce zavolat, nech zavola, nechce, tak nechce

laurika999
15. jún 2021

Neblahoželaj ani Ty jemu.

autor
15. jún 2021

@qetka viem, že su dolezitejsie veci, avsak ako som napisala je to moj nazor, respektujem nazor inych, ale pre mna su take malickosti podstatne, napisala som tam jasne, ze vztah sa nastrbeje nielen tym,a le toto k tomu dopomaha. Ja to beriem tak, že ked si niekoho vazim, zalezi mi na nom, tak si na to spomeniem, ev. si dam pripomienku, aby som nezabudla, ale tak ano, to som ja. Dnesny svet je iny, to je pravda...

marseillefan
15. jún 2021

Mne svokor naposledy myslím tiež neblahoželal a neriešim to.. som rád. Nemám rád, keď mi ľudia blahoželajú a ani ja nerád blahoželám. Je to trápne a umelé. Na FB mám vypnuté narodeniny, aby som nemusel riešiť blahoželania od ľudí, o ktorých som rok nepočul, prípadne mojej finančnej poradkyne, s ktorou som sa osobne stretol len raz v živote. Riešiš nepodstatné sprostosti...

qetka
15. jún 2021

@marseillefan aj ja som na tom rovnako. Aj meniny neznasam… na fb 1000 gratulacii a oznaceni

autorka, snaIm sa povedat iba to, ze nemaj im to za zle, nevynucuj si to, budu mat k tomu este vacsi averziu. Vnimaju a citia to to inak ako ty a nemyslia to nijako zle 🙂

autor
15. jún 2021

@marseillefan ja nemyslim blahozelania od ludi, ktorych pomaly ani nepoznam, ja myslim najblizsiu rodinu. Pre niekoho sprostost, pre ineho nie. To je tvoja vec, ze ty nechces aby tebe blahozelali, ok, mozno si introvert, mozno nie, neriesim…U nas vsak bolo zvykom blahozelat, ale ako tak citam diskusiu, tsk mi vychadza, ze nikto neblahozela nikomu, rodina uz vobec nie, len hlavne ze fb a instagramy plne darcekov… toto je dnesna doba, materialny svet, kt. si nezaklada na takych veciach, ja nepovazujem gratulaciu za trapnu a vynutenu, blahozelam tomu, komu chcem a na kom mi zalezi, ziadne vynutenia…

didi2102
15. jún 2021

Ja som s mužom 15rokov, 3roky manželia, máme dve malé deti ich prvé vnúčatá,som jediná nevesta, svokrovci mi nikdy neblahozelaju ani svagrovia-4dospeli chlapi

didi2102
15. jún 2021

Svagrovia dokonca negratuluju ani našim deťom a to sú jediné deti v rodine,čo uz

diewcatqoo
15. jún 2021

Riesis uplne prkotiny. Akoze keby som bola na mieste tvojho muza a mala by som rodicom hovorit o tom, ze uz po niekolkykrat nezablahozelali mojmu manzelovi, tak by som sa od hanby prepadla. Ze toto niekto vyzaduje, aby mu niekto blahozelal..
Zijem 10 rokov v zahranici, nikto tam ani nevie, kedy mam narodky, pretoze to vobec nepokladam za potrebne niekomu vesat na nos, nemam to zverejnene ani na soc sietach.. na narodeniny mi poblahozela syn, manzel, rodicia a sestra. Obcas si spomenu aj bratia. Z manzelovej strany mi neblahozelaju..
Ja si tiez casto v navale povinnosti nespomeniem na to, ze niekto ma vtedy a vtedy nejaky sviatok. Myslim, ze toto nie su veci, pre ktore by sa mal niekto urazit.

37373
15. jún 2021

Ahoj, podľa mňa je to maličkosť, ktorú riešiť netreba. Mne tiež napríklad švagriná negratuluje, otec mi nikdy negratuloval, ani brat negratuluje a pritom mame veľmi dobre vzťahy. Mama a sestra gratuluju vždy a chlapi sú skratka taky. Môj, kebyze mu neprikazem a nepripomeniem, zabudne zavolať aj vlastnej mame k sviatku.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandarinka555
15. jún 2021

Možno mu len na tebe nezáleží a nemá ťa rád....alebo sa mu nechce...alebo fakt len zabudne....To ti na tom skutočne tak záleží ? Bože môj....aké kraviny sa tu niekedy riešia....každá druhá téma "svokra", alebo svokor.

janedoe
15. jún 2021

Moj muz tiez neblahozela nikomu. Ja mam "kalendar" v hlave, blahozelam ja, kupujem darceky a pod. Dokonca aj na MDŽ a Den matiek mu objednavam kvety a darceky pre jeho mamu. No a mne (resp.celkovo nam aj s muzom a detmi) svokor neblahozela. Jedine sa zvezie so svokrou, ked ide ona. Sms si neposielame, ani nevolame. Blahozelame osobne a ked ona zabudne a premlci sa to, tak smola 😊 Napr. mojim detom nezablahozelali na meniny a to byvame vedla v dome. A nemyslim, ze by ich nemali radi, len nejako sa to premlcalo.

bozenka9532
15. jún 2021

Mne moj svokor nikdy nezablahozelal,ani raz...ani narodky ani meniny...ani svojmu synovi,ani nasim detom...detto svokra...ani jeden...a neriesim...ich rozhodnutie...ja im vzdy slusne zablahozelalam....ale to,ze si oni nikdy nespomenuli mam na haku...
Iba teraz mi prislo luto,ked dcera mala 18nast a boli sme v ten den u svagriny,kde bola aj svokra a vsetci dcere blahozelali a babka nic,ani bu ani mu...to mi veru prislo luto...ale co uz...nezmenim to...zaujem rodicov sa kupit neda....

janka0509
15. jún 2021

Ja by som to tak tragicky nevidela. U nas sa sviatky az tak velmi neprezivali. Aj ked sme mali vsetci spolu velmi dobre vzťahy. Súrodenci, rodičia.
Ja si doteraz myslim, ze kazdy den v nasom zivote je dolezity, nie len ten jeden v roku. O meninách ani nehovorím. Ja som az v manzelovej rodine zaregistrujtrovala oslavy, a gratulacie na narodeniny, meniny... U nas sa to tak proste neprezivalo. Dostali sme bonbonieru a vybavene, bez nejakych siahodlhych vinsov, ktore vzdy vsetci opakujú. Uplne je samozrejme, ze si zelame zdravie, šťastie svojich blízkych.. nie je nam treba si to opakovať. Tak to vnimeme my v rodine.

Ale uplne rešpektujem ak to ma niekto inak. A nemam problem sa prisposobit, a ak viem,ze v manzelovej rodine sa oslavuje, gratuluje, tak bez problemov zopakujem každoročne ten isty vins, samozrejme uprimne. Len teda som tym chcela povedat, ze v nasej rodine, hlavne medzi súrodencami, nam to netreba az tak, ked nie sme v ten deň spolu.
Ale samozrejme vieme,ze tie narodeniny mame.

ivkazba
15. jún 2021

Nevidím tu žiadny problém. Môj ex by nezavolal ani vlastnej mame na narodeniny, preto mu pripomínam meniny, narodeniny, deň detí, deň matiek atď. Sú chlapi, ktorí takéto veci v hlave nedržia. Neviem prečo by sa z toho mala robiť až takáto aféra.

maris5
15. jún 2021

Ak t8 doteraz blahozelali a zrazu sa to zmenilo cinkla by mi kontrolka, ze sa nieco deje.

kayyaa
15. jún 2021

Moc to riesis. Ja som tiez vzdy bola taka, ze vzdy som kazdemu gratulovala, vsetky datumy v hlave a nikdy som nezabudla. No a potom som spoznala muzovu rodinu, kde toto absolutne neriesia. Svokra dokonca raz volala muzovi, teda svojmu synovi o mesiac skor, ze vsetko najlepsie...😃😃 proste si pomylila datum😂😂 oni to v hlave nedrzia, a ked aj ano, tak v ten den proste zabudnu...a pritom.sa maju radi, neznamena to, ze by na seba kaslali, pomahaju si atd...len toto nie je pre nich priorita...
Skratka kazdy sme iny...najlepsie bude, ked nebudes na tom tak lipnut a svokrovi nic nevycitat, zbytocne je z toho problem...nefunguju vsetci ludia podla nasich predstav😊

brigelka
15. jún 2021

My si blahoželáme s niektorou rodinou osobne a s niektorou len cez telefón alebo sms. Podľa mňa je to pekné. Ale môžeš skúsiť mu napr.nieco vyrobiť aby si spomenul. Napr. fotka v ramiku s dátumom narodenín. Môže to byť aj ako darček k narodeninám, aby si spomenul na tvoje narodeniny. Mne keď niekto zablahožela tak to vrátim a zablahoželam tiež. Ale keď niekto nie, tak potom ani ja jemu. Je to taký zvyk ktorý niekto robí, niekto nie.

sanen
15. jún 2021

@bagre sme na tom rovnako. 🙂

whatever1
15. jún 2021

Neber to podľa seba, ty si žena čo myslí na všetko a na všetkých, on je starší pán čo ma totálne odlišné starosti, radosti a pohľad na to čo je podstatné a čo nie. A to ho nerobí zlým človekom , ani to neznamená, že mu na tebe nezáleží. Len narodeniny ako také nepreziva, preto si ich nepamätá. Tvoj muž by mu mal vzdy pripomenúť nech ti zablahožela, keď vie, že si na tom potrpis. Takto to robíme aj u nás. Keď ma niekto narodky vzdy si vzajomne pripomenieme.