Svokor alkoholik

24. jún 2023

Ahojte, možno sa tu len vyžalujem a možno sa nájde medzi vami niekto s podobnou skúsenosťou a bude mi vedieť aspoň trochu zdvihnúť náladu.
Sme mladomanželia, zatiaľ bezdetní. Nezvládam už otázky typu kedy budeme mať deti z každej strany, viem že sa to deje bežne, no väčšina nevidí akú máme situáciu doma. Už skoro tri roky žijem s manželom u svokra samozrejme z ekonomických dôvodov, lebo bývanie v dnešnej dobe nebudeme si klamať nie je vôbec lacnou záležitosťou. Čo je však najhoršie pije, každý deň. Predtým keď sme sa brali to vôbec také zlé nebolo, navaril, upratal, pil stále ale menej a zväčša len pivo. V priebehu niekoľkých mesiacov však zmenil druh pitiva na tvrdý alkohol. Je to na nevydržanie. V dome je stále smrad z alkoholu, všetko je špinavé a o poriadok v domácnosti sa starám len ja s manželom. Svokor je už v takej fáze že sadá opitý za volant, všetko vždy zašpiní a keď mu manžel povie nech si to očistí tak samozrejme tvrdí že on to neurobil. Nezvládam to už. Nerozprávam sa s ním lebo keď si vypije je otravný, viem že mu vadíme, chceme riešiť aj vlastné bývanie, no ako toto prechodné obdobie ešte zvládnuť a nezblázniť sa z toho? Nikdy som toto nezažívala doma, môj otec v živote nepil, čo si mám z tejto skúsenosti zobrať? Čo ma toto má podľa vás naučiť? 😔

colsami
24. jún 2023

Ste dvaja pracujuci mladi ludia.
Preco si zatial nenajdete hocijaky podnajom co pri dvoch prijmoch nie je problem?
To je riesenie, a nie vyplakavat.

bejbypd
24. jún 2023

Tiež sa pýtam, aký je problém pre dvoch mladých pracujúcich ľudí mat aspoň podnájom? Nerozumiem...svokor pije ,treba to riešiť, ak sa dá, ak nie .nechajte ho tak ,zničí sa sám..bohužiaľ.

bublinka1426
24. jún 2023

@colsami lebo usetria. preto. otazka znie, ci im to stoji za to...

januska12323
24. jún 2023

Máš sa naučiť spoliehať sama na seba. Ste dvaja predpokladám zdraví ľudia, iné bývanie si určite zvládnete nájsť. Keď sa vám nechce tak trpte ďalej ale nesťažuj sa, sami ste si vybrali s ním bývať.

beata_k
24. jún 2023

Podnajom. Mnoho ludi tak zacinalo. Vy nemusite byt vynimka.

colsami
24. jún 2023

@bublinka1426 no ved hej. Ked jej toto stoji za usetrene dve tri stovky pri dvoch platoch, tak potom nevyplakavat. Lebo je to ICH volba.

mamina7070
24. jún 2023

ked vidis ze sada opity za volant volaj 158 a nahlas to
zvysok ries podnajmom

panelacikova
24. jún 2023

radšej platiť celý život za podnájom, než strpieť toto. a to viem presne, o čom píšem....

babulkomale
24. jún 2023

Ziadne prachy sveta by mi nestali za toto...a to som v zivote nezila s alkoholikom ani nemala takeho partnera, lebo sa mi to hnusi.
Ako bezdetna by som chodila aj do troch prac aby som nemusela toto znasat.

ivangeline
24. jún 2023

Jup. Podnajom. Tiez sme sli od mojej mamy. A z podnajmu za 2r do "svojho". Na hypo. ;D

pribinak
24. jún 2023

V takomto prostredi ani tehotná nezostanes. Jednoducho stress a ešte raz stress

Osobne by som do takého chlieva s ozranoˇ dieťa nechcela priniesť

Dvaja pracujúci ľudia si mizu vziat hypotéku a zabezpečiť si vlastnú strechu nad hlavou

V priebehu týždňa by som si našla podnájom a odtiaľ ďalej riešila kúpu bytu

apolka77
24. jún 2023

Mňa hlavne zaujalo že opitý sadne za volant , toto prvé by som riešila nahlásila ,,nekompromisne aj keby sa jednalo o môjho blízkeho príbuzného. Odoberú vodičák, dajú mastnú pokutu ,,ak bude chcieť Novy vodičák musí prejsť psychiatra rôzne testy nehovoriac nový vodičák no kopa peňazí ..možno sa potom spamätá...a možno nie ..
Inak odporúčam hľadať lacnejší podnájom trebárs v pôvodnom stave..lebo na 90 percent to lepšie so svokrom nebude.
A možno keď mu vadí že tam bývate zato pije..ako keď viem že niekomu vadím, načo ste tam? Dajte mu pokoj. Možno aj prestane piť.

sasa1310
24. jún 2023

doteraz nechápem, prečo sa niekto k niekomu nasťahuje a potom rieši a vyplakáva ohľadne správania majiteľa domácnosti.
Teba tam niekto priviazal železnou guľou či ako? Ste dvaja mladí pracujúci ľudia, ktorí sa nevedia za 3 roky vzchopiť a riešiť nejaké vlastné alebo aj nevlastné spoločné bývanie, kde by ste boli sami. Skús zmeniť názov témy zo "svokor alkoholik" na "dvaja pracujúci neschopní sa zabezpečiť". Nerieš svokra, ale vás. A keď to nezvládaš, tak sa zbaľ a odíď tam, kde si bývala pred 3 rokmi. A odpoviem ti ešte na poslednú otázku, čo ťa to má naučiť....no k samostatnosti a zodpovednosti. Lebo to nie je zodpovedné ísť k niekomu bývať na niekoľko rokov, aby si akože ušetrila. To si rovno mohla ostať bývať tam, kde si bola predtým a šetriť tak. Načo ideš bývať k niekomu, ktorý je z teba taký chorý, že začne piť tvrdé

koniarova
24. jún 2023

Urobte si teraz dieťa. To by bol výborný nápad. Niekomu sa nasackujes do domu a potom vyplakavas. Aby dvaja pracujúci ľudia nevedeli zobrať hypotéku alebo ísť do podnájmu,to mi hlava neberie.

katuskamala1
24. jún 2023

Chodte do najmu,my sme tiez boli v garzonke,neskor v 1iz byte. A oco nech sa riesi sam,je dospely.

lucky_k
24. jún 2023

Pil odkedy ste sa tam nastahovali ale vtedy " iba" pivo ale hlavne navaril a upratal, takze ti vobec nevadilo byvat s alkoholikom lebo sa postaral i o vas a samozrejme byvanie lacne....alkoholizmus u neho postupil, uz sa nestara o nic, a zrazu vy musite prstom pohnut a starat sa a nezvladate to ... chapem, ze zivot s alkoholikom je hrozny, no ste dospely a neviete si ani len podnajom zaistit a platit, takze na dieta mate cas....pises, ze ste tam tri roky a to veru uz nieje len prechodne obdobie ale vyhovorka...prepac za uprimnost

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. jún 2023

Ďakujem za Vaše odpovede, áno viem pochybili sme v tom bývaní, lebo sme dlho čakali a mysleli sme si že to bude v poriadku. Pravda je však taká, chceli sme ušetriť a zbytočne sa nezadĺžiť, keďže svokor býva sám videli sme v tom výhodu. Žiaľ ale máte pravdu, darmo vyplakávať, keď to vyplynulo z vlastného rozhodnutia.

koniarova
24. jún 2023

Stále to zmeniť môžete. 👍

autor
24. jún 2023

@koniarova Áno, snažíme sa o to zmeniť túto situáciu. A možno to tu aj veľa dievčat vystihlo, že to celé vyplýva zo strachu prevziať zodpovednosť za svoj vlastný život.