Chcela by som sa verejne ospravedlnit za ohovaranie a pospinenie mena mojej rodiny, je mi to uprimne luto, bol to nasledok vycerpania,hnevu a zufalstva...ublizila som,viem, je mi to luto...ospravedlnila som sa svagrinej,svagrovci,svokrovcom q mam potrebu aj verejne sa ospravdelnit kedze som im verejne ublizila...
Dakujem vsetkym za komentare, aj dokonalym zenam,ktore su neomylne...ano som krestanka, to vsak neznamena ze som neomylna...spovedala som sa z toho, priznala som sa im prva aj ospravedlnila som sa im...
Dakujem aj zene,ktora jej to ukazala, sama by som urobila to iste,keby niekto takto ohovara moju kamosku a ta o tom nevie/vie.
Prepacte.
Chápem aj teba, viem si predstaviť že by mi to tiež vadilo možno si aj švagriná z toho niexo vezme a napr. Budú deti na striedačku raz u vás raz u nich a nie len ty robiť opatrovateľku a mať ich všetky stále u vás...
@zdenka11081983 to neznamelna ze si za tym nestojim, len mi je luto ze som nemala na to povedat im to do oci ale na net som mala na to vyvesit to...len o to mi ide
@anyka2110
Pamatam si tvoju diskusiu.
Je od teba velmi pekne a spravne, ze si si priznala chybu - chyby robime vsetky, sme ludia.
Dolezite je o veciach a nasich predstavach komunikovat a aj ked dnes sa to nenosi, dolezite je aj starat sa o vztahy, vediet robit kompromisy, vediet nastavit zdrave hranice.
Rodina, vztahy, priatelia su to, co vytvara priestor v nasom svete, kde je laska, dovera, pokoj. Dnes je moderny az chory individidualizmus, mnohym ludom chyba laska, priatelia, vztahy, kazdy sa za vsetko uraza, kazdy sa hned strani, a zrazu ludia prezivaju zivot na socialnych sietiach.
My napr. s manzelo razime teoriu, ze nas domov je otvoreny kazdemu dobreho srdca.
písala som ti, že jej to niekto ukáže
ale ber to pozitívne - aspoň sa problém bude riešiť a vyrieši sa, či už tak alebo tak
zmenilo sa niečo k lepšiemu?
To je v poriadku tak si to potrebovala dostať zo seba aspoň takto 🙂 verím, že ti aj rodina pochopí a trošku sa vcítia aj do toho ako si sa cítila a že toho bolo veľa lebo mať denno denne toto tak ďakujem pekne
No a co svagrovci sa mali uvedomit ako prvy ako mam rada tieto typy ludi salam parky zbavim sa deti a nech su kde chcu, tak co sa ospravedlnujes len si to mala potrebu dakomu povedat
Chápem ta a áno tiež by mi to vadilo, ale tým co si urobila a ako si na tu dcéru vravela si myslím, ze už máte vzťahy v budúcnosti pokazené. Ja osobne, keby som bola svagrinou a ohovorila by si ma tak hnusne na internete a hovorila tak o mojich deťoch, no neviem neviem, asi by som sa už na teba nedokázala pozerať ako predtým.
To je v pohode, ze si to zavesila najprv sem.
V beznom zivote to robime tiez. Nejdeme za svagrovcami, ale vylejeme si svoju frustraciu napr. kamoske. Vyzalujeme sa, ponadavame si.
Niekedy clovek potrebuje taku predpripravu. Vyliat zo seba to najhorsie. Vzdy lepsie, ako ked to necha iba v sebe vo vnutri so zatatymi zubami vykvasit, a potom proste jedneho dna buchne a nakrici na druhych. Urobi scenu, popripade povie zranujuce slova.
Druha vec je, ked sa to pokazi a oni sa to dozvedia prv, ako bol clovek pripraveny s nimi o tom v klude hovorit.
To je proste smola.
Dufam, ze u vas si okrem teba vstupila do svedomia i druha strana a miesto urazenia sa (resp. ak su urazeni, tak ked ich to prejde), sa porozpravate a najdete kompromis vo frekvencii strazenia deti.
No a poucenie do buducna - nemlcat zbytocne dlho. Neustupovat ani pre pokoj v rodine. Komunikovat. Vyjadrit nesuhlas hned, kym to clovek vie urobit este mierne a bez rozculenia.
@zdenka11081983 to nie je sypanie si popola na hlavu, to je priznanie si chyby, snaha o jej nápravu a úprimné ospravedlnenia sa. Je to niečo, čo si vyžaduje vstúpenie si do svedomia a čo je najhoršie pre ego - priznanie si chyby a ochota niesť za ňu následky. To dnes dokáže už veľmi málo ľudí. Autorka má môj obdiv.
@marca12 lenže, ak som to dobre pochopila, autorka sa ešte v deň založenia diskusie švagrinej zverila a všetko, čo jej vadilo, jej povedala a švagriná to vzala dobre, a až potom jej niekto ukázal tú diskusiu. Čiže nebrala by som to ako švagriná až tak tragicky, keďže k ospravedlneniu došlo skôr ako si to sama prečítala, preto by som to ospravedlnenie brala ako od srdca, nie vynútené z dôvodu, že o tom už z diskusie vie.
@lilope presne tak to bolo..len ked som sa ja priznala mala som ja slabu chvilu a ona dobru chvilu...no ked si precitala co som napisala v navale zlosti a skratu (este v to rano som muzovi po xty krat plakala ze mo to stale vadi),vtedy mala pna slabu chvilu...no necudujem sa jej
@anyka2110 nuz ja sa jej necudujem ze sa spravodlivo nahnevala ta tvoja svagrina ale teda hadam sa to casom utrasie u vas a aj tvoj pristup k neterke sa zmeni
@anyka2110 prepac, ale nechápem za co sa ospravedlňujes? Za to ze si sa denno denne starala o svagrinine dieta? Keby nebola obmedzená, aj sama by to iste pochopila.
Neviem, ci by sa jej páčilo, keby ti denno denne strážila dieta. A mohol by mi jej muž postaviť aj Bojnický zámok. Sorry
@anyka2110 nie si prva ani posledna co si radsej vyleje srdce na nete ako priamo tej osobe povie co jej vadi.
Ja by som.sa za svoje pocity neospravedlnovala, to skor ona nech si uvedomi ze takto to fungovat nemoze, ze si z teba nemoze urobit sluzku na opatrovanie deti.
Dobre ze to vyslo na povrch, len si teraz daj pozor aby to znova nesklzlo do starych kolaji, aby si sa z toho pocitu viny neuzavrela a nenechala sa znovu vyuzivat, taki ludia ako tvoja svagrina vyuziju kazdu prilezitost a este sa bude tvarit urazene.
@sweet20 pravdepodobne. Ja verím ze
@anyka2110 vobec nie je zla zena, len mala z toho všetkého slabu chvilku a vyliala si srdce štýlom co na srdci to na jazyku. Myslím ze to mame občas každá. No a ostatne sa tu na nu osopili, ze ako si to dovolila vobec. Ze z vďaky mala byt ticho a robit poslusne babysitterku.
@lienka.7 myslím ze zeny sa na jej adresu nevyhadrovali pozitívne nie preto ze autorke vadilo ze robí babysitterku ale to ako sa o tej neteri vyjadrovala, ze im hnusne cumi do taniera tak jej dá radšej najesť a koľko to dieťa poje. Pritom stačilo mali poslať pred obedom domov alebo po hodine.
A apropo keby si niekde prečítam ze takto kyda niekto komu ja pomáham alebo som pomáhala na moje dieťa, tak by velmi dlho žiadnu pomoc ponúknutú nemala.
@sense napisala som to už v predošlej diskusii a zopakujem to znova. Ano, bolo to napísané škaredo, ale verím ze to bolo iba v návale zúfalstva. A zase preco by mala autorka posielať dieta prec? Co si ho švagriná nevie na obed dojst zobrat? Ci len jej to vyhovovalo ze ho nemala v dome a starosti s nim? A prečo by denno denne mala kŕmiť ďalšie dieťa? Je jedno koľko zje ci nezje. Ide o princíp.
Co sa jej švagriná neponúka ze počuj, denno denne sa mi staráš o dieta, dones ich niekedy aj ty k nám a oddýchni si na chvilku. Jaj, zabudla som brat jej pomáhali s domom, tak teraz ma ona, ze?
Donekonečna. No dakujem pekne za takú pomoc👌👌👌
@lienka.7 chybu urobilo obe, smutne keď 2 dospelé osoby nevedia komunikovať. Ale myslím ze tebe by sa tiež nepáčilo keby niekto takto verejne píše o tvojom dieťati. Svet je malý a databáza užívateľov MK veľká. A ne bývalá len neter tam, ved aj jej dve deti spali u svagrinej.
Ja len dúfam ze to ospravedlnenie co tu napísala, myslí aj úprimne a nenapísala len preto ze jej zrejme rodina kázala resp to žiadala,pretoze áno chybu spraví každý len nie každý sa z nej aj pouci
@anyka2110 zapamataj si jedno, co je pravda nie je hriech. Pisala si klamastva?
A toto patri ku ktorej teme z tych vsetkych?
@anyka2110 🙂 no už je neskoro si sypať popol na hlavu... Ja sa Ti čudujem, stoj si za tým co si povedala, však to tak cítiš... načo ta pretvárka? Potom s Tebou tak budú aj jednať