Dievky poradte mi....Mám veľmi zlú švagrinú, ktorá mi robí zo života peklo...Začalo to tým ked som zacala chodit ku ním...S manželom sme spali v izbe a ona prišla s ničoho nič a začala zjapať po Nas ze co nejdeme do kostola ze nedostaneme ani jest, ale tak kricala ze by zobudila aj mrtveho...Ja som sa rozklepala a isli sme ku Nam domov...A každý vikend co sme tam chodili sa to opakovalo a stale do mna ripala a aj mojich rodicov si zobrala do huby, este aj svoju dceru 4 rocnu postvala proti mne, lebo jej povedala dristy....Opakovalo sa to 2 roky co som tam chodila, az som mala strach...Prestala som tam chodit koli nej a ona mojmu manzelovi vravela ze ona taka uz nebude a bla, bla...A este podotykam stale ho v noci otravovala aby ju dakde odviezol...Potom sa uz odstahovala a uz zacinalo to byt celkom fajn aj ked mi robila furt nejake naprieky ale nezjapala a nevykrikovala mi take veci co ma zaboleli...Teraz naposledy co som bola u svokrovcov uz zacala znova, presne pred dvoma tyzdnami a nic som jej nerobila, len som jej slusne povedala co sa mi nepaci ale nic zle a ona ze neviem co je zivot, ze rodicia mi vsetko platia, co nieje pravda a ze neviem co je zivot to ma zabolelo, lebo v zivote som mala vela ludi co som ich mala rada a mi zomreli a moja mama prekonala rakovinu...Proste dobre ze som sa nerozplakala..:( A teraz chce od mojho manzela aby jej spravil podlahu na byte...Ako sa ma spravne zachovat ked mi tak velmi ublizila, lebo stale ho otravuje..:( A cakame babatko este..🙂
No ja neviem, cely ten tvoj prispevok je pisany tak chaoticky, ja ani nerozumiem, kde je vlastne problem. Skor mam pocit, ako by si na nu ziarlila, ze ma (?) dobry vztah s tvojim bratom. Taketo sme riesili, ked sme mali 16.
svagrinu posli do p... a manzel nech si narobi s nou poriadok.. raz by na mna nahulakala tak by som jej ukazala kde ma miesto .. ako odtial potial.. sa cudujem muzovi,ze ju hned z izby nevyhodil ked po prvy krat nahulakal... ak to v hlave nema v poriadku navrhnut liecenie inak sa vyhybat ...
A to sa nevies postavit jednej frustrovanej zenskej? Si dupni, posli ju kade lahsie, vycitila, ze moze s tebou mavat, tak to vyuziva a vybija si na tebe svoj hnev
Presne pošli ju do teplých krajín,co ma kto hulákať po dospelej osobe,povezd jej na rovinu čo si o nej myslis a nech sa aj na hlavu postavy ,ved si tehotná mas právo na vykivy nalad
Proste ju ignoruj. Je to zakomplexovana osoba,ktora musi byt stredobodom pozornosti... Neukaz hlavne strach lebo bude rypat este viac...
a čo máš ty so vzťahom tvojho manžela a švagrinej? sú súrodenci...manžel by mal vedieť či chce alebo nechce pomôcť svojej sestre....
to, že ste si vy dve nesadli, je v poriadku...aj také sa stáva... ťažko povedať či je to tvojou povahou alebo jej....každopádne ak chceš mať pokoj, nenechaj si skákať po hlave a nauč sa brániť ( aspoň slovne 😀 )
@zlatka87 Sory, koľko máš rokov? Toto ma fakt zaujíma, lebo niektoré témy, no ja ti neviem.
@zlatka87 Nikto, kto pozna, neboj. Nedalo mi, aby som tak nereagovala. Ja myslim, ze si velmi mladucka (snad nie si narodena uz v 87.). Proste cely ten tvoj popis situacie je taky, co ja viem... Mozno to je vazne, ale ty si to napisala stylom, ako keby ti vadilo, ze kamoska si dala do skoly suknu rovnakej farby.
Skus s nou rozpravat slusne, len o nevyhnutnych veciach, intimnosti, plany, atd nerozoberaj. A porozpravaj sa s manzelom, aky nazor na celu situaciu ma on. Povedz, ze sa pri nej necitis dobre. A ked jej bude chciet robit podlahu, nadcrtni, ze by si ten cas radsej stravila s nim. Ale nemozes mu zakazovat pomahat sestre.
@zlatka87 síce peklom nazývaš hovadiny, ale nevadí, možno to je tehotenskými hormónmi, Čo máš robiť? Spýtať sa švagrinej, prečo na teba slovne útočí a povedať jej, že ak má nejaký problém sama so sebou, nech si ho rieši. Čo na to tvoj priateľ? On sa nemo prizerá? Mal ju vyraziť z izby hneď prvý krát a dať jej jasne najavo, že či pôjdete alebo nepôjdete do kostola a kedy si určujete vy sami, nie ona. A jeho rodičia na to nepovedia nič? Dúfam, že sa nechystáte ísť k nim bývať....
Svagrina je totalne psychična ta ma daky problem sama so sebou z toho si nic nerob takych ludi je ..a co nema svojho manzela co jej spravi podlahu?...myslim si ze aj tvoj manzel by jej mal hned slusne vysvetlit aka je a stat pri tebe
vela zien berie svagrine ako konkurenciu... je to podvedome, ona s tym asi nevie inak nalozit.
kúp si 10 kníh o asertivite a kým ich neprečítaš,tak ani nevyjdi z domu,nevieš sa brániť,nevieš byť a asertívna a zrejme ani tvoj manžel to nevie / milá sestrička,podlahy nerobím,ale viem ti poradiť na to dobrú firmu/ .....švagriná sa takto k vám správa,lebo jej to dovolíte 😒
na kieho dasa si tam chodila, kedna teba tak ziapala? po mne naziape dakto tak,akopises, zeco nejdem do kostola,poslem ho do pixe auz ma tam nedotiahnu ani parom volov ....
pises vemi chaoticky, bude nepises vsetko, alebo nevnicmas celusituaciucelkom spravne, lebo ak pokojne povies niekomu, co sa ti nepaci - a nie je tonic zla (akoze nepaci sa mi cervena farba postielky, tak ju nekupime) tak po tebe nema preco ziapat. bud to nebolo celkom pokojne povedane, a pôtom ona mohla rovnako pokojne tebe aj odpovedat.
@zlatka87 ale ako ty spájaš tie slová do viet, to ma totálne dostáva. Komunikácia je základ všetkého, ak sa nedá s ňou, rieš s mužom.
Kebyže na mna zacne o5 húkat,by som jej jednu sfleku pripasala , žeby nevedela kde je sever.. Prisahám , už by si z ich fajty ku mne nik nedovolil.. 😀 . Lebo zjavne sa cíti princezná ako na koni.. 😀
Zlatka, si to ty???!!!