Švagrovci nám dlhujú peniaze. Ako to riešiť?

17. sep 2021

Ahojte.. prepáčte za anonym ale potrebujem len poradiť ako by ste postupovali v našej situácii..svokra mala v apríli 60 tku a keďže je to jubileum a máme ju všetci veľmi radi chceli sme jej kúpiť nejaký drahší darček..svokra je milovník kávy..tak sme sa rozhodli že jej kúpime už taký drahší kávovar spoločne so svagrovcami napoli..vybrali sme jeden za celkovú sumu 700 eur..s tým že keďže sme my na Tom finančné o niečo lepšie ako švagriná so švagrom tak my zaplatíme 500 a oni 200 s čím ale švagrina nesúhlasila že ona chce dať svojej mame na darček aspoň 300..tak reku Ok ..kávovar sa objednal a malo to byť tak že mi zaplatíme cez internetbanking celú sumu a oni nám dajú svoju časť....tak prišiel kávovar ja som uhradila sumu ..svokra mala narodky samozrejme bez darčeku bola hotová..ešte doteraz je☺️ ale švagrovci sa stále nemali k tomu aby nám vyplatili ich časť za darček. Čakali sme dni týždne ..po mesiaci už manžel bol za švagrinou že kde je problém? Tak začali výhovorky že teraz nemajú lebo jej muž je n PN s obličkami..že keď pôjde do práce zaplatia. Jej muž sa vrátil do práce v júni a stále sme nevideli ani euro..za každým výhovorku že už pošlú alebo o tri dni máme peniaze..a naposledy bola kôli tomu taká hádka že už svokra povedala že ona nám za nich zaplatí..akože chápete? Za svoj darček chce platiť? Lebo sprostá švagrina jej žalovala že pýtame od nich peniaze a samozrejme aj povedala za co. Takže už pol roka sú nám dlžní 300 eur.. tuším že sa môžem už aj s Nimi rozlúčiť..

barus26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
17. sep 2021

Švagriná je normálna? Silou mocou chce dať 300, hoci jej ponúkate, že môže dať 200, nakoniec nedá nič a ešte sa sťažuje mame, čiže tej obdarovanej. Ešte sa bude nakoniec svokra cítiť blbo, že dostala darček!
Ak švagrovci nemajú 300, nech dajú aspoň tých 200. V mesačných splátkach po 50€ to za 4 mesiace splatia.

pribinak
17. sep 2021

Šla by som za švagrom či by to vedel splácať po malých splátkach po 50 EUR. Vie vôbec o tom?
Švagriná by u mna za takýto prístup skončila, odteraz ahoj a dovidenia a hotovo.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
17. sep 2021

Nabuduce sa s nimi neskladajte na žiadny darček. Budeš mat pokoj.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marseillefan
17. sep 2021

Chýba ti tých 200eur k životu? (áno, píšem 200, lebo to si pôvodne chcela) A stoja ti za to, aby si si pokazila vzťah so švagrinou? Skús si odpovedať na tieto otázky pred tým, než to budeš ďalej hrotiť...Myslím, že jedine svokra pochopila, že pokaziť si rodinné vzťahy kvôli pár eurám nestojí za to.
Áno, jasné, že ty si v práve.. jasné, že sa švagriná zachovala ako ***. Ale niekedy sa treba odosobniť...

natalienka12
17. sep 2021

Autorka: Ak neumierate od hladu, po pol roku od kúpy daru by som už nič neriešila a peniaze nepýtala. Svokra vie, že kávovar ste kúpili iba vy. Do budúcna máte ponaučenie.
@marseillefan So švagrinou nepotrebuje udržiavať vzťah, je to cudzia žena. Ja mám dve švagriné, ani s jednou si nepotrebujem udržiavať dobrý vzťah. Nerozumieme si, nemáme si čo povedať. Švagriná je cudzia osoba pre mňa, nezáleží mi na nej. Mrzel by ma pokazený vzťah so sestrou, s bratom. Ale nie so švagrinou.

marseillefan
17. sep 2021

@natalienka12 švagrina je manželova sestra a svokrina dcéra... je to jedna z najbližších rodín, ktoré ako manželia majú.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
17. sep 2021

brala by som to ako školu života, že existujú ludia, ktorí nedodržujú svoje dohody. Už by som sa nikdy viac na nič s nimi neskladala. Trápne sa majú cítiť oni dvaja, ak to nedokážu, nie je o čom... ale určite by som v sebe nedržala krivdy a hnevy a jedy... tým škodíš len sama sebe. A skúste znížiť darčekové štandardy, netreba sa takto vo veľkom darčekovať...

cimage
17. sep 2021

Sadla by som si s nou a jej muzom. Povedala, ze mozu splacat po 50€ a ked nie, tak by ten kavovar bol cisto od vasej rodiny.
Po pravde by som kaslala na taky vztah so svagrinou, na ktoru sa neda spolahnut a taha ma za nos. Moze sa to neskor prejavit aj inych zalezitostiach v zivote, nielen financnych.
Keby mi to financne nevychadzalo, tak sama by som dosla za tebou, ci ti to mozem splacat. Bolo by mi to neprijemne keby som dlzila za dar vlastnej matke a este si vymyslala pol roka.

tncka
17. sep 2021

@marseillefan preco by sa mala odosobnit? Svagrina je truba a uz len z principu by som to riesila nie kvoli peniazom. Nemam rada konflikty z ktorych vycuvas len preto aby bol pokoj v rodine. To sa nerobi a takisto sa neprizivuje na rodinnych prislusnikoch. Keby to urobila cudziemu by sa s nou nemaznal...

natalienka12
17. sep 2021

@marseillefan A? To znamená, že s ňou musím mať dobrý vzťah? My máme vzťah neutrálny teda nevoláme si, nie sme kamarátky. Iba sa pozdravíme na rodinných stretnutiach a prehodíme pár formálnych viet.

tncka
17. sep 2021

@0silvia0 mala 60tku,tebe sa to zda"vo velkom darcekovat"?

autor
17. sep 2021

@marseillefan nechýba momentálne ale tiež nemáme tlačiaren na peniaze to že som napísala že sme na Tom finančne lepšie neznamena že sme milionári a na raňajky máme kaviár so sampusom..a švagrine stojí za to si nás pohnevať? Tých 200 300 eur...My sme ju nenútili sa s nami podieľať na darčeku...sama to chcela..mohla odmietnuť s tym že na to nemajú momentálne.. pochopili by sme .

slniecko66
17. sep 2021

@tncka Prepáč.. aj mne to príde dať veľa 700€ za darček 🤔🤔🤔

jana_eyre_2
17. sep 2021

Ja by som jej povedala priamo do očí ako trápne sa zachovala a aké je to od nej podlé a že ak by veľmi chcela vklude to mohla splatiť.. svokre by som to povedala tiež úprimne, od nej žiadne peniaze nevzala.. a ak by mi tie peniaze nechýbali, tak by som na to už vykaslala, avšak, vzťah so švagrinou by veľmi ochladol.. nie že by som robila nejaké rozbroje v rodine, načo - len by som sa poucila..

ale nevycitala by som si to, pretože švagriná rozhodla tým, že nedodržala slovo..

Našťastie viem, že v mojej rodine by také čosi neurobili, boli sme už vo vseliakych situáciách..

autor
17. sep 2021

@0silvia0 jasné že toto bolo posedny krát predtým sme sa s nimi už raz takto skladali svokrovi na darček..vtedy nebol problém

tncka
17. sep 2021

@slniecko66 no dobre,je to dost,ale ked vezmem ze je to na jubileum a mali sa skladat 2 rodiny povodne tak mi to pride celkom ok. A 70ku uz nemusi dozit,takze mozno uz kupovat nebudu nic...to vyznelo hlupo teraz asi😅🤭

slniecko66
17. sep 2021

@tncka Chápem.. Možno majú na to financie.. Tak potom je to v poriadku ☺ To len pre mňa je to kopa peňazí 😁😁

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. sep 2021

@slniecko66 aj pre mňa je to dosť ale moja svokra je skvely a štedrý človek..keby si videla aké darčeky nám ona kupuje..je to človek ktorý sa kazdemu aj posledné..a na sebe šetrí..tak sme jej to chceli takto oplatit

natalienka12
17. sep 2021

Baby a kvôli čomu hodnotíte, či je to drahý dar či nie. Sú to ich finančné možnosti. Sú rodiny, kde si na jubileá dávajú oveľa oveľa drahšie dary a sú rodiny, kde kúpia na 60ku poháre za 30 eur. Každý má iné finančné možnosti a zvyklosti.

slniecko66
17. sep 2021

@cocolino234 Trošku ide aj o sumu. Keby sa zložili na darček.. a švagriná by mala dať polovicu (cca 20€) tak by sa to asi neriešilo.. či???

slniecko66
17. sep 2021

Rozumiem.. je to krásny darček. Všetci máme iné finančné prostriedky.. niekto si to môže dovoliť niekto nie.. nepísala som v zlom 🙂
Do budúcna sa s ňou na ničom neskladaj. Hneď to odmietni, že kúpite niečo sami..

hama007
17. sep 2021

Už nedajú... Štedrá je pokiaľ nepríde na lámanie chleba. Asi taký typ čo nikdy nemá peniaze (na podstatné veci).

natalienka12
17. sep 2021

@cocolino234 mne to príde ako závisť zo strany niektorých 😂 typické pre modrý koník, závidieť ešte aj to, že niekomu sa kúpil kávovar, pritom kávovar za 700 eur je nič moc skôr taká nižšia trieda, keď už sme pri tom

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slniecko66
17. sep 2021

@cocolino234 Viem o čo ide.. a preto som sa nemohla ozvať a vyjadriť sa ? 😂 Veľakrát sa uberajú diskusie úplne iným smerom ako bol pôvodný príspevok....