Caute zienky, idem sa asi iba vyzalovat ohladom mojho svokra.
Zije sam, ma 3 synov, velky rodinny dom. Dvaja synovia sa ozenili a odisli byvat daleko a ja s manzelom byvame v tom istom meste ako on. Vztahy mame fajn. Len ma mrzi to, ako sa sprava rozne k svojim vnucatam. Ma od kazdeho syna vnucence no a ide o to, nechcem aby to vyznelo hlupo, ze nas syn ma 3 roky a za cely jeho zivot mu nedal nic. Ani jedinu hracku, nic. Ale ked ide za svojimi dvomi synmi, nakupi im vela a dava im aj nemale sumy penazi. Fakt nechcem aby to vyznelo tak, ze zavidim, alebo ze ziarlim alebo neviem co, len ma to mrzi ani neviem preco... Pritom viete ako to je, ked sa nieco stane alebo potrebuje pomoc okolo domu, pomahame my s manzelom. Manzel je sikovny, vie vsetko opravit, cize sme mu vzdy napomocni. Takze nemame taky vztah, ze kasleme nanho alebo co. On vsade rozprava, ze moj manzel je najvydarenejsi syn a ja najlepsia nevesta. Cize neviem preco je to tak ako to je...
To je len taky moj vecerny vylev, kto aspon precital, vdaka 😂
A venuje mu cas, hra sa s nim? Ak ano, mozno tymi hrackami ostatnym vnucatam kompenzuje to venovanie sa vasmu synovi.
@mimi2018 lebo nam to normalne povie, ze vytiahol som 500 eur, dam detom alebo kupil som im to hento... Alebo ved aj bratia komunikuju medzi sebou, tak posle svagor fotku, ako sa napr deti vozia na aute od starkeho alebo tak... Cize normalne to vieme
@mandzula nie nehra sa s nim moc, on je cely den v robote a vecer pride, chce mat pokoj, ked sme u neho troska sa s nim porozprava a to je cele
@mandzula akoze on nie je taky statky, ze vezme za ruku, ukazuje, venuje sa, na to je chvalabohu moj otec, to su partaci, vsetko spolu majstruju... Ale moj otec je na dochodku, ma na to cas
Jaj tak potom im naozaj kupuje. Podľa mňa môžeš raz skúsiť akože zavtipkovat a opytat sa ho že prečo vám nič nekúpi, že čo nato povie 😁 lebo je to ozaj záhada aj podľa mňa a keď vravíš ze vás má tak rad.
Tak ma mozno pocit, ze sa vam po financnej stranke dari lepsie ako ostatnym a ze jeho darceky a peniaze teda nepotrebujete.
@mandzula praveze by som povedala, ze jeden svagor je este lepsie na tom financne, postavili novy dom, deti maju plnunizbu hraciek a druhy sa tiez nema vobec zle...
Tak tretia moznost - nema k nemu vztah, a preto nema potrebu obdaruvat ho.
@mandzula hej to aj mna napadlo, lenze ked nema vztah k nasmu synovi, ktoreho vidi prakrat do tyzdna, aky ma potom vztah k tym ostatnym vnucatam, ktore vidi tak max raz za mesiac? 😂
Proste fakt neviem preco je to tak, uz sme to aj s muzom preberali, neviem no. Asi jedine riesenie, podpichnut ho len tak zo zartu.
Áno určite ho treba podpichnut zo žartu a daj nám potom vedieť ako zareagoval
Cim vias sa budes v hovne vrtat, tym viac bude smrdiet. Neries to. Svokor vas mas rad, chvali vas, zrejme mate dobre vztahy. Naco to rozbijat kvoli nakupenym predmetom?
Buď rada že vám nedav plno hovadin, čo malému ani netreba. Kúpiš čo ty uznas z vhodné a bude dobre. Sú to len vecí a zbytočne sa nad tým trápiš.
mozno je to tak,ako pises,tvoj muz je najvydarenejsi syn a ty najlepsia nevesta. cize vase dieta je na tom najlepsie.ostatnym vnucatam kompenzuje materialne to,ze nemaju takych vydarenych rodicov.
Peniazmi si kompenzuje, ze nemoze byt so synmi a vnucatami lebo byvaju daleko. Nevidi ich tak casto ako tvojho muza a dieta.
Ak nie si odkazana na financnu pomoc, tak to neries. Tvoj syn si to zatial neuvedomuje a ked tomu nebudes venovat pozornost, bude to brat ako fakt. Zbytocne v sebe zivis negativne emocie, ktore sa mozu casom stupnovat... Kto nic neocakava, nebyva sklamany!
Píšeš, že dvaja synovia odišli bývať ďaleko. Čiže je s nimi málo, chodieva k nim občas a zrejme na dlhšie (viac dní?). No tak nechce prísť na návštevu s prázdnymi rukami. No a s vami je stále, tak to tak neberie. Ale je to divné, že ani na narodeniny malému nič nedá? Robievate oslavu? Pozvete ho na ňu? Ani vtedy nič neprinesie?
tak skus niekedy len tak akoze vtipne poznamenat ze no 500 eur ste vytiahli a dali im a nam nic haha 🙂 tak ako inak na neho, je to z tohto pohladu zvlastne ked vies ze ostatnym dava, ked je aj jeden syn financne lepsie
možno... ale to fakt len možno...
berie, že vám dáva nejako priebežne a im sa to snaží vynahradiť takto nárazovo?
alebo ráta s tým, že možno dom zostane vám, keďže ste najbližšie a im sa to snaží vynahradiť takto? neviem len tipujem...
ale ak sa s tým budeš veľmi zapodievať, môžeš si vypestovať na neho nechuť, to by si chcela?
ak je to naozaj tak ue malemu nedal nic za tie tri roky tak proste ak ti nabuduce povie ze si najlepsia nevesta alebo tak nieco ta mu povedz skoda ze vy nie ste najlepsi dedko pre maleho
alebo proste prehnane porozpravaj co dostal maly od tvojich rodicov
proste toto sa nerobi nejde o dary ale o spravodlivost ja by som mu povedala alebo pripdne aspon to nech mi nerozprava kolko vybral aby inym nakupil dary a na vasho syna kasle popritom
niekedy by bolo jed oduchsie keby si ludia prismo vypovedali veci co ich hnevaju
ale teda hnevalo by ma to lebo tvoje dieta si to uvedomi a moze to mat na jeho sebaobraz zly vplyv
a vam da darcek ked mate sviatok tebe a manzelovi?
vykašli sa na to... najlepšie bude to vôbec neriešiť.
Možno o pár rokov bude dávať tvojmu synovi e na sladkosti, a rôzne iné blbostičky....
Ked sa bude nabuduce vystatovat, ze vybral 500 e pre vnucata, tak sa opytaj s usmevom, kedy vyberie tvojim detom.
Prečo sa tým zaoberas my sme čakali 7 rokov na nás poklad a ma 2 mesiace môj svokor ho nezobral ani na ruky ani sa k nemu nepriklonil ani sa k nemu neozval!!!! Manzel je z toho s ním na nože pohádali sme sa a vykricala som mu či si myslí že od cudzieho chlapa je je to hrôza taký bezcitný dedo? Fuj svokra mu vôbec nenahovara nič ona sa snim slovné pohraje keď sme tam boli 2 krát na pár minút na dvore a bývajú 4 km od nás videli ho 7 krát !!!!! 1 vnuce !
Treba sa na takých ľudí vykašľať
Ja som prekvapená, koľko žien tu píše, že to netreba riešiť, že no a čo? To aj vy takto pristupujete k deťom? Alebo k vnúčatám? Že máte na ne dvojaký meter? Že jednému vnúčaťu nikdy nič, ani na sviatok a druhému dávate stále? Minimálne by som urobila to, čo píše oli18, že by som sa slušne s úsmevom najbližšie opýtala (keď spomenie, že druhým vybral peniate či niečo kúpil), či vybral aj mojim deťom, alebo či kúpil aj mojim deťom. A ak by požiadal zase muža o pomoc s niečím, tak by som sa opýtala, či prídu pomôcť aj tí, ktorým stále niečo dáva? Pomôcť by som pomohla, aj naďalej, ale nastavila by som mu zrkadlo. Nejde o dary, ale o prístup.
A platite mu za to ze tam byvate? Prispievate? Preco ste sa neosamostatnili ? Mozno u neho byvate zadarmo a ostatnym vnucatam vybera peniaze, preto lebo vy ich uz dostavate ale v inej podobe..
@k0l0b3zka byvaju v jednom meste a nie u svokra len mu chodia pomahat s opravami a pod
@loginexistuje OK, zle som precital potom nic 🙂
@melanta suhlasim tiez by som mu nastavila zrkadlo a nebola mu stale dostupna na pomoc
nejde o dary ale o ignoraciu toho vnucata a to je pekne hnusne od dedka najma ak inym da a tomuto nie
A to vieš odkiaľ že druhým vnúčatám kupuje darčeky a dáva im peniaze? Možno im tiež nič nedáva len ty si myslíš ze dáva. Podľa mňa keby im aj dával tak ta to nemusí vôbec mrzieť, keď vám nič nechýba tak ani to netreba. Deťom netreba zbytočne veľa hraciek.