Švagriná nechala bábätko rodine a išla na dovolenku

9. máj 2023

Ahojte som trochu zarazená zo švagrininého konania. Samozrejme je to jej vec, ale chcela by som vedieť vaše názory.Teda respektíve neviem čo si o tom myslieť. Môj muž si myslí, že preháňam. Švagriná má teraz trojmesačné bábätko, ktoré nechala u svojej svokry a šla so svojím mužom na týždeň na dovolenku. Bábätko síce nekojí, je na UM.

dzescebuly
9. máj 2023

Keď to im takto vyhovuje tak je to ok,ja by som nenechala takého drobca 🤷

glorikarebeka
9. máj 2023

Mne by srdce puklo odísť

miadi
9. máj 2023

Ty si o tom mozes mysliet co chces. Netyka sa ta to. Nikdy by som to neurobila., ale kto vie ako to mà ona? Mozno je ta co tu pisala pred par dnami ze natriasa svoje 3m urevane babo a ze mu tlaci cumel nasilu do ust aby bolo ticho., tak tej by sa zislo ist na tyzden na dovcu aby sa dala dokopi a bola kludnejsia mama. Sranda ze svagrove konanie ta nezarazilo. Ale co uz zariadili sa tak ako povazovali za najlepsie pre svoju rodinu. Netrapila by som sa tym zbytocne.

lintu
9. máj 2023

Tak no... asi má iné priority ako ty. Nie je to zas taká veľká vec, aby si sa nad ňou zamýšľala o tretej ráno.

amerys
9. máj 2023

A ty jej trocha nezavidiš? Švagrove konanie je Ok? Čo by som za to dala, keby mi mal kto prizriet deti hoc na jeden deň. Takže mne to príde v pohode ak je bábätko spokojné aj pri niekom inom. A nie niesom z tých matiek, čo odložili dieťa hocikomu. Mám dve deti po sebe, ktoré som dojčila. Ale keby som mala takú možnosť odísť na chvíľu a odreagovať sa prečo nie. Šťastná matka šťastne dieťa.

andreatytler
9. máj 2023

@miadi To asi nie je svagor ale brat a ta svokra je jej mama.

miadi
9. máj 2023

@andreatytler Ja som to pochopila , ze svagrina je manzelka brata jej muza. A svokru maju spolocnu . Ved svoju mamu by nevolala svokrou niekoho.. 🤣ale v podstate to je jedno nie? Kym nestrazi to babo ona tak sa jej to netyka ci je to jej brata svagra ci bratranca susedy macky pes.

katka1389
9. máj 2023

Neurobila by som to vobec .....Takeho drobca maleho...

lasona
9. máj 2023

Je to len týždeň, však nešla na celý život preč. Keď jej to tak vyhovuje prosím. To ze je matka neznamená ze prestane zit. Svokra sa postará.

Inak mam v práci kolegyňu a odišla k nám pracovať na par rokov. Jej dieťatko malo necelé tri roky a teraz ma tuším 5. A jej muž takisto išiel za prácou do sveta. O dieťa sa starajú starí rodicia. Viem je to práca, ale to je strasne dlha doba..toto mi príde hrozne, a nie to ze dieta je u starkych na 7 dní...

miadi
9. máj 2023

@andreatytler este to moze byt jej muza sestra - a svokra je mama svagrininho muza 😂

nelca0510
9. máj 2023

Nesud. Možno trpí popôrodnou depresiou alebo jednoducho nezvláda. Za týždeň sa dá ako tak dokopy a odpočinie si. O dieťa je postarané.

rebrambora
9. máj 2023

Ano prehanas.
My sme tiez zacali chodit v momente ked som prestala kojit. Vztah neochladol a a dieti su v najlepsim poriadku.
Kazdeho osobna vec 🤷🏽‍♀️

ajuga
9. máj 2023

Mozno ta dovolenka bola skor zo zdravotneho hladiska. Narodenie dietata je velka vec, mozno citila, ze je toho na nu privela, zacala depkarit, a povedzme si uprimne, depky pri novorodencovi su velmi nebezpecne a zena moze dopadnut velmi zle. Tak si vybrala dovolenku. Neobhajujem teraz svagrinu, ale aj to koze byt. Esteze ma podporu svojho manzela. Svokre evidentne veri, ked jej zverila svoje dieta. Neries a nezavid. V rodine sme tiez mali jednu osobu, co nechala svojho syna na starost svokrovcom a isli s muzom do chorvatska na dovolenku. Vtedy som to nechapala, lebo som nemala deti. Teraz, ked mam deti, to chapem. Ja by som tiez tu moznost vyuzila. Mozno nie az na tyzden ale dve, tri noci by som bez deti prezila

beata_k
9. máj 2023

Myslim, ze je to skoro nechat 3 mesacne na tyzden a ist na dovolenku. Aj keby som mala depku, tak celodenna vypomoc ok, ale neodisla by som od neho.

andreatytler
9. máj 2023

@miadi Hej, mozu to byt vselijake kombinacie.😀
Aj mna prve napadlo ze to je manzelova sestra, alebo ako vravis manzelka brata jej muza kedze sa jej muz stavia na ich stranu, ale to ze jej to vadi ze svagrina nechla dieta u svokry, mi napoveda ze bude s tou svokrou viac spata a hlavne to ako ju ani nenapadne spomenut ze aj svagor isiel na dovolenku od maleho babatka mi tiez napoveda ze bude s tym svagrom pokrvna rodina.

victory7897
9. máj 2023

Čím skôr si bábätko zvykne byť s niekym iným ako s rodičmi tým lepšie, potom není taky problém odbehnúť niekam ,lebo ,, maly nechce byť s nikým ,nedá sa nikam ísť ,, ..je to ich vec , preto nemôžeš spať o 3 ráno? Trošku závisť asi úraduje

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
divokykonik
9. máj 2023

Ja som bola po pôrode bez malého 3x v nemocnici po 2 týždne, som hrozná matka určite podľa teba 😁. Ja viem, že je iné nemocnica a dovolenka, ale stávajú sa aj horšie veci. Preháňaš, je to jej vec.

fireman666
9. máj 2023

My osobne so ženou,sme nikdy deti nenechali doma, u svokry a šli niekde na dovolenku. radšej nejdeme nikde, ak by deti nemali ísť s nami.a to už sú veľké, co by zvládli byt doma aj samé..to nepochopím, to normlana mama nemôže urobiť nechať bábätko a odísť na dovolenku..

isadoraisa
9. máj 2023

@fireman666 netrep

domi100592
9. máj 2023

@fireman666 ako chlap veľa vecí nepochopíte..

jaskolka
9. máj 2023

Je to ich vec. Ak to im vyhovuje, tak nikto do toho nemá čo hovorit.

kvetinka75
9. máj 2023

myslím, že teba do toho nič. Nestaraj sa, nechaj ich žiť tak, ako to im vyhovuje.

katkami123
9. máj 2023

Ja osobne si to vôbec neviem predstaviť nechať na týžden novorodenca len tak a ísť si preč. Asi sa tam materinské city nevybudovali. Normálne mi to teda nepríde.

marianarem
9. máj 2023

Ja som to neurobila a ani len som nad tym realne neuvazovala. Ale napadla ma v prvych mesiacoch myslienka, ze chcem ujst a vratit sa, ked bude mat maly 18 🙂 Neboli tie zaciatky veru lahke. Ak by som ozaj klesla na nejake dno, vyhorela, nevladala sa starat, nevedela uz citit lasku k malemu...a mala by som pocit, ze tyzden oddychu to moze velmi zlepsit, tak by som o tom uvazovala. Radsej mama tyzden prec, ako doma vypnuta, duchom nepritomna.

toskanka
9. máj 2023

Tiež by som to neurobila. Pre bábätko je to stres, dochádza k prerušeniu citovej väzby na matku, odluceniu. Bábätká by sa nemali často a na dlhú dobu odkladať do opatery iným osobám.

katuskamala1
9. máj 2023

Je to nieco pre mna nepredstavitelne.. ale naucila som sa ,ze nie kazda mama to ma v hlave (a v srdci)nastavene tak ako ja. Ale i napriek tomuto ta tvoja svagrina moze byt dobrou mamou co babo lubi,len proste dietatko nie je stredom jej vesmiru.

ankare
9. máj 2023

Preboha, divné.

sense
9. máj 2023

Myslieť si môžeš o tom co chceš a zvyšok je na jej, jej mužovi a svokre

makakova
9. máj 2023

Peeto treba otvoriť diskusiu poohovarat tu švagrinú,pomastit si svoje ubolené ego a nízke sebavedomie alebo zatrpknutost?