Švagriná nechce predávať veci po deťoch a ani darovať

30. jún 2024

Ahojte, som neskutočne vytočená, tak som zvedavá, na váš názor.
Dnes sme boli pri svokre, poobede sme začali so švagrinou triediť veci po deťoch. Ja po 2 synoch, ona po dcére. Samozrejme, bolo tam veľa, čo deti prerástli a nemali na sebe ani raz, tak bolo čo s tým. Ja som nové vzala, mám krstného syna, čo vynosí a nosené posuniem. Ona vzala vrece, nahádzala, že vyhádže. Hovorím jej, to nemáš komu dať, alebo ak tak za symbolickú cenu posunúť? Že, ona predávať nebude a dať nedá nikomu, keďže ani jej dcére nikto nič zadarmo nedá a šatiť iného nebude. Popritom viem, že má známu, čo si aj pýtala od nej tie veci, že ak jej ich daruje.
To som fakt ja blbá, alebo sú už ľudia tak otrasní?!

martinkatinka
30. jún 2024

Skoda... Aspon mohla mysliet ekologicky, ked uz nie empaticky.

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
30. jún 2024

Je to jej vec co s tými vecami urobi a teba to fakt trápiť nemusí. Nevieš prečo tak reaguje, možno má zle skusenosti. Aj ja mam zle skúsenosti s darovaním. Kvôli tomu si vytocena? Nemáš iné problémy? Si šťastný človek.

osky
30. jún 2024

@0silvia0 praveze triedila so svagrinou a svagrina to vyhadzovala...

Niektori ludia su tak zatrpknuti,ze tie veci radsej vyhodia,akoby niekomu dobre urobili....
Potom sa cudujeme,kam spejeme....

autor
30. jún 2024

@0silvia0 neriešim svokru. Je jasne písané, ze so švagrinou.

autor
30. jún 2024

@simona20201309 nie nemám.

0silvia0
30. jún 2024

@osky pardon, ja som to pochopila, ze ste to triedili pri svokre a ona na to dozerala. Tak som zle pochopila, pardon.

zuzikak
30. jún 2024

tak skus jej tak povedat, ze nemusi sa na to pozerat, ze niekoho bude zivit ale ze to moze vziat ekologicky alebo jej pripomenut tu znamu, co veci pytala. Ak nie, zial je to skoda ale je to jej rozhodnutie.

qwert87
30. jún 2024

Chápem ako sa cítiš ale neurobíš s tým nič. U nás v rodine tiež jedna osoba radšej vyhodí ako daruje. Vyhadzovala staré obliečky, zo 7ks (nie deravé, len vyprane) , tak jej hovorím ze ja ich zoberiem do nemocnice, že keď som tam ležala, hovorili sestričky že sa potešia keď niekto donesie. A ona na to, že v žiadnom prípade, jej tiež nikto nikdy nič nedal. Otrhala gombíky a zaniesla do zberného dvora. Čo už

janettdamian
30. jún 2024

Všelijaký ľudia sú, ja poznám jednu čo značkové topánky v super stave doreže a hodí do zberného kontajnera, aby nikto nemohol použiť.

luciaruz
30. jún 2024

Otrasneeeee. Ludia su vyslovene zlí 😠

rorino
30. jún 2024

@0silvia0 veď píše o švagrinej,len to triedili u svokry

lakebabe
30. jún 2024

Mas takých ľudí. Kolegyňa bola taka ze co nepredála všetko oblečenie rozstrihala aj skoro nové a tak vyhodila aby nedajbože ich nevybral nejaký bezdomovec a nenosíl 🤷‍♀️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurora33
30. jún 2024

Ale teba to fakt nemusí vytáčať, čo ona robí so svojimi vecami.

lalilla
30. jún 2024

Ja tiez ked triedim svoj satnik vacsinu vyhodim, nechce sa mi to predavat a darovat nemam komu, resp nepoznam nikoho v okoli.
Mne by to bolo jedno, ano bolo by to mile alebo pri najmensom ekologicke ale keby vyhodi aj tri vrecia neriesila by som to. Je to jej vec

cukroska
30. jún 2024

Každopádne je to jej vec a NIE tvoja. Každý sme iný .Inak rozmýšľame .Keby sa ťa to nejako dotýkalo pochopím. Proste to je odveci úplne. Riešiť niečo a niekoho. Sú ľudia ktorí posunú v rodine,iný vyhadzujú či predávajú a niekto aj skladuje .Ale každého vec.

januska12323
30. jún 2024

Nevyhadzuje tvoje veci ale svoje aj keď chápem, že to zamrzí.

mandzula
30. jún 2024

Ja mam zas skusenost, ze znama darovala a bola roznesena po dedine, ze ake to bolo nekvalitne, smejdy a bla, bla, tak si povedala, ze nikdy viac.

simca06022011
30. jún 2024

Je to jej vec ale aspoň dúfam ze to dá do koša ja oblečenie. Keď už je taka ekologická. Ja som to a kľudom nechala aj pri kontajneroch ( to co sok na bazar nedavala) a do polhodiny ai to vždy rómske ženy všetko.zobrali. rovnako tak kočík atď. Som rada ze to niekto použije a nie skončí na skládke.

nikaeli
30. jún 2024

Mňa by viac vytočilo, keby ma švagriná ohovárala a riešila na soc.sieti. Je to jej majetok, jej rozhodnutie, tak ho akceptuj a nevytáčaj sa pre blbosti.

henka123123
30. jún 2024

Je to smutne ale neurobis s tym nic...mna vzdy potesi ked mi kamosky daju po detoch veci a zas ja posuvam co su mojmu najmensiemu male..celu vybavicku od narodenia som darovala kamoske uplne vsetko a ked uz im bolo male dala zas ona svojej svagrinnej tak ma to potesilo..ze stale tie veci koluju

kleopatra114
30. jún 2024

Ja by som sa potesila , keby odo mna niekto chcel oblecenie , postelne pradlo , hocico vyradené . Žiaľ mám skúsenost , že každý má vsetkeho veľa a prosiť sa niekomu , aby si to zobral , sa mi tiež nechce .

canany
30. jún 2024

Na to ake su tu same eko bio mamicky, vsetkym je to jedno co sa stane s kopou oblecenia a autorka je za divnu.
Vsade sa riesi, aby sme boli ekologicke a recyklovali. preto nas svet vyzera tak ako vyzera, my sa mozeme roztrhat pri zachrane planety a potom je tu par takychto ludi a vsetko znicia

cecilia29
30. jún 2024

Niesi divná. Jednoducho človeka štve aj ta ekologická stránka. Životné prostredie mame spoločne aj s tými co na to kašlú. A celkové, v každom meste je zber šatstva a hraciek pre ľudí v núdzi. Je to nefer všeobecne voči spoločnosti.

ivka21
30. jún 2024

Ja som nad tym minule premyslala vies oprat fotit nahadzovat na net sa to fakt neoplati tiez davam na zber satstva. Keby mam dat niekomu tak kludne posuniem ale nemam komu. U mna je to hlavne cas ze to nemam kedy riesit.

cukroska
30. jún 2024

@nikaeli presne tak.A naozaj sa jej to nijako nedotýka...veď sú to ich veci a môže si urobiť ako uzná za vhodné.

lenkakravcova
30. jún 2024

Keď už to chcela vyhodiť existujú koše na oblečenie (ktoré to ešte použijú na charitu atď).
To nemohla vyhodiť tam? Dala to do normálneho zmesového kontajnera? Ak áno, tak to je kus človeka, ktorý myslí len na seba. Existuje tak veľa miest, kde sa dá oblečenie darovať. Nemusí konkrétnej osobe. Kľudne to mohla poslať aj do nejakého azylového domu pre týrané ženy s deťmi.

animus
1. júl 2024

Svojim spôsobom sa jej ani nečudujem. Po všetkých tých skúsenostiach ktoré mám s darovaním už veci tiež vyhadzujem (dávam ich do tých kontajnerov na oblečenie a čo s tým bude mi je uz srdečne jedno). Kto nezažil, nepochopí.

emiw
1. júl 2024

Akosi nechapem, preco to Teba vytaca? Ved je to len a len jej vec a dovod. Dala za to peniaze a je jej luto to vyhodit, ci posunut. A? Nemas, co riesit, len taketo somariny?Akceptuj to a neries sprostosti. Das pokoj, mas pokoj 🙌