Švagriná kúpila detské náušnice úplne mimo môjho vkusu

zzuunnaa
13. jún 2023

Baby, taká vec sa mi stala, že dcérka bude mat krst a v muzovej rodine je zvykom, že krstná mama kupuje bábätku nausnice (dievčatku samozrejme 😀). Krstná mama je mužova sestra, bavili sme sa, že aké nausnice chcem, chcela som zlate, s detským zapinanim, niečo jednoduché s kamienkom. Poslala som jej aj pár obrázkov aby videla.. No a švagriná kupila nausnice ale absolútne mimo môj vkus 😔 Chcela som jednoduché, napr srdiečko či kvietocek s jedným kamienkom a ona vybrala hviezdičku, celu orámovanu kamienkami, v strede ružová hviezda a na nej biela koralka a v nej čierna (vyzerá to ako take oko na ružovej hviezde😀).. A ešte k tomu majú aj take to klasické zapínanie… plus neviem kde to kupila ale dôveryhodne to nevyzera 😀 Nechcem byt za nevďačnu, obe mame rozdielny vkus (ona so svokrou sú trblietka sem, trblietka tam), už som jej aj napísala že to nie je môj vkus, že či nepozrie inde atd ale nejak nepochopila… Tie nausnicky malej pravdepodobne nedám..Čo robiť? Ako jej to taktne ešte povedať? Netuším či sa vôbec dajú ešte vrátiť.. Bude drzé keď aj tak kúpim malej ake sa mne páčia a tieto budú v krabičke? 🙈

valeriakadarova
13. jún 2023

@zzuunnaa nebude to drzé 🙂 u nás tiež krstná (manželova sestra) kupovala náušničky, ale spýtala sa akú mám predstavu a presne také kúpila, ktoré sa mi páčia 🙂 keby boli úplne iné aké chcem možno by som malej dala na chvíľu aby sa krstná neurazila ale kúpila by som také aké si ja predatavujem...

cyberk
13. jún 2023

My sme mali podobnu situaciu, svokra kupila, ale bez prekonzultovania so mnou, dcerke nausnice na prvy rok, podakovali sme, manzel si vypocul osamote moje myslienky (a teda mala som riadne nervy :D lebo 3mesiace pred som este na navsteve u svokrovcov povedala, ze planujeme dat dcerke vyrobit nausnice zo starych zlatych retiaziek mojej nebohej starkej). Dodnes sme tie nausnice nepouzili a ani neplanujem, dalsie nausnice nam dala nejaka teta mojho manzela (ju vobec nepoznam ani), ktora sa asi zrazila s konom (uplne nevhodne nausnice pre dieta) tiez su v skrini zapadnute...

luccija
13. jún 2023

@zzuunnaa teraz daj tieto, keď nepochopila, že ich má vymeniť a potom kúpiš aké sa budú tebe páčiť

zuzanaa239
13. jún 2023

Ja som mala to iste, preferujem jednoduchosť, skôr viac zlata než kamienkoveho gýču, prvé kúpila úplne otrasne sťa dcéra kolotočárka od narodenia, nejak mi poslala foto na msg, no nejak som sa znažila ju usmerniť, tak vymenila sa iné o kuščik lepšie, ale dcéra ich nosila, okolo 3 r.som vymenila za plnené jednoduché zlate srdiečka.Ťažko taká situácia, ale treba usmerniť v rámci noriem, napr. ja by som poslala aj foto svojej predstavy.

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@zuzanaa239 veď ja som jej poslala 😀 a z jednoduchého srdiečka mám kamienkovu hviezdu s ružovými koralkami 😀

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@valeriakadarova hej len mi je ľúto aj tých peňazí, zase “zbytocnost” na ktorú prach bude sadat len kvôli zvyku 🤷🏽‍♀️🙈

aams
13. jún 2023

Ukáž foto ;) som veľmi zvedavá na ne

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@cyberk hehe svokry vedia niekedy dobre nazlostit 😀 alebo ohluchnu kedy nemajú 😀

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@luccija snáď sa neurazí no..

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@aams tie srdiečka som poslala ako vzor čo sa páči mne a tie druhé su čo kupila…

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@nikto2234 veď tu nejde o dieťa ale o to, že ako mama mám snáď právo na to aby dieťa nosilo čo sa páči mne.. aj oblečenie jej nekúpim “hoc jake” len aby hola nebola ale to čo sa mi páči. Tak ako kupujem sebe tak aj jej. A nausnice sú niečo čo bude nosiť dlhu dobu…

aams
13. jún 2023

@zzuunnaa to sú hrozne fuuj ... Fakt by som ich ani na chvíľu nedala. Máš úplnú pravdu

syslik81
13. jún 2023

moja dostala 2x zlato raz biele zlato a raz chirurgicku ocel a aj tak ola na vsetko alergicka.. takze podakuj .. chvilu pockaj a potom im oznam ze sa moc ospravedlnujes ale malej hnisaju uska z nich ... a daj jej tvoje

kristinapetronela
13. jún 2023

Jasné že svojmu dieťaťu nedáš niečo čo je otrasné ... Takže kúp ty🤷

syslik81
13. jún 2023

btw su strasne tie od nej -to by som ani ja nedla 😀

ninusa221
13. jún 2023

Ja by som ich dala malej na 1 deň keď snou budeš a uhrala by som to tak že jej zacali hnisať uška že musíte kúpiť strieborné 🤣.

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@aams vďaka, aspoň nie som sama čo si mysli že toto je nieeee 😀

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@syslik81 tiež som nejak tak premýšľala, alebo že sa jej rozopinaju alebo niečo take 🤔

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
13. jún 2023

@zzuunnaa alergia bude ok -to je dost mozne ze aj bude mat .. tie nase su krasne a naozaj kvalitne ale hold mala smolu .. ak sa vyhovoris na zapinanie tak sa daju uzamknut -takze to radsej ee..

mamina7070
13. jún 2023

otrasne nedala by som jej tie co ti kupila
ale ani tie co si chcela ty nie su bezpecne moze sa nieco zachytit o ten kamienok

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@nikto2234 😀😀😀 ďakujem za pochopenie 😀

gazpalm
13. jún 2023

@zzuunnaa kks som ti sla pisat,ze taketo veci neriesim , ved nausnice ako nausnice ..lebo mi to je akosi jedno ,moja ma uz 6te nausnice a ma 10 ,vzdy stratila jednu 🙄...ale k veci ...tak tieto su ozaj otrasne,to som ani nevidela take nieco 😂

tykat
13. jún 2023

@zzuunnaa jemine ved to vyzera ako selficko nejakeho parazita, uf. Nedala by som, poprosila by som o vymenu lebo tie hroty sa budu malemu dietatku zaryvat do tvaricky, ani ja by som take ostre hroty na nausniciach nenosila.

mravenek
AMBASÁDORKA
13. jún 2023

Kriste 🤣🤣🤣 tak to je strašná ohavnosť😂😂

zzuunnaa
autor
13. jún 2023

@mamina7070 môže byt, nepozerala som jej žiadne lebo som to nechávala na krstnú, reku načo malej toľko náušníc aj tak ich meniť nebudem len chcela vedieť aspoň nejakú predstavu tak som jej poslala pár fotiek na ukážku že jednoduchý vzor a kamienok.. 😀

poppy22
13. jún 2023

riadne sa smejem..to musela normalne vyhladavat,lebo taketo hadam bezne ani nedostat😂 ...dary sa blbo odmietaju..ale zas dieta a jeho vkus ako mama usmernujes ty...vsak ich odloz,ak su zlate,po case predas-aspon v zalozni,ked sa do zlatnictva budes hanbit...a malej daj normlane nausky ake chces...keby sa pytali,tak povedz ze presne take ste chceli,ale kedze dostal uplne ine,tak jej davate tieto ale za dar dakujete...

kristinapetronela
13. jún 2023

Mňa svokra aj zavolala pozrieť náušnice ale do záložne ...🤦akože v pohode nič proti ale .... Proste nemali také aké by som chcela pre svoje dieťa.

cyberk
13. jún 2023

@zzuunnaa No to ano 🤣🤣 preboha, ked som videla, ake nausnice vam dali pre dcerku, otrasnejsie som este nevidela 😅 to by ma strasilo aj zo skrine