Švagrina povedala, že mám zaostalé dieťa

maria584
19. sep 2016

Vcera som sa tak povadila s mojom svagrinou, ona je "supermatka". Mam syna,ma 2 roky 4 mesiace a povedala mi na neho, ze je zaostaly. Pretoze este nerozprava, rozprava takou svojou hatlaninkou, ale vie povedat nejakych 15 slov. Aj ked nerozprava vsetko, rozumie vsetkemu. Potom este ma plienky, oducam ho, ale nedari sa. Su chvile kedy vie, ze sa mu da cikat,ale neskoro mi to naznaci. A tretia vec,co jej vadi, ze nevie este sam jest poriadne. A to podotykam, ze je sam, len niekedy lyzickou a niekedy ked mu to nejde rukou. Pre tieto tri dovody mi povedala, ze ci nevidim, ze je zaostaly, ze to mam riesit.
Zienky mate pocit, ze by bol na tom tak zle?

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
19. sep 2016

@maria584 tak je pomalsi vo vsetkom, ale no a 😀 Stale je v norme. Nevidela som dieta, co by v prvej triede malo plienky, nerozpravalo ci nevedelo jest 😝

laura0107
19. sep 2016

@maria584 neries..vzdy boli a budu take matky..mas uplne normalne dieta.moja mala ma 2 r 2 m a vobec neje sama,ma plienku,a rozprava asi ako tvoj..len sa treba usmievat pri takych poznamkach..a mysliet si svoje...

janiiiii
19. sep 2016

Svagrina nech sa stara do seba ...kolko deti uz vychovala ked je taka mudra ?kazde dieta je ine a individualne a nemyslim si ze syn vobec neni zaostali 😉

majulino
19. sep 2016

ja by som taku svgrinu poslala do telych krajin, mne moja svagrina povedala ze doma musim byt svoje dieta pretoze ked vrieskala na svoje dieta tak sa moj rozplakal od strachu.... co ti poviem supermatky so super detmi.... ja mam dceru 2 roky 10 mesiacov a este len 2 tyzden bez plienok zato stale zavisla na prsniku hovorit vie si iba vdaka tomu ze so surodencami mame rovnako stare deti s max. 5 mesacnym rozdielom a sme spolu denne tkze sa tak tahaju

suve99
19. sep 2016

Moja dcéra /stredné dieťa/ do 3 rokov skoro vôbec nerozprávala 😉 Ale akonáhle začala, tak to máš vidieť 😀 😀 😀 a to už má 14 rokov a ústa sa jej zavrú, len keď má ich plné jedla 🙂 🙂 🙂 každé dieťa je iné, netráp sa...syn sa mi v spánku počúraval do 3 rokov, šiel do škôlky a o necelé 2 týždne bol odplienkovaný...

elise
19. sep 2016

@maria584 kazde dieta ide svojim tempom. Ja mam 3. Syn bol odplienkovany komplet ked mal 1.5 roka dcerka ked mala 2,5 r. Syn nedokaze sedieta a jest za stolom od malicka, dcera papa iba za stolom. Svagrinu neries. Na rozvoj reci som detom vela citala knizky a spievala a rozpravala im pocas kocikovania. Ked ti pediatricka povedala ze dieta je v norme, nemusis nic riesit. Svagrinej povedz ze sa tesis ze ona ma doma genialne sikovne dieta, ze jej to velmi prajes. Svoje dieta milujes a robi vsetko tak ako je veku primerane.

celasapremenim
19. sep 2016

@maria584 klid
mam 3, dcera v roku tvorila dokonale suvetia aj s jasnym er
syn zacal rozpravat tesne pred skolkou, cize nejak v 2 a tristvrte roka, nabehol..usmievala som sa prve tri dni, potom ma skoro vystrelo :D:D:D:D to bol iny samopal zrazu
dovtedy len par slov, ani tie sa nesnazil nejak do uctihodnych viet spajat
druhy syn, teraz ma dva a vie povedat mnoho slov, ale cielene to nepouziva
pristup ku detom je uplne rovnaky, dokonca by som povedala, ze najviac stimulov k reci ma tento najmensi
zato sikovni su vsetci traja, sa mi zda, ze na co ciahnu, to im ide
a maly tiez :D
kazde dieta sa inak vyvija a to je nesmierne dobre :D lebo my sa tym ucime tolerancii a vazime si zivot uz navzdy a nefrfleme na chlapov, ze su z marsu a podobne, konecne to pochopime :D
najviac zaostala je tu asi ta svagrina :D ta sa ma co este poducit v zivote :D:D:D

lucinka511
19. sep 2016

@maria584 kazde dieta je ine a chlapci su pozadu.mas normalne dietat.za rok uz bude vediet aj papat aj necikat donplienok☺

celasapremenim
19. sep 2016

jop a plienky maju nasi chalani tiez dlho, ale to je moja lenivost urcite
a dojcim ich 3 roky
a su super samostatne az ma seru :D
najmensi sa naje sam uz od roka, lebo ho tahaju deti, vidi ich ako jedia priborom, tak to aj on skusal, bolo to skor na skodu, dokial sa nechal krmit, tak sa najedol lepsie
ale teraz uz to zje vsetko pekne aj takto

linuska1
19. sep 2016

@maria584
z toho si vobec nic nerob.🙂 usmej sa a povedz si, ze mas zaostalu svagrinu.🙂)

maminkasisa
19. sep 2016

svagrinu neries, pokial Ti to nepovie pediatricka, tak sa vobec nemusis trapit....
niektore deti sa odplienkuju skor, ine neskor.... podla toho co si pisala si myslim, ze vobec nie je zaostaly.... ozaj, a co dieta Tvojej svagrinej, v com je take vynimocne? 😀

viera77
19. sep 2016

to skor tvoja svagrina je myslenim zaostala a mala by to uz konecne riesit 😀

ujanka
19. sep 2016

Vsak tvoj syn je ako moja dcera :D zacala chodit ked mala 16 mesiacov, rozpravat ako - tak zacala ked mala 2 roky a 3 mesiace, teraz ma 2 roky a 7 mesiacov a intonacia nic moc, casto jej nerozumiem ani ja... no co, vsak na nauci. Odplienkovanie? Zhodila som jej plienku ked bola vo veku tvojho syna a 3 mesiace sa statocne pocikavala kade chodila, kym pochopila ze sa fakt musi pytat... tak uz par tyzdnov ju nemusim prezliekat 2x denne. Ale sikulka sa naucila a urcite to zvladne aj tvoj maly, len nie vtedy ked si to predstavuje tvoja svagrina.
A samostatne jest sa zasa moja starsia naucila az ked mala 3 roky a narodila sa jej mladsia sestra, zrazu som nemala cas ju krmit a aby nebola hladna musela sa nakrmit sama.
takze neries, alebo jej ukaz tuto diskusiu :D

maria584
autor
19. sep 2016

Vsak toto keby ja sama vidim, ze je zaostaly tak to riesim, ale podla mna si ide svojim tempom a na vsetko dozreje. A to si ho teda neidealizujem. Ale myslim si, ze 2,4 roka nie je este vek, kde by som toto vsetko mala riesit. Ona ma deti 4 a nemyslim si, ze su to superdeti. Su sikovne, ale urcite nie po nej, ale po bratovi.

maria584
autor
19. sep 2016

Moj maly sa napapa sam, u nas nehrozi aby som ho krmila, len teda papa tak ako som pisala, zvykne lyzickou a ked mu to nejde tak pouzije ruku, ale tanier mu vzdy ostane prazdny. 🙂

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erika272
19. sep 2016

@maria584 moj bude mat 2 roky v novembri snazim sa ho oducat od plienok ale nedari sa nepovie este ani jedno slovo max tak ked chce pit povie nieco tale ze aglglgl to ke vsetko ... nepapa sam iba rucickami vsetko.... kaslem nato nauci sa casom svagrinej by som jednu strelila keby mi taketo nieco povedala

pillipilli
19. sep 2016

Zaostala je tvoja svagrina... Moj syn tak isto vedel tieto veci skorej a nemam pocit ze by bol superdieta. Kazde babo je individualne, niektore skorej rozprava , druhe zasa skorej beha... To ze nerozprava neznamena ze v buducnosti bude chodit do osobitnej skoly. Moze prave naopak s pravit aj tri vysoke. To ze este stale cika do plienociek, to je uz si myslim kazdej vec, nie vsetky zacinaju v tom istom case oducat. Niektore skorej , ine neskorsie. Moj uz chodil na nocnik ked mal rok a pol , a zasa je tu kopec mamiciek co sa zobudili ked dieta islo do skolky v troch rokoch. Ale to uz je vecou mamky ako chce , alebo si mysli ze s tym treba zacat.
To ze sa nenaje sam .... Ja poznam aj trojrocne deti co same nejedia a zacali chodit do skolky a tam sa pustili jest sami. 😉 neboj sa deti podrastu a mozno sa bude tvoja svagrina cudovat aky bude napr. v skole sikovny.
Mne je len dive , ze tvoja svagrina muti vodu v rodine. Vies to su take zbytocne provokacie , ktore potom koncia nevrazivostou...

maria584
autor
19. sep 2016

@pebu nikdy sme nemali dobre vztahy medzi sebou, ona si mysli, ze je dokonala, ale od tej dokonalosti ma daleko. Podla mna mi chcela len ublizit, lebo ziarli, cakam babatko a ona nie, lebo ona by este chcela, ale to nepovie, ze preco chce dalsie dieta, lebo sa jej nechce robit.

mariannastancelova
19. sep 2016

@maria584 vsetky deti nie su rovnake ,to ze jej dieta dokaze nieco co tvoje este nie neznamena ze to nebude vediet nikdy a je zaostale..Daj jej panvicou po hlave nech sa znormalizuje hahha ,zartujem 🙂 moja suseda ma dcerku ktora ma skoro 3 a rozprava ako malý talian 🙂 az suseda" place" ze jej niekedy vobec nerozumie 🙂 ale je to sikovne dievcatko ,nikdy nikoho z nas nenapadlo ze je asi zaostala 🙂

zlatovlaska123
19. sep 2016

Môj nerozprával do troch rokov ale že NIČ...a v predškolskej sa sám naučil čítať 😉 NERIEŠIŤ 🙂

angelinja
19. sep 2016

@erika272 my mame to iste bude mat v novembri...dva roky..a tiez to iste co u vas my hovirme ze ked zacne rozpravat s muzom sa opijeme..ale sme stastni lebo pred tyzdnom odhodil dudel..proste to doslo same od seba naozaj ako sa hovori ziadne problemy s tym sme nemali vobec sme mu ho nebrali neschovvavali proste to doslo a zaidny plac takze naozaj u deti to je tak ze "hlava" musi dorast..ja uz neskusam s plienkami na co...nema zaujem cikal mi vsade po byte a kukal na to...proste viem ze pride na to ze aj tu plienku odhodi sam a bude...tak isto aj s rozpravanim..

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maria584
autor
19. sep 2016

My s tou plienkou nie sme na tom az tak zle. Stalo sa nam parkrat,ze sa vycikal aj do nocnika aj do zachoda, ale vacsinou na podlahu gauc a pod. Potom mi ukazuje kde cikal a chyta si pipika.

angelinja
19. sep 2016

okrem toho ja mam tiez nedobry vztah so svagrinou ale to je take vieete ze smejeme sa atd..ale neni to uprimne...okrem toho je len na peniaze tym sa mi zodporila...deti supla v roku do skolky...ja som doma...niekedy mam taky pocit menejcennosti ze co si mysli ze co som doma a tak..ale aspon vidim kazdy pokrok ...a keby mi hento povie tym padom som s nou skoncila!!!a po druhe by som si aj ja otvorila hubu na spacir..

maria584
autor
19. sep 2016

@pebu moj brat sa zenil velmi mlady a ci je spokojny neviem. Ale vcera som mu povedala, ze si neprajem, aby taketo veci rozpravala. Ona uz mala problemy a hadky s kazdym z nasej rodiny. ona je taky dost konfliktny typ cloveka

eeffka
19. sep 2016

@maria584 nuz svagrina je proste rodena diplomatka 😀 😀 😀
bez ohladu na nu si si ista ze neexistuje objektivny dovod? Niekedy su ludia sprosti ale povedia pravdu.

maria584
autor
19. sep 2016

@eeffka ako to myslis? Myslis, ze ma pravdu?

mariannastancelova
19. sep 2016

@maria584 co sa tyka plienok ,mozno ma odsudi viac mamiciek moja strasia dcera mala 3,5 a pýtala si plienku na vecer ,a este do 4,5aj cumel !! muz ,svokra ,svagrina sa zlostili co s tym nic nerobim... Robila som to ze som s nou o tom rozpravala a snazila ju chapat, a hovorila im preco mam trapit dieta sama od toho upusti a stalo a ked to pisem tlacia sa mi slzy ,na to aka som na nu hrda,ako prisla a vyhodila cumel do kosa len tak z nicoho nic ze mami uz to nechcem.A plienky to iste ze milacik zabudla som kupit plienocky zvladneme jednu noc bez nich a uz ich ani nechcela . Netrap sa tym a ani dieta ...