Svokor do mňa rád rýpe

1. nov 2021

Zneužíva moju citlivú stránku. A tým je že si občas beriem všetko k srdcu a neverím si. Ja nič neskrývam. Len ma to štve ako si dovoľuje občas . Ja som z mesta a oni z dediny ..už aj to mi vravel že deti z mesta nič nevedia robiť.
Začína to vo mne vrieť. A viem byť aj hnusná . A vybuchnúť ale vždy v nepravej chvíľi. Môžem sa naladiť ako chcem keď tam idem ale keď si spomeniem aky vie byť tak nervy mám už teraz. Akoooo..manžel zastať a mňa ?😃cha cha . Veľa by som chcela.

anjelicek26
1. nov 2021

Svokor je asi taky a muz na to zvyknuty a vie, ze to otec nemysli zle, zazival ho takeho od detstva... nevidi dovod sa ta zastat, ocakava, ze sa proti takemuto niecomu v pohode obranis sama... musis si to s manzelom komunikovat, ze si to beries k srdcu a nech otcovi nehovori... nechod to priameho kontaktu zo svokrom, nepomozes si tym...

pribinak
1. nov 2021

Nestretavaj sa s ním a hotovo.

autor
1. nov 2021

Pravdu máš . Kedysi som tam chodila viac pokiaľ som nepočula jasné za chrbtom intrigy. Aj som pomáhala a dosť.. a viešco už som prestala.. vždy som umyla riad aj pomohla ale teraz prídem a chovam sa ako na návšteve a to svokrovi robí nervy 😃zazera že neupracem. Nuž .

elizabet173
1. nov 2021

ked sú len nejaké taľafatky, ako si spomenula to, že deti z mesta nič nevedia, to by som prešla s úsmevom, nereagovala by som na to. Ak by to bolo niečo ostrejšie, rypla by som si tiež. Ak by som sa tam necítila príjemne, obmedzila by som kontakty na nevyhnutné minimum a mužovi povedala prečo. Keď si ťa nedokáže zastať, nech ide sám s deťmi. Vybavené

anjelicek26
1. nov 2021

Tak taketo naschvaly, ze nepomoct, neupratat po sebe, ked si u rodiny je tiez dost detinske spravanie...

autor
1. nov 2021

anjelicek26 a prečo..veď idem na návštevu.. nebývam tam ..navyše nepochopia sú stará škola ,viac krát bolo toto sa tak nerobí toto takto.. to mi ani vlastný rodičia nehovoria..

anjelicek26
1. nov 2021

Navsteva u rodiny nie je navsteva, kde clovek nepomoze... ja sa potom svokrovi ani nedivim, ze take hlasky pusta, ked sa tvaris, ze ta maju obskakovat...

autor
1. nov 2021

@anjelicek26 ako som písala .vždy som bola tá čo prišla a obsluhovala 🙈😃neviem u mojich rodičov to nemusím robiť ..kazdy si vie zobrať všetko sám čo chce

kitycat
1. nov 2021

To ste mali mat vyrieesene nez sa z neho stal svokor... Takych tu je, co nariwkaju, ze ich manzelovi rodicia nemaju radi a muz sa nezastane a zena so sebavedomim 0,00 nic narieka na MK..

anjelicek26
1. nov 2021

Ale to, ze to u tvojich rodicov nemusis robit je pekne, na druhej strane smutne, pretoze urcite by im to dobre padlo, keby dcera, ked prijde, s niecim pomohla.... My pomahame kde sa da, ci ked prijdeme k babke, k svokre, mojej mame ci otcovi, proste v rodine ked niekam prijdem, nesnazim sa narobit len bordel, ale ked vidim, ze sa da, tak pomozem...toto nie je typ dovolenky nohy hore...taku dovolenku chodime inam.

autor
1. nov 2021

@kitycat áno mám nízke sebavedomie .písala som o Tom no a?treba mi to pripomínať?

autor
1. nov 2021

@anjelicek26 ale my chodíme na 2-3hodinky raz za mesiac alebo dva ....inak nie

anjelicek26
1. nov 2021

2-3h mesacne nevydrzis pomoct? Usmiat sa, pomoct spratat a potom domov? Toto nie je o sebavedomi, ale o tom, co zo seba vyzarujes smer svokrovci, pomoc je urcity sposob ucty, ochoty sa zapojit.

autor
1. nov 2021

@kitycat mal má rád ale nehrala som podľa scenára.. neposlúchli sme a bývame tam kde.byvame .. nie podľa predstáv rodičov

autor
1. nov 2021

@anjelicek26 ale vydržím len si nemám čo povedať absolútne s nimi .. návšteva je taká že rozprávajú sa len s mužom .

pribinak
1. nov 2021

Niechodievaj tam a hotovo. Budeš mat kľud ty aj svokor.

autor
1. nov 2021

@pribinak už malo chodím. A pár krát som videla keď som prišla neohlásené ale s mužom ..ako sa tváril. 🙈Aj povedal že návšteva ide ..ale ironický

pribinak
1. nov 2021

Načo tam chodíš? Vítaná tam nie si. Keď chce muž nech ide, ty si urob iný program.
Pokial nie je úplne padnuty na hlavu tak mu je jasne že prečo s ním nepôjdeš

autor
1. nov 2021

@pribinak áno niesom vítaná . Veď len keď sú sviatky alebo oslava ale to len taká že káva chlebíky ..veľa krát som doniesla pohostenie či koláč ...vraveli že načo nosím . No tak už nenosím nič

marylinmary
1. nov 2021

Ved nemusis tam chodit. Alebo to proste sem tam nejako prezi, niektore poznamky by som vratila, reagovala by som podobne, ale zlobu zase by som nerobila predsa len je to rodina.

diewcatqoo
1. nov 2021

Sama pises, ze si beries vela veci k srdcu. Prepac, ale toto su uplne blbosti, co riesis. Kasli na nich. Nikdy sa nikomu nezavdacis na 100%. Oni si myslia o tebe svoje, ty si myslis svoje o nich...
Ak tam chodite raz za cas na 2 hodky, tak to sa hadam da prezit, nie? A ak mas pocit, ze sa ani na tu kratku chvilu nedokazes pretvarovat, tak tam jednoducho nechod.
A btw, pises, ze vybuchnes v nepravu chvilu. Je fajn, ze si to uvedomujes. Co tak zapracovat na tom, aby si nevybuchovala? Nehromad v sebe zlost a nepravost, snaz sa branit jeho poznamkam a vzdy, ak ta niecim urazi, splechni mu nieco s noblesou naspat. Nauc sa byt asertivna a poslat ludi do prdele takym sposobom, ze ti este sami za to podakuju.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
1. nov 2021

ja by som ten koláč ešte skúsila priniesť, pri otázke, na čo si ho priniesla, odpovedala s úsmevom - na jedenie. Aj riad by som opláchla a potom by som si sadla k svokrovi a porozprávala sa s ním. Ja viem, že ste si asi predstavovali inú nevestu, ja som si tiež predstavovala iného svokra. Tiež chápem, že sa vám nepáči, že nebývame tu, ale my sme mali iné predstavy o bývaní. Môžeme sa rešpektovať a chovať k sebe slušne a môžete sa ku mne správať aj arogantne a posmešne, ale dosiahnete len to, že sem nebudem chodiť, lebo sa tu nebudem cítiť príjemne. Je na vás, čo si vyberiete, ak vám tu prekážam, nechcete, aby som už viac prišla, kľudne to povedzte, ja sa nenahnevám. Iba tu nemienim chodiť, ak budete do mňa rýpať. Skús. Keď to nepadne na úrodnú pôdu, tak sa do toho nenúť.

kitycat
1. nov 2021

@elizabet173 ten muz by mal aj svojim rodicom povedat aby sa tiez trochu viac ovládli... Vobec mu nrvadi, ze jeho zenu ignoruju a ona tam sedi ako pat penazi? Vsak nech ju necha doma, bude mat krajsiu nedelu nezastane sa jej, taka ju tam a este ju necha tak aby ju jeho rodicia urazali...

Pekne si jej napisala ako ku svokrovcom prist a povedat, ale toto ma ist z ust manzela... Ved z nejakeho dovodu je pre ich syna ona ta, ktorej povedal ano

elizabet173
1. nov 2021

@kitycat to máš pravdu, ale keď muž stojí a pozerá ako tĺk?

modrykun666
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrykun666
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aceris
1. nov 2021

@anjelicek26 podla mna to zas ty prehanas. Ked sa ide na navstevu, tak sa ide na navstevu a nie hrnce umyvat. My ked ideme ci uz k mojim alebo muzovym rodicom, tak nic neupratujeme. Maximalne si po sebe odnesieme do kuchyne do drezu alebo rovno do umyvacky. Ani oni u nas po sebe neumyvaju, preco by sme mali my. A co za taku dvojhodinovu navstevu clovek zaspini, jeden pohar a jeden tanierik? To neni taka katastrofa.🤔

aceris
1. nov 2021

Autorka co sa tyka tvojho svokra, tak sa musis len naucit - jednym uchom dnu a druhym von...neriesit....ked pridu deti bude to daleko horsie, takze sa treba vopred obrnit.