Ahojte
Prosím Vás ako vysvetliť švagrine, samozrejme nie poučne ani nijak v zlom, že to čo robí, nie je správne.
Je totižto tehotná, po 7 rokoch snaženia, sa im podarilo. Mne je to fuk ako sa stravuje, ako to vníma atd atd je to o nej a o jej dieťati, avšak jedna vec mi vrtá v hlave a neviem či je celkom v pohode chodiť na klzisko v 7.mesiaci tehotenstva medzi plno ľudí. Chodievam s mužom a synom a už sa k nám 3x pridala. V druhom trimestri 2x bola už v nemocnici kvôli skrátenému krčku a teraz takto hazarduje.Môj brácho je rád, že sa im konečne podarilo bábo a snaží sa jej to vyhovoriť ale ona si ide svoje.Neuvedomuje si možné riziko, že sa jej aj dieťaťu môže niečo stať a nemusí to byť jej vinou.Dnes máme ísť zase a už mi ráno písala či ju vyzdvihneme.
Manžel jej môže dohovoriť. A keď jeho nepočúvne,tak teba už vôbec nie.
Je dospelá a svojprávna, zodpovedná za seba aj dieťa, takže je to jej rozhodnutie. A inak ako vie, kedy presne idete?
tak choď na tajnáša.. načo jej to hlásiš že idete na klzisko... a dnes ani nechoďte, niečo si vymysli
Nikdy nepochopím ženy ako si ty. Jej telo, jej dieťa, jej život, jej rozhodnutia. Kto si ty, aby si jej hovorila, co má robiť? Fakt dúfam,že si len troll a toto nemyslíš vážne, lebo ak áno, tak mi je tvojej švagrinej skutočne ľúto. Nechcela by som ťa mať v rodine.
@sima234 chodievame vzdy v stredu a piatok
ak ta to trapi, stale jej opakuj, nech je opatrna, nech si dava pozor. Nedavaj jej vediet, ze sa idete korculovat a namiesto toho sa stretnite na kave. viac spravit nemozes. mozno tvoj strach nie je racionalny, ona pozna svoj zdravotny stav lepsie.
@mamamasama absolutne nevies o nasich pomeroch nic a to ze sa jej nikdy nestaram do zivota nemusim obhajovat..Tato jedina vec je ktora mi vadi...A ze by si ma nechcela v rodine? Okej..ale ona chcela,ked bola vyhodena na ulicu svojimi rodicmi a nemala kde byvat, a mala celkovo velmi zly a smutny start do zivota..Nikdy som sa jej neplietla do zivota inak ako tak ze jej dat co potrebuje.
Tak potom už nemáš veľa možnosti. Buď ju zoberiete, alebo jej narovinu povieš, že si myslíš, že je to nebezpečné a ty si to nezoberieš na zodpovednosť, že ste ju tam vzali. Ale musíš rátať s tym, že sa nahnevá, urazí a pod.
To, že mala zlý život z nej robí nesvojprávnu osobu? Ty si hotová svätica. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️Nepleť sa jej do života a staraj sa o seba.
@mamamasama je mi ta luto
Ak sa vytrepe na ľad a niečo sa jej stane, tvoja vina to nebude. Ja chápem, ze sa o ňu bojíš a chápu aj viaceré, ktoré robili všetko, aby so skráteným krčkom potiahli tehotenstvo do pôrodu.
Na rovinu jej povedz, že podľa teba je to riskantné. Hotovo. Zvyšok je na nej.
Mne je luto tvojej svagrinej. Mala tazky zivot a potom sa vydá a dostane ta za rodinu. Zivotna vyhra.
a prečo jej teda na férovku nepovieš, aby sa nehnevala, ale nechceš, aby šla s vami, pretože nechceš byť pri tom, keby sa jej náhodou niečo stalo... Ste dospelé, chápem aj teba. Ja by som bola úprimná.
@mamamasama ty čo si zjedla na raňajky keď na ňu tak útočíš? Bojí sa, aby si neublížila, a hlavne neublížila dieťaťu.
Ja nechapem reakcie tychto zien. Mas starost o babo, je uplne normalne, ze jej chces pomoct, si mama. Ja si skutocne nemyslim, ze by autorka robila nieco zle, treba si uvedomit nasledky v prvom rade. Svagrinu nepozname, mozno zmysla uplne inak, nie kazda je uvedomela buduca mama. Treba sa jej to normalne spytat osobne, mozno ti vysvetli, ze je vsetko v poriadku, a mozno sa dozvies, ze jej to skutocne nedoslo. Za opytanie nic nedas, so spravne volenymi slovami, jej isto neublizis a ani vasmu vztahu.
@ina2405 možno som jej švagriná?
Zbytočne vysvetľovať. Jedna známa dokonca pracovala ako inštruktorka lyžovania ešte v 8. mesiaci. Tiež bol problém s krckom. Rozumiem, že ťa to trápi, ide o tvoju potenciálnu neter/ synovca. Ale veľa s tým nenarobis. Už len dúfať, že sa bábo narodí zdravé a v termíne.
Ak tam chodi s vami a tebe na nej zalezi..tak tam proste prestan chodit aj ty a hotovo
Predsa je to jej vec, nestaraj sa a bude sa ti lepsie dychat
nie je male decko, aby jej niekto dohovaral... mne ked zacne niekto takto dohovarat, pekne urobim vzdy opak. Este aby mi niekto rozkazoval co mam robit :DDD
Ak by sa aj narodilo dieta skor, alebo neskor, alebo cokolvek sa stalo.. vobec to nemusi byt preto, ze nesedela doma na zadku ako jej odporucil pan manzel a svagrina... poznam viac zien, ktore boli okolo 20-22tt v nemocnici, kvoli problemom a s kludom potom dieta donosili aj so sportom a vyletmi a kadecim. Nelezali doma :D
@mamamasama tak prosím ťa, nechoď na to klzisko 😉
Nuž tak jej napíš , vieš čo Bozenka , nevyzdvihnem ťa ,mám o teba strach a myslím si že je to nebezpečné
@mamamasama Lebo je to jej švagriná a záleží jej na nej a na dieťati? Ale to zase možno nevieš pochopiť ty.
@ina2405 lebo? Tehotenstvo nie je choroba. Lyžujem, cvičím, bicyklujem, korcuľujem. Poznám svoje možnosti.
je dospelá , chce ísť , nech ide. Keď ani od muža si nedá povedať , ty jej nemáš čo vysvetľovať .