Dobrý večer,
viem, že existuje veľa iných životných problémov, ale môj zlý vzťah k švagrinej mi vysáva energiu a radosť zo života. Snažím sa obmedziť s ňou stretávanie čo najviac, ale bývajú blízko nás, stretávame sa aj náhodne u inej rodiny a pod. Veľa krát som sa vyhovorila, že mám toho veľa, je covid, chystáme sa inde s heslom múdrejší ustúpi, ale ona si našla cestu, ako sa stretnúť.
Celý problém spočíva v tom, že mi nesadla ako človek, ja sa snažím, ale ona sa tvári ako moja kamarátka a v skutočnosti je falošná a vedome ma ponižuje. Dáva mi najavo, ako som pre ňu menej a stále sa stará do našej finančnej situácie, má nevhodné komentáre.
Napríklad celý týždeň volala mužovi, aby sme k nim prišli na kávu, ja som sa toľko vyhovárala, že už boli z toho všetci smutní a nervózni, tak sme nakoniec išli pre pokoj v rodine. Na gauči mali porozkladané všetky vianočné darčeky, ktoré dostali, hlavne že nás volali týždeň na návštevu a nemali sme kde sedieť.
Švagriná nás zavolala na kávu, lebo dostali nový kávovar, nezabudla povedať, že my by sme si taký nemohli dovoliť ani za 6 našich platov. Počas návštevy rozkladala pred nás parnú žehličku za X eur, pod nos mi dala parfém za X eur, otočila sa a zdvihla si tričko aby mi ukázala nápis na zadku na legínach za X eur.
Takto prebieha každé jedno naše stretnutie, vychvaľuje sa čo všetko majú, odkiaľ to je, koľko to stálo a mne je takýto materialistický prístup nechutný a nesympatický a úprimne, nemám si s ňou čo povedať, lebo o inom nehovorí.
Ona nevie koľko zarábame, lebo to nepotrebujeme nikomu hovoriť, nemám rada gýčové veľké značky na oblečení, doma nemáme veci vystavené, ale schované v skrinkách, lebo napríklad drahé parfémy by sa na svetle znehodnotili a pod.
Bez nejakého chválenia môžem povedať, že zarábame niekoľkonásobne viac, ona sama dokonca ani nepracuje. Takisto nešetríme a máme kvalitné veci, takže ma ponižuje, ako stále hovorí, že tamto si nemôžeme dovoliť a pred ostatnou rodinou o nás hovorí ako o chudobných príbuzných, ktorí im závidia.
Mužovi som to hovorila, že sa cítim pri nej zle, ale on to odôvodňuje, že ona sa z tých vecí takým spôsobom teší. Ja sa tiež teším z nových vecí, ale nepotrebujem pri tom nikoho ponižovať, vysmievať sa a obviňovať zo závisti, pričom o jeho financiách viem guľové a nevešiam každému na nos cenu každej jednej veci, čo máme v domácnosti.
Pri mne sa tvári ako najväčšia značková panička, a potom si požičiava od môjho manžela peniaze na nedoplatky a požičiava si naše auto, aby sa ukázala pred kamarátkami. Ja sa ju snažím nepočúvať, jedným uchom dnu a druhým von, ale už mi z tých blbých komentárov vrie krv v žilách a neviem, čo jej vlastne mám na to odpovedať. Existuje vôbec nejaký postup ako vychádzať s takýmito luďmi?
Toto sa zle číta a nie ešte, keď to zažívaš. Je mi to vážne úprimne ľúto. No neskúšala si sa s ňou o tom porozprávať? Aj keď si myslím, že to je proste v nej, že potrebuje byť len “zaujímavá”. Je smutne, keď sa ľudia hrajú na niečo a v skutočnosti to je inak.
Však sa jej pred návštevou opýtaj koľko peňazí si zas požičala od brata a či už splatila všetky dlhy?
Dej jí to, co jsi sem napsala, přečíst....
Obycajna zakomplexovana malomestiacka chudera tahaj od nej prec
myslim, ze tu iba obmedzit kontakt co uz robis a vykaslat sa na nu - to su take typy, ze draha kabelka s obrovskym logom (cim vacsie tym lepsie) a v komore diera a nie je na ucty 🤷♀️ nemas sa preco citit zle ani sa necit ponizene, pre mna si inteligentna zena, ktora sa nepotrebuje pysit kolko zarobi a co si kupila a tvoju svagrinu by som asi iba lutovala
Ja som jej to nechcela vracať vymenovaním cien našich vecí a našich platov, nepotrebujem sa s ňou predháňať ako nejaká pubertiačka. Na auto reagovala, že to ich bolo v servise (každý druhý týždeň, akurát keď ide do nákupného centra a manikúru s kamarátkami) a na peniaze, že o žiadnych nevie a ona nie je odkázaná si požičiavať, každý môj pokus o rozhovor a argument otočí na závisť.
neries usmej sa nekomentuj obmedz kontakt na minimum a nepoziciavajte jej auto
Je zbytočné rozoberať prečo je aká je, nie všetci ludia si sadnú a rozumejú. A je to tak v poriadku.
Podľa mňa, s tým.nic neurobíš. Akurát si daj pozor, aby si si kvôli nej nezničila.vztah. Tvoj muž ju má rád, takže jej bude celý život pomáhať. A od teba asi záleží ako-...bud budeš o tom vedieť alebo nie (ak budeš doňho rypat, vyčítať bude to robiť tajne) a na ňu a všetkých ostatných sa uusmievat.....to ju dozere ešte viac
Poviem Ti tak.. peniaze (majetok) je pominutelny. Neboj, ak bude mat velke uspory, inflacia jej ich popapa. Do hrobu si to nevezme, a tu energiu ktoru venuje na negativne myslienky voci Tebe a rodinke, to jej 100% jej stratny cas, ktoreho ani najprachatejsi multimiliardar nema "vela".
Vychadzat? Jedine robit si z nej srandu 🙂
Mozno potom pochopi - napr by som povedal, ze leginy len za X? fuuuuha, kamoska ma za 3X.. Alebo by som nabuduce tam isiel s upravenou neprehliadnuteľnou cenovkou, napisal si na tricko (viditelne smejdneho, alebo od farby po malovani), cenovku napriklad 990EUR, po zlave z 1490EUR...
A už si jej niekedy niečo štipľavé povedala?lebo, ak by mi niekto povedal, že taký kávovar by sme si nemohli dovoliť už by som sa ozvala...
Nikdy si ju nekonfrontovala prečo tak o Vás hovorí pred rodinou?nechodila by som tam načo?ona sa potrebuje predvádzať a nema záujem o Vás ako osoby...
Nabudúce, keď si bude chcieť požičať peniaze alebo auto, tak jej povedz, že ste chudobní a nemôžete si dovoliť požičiavať veci. Nech teda predá kávovar, keď nemá na dlhy.
Možno ona viac menej závidí. Auto by som jej nepožičala a basta, výhovorka sa, že potrebujem ja a ešte hodila koment, že snáď si od chudákov nemusí požičať ich auto a nech si teda kúpia lepšie, keď je to ich pravidelne v servise.
To je fakt žena roka.
Pri niektorých témach mám dojem, že sa ľudia asi zabudli normálne rozprávať. Veď prečo sa normálne, slušne v podobnej situácii neozveš a nepovieš jej to čo nám tu? Že zarábate dobre, že si môžete kúpiť a nemusíte to vystavovať a iným vešať na nos. Veď treba trochu asertivne komunikovať a keď ani to nepomôže, povedať otvorene, že stavilo a nebudeš také správanie mlčky akceptovať.
Ona to rieši za mojím chrbtom s mužom, on jej požičia, lebo je to jeho sestra, ale vždy mi to oznámi. Keď ju konfrontujem, tak chronicky popiera, nech aj auto stojí u nich na záhrade a peniaze sú položené na stole, tak to neprizná a ja si podľa nej vymýšľam.
Ja by som jej tiež naschvál niečo vyhodila na oči v zmysle"nooo keby si predala tie super drahé veci tak si dokonca môžeš dovoliť auto aké máme my a nemusela by si sa chváliť cudzím hmm???😉👌
tak proste ries muza ci mu nevadi ze z vas robi chudakov atd a ja by som jej nieco vhodne povedala najma pred druhymi
Moja svagrina je v tomto podobna. Odjakziva nam ukazovala co si kupili,co dostala,co detom nakupila. Vyznackovany chodia od hlavy po paty este aj ponozky musia mat znackove. Ale vies co mne to zily netrha. Ja sa vzdy v duchu smejem. Toez si dopriali tento rok na vianoce kavovar. Co sme sa my napocuvali o ich kavovare. Pritom my mame doma uz niekolko rokov kavovar a nikdy sme sa nechvalili ani sme len neapomenuli,se ho mame. Az ked prisli na navstevu,tak si vsimli. To su proste ludia,ktori sa musia citit lepsie len ked sa ukazuju. A trpia mozno nedostatkom z detstva tak si to takto kompenzuju. Kasli na nu. Zameraj sa na seba,preco ta to rozculuje?
Mala si jej povedať , že si kúpite kávovar Jura za 1000€, nech ju otočí.🤣
nabuduce sa jej opytaj, ci si tie znackove rifle kupila za vlastne 😀 alebo jej povedz, ze pri porovnani v Harper' s Bazaar vyhodnotili ako kvalitnejsie od tychto znacku xy, ze by si mala zaobstarat od tej znacky 😉
pozri, ak si naozaj nepotrpis na znackove veci, a celkovo na prezentaciu "na co mame", mozes mat jej reci v ... normalny clovek sa nepotrebuje vystatovat hodnotou svojich veci. a ak to robi, asi si tym kompenzuje svoje mindraky alebo nevie ukazat svoje ine hodnoty...
Od vás si požičiava peniaze a o vas hovorí ako o chudobných príbuzných, ktorí závidia, však povedz pred celou rodinou, že už jej peniaze nebudete požičiavať, ked je taká bohatá, to bolo posledny krat, čo ste jej zachranovali krk pred nedoplatkami a to ostatne no comment, davala by som energiu do niečoho ineho ako jej reči počúvať, ono je to asi tak, že ona závidí vám, vidí ako si žijete, tak všade šíri dojem, ako je nad vecou,,, , mňa osobne ani vysačka od Huga Bossa nenadchne, mne je jedno, čo ma kto na sebe, takže by som jej povedala, nech si tu prdel otočí inde
Mam takúto svokru. Týchto ľudí je veľa, dokonca Kali napísal o nich pesničku.
Vím, že sa chcú oni pred niečim skrývať
A preto ukazujú všeckým, ako im je fajn
Ten, ktorý má, nebude na teba kývať
Ale bude si užívať v pokoji ten raj
A presne to, o čom ten chlapec len sníva
Ti dáva, že má to, no nemá to
Maj to na mysli, že pes, ktorý len šteká
Tak nekuše, ale chcel by len od teba like
@annamalaga
Dostali kapsulový a keby sa normálne pochváli, že sa teší z neho, tak nič nepoviem, ale robila okolo toho ako keby to bol kávovar špeciálne pre ňu navrhnutý a vyrobený, orámovaný zlatom a tá poznámka, že by sme si ho nemohli dovoliť ani za 6 platov bola vážne hnusná. My máme doma pákový s elektrickým mlynčekom a napeňovačom mlieka a dotykovým displejom už dosť dlho, vôbec nejde o kávovar, ale že nás tam zavolala len kvôli nemu a mala úplne nemiestne a nepravdivé poznámky a trištvrťohodinové ódy, aký je extra.
Je to zakomplexovana chudera. Osoba na polutovanie. Odstrihla by som sa. S muzom nech sa stretava ale ja by som sa s nou nekontaktovala.
Tak mužovi povedz, že máte BSM a chceš vedieť vopred, kam dáva spoločné peniaze. Ak požičiava sestre, v poriadku, ale nech sestra poprosí o výpožičku aj teba, keďže peniaze idú zo spoločného rozpočtu. Či sa nebude cítiť trápne, keď sú v jej hlave takí boháči.
to ako vazne sa chvali kapsulovym kavovarom ????? ved to si kupuju studaci na intrak
Ja odpadnem, nuž toxická osoba, treba ju odstrihnúť od seba.
tak ten čo mate vy začína pri 550eur a taky lepši aj 1300eur a ten kapsulovy som videla aj za 80 eur
@abbey1 obavam sa, ze by svagrina nepochopila, co im tym chcu povedat a je dost mozne, ze ich asertivita by sa brala opat ako zavist. niektore veci skratka nema cenu asertivne rozoberat, lebo akokolvek to podas, bud nepochopia alebo vzdy si to otocia tak, aby oni z toho nevysli ako blbci 🙄 keby boli schopni sebareflexie, tak ich na take veci netreba upozornovat
- autorka, skus debatu stocit na to, kde boli a co pekne zazili, ci sa v tejto oblasti maju tiez tak cim chvalit 😉
Pre teba nie, ty už ju regulérne neznášaš. Vykašli sa na to, na návštevy chodiť nemusíš.