Švagriná spáva v našej posteli u svokrovcov

majkaa445
12. jan 2019

Ahojte baby, mám na vás takú otázku a potrebujem názor ☺️ je podľa vás normálne keď moja švagriná spáva v našej posteli u svokrovcov, trávi tam čas a ešte k tomu iba na manželovej strane? Pritom má svoju vlastnú izbu a aj posteľ a je dospelá žena. Ďakujem ☺️

pribinak
12. jan 2019

Vsak bud rada, ze iba na mužovej strane. Aspon ti neprdi na tvojej polovici

pininka
12. jan 2019

@majkaa445 nie,je to divné, ak tam bývate, izby by som zamykala. Ale poviem ti čo je ešte divnejsie. Keď sa moja sesternica vydávala, svadobnú noc strávila s mužovi sestrou a on spal so svojou mamou na posteli,čo dodat

majkaa445
autor
12. jan 2019

@pribinak to je pravda, ale príde mi to trochu čudné však má svoju izbu aj posteľ a s mojím mužom sa moc v láske nemajú

majkaa445
autor
12. jan 2019

@pininka práveže nebývame u svokrovcov iba tam občas chodíme a vždy keď prídeme tak spí u nás v izbe no bohužiaľ nedá sa nám izba zamknúť

pribinak
12. jan 2019

@pininka pán novopečený manžel s tym súhlasil?

ukulela
12. jan 2019

@majkaa445 uz tam nebyvate, tak zrejme izbu uz nevnimaju ako vasu. zamkynat izbu v dome/byte, kde nebyvam, len aby tam nik nechodil? preco by ju domaci nemali vyuzivat?

majkaa445
autor
12. jan 2019

@pribinak však toto že nesúhlasí a už jej to neraz povedal a ona sa iba zaksichtila a pokračuje s tým ďalej

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkaa445
autor
12. jan 2019

@ukulela ide o to, že my k ním chodíme prespávať keď s nimi chceme byť dlhšie máme tu aj veci manžel tu má ešte kopec vecí a svokrovci nám do izby vôbec nechodia iba ona

majkaa445
autor
12. jan 2019

@patrica8 no predtým keď manžel býval ešte doma tak do jeho izby nechodila až keď sa presťahoval ku mne svokrovci jej taktiež veľa krát hovorili aby do našej izby nechodila že je to stále manzelová izba aspoň oni v tom majú jasno

jana_eyre
12. jan 2019

tak si vezmite vsetky veci, postel povazujte len za hostovsku a nerieste.. ved tam spi len ked tam nie ste, tak co, mozno tam je lepsi matrac ..

moj muz mal v rodicovskom byte izbu so sestrou, je od neho starsia o 1,5r.. ked sa odstahoval ona tam este byvala, tak jeho izba uz nebola jeho izba a ci jeho sestra spala na jeho posteli sme vobec nepatrali a netrapilo nas to.. on uz postel mal tam, kde ja 😉

river_song
12. jan 2019

No, ide o to ze to vobec nieje vasa izba, aspon tak to vidim ja.. je to nejaka hostovska, mozno muzova byvala detska izba, ale kedze tam nebyvate, nežijete, nieje vaša.. ak svagrina byva so svokrovcami, na tu izbu má väčšie pravo ako vy 😏 to ze muz tam ma este nejake veci, to je jeho problem, ak tam nezije, tak načo tam zapratava ešte niekoho priestor..

tosomja
12. jan 2019

Robis z komara somára. Zbytocne si kazite vztahy v rodine. Ani ti z nosa neubudlo ani tam nerobi "nechutnosti". My ked sme prespavali u svokry, velakrat sme spali v ich spálni pre pohodlie. 😉

alaguema
12. jan 2019

@majkaa445 možno sa jej tam lepšie spí. Ja v tom teda nevidím nič také zvláštne. Aj ja spím v bývalej sestrinej izbe, keď prídeme k rodičom, z mojej bývalej izby je dielnička na ručné práce...asi by som mala byť urazená 😉 Čo sa mi zdá čudnejšie je, že tú izbu považuješ za "vašu". Tvoja predsa nikdy nebola. Podľa mňa ti to vôbec neprislúcha riešiť, veď švagriná je tam doma, ty si len nevesta, v tom dome ti nič nepatrí. Dosť by ma to naštvalo byť tou švagrinou. Ak to vadí mužovi kvôli veciam, tak nech si ich odsťahuje, veď si snáď nebude robiť na tú izbu nárok navždy ...tam je nejaká rivalia medzi súrodencami, či čo? 🙂

pininka
12. jan 2019

@pribinak on to tak chcel

pribinak
12. jan 2019

@pininka byt jeho novopečená manzelka tak požiadam o anulácii manželstva a to hned v pondelok. To je uplne chore.

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
12. jan 2019

@majkaa445 ale ved tam nebyvate, mozno sa jej v tej izbe lepsie spi, vacsia postel. Muz nech si zbali veci domov, zvysok do nejakej skrine a nech je rad ze ma sestru, zivu, zdravu a nieje na svete bez surodencov

pininka
12. jan 2019

Viaceré tu píšete prečo to považuje za svoju izbu, ale neviete ako to majú rozdelené,aký majú systém. Naša babka mala chatu kde každé z jej deti malo svoju izbu, aj sme tie izby podľa toho volali a nikto nikdy nespal v inej izbe, aj keď chata bola babkina. Ak má jej švagriná v dome rodičov vlastnú izbu, nechápem prečo api v bratovej. Mne by vadilo kebyže mi niekto spí v perinach, aj keď švagriná. Keď k nám príde mužova sestra ešte sa nestalo aby spali v našej manželskej. Majú oblečené vždy čisté periny v iných posteliach

janinah
12. jan 2019

Kto posteľ kúpil? kto zariadil izbu?ak svokrovci,tak drž hubu a krok,ak vy,tak si s dovolením svokrovcov izbu zamkni,zámok sa dá prerobiť na zamykací...treba sa jej opýtať prečo tam spí,možno má tam lepší matrac,lepšie svetlo na čítanie v posteli....zas drámu z toho nerob,ak tam prespávate zopárkrát cez rok

pininka
12. jan 2019

@pribinak no ona bola z toho dosť nešťastná, ale on argumentoval že v dome rodičov nebude s ňou späť v posteli, že mu je to nepríjemné. Potom už išli do svojho a majú tri krásne deti, doteraz sú spolu. Ja si myslím,že to nebolo z jeho hlavy, to mu asi matka nakázal a on sa nevedel vzoprieť.

river_song
12. jan 2019

@pininka tak to je jasne, mne by tiez vadilo keby niekto spi v mojich perinach.. ale moje periny mam doma.. ak idem niekde na navstevu a príležitostne tam prespavame (aj my tak u svokrovcov, byvaju daleko aby sa dalo chodiť na otocku) tak to ale niesu moje periny.. sme u nich na navsteve a aj ked tam moj muz vyrastal a mal tam detsku izbu, uz davno to nieje jeho detska izba... tiez ked pridu svokrovci, mame hostovsku izbu ktoru im vzdy nachystam, do cisteho prezleciem, ale stale to nieje izba svokrovcov, len preto ze tam raz za cas prespávajú...niesu to ich periny, ich izba.. je to izba ktorú im poskytneme kym su u nas na navsteve... Rovnako to vidim u autorky prispevku- maju k dispozícii izbu, ak su u svokrovcov na návšteve..., ale akntam nie sú, tak im môže byť uplne jedno ako je ta izba využitá, lebo predsa to nieje u nich doma.

hettinka
12. jan 2019

@majkaa445 vy máte extra svoju posteľ u svokrovcov? Nechápem...

pininka
12. jan 2019

@hettinka no ja to chápem, lebo my to tiež máme tak určené u našich, vždy nám mama hovorila že to už navždy bude naša izba a naše postele,darmo sme dospelé. Ja keď som tam spala nikdy som nespala v sestrinej posteli. Vždy len vo svojej. A ak autorky a švagriná má svoju detskú izbu v rodičovskom dome nechápem prečo prespáva v izbe ktorá bola bratova. Jedine čo má.napada je, že chcú ušetriť na praní perín a prezliekaní postele len v jednej izbe.

hettinka
12. jan 2019

@pininka však nech si ju teda zamknú, keď tam nie sú. Ľahké riešenie. Alebo nenechajú oblečené periny.

pininka
12. jan 2019

@river_song písala som to nižšie, pre mňa je moja detská už navždy moja decka a aj mama to tak berie a nikdy nespime inde a ani v sestrinej posteli. Ak má daná švagriná svoju starú izbu v dome, nechápem prečo nespí tam. Naša suseda má tri deti, jedna dcéra žije v Blave, na východ chodí dvakrát do roka a jej izba je len jej a spia tam iba oni. Beriem v malom dome, alebo v byte, ale ak je dosť priestoru a má vlastnú izbu prečo chodí spať inde?

hettinka
12. jan 2019

@majkaa445 vadilo by mi, keby si môj manžel nechal v rodičovskom dome posteľ a kopu veci, stále to bral tam ako svoju izbu. Necháva si “zadné dvierka” asi.
Jejo sestra to berie asi tak, že už tam nebýva, tak si zabrala aj jeho izbu. Vyjasnite si to. Ak nechcete, aby tam chodila, zamknite si ju. Oveľa lepšie by však bolo odsťahovať sa definitívne a zriadiť len nejakú hosťovskú izbu na prechodne prespatie, keď ste tam. Prispievate svokrovcom aj na bývanie, keď si tam chce manžel nechať izbu?

river_song
12. jan 2019

@pininka to sa da este ako tak pochopit v dome, ze vasi maju velky dom a po odstahovani deti je prakticky nevyuzity, ze maju moznost vam tam nechat vase izby.. Napr. si to neviem predstavit v trojizbovom byte, ze by ta jedna miestnost navzdy patrila clenovi, ktory ma svoj zivot zariadeny o stovky kilometrov dalej.. 🙂 ale ajtak, ak ste si to vy tak zariadili, je to v poriadku, mama to tak berie a mate to tak dane, dohodnute, urcene... Ale autorka prispevku si narokuje na nieco co nikdy jej nebolo... ta izba nebola jej a ani svokra jej to asi nepodala tak ze "nevesta, toto bude uz navzdy len vasa izba a nikto iny na nu nikdy nebude mat pravo " kedze svagryna v nej funguje tak ako funguje a problem s tym maju ocividne len autorka a jej muz..

pininka
12. jan 2019

@hettinka no neviem, ale ja nebývam 13 rokov doma a mám tam.mnozstvo svojich veci ešte, väčšinou blbosti a vôbec to neberiem ako zadné dvierka. Mám rada ten pocit keď sa vrátim ku našim a sú tam stále tie iste veci, pre mňa je to súčasť domova. Moje deti majú dve detské izby a budú to už vždy ich izby a ja ich určite nebudem prerábať na nič iné, ani im vyhadzovať ich veci.

pininka
12. jan 2019

@river_song áno je fakt že ona ako nevesta máme do toho čo hovoriť, ale ak to vadí aj jej mužovi tak asi dohoda bola iná. Resp nie my tu,ale on a jeho sestra to majú poriešiť.