Švagrina mi naznačila, že by som si už mohla nájsť prácu

2. apr 2021

Švagriná mi naznačila, že by som si už mohla nájsť prácu. Mám malé dieťa, prácu inak mám (živnostníčka), ale teraz som na rodičovskej. Zamýšľala som sa nad tým, kto by asi strážil dieťa, keby som ja robila. Ona deti nemá, tak asi ešte nevie, ako to funguje, no aj tak mi to nedá a zaujíma ma, čo je s vaším dieťaťom, kým vy pracujete, a koľko hodín pracujete? Lebo niektoré pracujete. Vďaka. 🙂

ab727
2. apr 2021

Pri prvej dcére som sa vrátila do práce po roku a pol,malá chodila do jaslí,teraz čakám druhé a rada by som s ním zostala doma tie 3 roky

petamich
2. apr 2021

nemam sice skusenost co s dietatom ale chcela som len povedat, ze v prvom rade svagrinu do toho nic, kedy sa ty rozhodnes ist do prace, ja cakam teraz prve dieta a do prace nepojdem minimalne tri roky a ak sa bude dat tak aj potom na chvilu na skrateny uvazok, nemam zavratnu karieru a dieta budeme mat jedno 🙂 takze si ho planujem uzit a kedze svagrina ti asi neplati ucty, nech sa raz ona rozhodne pri svojom dietati, kedy je spravny cas ist do prace
akokolvek sa rozhodnes, isto nieco vymyslis a bude to spravne rozhodnutie ;)

denda007
2. apr 2021

Ak nemusíte netlačte sa do roboty 🙂 dieťa máte malé len raz, a robiť budete do smrti. A švagrinú pošlite do kúpeľ , nech príde na iné myšlienky..nie sa starať do vás 🙂

katulienkax
2. apr 2021

No muselo by do jaslí najskôr súkromných alebo nejakú opatrovateľku nájsť. Kým však je korona nešla by som do prace kým nemusím, ta neistota či budú alebo nebudú otvorené školy a škôlky je ubyjajuca a pracovať popri dieťaťu ktoré je s tebou doma môže by na maslu. A neuznávam celodenné opatrovanie babkami. Babky majú mat vnúčatá za odmenu nie že denno-denne strážiť lebo mamička pracuje.

anavianavi
2. apr 2021

Ja som bola doma 6 mesiacov. Od 6tich mesiacov je mala v jasliach a ja pracujem na plny. Aj teraz zdomu.

sasitimi17
2. apr 2021

Švagriná, nech si naznačuje sama sebe. Ty aj keby chceš byt doma plné tri roky tak ju 💩do toho. Ale ak chceš pracovať už skôr, tak daj dieťa do jaslí alebo zaplať opatrovateľku.

autor
2. apr 2021

Ja som jej tak aj odpovedala, že sa jej spýtam na to isté, keď bude mať dieťa v tom veku. 😁 Ona si myslí, že sa samo zahrá, pritom ja som rada, keď sa v kľude vycikám aspoň. 😅 A asi myslela z domu, že teraz sú aj pohovory online. Ja sa pracovať nechystám, len som zvedavá.

dusankomoj
2. apr 2021

Spýtaj sa, či ti dieťa postráži ona😉 prečo by malo ísť napr. do súkromných jaslí,keď ich cena sa skoro rovná tomu čo zarobíš a ešte si aj nešťastná a nervózna bez dieťaťa😭 A navyše,ako ti napísali baby: ju do toho prd!

taga
2. apr 2021

Co svagrinu do toho, kedy si ty mas najst pracu??

vevesh
2. apr 2021

Kedze mi to praca/studium dovolovalo, robila/studovala som po nociach doma. Do jasli mi dieta nevzali a o opatrovatelku som nemala zaujem....a svagrina je nejaka premudrela....pokial neprispieva na tvoju domacnost, moze tak akurat vyjadrit to, ako si ona predstavuje, co urobi ona s 2rocnym dietatom...

simapett
2. apr 2021

Ja mam doma 21mesacnu dcerku a zaroven som v 7.mesiaci tehotenstva a minule sa ma tiez svokor pytal, ze kedy sa vratim do prace a co budem vlastne robit 😁. Povedala skm mu len, ze najblizsie minimalne dva roky sa nikam nechystam. Mala som aj stiplavejsiu poznamku na jazyku, ale pre pokoj v rodine som si zahryzla do jazyka. Nechapem co koho do toho.

loginexistuje
2. apr 2021

Robila som o dost skor ako mali deti tri roky riesili sme to opatrovanim ... mozes vyuzit pani na opatrovanie alebo niekoho z rodiny .... pripadne jasle alebo sa s muzom striedat pri starostlivosti

ale svagrinu veru nic do toho neni kedy pojdes ty pracovat ..... ale chapem mna moja svokra posielala od 4 mesacnej do roboty aby som nevisela nikomu na krku .. (pritom som studovala druhu VS distancne a privyrabala si doucovanim vysokoskolakov - kazdy den som doucovala ... po veceroch .... ci vikendy aj dni ... vtedy sa ma to velmi dotklo teraz sa nad tym uz len smejeme
robit som sla ked mala dcera 1,5 roka pri malom som v podstate neprestala a robila som kontinualne

leskovael
2. apr 2021

Švagriná nech sa stará o seba a ty rob tak ako to cítiš. Ja som bola doma oveľa dlhšie ako 3r a som rada, užila som si to, ďalšie dieťa neplánujem a som spokojná že som mala tú možnosť po dohode s muzom samozrejme.. Že som nemusela ist do práce a už vôbec by som nehľadala opatrovateľku a nezverila jej malé dieťa (ale to je môj osobný názor, že to tak nechcem a hotovo.. keď to niekomu vyhovuje, absolútne nič zle na tom nevidím) Niektorá žena je žena v domácnosti celý život, iná ide do prace ked ma dieťa rok... Je to každého osobná vec a okrem tvojho manžela, do toho každého veľké guľové.

margaretka_
2. apr 2021

Hej, pracovny pohovor z domu s 2 rocnym dietatom za zadkom 😂

basska_b
2. apr 2021

Kamarátka to takto ma, dieťa je s jej mamou, ktorá si už tesne pred dôchodkom nenašla prácu. Dieťa brutálne trpí. Nechce jesť, strašne zle spí, plače za ňou. Hrozne. Takže švagrinú poslať kade ľahšie, hlavne keď sama deti nemá a múdra ako rádio...

tenerifka
2. apr 2021

my sme sa striedali s maznelom, mali sme pracu od 8,00 do 16,00 a od 16,00 do 00,00, pracu sme mali obidvaja 5 minut od domu. Do prace som sa vratila kazdy krat, ked mali deti 1 rok, manzel robil vsetko to co aj ja-pral, varil, upratoval, krmil, uspaval....

hettinka
2. apr 2021

Striedali sme sa s manželom, alebo pomohla moja mama. Pri prvom som sa vrátila do prace na pár hodín od 3 mesiacov a na 1/2 úväzku od 1 roka. U mladšieho som šla do prace na plny uvazok od 2,5 roka, dieťa slo do škôlky. Dovtedy len menšie projekty na dohodu, doučovanie, preklady, mystery shopping - zvycajne po večeroch, keď bol muž doma.

hettinka
2. apr 2021

A spýtaj sa švagrinej, či zabaví diata, kým budeš v robote. Času a energie má evidentne dosť, keď sa môže starať do toho, či pracuješ, alebo nie.

felicita027
2. apr 2021

ja pracujem pri všetkých deťoch od ich 6m do ich 3 rokov - nástupu do MŠ skrátený úväzok 4hod. od pondelka do piatka a doma je buď manžel ale ten nemôže stále lebo chodí na 12hod. zmeny alebo platíme opatrovateľku na tých pár hodín

kamagma
2. apr 2021

Bola s manzelom, robime na zmeny . Nastupila som po materskej hned po 7mesiacoch. Neviem si predstavit dostat 200eur..vtedy este bola taka rodicovska.

number19
2. apr 2021

Mala mala 15 mesiacov ked sla do skolky, ja 20 hod ciastocny uvazok (4x5hod).
O 13 som ju vyzdvihla a sli sme domov. Mala sa ucila zit normalne s detmi a ja som bola tiez medzi ludmi a venovala sa praci. Z toho jeden den som mohla robit z domu a piatok volno, cize mala 3x do tyzdna na 5 hod v skolke. Spinkala uz doma. Myslim, ze to bolo idealne. Bola som vela s dietatom ale nie vyhradne.
Muz sa vracal z roboty o cca 19:00. Si neviem predstavit byt sama s dietatom a len v domacnosti cely ten cas (prip. 2 hod na pieskovisku).

nerya
2. apr 2021

V nedele je s otcom, pondelky a utorky v jasliach. Sestra nosí dcéru zase k pani na opatrovanie, pani má viac detí.

erikaa09
2. apr 2021

Ja som zacala pracovat tak ze sme sa s muzom striedali ja som isla rano do 12.00 - s muzom sme sa vyatriedali
Ale pri prvom synovi som bola sama a robila som vzdy poobede. Pomahali rodicia a sestra.

ofzuza
2. apr 2021

Robila som 12hod tyzdenne pri detoch z domu. Obcas muz postrazil, ked nemal pracu.

luccija
2. apr 2021

@number19 prečo len v domácnosti či na ihrisku to iba tam travia ženy rodičovskú ?😉ale ty si mala zlatý stred aj pre seba aj malú celkom fajn vymyslené.

kulumulu123
2. apr 2021

Dala by som ho tej premudrelej svagrinej 🤔

number19
2. apr 2021

@luccija Kde si travila ty matersku? Precestovala si s nim cely svet? 😉
Mala som tym skor na mysli to, ze mala sa pomalicky ucila rezimu: vstat, obliect sa do skolky, kolektiv bez maminky za zadockom...atd.
A ja som tiez zila v ramci pracovneho kolektivu a mala sa moznost venovat svojej praci...a ano mala som stastie ze som mala moznost zlateho stredu.

mabenn
2. apr 2021

Koľko má dieťa? Do 2 rokov môže byť polročné, ročné, skoro 2 ročné...a záleží celkom aj od povahy dieťaťa a situácie. Keď sa musí tak sa musí. Švagriná zrejme spustila tvoje myšlienky, ono každá žena má toho asi občas plné zuby, ale ja som za to, aby dieťa bolo pri mame aspoň do tých 2 rokov. A keď vydržíš 2 roky, zrazu zistíš že už ten polrok hore dole...Ale kde sú deti, ako bolo písané: jasle, opatrovateľka, iný rodinný člen, nič nie je ideálne a všetko má svoje nevýhody. Pokiaľ to je na pár hodín tak ok, ale zas sme pri tom aké staré je dieťa a či to zvláda dobre.

makova333
2. apr 2021

Robila som od dvoch tyzdnov po porode. ALE robila som z domu, ked mi dieta spalo a len tolko, pokial to bolo este pre mna ok (teda zo zaciatku menej, neskor viac). Skor ako by mi dieta islo do MS (teda cca od 2,5 roka) by som isla do prace len za predpokladu, ze nam to financne nevychadza (v tomto pripade asi nie je co riesit, ked sa neda treba ist, jest sa musi) alebo je to 1-2 (pripadne kratsi uväzok) x do tyzdna a dieta je s manzelom/babkou. Mozno sa ti svagrina ponuka na strazenie 😀 alebo skro len rype a ked bude mat deti vsetky mudre rady poprie alebo otoci.

katkaseiner
2. apr 2021

Milujem ked sa bezdetna rozhodne ze ti poradi v takejto oblasti... kazdopadne je na kazdej matke ako sa rozhodne. Ja som isla pri oboch detoch po polroku do prace ale s tym, ze deti boli doma so mnou a mala som opatrovatelku (byvame v SR, cize nie zahranicie). Obcas som musela ist do prace, ale 99% som pracovala z domu, napriek tomu som niekoho k dietatu potrebovala.... ci uz na prechadzku vonku, uspavanie, hrat sa, obcas nakrmit... skusili sme aj jasle a to nam nevyslo, proste opatrovatelka ovela viac vyhovovala a bolo to pre mna ovela osobnejsie. Nakolko sa jednalo o 2 moje deti, tak opatrovateliek som postupne mala viac a az na prvu (tam bol aj rodinny problem) nemozem ani na jednu krive slovo povedat. Samozrejme neodsudzujem jedinu matku ktora sa rozhodla byt doma do 3 rokov... ja som nechcela otacat kazdu korunu a mala som moznost pracovat vyslovene z domu, cize z mojej strany nebolo o com spekulovat