Švagriná mi znepríjemňuje život

luss29
22. mar 2015

Ahojte dievčatá , nakoľko už si naozaj neviem dať rady sama , obraciam sa na Vás s prosbou o radu.
S manželom sme zobratí necelý rok . Po 3 ročnom chodení sme sa rozhodli zosobášiť. Predomnou mal môj manžel priateľku 7 rokov , no ich vzťah ztroskotal. Prečo píšem práve o tomto? Nedávno som sa bohužiaľ dozvedela nemilú vec o mojej švagrinej , ak sa tak dá ešte nazvať. ( Ja totiž pekného slova pre ňu nemám) Bývalá priateľka môjho manžela je stále v kontakte s niektorými členmi jeho rodiny , medzi ktorých patrí aj spominaná švagriná.
Moja ,,milá,, švagrinka týždeň pred našou svadbou napísala jeho bývalej priateľke ( s ktorou mimochodom nechodil už 5 rokov) že sú neštastní že si ma berie , a že ho od toho nemožu s jeho matkou odhovoriť. Toto ma naozaj položilo , a poviem Vám dlho som sa necítila tak zle a ponížene. Čo som nejaký netvor. V živote som im nič zlé neurobila a naozaj si nemyslím že som si toto zaslúžila.A keby to bolo jediné čo o mne povedala , Jediná smola je že ja sa vždy všetko dozviem aj keby som možno radšej nechcela. Ale to čo robila pred tým bolo nič voči tomuto . Samozrejme túto informáciu som si nedokázala nechať pre seba a tváriť sa že som v poriadku . Povedala som to svojmu manželovi a teda hanlivými slovami na jeho sestru som nešetrila . Žiaľ povedal mi že je to premlčaná záležitosť nakolko som sa to dozvedela s 9 mesačným oneskorením . A k tomu pridal že by si mal spytovať svedomie ten kto mi to povedal , pretože sa to nepatrí a čo oči nevidia srdce nebolí . a že on to riešiť nebude , nakoľko má svoju rodinu ale aj mňa rád a nechce byť s nikým za zle.( naozaj on taký je s každým za dobre za každú cenu ) . Chcela som Vás poprosiť o radu , mám chuť jej to všetko povedať , no neviem ako kedy.... Najhoršie na tom celé je že ona sa tvári ako moja najlepšia kamarátka a za mojím chrbtom robí taketo veci . Som z toho naozaj neštastná a neviem čo mám robiť za každú vašu radu budem vďačná .
( Mimochodom viete ako som sa to dozvedela ? Jeho bývalej to prekážalo nakoľko naňho už dávno zabudla a má nový vzťah a tak sa sťažovala )

pribinak
22. mar 2015

Ona ti bude znepríjemňoval zivot do takej miery do akej jej to ty dovolíš! Proste ju vymaž zo svojho života a hotovo, nestretávajú sa s nou, nekontaktuj sa s nou a hotovo.

Načo sa zožieras zbytočne s takou farizejkou zákernou intrigánskou? Vymazať a hotovo!
Ak to budes riešiť a rozoberať a neviem co, zbytočne sa v tom zamotal a budes sa v hovnach babarat.
Vieš ako, rodinu si nevyberáme :(((

nistika
22. mar 2015

vykašli sa na to. viem že je to nepríjemné, ale nakoniec v tom ostaneš sama, nakoľko tvoj manžel nepôjde proti vlastnej rodine. ak povieš švagrinej že o tom vieš, otvoríš konflikt. nechaj to tak radšej sa na seba umelo usmievajte to je to najlepšie čo môžeš spraviť pre pokoj v rodine. nezabúdaj že ju budeš musieť stretávať navždy.

luss29
autor
22. mar 2015

@pribinak bohužiaľ toto mi môj manžel nedovolí , ona nevie že ja tieto skutočnosti čo narobila viem tak sa tvári že naj kamoška , ale uvediem napr príklad : môj manžel vymyslel že teraz na veľkú noc tu príde celá rodina na čele s nou na návštevu nakoĺko sme mali obaja narodeniny , ale ja už mám teraz hrču v krku ked si spomeniem že sem príde , a ja naozaj neviem ako sa mam spravat a čo mám robiť

ela2015
22. mar 2015

Na čo udržiavaš takéto kontakty, ja mám podobnú kravu v rodine a zrušila som to. Návštevy som zatrhla, nikoho na silu v mojom vlastnom dome neznesiem, jednoducho som ju na oslavu nepozvala a pochopila, že nie je vítaná. Ja mám pokoj, čistú hlavu a znovu chuť žiť, pretože moja rodina je môj manžel a moje deti - nie jeho rodina. To sú pre mňa cudzí ľudia.

pribinak
22. mar 2015

To je uz iný problem a to komunikácia vo vašom vzťahu, narovinu povedz, ze toto teda nie a hotovo, dôvod pozná!!! Si jeho manzelka, nemôže sa tváriť, ze sa nic nestalo - to sa proste nedá !!!!
Ako prepáč, nedovolí? Snáď nie si dajake male decko a vieš komunikovať, ak chce aby sa sestra dotrepala, prosim, ale ja som v tom case na káve s Janou (ja by som sa tak zariadila, ak to nie he schopný pochopiť)

zabudnuta
22. mar 2015

@luss29 to mi pride ako moj vztah s mojou svagrinou... az na to ze ta si o mne mysli, ze som zla mama a ku...a veci podobne..ku mne chodila na kavicky a tvarila sa ako naj kamoska a za chrbtom ma ohovarala a nieraz.... ja som typ,ze som jej najkor hovorila , vzdy som dala dokopy kvoli rodine aby bolo dobre a teraz naposledy som proste prestala komunikovat a mam na haku,,,, ja by som asi nevedela sa tvarit ze juuuj moja ahoj ...a manzel by si ta mal zastat alebo aspon ked si to budes riesit ako uznas za vhodne nestarat sa do toho podla mna

liebling98
22. mar 2015

@luss29 tvoja švagriná to písala takmer pred rokom. Nie je možné, že odvtedy prehodnotila svoj názor na Teba? A preto sa snaží byť s Tebou kamarátka? Že si uvedomila, že Ti nechtiac krivdila a chce to odčiniť?
Ja by som sa jej len jednoducho opýtala, bez hnevu, skôr možno so smútkom v hlase, že si sa dozvedela, že Ťa nechcela do rodiny, že prečo.

nezabudka1410
22. mar 2015

@luss29 mne sa osvedčilo povedať všetko narovinu. samozrejme najskôr vyfučať. A peknými slovami. určite by som povedala, že ma to trápi....... aby vedela. Nekričala by som. A Tvoj muž? Zachoval sa podľa mňa super. Načo rozdúchavať niečo, čo nie je ani aktuálne. A vzal si predsa Teba !!! A švagriná nech si hovorí, čo chce? Určite by jej tiež nepadlo dobre, keby sestra jej manžela šírila takéto reči.
Nenechaj sa zneistiť.... a myslím, že by si sa preto nemala trápiť. A nakoniec.... v niektorej diskusii som sa dokonca ja pýtala, či dievčatá žiarlia na bývalé svojich manželov. ˇŽiarlime. 🙂 Niektoré menej, niektoré viac. Bohužiaľ, to tam vždy bude. Tvoja švagriná bude asi jednoduchšia osôbka.

stangb
22. mar 2015

@luss29 no tazko radit,ale ak si s nimi nikdy nemala ziadny problem, myslis ze ti byvalka hovorila pravdu?ako ci uz to je alebo nie je,pride mi to divne ze byvalka sa prave tebe vyzalovala z toho co bolo pred 9 mesiacmi.ja si myslim,ze ak by bola taka vyrovnana,tak by sa tym nezaoberala navyse po takej dobe, pride mi to ze tiez chcela trosku podrypnut.
Ja by som sa priklonila k nazoru ze hrat divadlo,ked pridu usmievat sa,mozno by som cakala na vohnu chvilku,a ak by niekedy bola situacia ze by prisla rec na byvalku,tak by som nehovorila konkretne ale napr. Ze som sa stretla,a ze ma prekvapila jej otvorenost,ze som sa dozvedela zaujimave novinky,ale rozhodne nedat na sebe vediet ze ta to zasiahlo...no a inak obmedzovat kontakt na minimum,nemozes muza odlucit od rodiny,ale nemusis byt najkamoska so svagrinou a kavickovat spolu.

jeennyv
22. mar 2015

mne osobne sa nepaci ako sa k tomu postavil tvoj manzel, dobre chapem, ze je to premlcacia zalezitost a ze sanechce hadat alebo nejak nastrbovat vztahy so svojou rodinou, ale kto iny sa ta ma zastat nez on...podla mna by bolo na mieste raz a navzdy clenom rodiny vysvetlit, ze jednoducho ty si jeho manzelka a ta prava, vybral si teba a podhadzovanie byvalky ci ine riesenia alebo averzie nie su na mieste...najhorsie je podla mna hrat mrtveho chrobaka, ze chcem byt s kazdym za dobre, ale to sa podla mna neda, a aj nepekne veci sa daju povedat slusne

stellamaris
22. mar 2015

@luss29 povedz muzovi,ked pride svagrina,ty nebudes doma.Zbytocne si nicis nervy pre tu svagrinu.
Ja so svojou kontakt nemam a iba pocuvam,ako sere ludi,lebo ona vedie iba monology o svojom synovi.............

luss29
autor
22. mar 2015

@liebling98 bohužial názor na mňa nezmenila , ako som spomínala vo vrchnom príspevku nieje toto jediné čo kedy povedala urobila , ale zdalo sa mi to to najhoršie , najhoršie je aj to že ja som jej celkom aj verila ešte kedď sme spolu chodili , a všeličo som jej povedala , dôverovala som jej a teraz toto.

luss29
autor
22. mar 2015

@zabudnuta tieź som uvažovala že ju budem ignorovať a nebaviť sa s ňou nerozprávať sa , no ja jej chcem vysvetliť prečo to tak je nech vie že všetko viem , ja som veľmi úprimný človek a nedokážem sa tváriť že nič sa nestalo. Je to tažke pretože ak to poviem bojím sa že ublížim svojmu manželovi ktorý má svoju rodinu rád ,...

ela2015
22. mar 2015

@luss29 ser na ňu a ignoruj ju, to ju vytočí. Pekne sa ukazuj pred ňou s tvojím milovaným, ona jednoducho žiarli, že si jej ukradla bračeka a vôbec nič to nemá s tou bývalkou. Len Ťa chce nasrať a vytočiť. Ja som tiež veľmi úprimný človek, ale moja nádejná švagriná pravdu neznesie, nevie sa otvorene porozprávať, IQ žiadne. Tak sa prosím Ťa bav zo seberovnými, inteligentnými ľuďmi a odpad si nevšímaj. Ona je nevysporiadaná osoba, ktorá Ti závidí.

ela2015
22. mar 2015

@luss29 ozaj a švagriná má svoju rodinu, manžela, frajera, deti ?

luss29
autor
22. mar 2015

@ela2015 veď práve má jedno dieťa a manžela , ktorého ja mám mimochodom veľmi rada a je mi ho uprimne luto , a mozem ti povedat ze stastna asi nebola pri vydaji kedze bola tehotna a predpokladam ze ju do svadby donutili rodicia .

gapre
22. mar 2015

Ja by som sa s nou nebavila,a keby sa opytala ze co sa deje tak by som jej slusne povedala co som sa dozvedela a, ze mas teraz na nu tazke srdce ze ta to ranilo,a preto sa s nou nemas o com rozpravat 😔 .A moze sa aj nahlavu postavit aj ona aj tvoj muz ale,ked sa z niekim bavit nebudem tak ma k tomu nic a nikto nedonuti.A ona,ked ma v sebe aspon trochu hrdosti tak bude ticho a suchat nohama.

ela2015
22. mar 2015

@luss29 no vidíš, je nešťastná, pretože sa nevydávala z lásky, prespala sa, rodina ju donútila, aby nebola hanba v rodine, možno má kopec problémov a takto odvádza od seba pozornosť. Namiesto na silu strúhanej oslavy, prekvap manžela, choďte na víkend, na výlet, na večer, na rande, do kina..... a uvidíš,
alebo ju nepozvy, ale to by bolo peklo.... aj u nás bolo a.... všetci si zvykli, že k nám už hviezda nechodí, rešpektujú to a je aj lepšia nálada.
Neznášam pretvárku, tiež som to trpela, ale nerobilo mi to dobre, povedala som dosť a mám svätý kľud a pokoj. Manžel je šťastný, že ja som šťastná.

sunshineka
22. mar 2015

@luss29 priamo by som ju konfrontovala z oci do oci,ked tam budu obidve s matkou spolu.slusne by som sa opytala,co im na mne vadi,ked sa takto musela vyjadrovat a pekne vsetko povedz,co si sa dozvedela.jasne,ze budu zatlkat,ale aspon ich zahanbis.nevedela by som byt ticho a tvarit sa,ze sa nic nestalo

bonaqa2013
22. mar 2015

Ja by som to švagrinej povedala, samozrejme, len je rozdiel poveda´t a povedať. Teda skôr by som volila len taký tichší tón reči, v žiadnom prípade nie krik, plač, nadávky. A určite by som nezabudla poveda´t, že ma to sklamalo, a že sa mi ani nesnívalo že ma takto podrazí. A ešte bola by som rada, keby mi aj povedala čo má proti mojej osobe - z očí do očí, veď ak je to v mojich silách tak sa rada zmením. Ale určite by som uprednostnila slušný rozhovor, v pokoji, bez nervov. Nie histériu

hrjanka
22. mar 2015

@luss29 mám podobnú exotku v rodine - vždy som pre ňu bola niečo menej, a aj keď som sa snažila, napriek tomu, ako ma skritizovala, s ňou vychádzať ako kamoška, správala sa len horšie a horšie. Ponižovala ma, urážala, tak, aby si to nikto iný nevšimol a ona bola hviezda a ja som mala len komplexy...nakoniec ma začala otvorene ignorovať (doteraz netuším prečo vlastne) a vtedy som si povedala "dosť". Mám svoju hrdosť a nenechám si po nej dupať od nejakej sprostej kozy. Odvtedy ju ignorujem aj ja - a to podotýkam, že žijem v jednom dome so svokrovcami, ktorí ju aj jej rodinu zbožňujú a ona je tu nasáčkovaná skoro stále. Keď prídu, jednoducho si zamknem dvere a nevyjdem von, kým neodídu. Manželovi nebránim ani najmenej v tom, aby sa s nimi vídal, alebo zobral našu dcérku k nim, keď sú u nás - predsalen je to jeho rodina. Ale ani náhodou sa nestane, aby som ja prišla za nimi ako veľká kamoška a bavila sa s nimi....proste už nie. Som sa rozpísala, ale chcela som, aby si chápala, že som v podobnej, ak nie ešte náročnejšej situácii ako ty. No viem sa zariadiť. A keby ju manžel pozval k nám? Tak jej urobím kávu, ponúknem koláč a potom sa obujem a vybehnem s malou von na poriadne dlhú prechádzku 😉

cuculiatko88
22. mar 2015

Ja byť na tvojom mieste tak ju ignorujem,ako keby bola vzduch,žiadna komunikácia,žiadne falošné usmevy proste ako keby ani neexistovala a ak by sa ta spýtala čo ti je,tak by si jej len povedala že nech porozmysla....

belasakobylka
22. mar 2015

Podla mna by si mala skusit sa s nou stretnut a povedat jej preco take veci robi,ci uz teraz alebo predtym.nieje riesenie povedat jej porozmyslaj alebo ju uplne ignorovat(nemame 15 rokov).a keby aj po tomto rozhovore robila dalej take veci poza tvoj chrbat az vtedy by som si povedala ze to nema vyznam a viac ju nekontaktovala.tvoj muz nechce robit rozbroje,to chapem,ale na druhej strane by si mal otvorit oci.a dat najavo ze to nieje v poriadku.

cuculiatko88
22. mar 2015

@belasakobylka no ja teda 15 rokov nemám,ani 20 a urobila by som presne to čo som napísala(keďže si použila slová z môjho komentáru)...ona jej nič nespravila,nijak ju neurazila,neohovarala a neviem prečo by práve ona prvá mala začať rozhovor s ňou...

belasakobylka
22. mar 2015

@cuculiatko88 napisala som to preto,lebo sa tu pisu dva nazory,bud ignoruj alebo porozmyslaj,nebolo to mierene priamo na teba.ja len pisem ze by sa s nou mala normalne porozpravat a vysvetlit si to,pretoze svagrina jej nikdy nepovie chcem sa s tebou porozpravat uprimne a prva.ale bude jej robit len a len horsie.a prave preto ma byt ona ta ktora jej da najavo ze vie o tom co svagrina robi a rozprava.a je uz len na svagrinej ako sa k tomu postavi.az vobec,lenze to je tak ked si raz nesadli nikdy to uz nebude ine.len pretvarka aby sa nepovedalo.vlastna skusenost.

verbova
22. mar 2015

fuha ... ja to v živote nepochopím, keď sa dve švagriny neznášajú ...mám tiež brata a veľmi sa máme radi, veď keď mám rada brata, tak aj jeho manželku, veď patrí k nemu a je to človek, ktorého on miluje ...pripúšťam, že si nemusíme sadnúť, ale prečo sa ohovárať, alebo robiť si napriek, veď sa správajme k sebe slušne ... potom ten muž je ako medzi dvomi mlynskými kameňmi, nechce nikomu ublížiť ... miluje svoju manželku, ale aj svoju sestru ...aj môj brat sa oženil a manželku si doniesol s cudzieho mesta ... nasťahovali sa do nového domu na dedine, lebo on už mal vystavený dom a rodičia a aj ja s manželom sa snažíme im pomáhať a hlavne našej novej švagrine ... keď sa aj niečo udialo vždy sme radšej pridržali pri nej, lebo sme vedeli , že tu nemá nikoho a už nehovoriac o tom, že by sme ju ohovárali... so švagrinou sme spolu každý deň, pomáhame jej s detičkami, ktoré nesmierne ľúbime, berieme ich aj na výlety ...za tie roky sme si vypestovali skvelý vzťah, vždy keď má nejaký problém, tak radšej príde za mnou ako za svojou mamou a spoločne to nejako sa snažíme vyriešiť ... porozprávaj sa so švagrinou, tak ako píšu dievčatá a vysvetlí jej, že ohováranie, záviť a nenávisť k ničomu nevedie ... nemusíte byť super kamarátky, stačí keď sa navzájom naučíte tolerovať a hneď bude, život krajší ... a možno niekedy ...

miadi
23. mar 2015

@verbova to je vsetko pekne ale asi tvoja svagrina je normalna a nie s kazdym sa da vybudovat vztah to musia chciet obe strany. Ako vo vsetkych vztahoch jeden to neporiesi. Ja mam fajn vztah s bratom ale nevyhlasila by som ze v zivote nepochopim ked sa nejaky surodenci nemaju radi alebo maju zle vztahy..nemozes vsetko sudit podla seba nevies kto je aka povaha keby tvoja svagrina bola krava tak by si snad pochopila problem inych 😀
ja mam super svokru a stale chapem ze to nema kazda a ze niektore sa snazia skodit vztahu manipuluju svojich synov a stvu proti zene..pribuznych si clovek nevyberie

miadi
23. mar 2015

@luss29 podla mna keby bola taka povaha s ktorou sa da uprimne porozpravat poriesit tento problem ..tak tento problem by ani nikdy nevznikol...ale ked je taka ako hovoris rozhovor na rovinu nic nezmeni..mozno sa ti ulavy ze jej povies ze vies co urobila..ale necakaj ze sa ona zmeni.
Ak je falosna vzdy bude..jednoducho ju tak aj ber.Ked k vam pride ponukni ju slusne vsetkym co pre navstevu mas a nebav sa snou..nic o sebe maximalne zo slusnosti sa jej opytaj ako sa ma..a rob sa ze si zaneprazdnena vselicim inym len nie nou..ona si casom vsimne tvoj zmeneny postoj k nej a nech sa ona pyta teba ze co o co ide..potom jej pekne povedz..a pred muzom sa na nu nestazuj je to jeho sestra..on si casom uvedomi ak sa bude dalej chovat blbo..ak sa na nu budes stazovat este ty budes ta zla hadava..

jolinka
23. mar 2015

@luss29 ahoj, ja som bola v podobnom vzahu ale v nepriatelskom trojholniku - svokor svokra svagor... ohovaranie, odmietanie, ironicke ponizovanie akoze "sranda" Tiez som sa len stazovala muzovi, potom sa zhorsovali vztahy.

Trvalo to dost dlho, bola som sprosta, ale uz nie som 😉 😉 Takze ti poradim ako na to.... To, ze ta niekto ohovara ci ponizuje, to je len a len o nom, dotycna sa citi lepsie ak niekoho prevalcuje, ponizi zvitazi.. je uplne nevhodne aby si sa tvarila ako zakomplexovana nestastnica, utrapena chuderka, ktora sa stazuje ako jej robia zle. To prave svagrina CHCE 😝 😝 ...aby si sa citila zle, nejakym sposobom ti zavidi alebo ziarli. To je jedno, kaslat na nu, jedine co mozes zmenit je SVOJE SPRAVANIE...

Neskryvaj sa pred nou, neignoruj...to jej len davas signal, ze nie si dost silna,
aby si zvladla jej pritomnost... 😒 😒

Vies co jedine na takych ludi plati ???? Vlastna uprimna sebadovera a istota. Tvoj manzel si predsa vzal teba, teba ma rad, ty mozes total okaslat aky nazor ma na to okolie, ci jeho rodina. Usmev, spokojnost, pohotove asertivne ale kludne odpovede...to su najsilnejsie zbrane. 🙂 🙂 🙂 Neotvaraj sa im, nepodavaj ziadne doverne informacie, ale ani neustupuj, neplac, nestazuj sa.

Kludne pozvi na narodeniny, pekne sa oblec, upec super kolac... tu nejde o to aby si sa pretvarovala a vnutri sa citila roztrasene a uboho ako pred tazkou skuskou na ktoru nic nevies...

Nie , ty len pekne vitam, paci sa, mame sa dobre, nemame nic nove.... sem tam pohlad manzela po vlasoch , spytaj sa ho, ci sa bavi, so svokrou ak sa da rozpravat rozober recept na kolac, bla bla, zdvorile recicky, detto svagrina...

Ked nahodou niekto z tvojho okolia spomenie ze ten a ten o tebe hovoril to a to. ty len s usmevom. "Ze ho davam pozdravovat, ked ho /ju nabuduce stretnete" a tak podobne. Proste mat na vsetko odpoved, na kritiky odpovedat kludne... "my sme sa tak rozhodli, nam to tak vyhovuje, ja mam taky nazor"

Odkedy som zaviedla ja taky postoj voci neprajnej rodine, hned sa k milemu zmenili 😉 😉 😉 Ked zistia ze si nedas ublizit, tak ti jednoducho neublizia... Plati uplne jednoduche pravidlo .. "Len ten ti ublizi, komu to dovolis" 😉 😉

jolinka
23. mar 2015

@luss29 ahoj, ja som bola v podobnom vzahu ale v nepriatelskom trojholniku - svokor svokra svagor... ohovaranie, odmietanie, ironicke ponizovanie akoze "sranda" Tiez som sa len stazovala muzovi, potom sa zhorsovali vztahy.

Trvalo to dost dlho, bola som sprosta, ale uz nie som 😉 😉 Takze ti poradim ako na to.... To, ze ta niekto ohovara ci ponizuje, to je len a len o nom, dotycna sa citi lepsie ak niekoho prevalcuje, ponizi zvitazi.. je uplne nevhodne aby si sa tvarila ako zakomplexovana nestastnica, utrapena chuderka, ktora sa stazuje ako jej robia zle. To prave svagrina CHCE 😝 😝 ...aby si sa citila zle, nejakym sposobom ti zavidi alebo ziarli. To je jedno, kaslat na nu, jedine co mozes zmenit je SVOJE SPRAVANIE...

Neskryvaj sa pred nou, neignoruj...to jej len davas signal, ze nie si dost silna,
aby si zvladla jej pritomnost... 😒 😒

Vies co jedine na takych ludi plati ???? Vlastna uprimna sebadovera a istota. Tvoj manzel si predsa vzal teba, teba ma rad, ty mozes total okaslat aky nazor ma na to okolie, ci jeho rodina. Usmev, spokojnost, pohotove asertivne ale kludne odpovede...to su najsilnejsie zbrane. 🙂 🙂 🙂 Neotvaraj sa im, nepodavaj ziadne doverne informacie, ale ani neustupuj, neplac, nestazuj sa.

Kludne pozvi na narodeniny, pekne sa oblec, upec super kolac... tu nejde o to aby si sa pretvarovala a vnutri sa citila roztrasene a uboho ako pred tazkou skuskou na ktoru nic nevies...

Nie , ty len pekne vitam, paci sa, mame sa dobre, nemame nic nove.... sem tam pohlad manzela po vlasoch , spytaj sa ho, ci sa bavi, so svokrou ak sa da rozpravat rozober recept na kolac, bla bla, zdvorile recicky, detto svagrina...

Ked nahodou niekto z tvojho okolia spomenie ze ten a ten o tebe hovoril to a to. ty len s usmevom. "Ze ho davam pozdravovat, ked ho /ju nabuduce stretnete" a tak podobne. Proste mat na vsetko odpoved, na kritiky odpovedat kludne... "my sme sa tak rozhodli, nam to tak vyhovuje, ja mam taky nazor"

Odkedy som zaviedla ja taky postoj voci neprajnej rodine, hned sa k milemu zmenili 😉 😉 😉 Ked zistia ze si nedas ublizit, tak ti jednoducho neublizia... Plati uplne jednoduche pravidlo .. "Len ten ti ublizi, komu to dovolis" 😉 😉

Oni citia, ze ty mas pochybnosti ci si DOST dobra, pre svojho muza a pre ich rodinu. Ked ty nebudes o tom pochybovat, budes pokojna a spokojna...ich postoj ci sa zmeni ci nezmeni... je to uplne jedno. Nebojuj o ich priazen a lasku, nevnucuj sa. Cen si samu seba.. aj druhi ta potom ocenia ...ak budu chciet, ak nie...ehm srat na to.

ako hovori moj muz KTO MA NECHCE, TEN SI MA NEZASLUZI