Švagriná sa ozýva len vtedy, keď niečo potrebuje

27. mar 2021

Trochu sa potrebujem vyrozprávať. Nemusím švagrinú a to preto, že sa ozve len keď niečo potrebuje, či už im týždeň pred výplatou chýbaju peniaze, keď mala malého syna a potrebovala ho postrážiť, keď potrebuje niekde odviezť.
V prípade, že nepotrebuje nič, tak sme pre ňu vzduch. A muž si nedá povedať, že nás len využíva. Na výlety, dovolenky, opekacky to si na nás nespomenie, nezavolá nás, len v prípade že by potrebovala odvoz. Keď som ešte nevedela, že je falošná tak som sa jej zdôverila, či s manželskou krízou, či so zdravotným problemom a potom som zistila, že to všade roznáša či po rodine, po kamaratkach ako elektrina z domu do domu. Najradšej by som s ňou prerušila kontakt ale muž ani počuť. Veď je to sestra.

0silvia0
27. mar 2021

Tak nebudte pripraveni pomahat a poskytovat odvoz.

kittykat22
27. mar 2021

a povedala si jej to? Niekedy si clovek ani neuvedomuje, ze sa chova ako pako. A povedala si jej aj to, ze si sa dozvedela, ze roznasa veci ktore si jej povedala? Nemyslim si, ze by bola falosna (tym sa jej nezastavam) len mozno nevie udrzat tajomstvo. Ale treba to povedat, treba to riesit - a aj dodat, uz sa ti nebudem zdoverovat, pretoze si spravila to a to, a mna to velmi mrzi. Dalsia vec je ako pise vyssie silvia - ked mas pocit, ze sluzba, pomoc ktoru pozaduje ti nie je prijemna, tak slusne odmietni. Nemusis hned vyvolat konflikt. Mozno biela loz - nemam peniaze, mam ine plany, prepac. Samozrejme idealne by bolo hodit ju cez palubu 😀 ale manzel ma v tomto pravdu, je to jeho sestra 😕 a nejaku slusnu formu komunikacie je dobre udrzat.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
27. mar 2021

Úplne kľudne by som povedala NIE

kitycat
27. mar 2021

Tam bude problem ten, ze autorka sa ventiluje tu.. Myslinsi svoje, ale manzel sestre aj tak pomoze a ju to sere.
A mate sa o com rozpravat okrem casu ked potrebuje pomoc?
A rodinne a intimne problemy sa zdoveruju kamaratke... Nie manzelovej sestre..

Vsak si dupni a povedz nie

deti95060810
28. mar 2021

to chceš veľa od mm aby prerušil so sestrou kontakt.... By sa ti páčilo keby manžel žiadal niečo podobné od teba?

kepassa
28. mar 2021

Ides z extremu do extremu, bud asertivnejsia, ale urcite nehrot vztah tvojho muza s jeho sestrou...kebyze to bol tvoj surodenec, tiez by sa ti nepacilo,ze je to takto vyhrotene a ocakava od Teba Tvoj chlap,ze rozviazes kontakty s vlastnym bratom/sestrou...fajn vsak nie si povinna pomahat ani financne ani inak.nemas a hotovo...ak roztrubila nieco intimne cim si sa jej zdoverila mas ponaucenie,ze nabuduce sa jej zdoverit nemas ...zivot ide dalej..netreba si vsetko tak pripustat aj ked sme vytoceni,nasrdeni...sami sebe skodime..pri najblizsej prilezitosti ju komfrontuj tvarou v tvar ale kludnym sposobom...mozno jej nedoslo ako sa sprava lebo je to pre nu samozrejme...

janinah
28. mar 2021

Ked ju vy zavoláte na dovolenku,opekačku tak odmietne? Ako sa jej rodine ozývate vy,hocikedy alebo len ak niečo potrebujete?alebo pre istotu vôbec? Treba sa zamyslieť aj nad svojim správaním ako sa vy- ty snažíte ...Kto iný by mal odviezť alebo postrážiť,ak nie rodina? Tetka z horného konca,ktorá je cudzia? Tvoje deti kto stráži? A povedať manželovi,aby prerušil kontakt pre takú blbosť akože sa ti oná dostatočne nepchá do.... je hlúposť,už mu to nikdy nespomínaj.Treba byť diplomatická,inteligentná a asertívna.Všetko sa dá,ak sa chce.

birika
28. mar 2021

toto mame aj my...beriem to s nadhladom a neriesim...ak mozem - vzdy pomozem a beriem to tak, ze som urobila dobry skutok 🙂

vladson
6. jún 2022

PP