Svokor chcel pri poslednej navsteve spat s nasou dcerou v jednej izbe na manzelskych posteliach. Rano s velkou zabavou rozpraval ako mala 4,5 rocna vnucka spadla pocas noci 3x z postele na parkety (postel je dost vysoka a mala je malicka a chuducka - sama kost). Vobec ho nenapadlo prisunut postele ku stene alebo dat aspon na zem nejake vankuse 😖 Mne to vobec neprislo smiesne ale bohuzial ako vzdy som vobec nic nepovedala, ja idiot 😅 Ako by ste reagovali? Myslite, ze je to smiesne? Je to normalne?
Ked sa ti zda taky sibnuty, preco si mu dovolila s nou spat?????????? Mne nepride normalne ze dedko chce silou mocou spat s vnuckou.... a nechapem preco padala z postele, ved nie je babatko? ani mna by nenapadlo robit zabrany okolo postele pre 4,5 rocnu slecnu. Co ju naschval shadzoval ci co???? Nie je to normalne.... ako casto ste so svokrom v kontakte?
@ebbi nieje to smiesne,mohla si ublizit a ty ako mama si mala postel tak zabezpecit aby nemohla spadnut ked uz si dovolila aby takto spali.Ja by som tiez takto spat nedovolila,ale to je ve nazoru...rodicia su za dieta zodpovedny a teda mala si svoje dieta od padu uchranit...moj nazor 😕
@simonk_a101 su deti co padaju aj ako skolaci...mm je toho prikladom 😀 ale ide podla mna o to ze ak viem ze moje dieta pada z postele tak tu postel zabezpecim a ak inokedy z postele nepada a prave ked s dedkom spala padala tak to je na zamyslenie 😖
@ebbi okrem toho, ze suhlasim s nazorom katren, by som milemu svokrovi povedala, ze je smutne, ze pad z postele povazuje za naramne smiesny a ze nabuduce s nim uz spat nebude...hotovo. Co sa tyka padov....aj moj 60 rocny otec sa v noci vytrepal pri otacani, takze spadnut moze naozaj hocikto..
@ebbi no už teraz je zbytočné pýtať sa, ako by sme reagovali... v prvom rade by mňa osobne ani len nenapadlo súhlasiť so svokrovou žiadosťou, prepáč, ale už len to samo o sebe mi príde prinajmenšom zvláštne... pokiaľ by takáto prosba nevyšla od dcérky, tak by som ani neuvažovala... ja som svojho dedka milovala najviac, najradšej som ako dieťa trávila čas s ním, ale nikdy som s ním nespala v jednej posteli... a že padla 3x z postele tiež nie je v poriadku - raz sa stane, ok, ale trikrát?? asi sa dedko moc rozťahoval a ona nemala miesto... každopádne svokor asi nebude celkom ok, ak sa mu to zdalo smiešne a nikdy viac by som nedovolila, aby malá spala v jednej posteli s dospelým chlapom (okrem svojho otca)
kamoske spadla s postele 3 rocna dcerka(tiez u svokrovcov ) z postele a zlomila si klucnu kost...netreba cakat na zly pad ale treba mu predchadzat...urcite by som nedovolila aby mi dieta spalo hoc jak a aby mohlo spadnut s postele bez toho aby som sa ju snazila aspon ako tak zabezpecit...neboj sa otvorit si usta hoc aj pred celou dedinou...ty si matka a ak na svoje dieta nedas pozor ty tak nikto....
@ebbi teraz je to uz jedno,ale preco si tu postel nezabezpecila Ty? Aj keby sa na Teba svokor divne pozeral alebo sa Ti smial, ked si myslis, ze mala moze spadnut a moze si ublizit, tak ju proste predtym ochran. Neboj sa alebo sa nehanbi branit svoju dcerku/svoje deti... Mas na to plne pravo...aj keby si ostatni po cele tukali, no a co? Ty si ju nosila 9 mesiacov pod srdcom, v bolestiach porodila, uz 4 roky ju vychovavas, staras sa o nu, tak si mozes robit s nou, co uznas za vhodne, co myslis, ze je pre nu najlepsie...Ja tiez mnohokrat bojujem so svojimi blizkymi, co sa mojich deti tyka, ale su to moje deti a nech si mysli, kto chce, co chce, mam na to plne pravo a viem, ze pre nich chcem to najlepsie. Viem, ze aj Ty a preto sa neboj nabuduce ozvat, ked sa Ti nieco nepaci...hlavu hore a bojuj! 😉
@simonk_a101 ale no! Moj sestrocny este obcas tak pendluje po posteli, ze ma na male aby nespadol. Tak ake na schval zhadzoval. Nakoniec tu dedko este vyjde ako pedofilny uchyl!
Treba mu dohovorit, kedze zrejme nema ponatia ako deti spia, zer nelezia na jednom mieste ako dospeli a doslova v posteli cestuju. Nech raci spravit bezpecnostne opatrenia tak, aby dieta nespadlo a basta. Mas usta a dedko hadam nie je na hlavu, takze si iste veci slusne vysvetlite a bude vybavene.
A ostatne nadych, vydych...
Dakujem za nazory, bohuzial svokor je dost nemilej povahy, vsade bol a vsetko vie, vie byt znacne neprijemny 😒
Diskusia je nepripustna ☹ Nikomu by som takeho nepriala ☹ Priznam sa, ze ma vobec nenapadlo zabezpecit postel proti padu ☹ Hned ako spadla prvy krat, tak by som urobila vsetko preto, aby sa to viac nezopakovalo, bohuzial som o tom nevedela ☹ Ja mam hlavne strach o jej zdravie, ved clovek nikdy nevie ako nestastne dieta moze spadnut, hlavne na hlavicku ☹
@ebbi ebbi a svokor casto takto spava s vnuckou? alebo to bolo prvy krat?
Nespava, to bola v podstate mimoriadna situacia, spali sme tam vsetci a museli sme sa nejako porozdelovat po izbach. On to skratka vyhlasil ako hotovu vec, ze spi s nasou mladsou, starsia isla ku babke...atd., dlho sa nevideli.
Nemyslim, ze to bolo myslene zle ale mam pocit, ze uz rozumu nejako prudko ubuda 😒 to nebola prva vec, na ktorej som sa pozastavila ☹ a to sme s nimi nastastie zriedka ☹ Ale moji rodicia su mladsi a take veci nerobia...
@ebbi
nech ma svokor povahu aku chce, bud bude rešpektovať to, čo povieš ty ako matka, alebo nech ide do prdele ... určite by som si nenechala skákať po hlave ... a spať s ním v jednej posteli? neprípustné, jedine ak by dieťa veľmi trvalo na tom, ale keby za mnou došiel svokor iniciatívne, že chce spať s dieťaťom sám v posteli, tak by som jeho požiadavku veľmi rýchlo stopla ...
no a k tomu "humornému" zážitku ... spýtala by som sa, či si vôbec uvedomuje čo všetko sa mohlo stať a nech dakuje bohu, že sa malej nič nestalo ... po tomto by som mu povedala, že keď nechal vedome dieťa spadnúť z postele 4x po sebe, môže zabudnúť, že v budúcnosti mu ju zveríš ... nemáš dôvod ... zmrzačiť dieťa si snáď nenecháš ... beriem, že raz sa to stať môže, ale potom urobím všetky možné opatrenia, aby sa to viacej neopakovalo a nie sa ešte na tom náramne zabávať ... ach, len som sa rozčúlila
@ebbi ebbi a skusila sa si malej opytat ci si to nahodou nepamata? ze aka bola noc a tak, mozno ze ti povie, alebo uz povedala. V podstate je uz naozaj jedno ako by sme my reagovali, dolezite je, ako sa zachovas, ked tato situacia nastane este niekedy v buducnosti. Nemozme vzdy predvidat a duplom veci ktore sa nedeju kazdy den. Urcite si to nevycitaj, len si zober ponaucenie.
no ja plne suhlasim s katren ja by som tiez nenechala svoju dcerku spat so svokrom v 1 posteli...neviem ale sa mi to zda divne ze on chcel spat s malou.. ak ma rad svoju vnucku tak nech sa hra s nou ,cita jej rozpravky atd.a to sa mi uz vobec nepaci ze sa mu to zda smesne ze dcerka spadla 3x pocas noci z postele.nie ty si idiot ale on ...ze to s velkou zabavou porozprava vam....... rano by si uz mohla povedat hocico...uz bolo po vsetkom.... nestaci mu vynadat ze aky je a preco nerobil to a to.on to aj tak nepochopi. razne mu treba povedat ze viackrat nebude spat s malou s roznych dovodov a konec. a ani nenechaj malu u neho samu!!!! ved mozno ze aj teraz dostala dcerka mensi otras mozgu...on nie je schopny ju postrazit...nie je psychicky ani emocionalne na takej urovni.
Uz to je vyse mesiaca☹ Len mi tak napadlo, ci nie som prilis citliva??? Ja davam dost velky bacha na deti, vacsinou su aj tak so mnou a ak nahodou nie, tak tiez robim vsetky opatrenia, aby sa nic nestalo ale nedokazem vsetko predvidat.
@ebbi vobec to neries, to uz bolo davno
to mate vsetci take zle vztahy so starymi rodicmi, ze by ste nedali spat dieta s dedkom? vsak podla toho, co pise zakladatelka, spali na manzelskej posteli, nie v jednej posteli. ked maju na starosti dieta stari rodicia, tak prave rodicia by mali upozornit na specifika deti, aj na to, ze napr. dieta nepokojne spi a moze spadnut z postele. a dedka po rozpravani zazitku by som sa spytala, ze preco uz po prvom pade nezabezpecil postel. a podla jeho odpovede a postoja by som sa zariadila do buducnosti a nielen vo vztahu k spaniu, ale celkovo za tie roky by som uz mala dedka odhadnuteho, aka je jeho miera zodpovednosti, ked ma na starosti dieta.
@ebbi smiesne mi to tiez nepripada. Tiez by ma nenapadlo, preco by mal svokor spat s vnuckou na manzelskej posteli. @simonk_a101 ja som padala z postele este aj ako 10 rocna a teraz sa mi to tiez obcas stane. Proste sa vela prehadzujem v noci
a preco spal s dievcatkom svokor? preco spala s nim? nechapem naozaj. v zivote by ma nenapadlo davat spat svoje dieta so svokrom. po druhe, "fakt ohromna sranda" ze dieta neustale padalo z postele. to on je co? dementny? preco nedal vedla postele aspon stolcky operadlami k posteli, zeby mala nespadla? no, kedze ste mu nic nepovedali, tak jasne, asi nemate na to povahu, ale urcite by ste ju nemali dat viacej tam spat. dieta ma mat svoju postielku, svoj klud a nie pocuvat chrapajuceho dedka pocas noci. a ked by nabuduce mal zas takyto uzasny napad, tak mu pripomente, ze nech dakuje bohu za to, ze sa malej minule nic nestalo, zeublizila si, nezlomila si nieco, nevyrazili si dych, nerozbila hlavu a pod. ved toto je chore. a co na to vas manzel, ich syn? tiez hrozna sranda?
@bets to nie su zle vztahy? ja mam napr so svokrom normalny vztah, ale urcite by som nedovolila, aby spal s mojimi detmi. nic v zlom, ale pride mi to chore.
@stanislavao
@bets inak možno keby svokor chcel sám spať s mojou dcérou,možno by mi to tiež prišlo divné.ale na druhej strane,ak by moja malá išla spať k svokrovcom,tak predpokladám,že by spala s nimi v posteli /v strede/.a nič by som proti tomu nemala.neter tak bežne u nich spáva.
a čo sa týka padania z postele.tak samozrejme,ja by som pri rozprávaní na druhý deň jemne povedala,že prečo nedal niečo okolo postele,aby nepadala.bolo treba povedať hneď.takto s odstupom času to už možno nemá zmysel.
@huxy jasne, ked su deti u starych rodicov tak mozu spat s nimi. podotykam s nimi oboma, ale nie s nim. mne to pride dost "uchylne" ked nejaky 60 rocny dedko chce spat so 4,5 rocnym dievcatkom.
@stanislavao však to,že aj mne by to prišlo divné,keby vyslovene s malou chcel spať svokor.no neviem,zakladateľka nepíše nič o svokre...
no napr.keby svokor bol sám doma a svokra nie,tak by som malú spať tam určite nedávala
@huxy ani ja urcite nie. je to mozne, ze svokra nieje. ved jasne, ale fakt je to "chore".
baby a ked nechate spat deti u starych rodicov, kde spia a ako spia?
no mne to tiez nepripada vobec divne, ze dedko chcel spat s vnuckou..preboha, to uz vazne budeme cakat na kazdom rohu uchyla?.. 😝 ja som spala so starymi rodicmi a nic sa mi nestalo, vyskusala som u jednych aj u druhych, no a co..pokial su to normalni stari rodicia, s normalnou povahou, psychicky zdravi a dieta s nimi chce spat,tak preco nie?..v urcitom veku uz sama s nimi nebude chciet spat..to, ze spadla, samozrejme smiesne nie je, mal na nu dat pozor..ale to je druha vec..na to, ze sa dieta prevaluje a kruti, by som upozornila, nech dedko zabezpeci postel..moj otec uz spal s kazdym vnucatom v jednej posteli a vobec mi to nepripadalo divne..ma tie deti rad, nikdy by im neublizil, stara sa o ne aj ked je v bdelom stave, nevidim dovod, preco by nemohol pri nich aj spat..jasne, je rozdiel dedko a dedko..ale zas ozaj netreba za vsetkym hladat uchyla..
@ebbi smiesne to nie je a ja osobne by som nenechavala spat ani svokra sameho s vnuckou na manzelskej posteli v jednej izbe....mozno som divna, ale nikdy nevies.... 😒