Švagriná každého od seba odháňa

29. nov 2022

Má 40r dve deti 5 a 7r.Deti má často choré a sú doma preto si nemôže nájsť prácu.Poslednych pár rokov sa zmenila v správaní.Kazdeho od seba odháňa.Na každého je arogantná a stačí malá poznámka hneď sa urazí a začne sa hádať.Hovori že chce mať od každého kľud a pokoj.Kamaratky ju volajú von odreagovať sa,išli by k nej aj na návštevu,len ona ich nechce.Chce byť sama.Ma aj depresiu,hovorí že má dosť zo všetkého.Ze ju deti vyčerpávajú,neposlúchajú.Stazuje sa aké to je ťažký život s malými deťmi.Ze pri nich si ani nesadne.Ze nikto jej nepomáha.Aj na manžela je zlá,háda sa s ním,vykrikuje mu že jej nepomáha.Muz chodí do práce, má čo robiť aby celú rodinu uživil finančné.Cez víkend keď je doma pomáha jej s deťmi vo všetkom,no švagrinej to nestačí.Brat je z toho nešťastný,nevie čo má robiť.Dojde z roboty večer domov a hneď hádka.Poradte ako riešiť túto situáciu.

0silvia0
29. nov 2022

tie deti nechodia do škôlky a školy? Stačilo by keby sa s ňou manžel striedal pri očr-kách a môže chodiť do práce aj ona.

miadi
29. nov 2022

Ty to nevyriesis. Bud len rada ze snou nezijes. To si musi vyriesit svagor snou. Mozno mà nejaky psychicky problem no musela by sama chciet to riesit .

juliasb
29. nov 2022

Keby si to písala za seba tak ti poradím, aby si sa našla prácu na polovičný úväzok. Keď je už človek v takomto psychologickom rozklade, pomôže podľa mňa aj brigáda v McDonalde na urovnanie. Keď budú deti choré, je 50% šanca, že budeš v ten deň doma a ak nie, manžel si môže zobrať OCR tiež. Ale keďže píšeš za švagrinu, tam veľa rád nie je asi

januska12323
29. nov 2022

Ty nijak, musia si to vyriešiť oni doma.

thereisabear
29. nov 2022

Jedine čo môžeš spraviť je postrážiť jej deti. Neviem, či máš tú možnosť.

1andrea111
29. nov 2022

Lieči sa na tú depresiu? To je psychika a povaha. Chce to liečbu a terapiu

malacibulka
29. nov 2022

Terapia. Je vyhorena, necuduj sa jej. Nemoze za to.

autor
29. nov 2022

@0silvia0 Deti chodia do školy a škôlky,no sú často doma choré.
@juliasb Ona nechce na polovičný úväzok.Mne sa zdá že ani do roboty sa jej nechce.Brat jej navrhol nech si nájde neaku prácu,že môžu sa vystriedat potom na ocr keď budú deti choré,no švagriná nechce.
@thereisabear Občas im strazim deti.
@1andrea111 Nelieči sa
@malacibulka Len ona ani pomoc nechce.Aj keď jej raz za čas postrážim deti,povie že to nestačí.Ze ona chce pokoj a kľud každý deň,keby jej každý deň niekto zobral deti von.

marianarem
29. nov 2022

Tak brat moze na vikend uplne prebrat deti alebo dokonca ist s nimi na vikend niekam prec. Bude to maly oddych, ale moze vzpruzit. Alebo nech najme opatrovatelku na jeden den v tyzdni, bude to pre svagrinu pravidelne jej den.

lilly16
29. nov 2022

Potrebuje lieky aby sa to nezhorsilo

malacibulka
29. nov 2022

Kto si neda pomoct, tomu nepomozes. Netrap sa tym viac. Svagrine posli nejake linky na terapeuta a viac sa nou nezaoberaj.

darius_a
29. nov 2022

No furt je doma, tak jej preplo.
Treba ju vyhnať na brigádu, nech sa stretá s ľuďmi svetom kolektívom.
Nech vie ze zarábať peniaze nie je len tak.
X rokov medzi štyrmi stenami v rutine, ved to človek stratí pracovné návyky aj kontakt s realitou.
Deti už sú podľa mňa veľké aby ich obstaral aj tato alebo opatrovateľka.
Aj keby celý jej plat mal ísť na ženu, co sa stará o jej deti.
Psychycke zdravie je krehké, treba von z domu!

0silvia0
29. nov 2022

Su to deti jej a jej muza, nemoze ich nikomu hadzat aby ona oddychovala. Takto to nefunguje. Musi oddychovat ked su v skole, v skolke. Snad sa k nim sprava aspon matersky a nevrieska po nich.

pipistrel13
29. nov 2022

nemyslim si,ze hned kazdy potrebuje terapeuta a lieky,jednoducho zlenivela,nic ju nebavi a nic sa jej ani nechce,na kazdeho ma nervy,lebo kazdeho vini za svoju situaciu...je mozne,ze z toho moze byt diagnoza,ale myslim,ze ked by nastupila na par hodin do prace,preslo by ju to...ja by som inak hned ostala doma keby mozem,aspon rok😂

autor
29. nov 2022

@darius_a Ja ju volám von,aj ku nám do firmy dom ju volala či nechce u nás pracovať.Nechce.
@0silvia0 Ale áno často kričí na na
@pipistrel13 Tak nejak zlenivela a nič ju nebaví.No to ešte neznamená že musí byť na každého zlá.

ahhola
29. nov 2022

Škebla sprostá. Môže sa denne modliť, ze až 2 z 2 deti ma zdravé.
Ze ma normálneho chlapa. Len jej chlap nemá normálnu ženu.
Asi si ju nájde inde, ak nieje masochista. 🤕 Všetkého docasu, aj jej cirkusov.

pipistrel13
29. nov 2022

samozrejme ze to neznamena ze musi byt zla,ja som skor komentovala to,ze si za to moze svojou lenivostpu a narokmi na inych a ze nepotrebuje terapie,nie ze je v poriadku jej spravnia,lebo nie je

aneetra
29. nov 2022

Ak ona sama nebude chciet nieco zmenit, tak vies nepohnes s nou. No myslim, ze ma ponorku. Niekedy to je proste tak, ze zeny ako by potrebovali a vyzadovali aby im vsetcia zo vsetkym pomahali, tiez mam taku kamosku - no lepsie povedane mala som kamosku, lebo takymto pristupom si vsetkych od seba odohnala

dankanka
29. nov 2022

Mozno by jej mal muz "prikazat" najst si pracu. Ono jej to iba pomoze ked bude medzi ludmi..

abbey1
29. nov 2022

Ko vie, čo by nám k tomu povedala švagriná.

autor
29. nov 2022

@abbey1 Že je vyčerpaná a vynervovana z detí.Kazdemu to hovorí

dagmarovita
29. nov 2022

Tak jej to povedzte aj tu z komentarov co je rozumné, ze jej hrozi psychicka choroba nastálo, ci chce byt ako stara jezibaba nervozna do konca zivota, lebo k tomu smeruje ze, odtahuje sa od spolocnosti, ale aj nech si fa spravit vysetrenia ci nema boreliozu, vtedy su nervozny ludia, ale nech sa začne riesit pre dobro jej rodiny, pre nu samú, ved fakt mala by si vázit co má

kamatopo
30. nov 2022

Nuž a čo čakala že deti postaví do kúta a budú ticho??? Ak si nechce pomôcť sama tak jej nepomôže nik. A bratovi môžeš povedať len jedno nech si poriadne dupne a ukáže že sa mu to neľúbi. Aj iné deti bývajú choré a poniektoré matky majú aj viac deti. Ak nebola na materstvo pripravená tak nech si to teraz nekompenzuje na okolí. Speje k riadnej psychickej poruche. Na čo sa bude vyhovárať keď deti odrastu a z nej ostane hasteriva nevyrovná žena?

autor
30. nov 2022

@dagmarovita Dám jej to prečítať túto diskusiu.
@kamatopo Áno ona si myslela že deti budú poslúchať a sami sa zabavia.A že nebudú chory.Hovori že realita je iná.Uz sa ani z ničoho neteší,stále má reči že ona sa má najhoršie na svete že niekto jej praje zle keď stále zlé veci sa jej dejú.Ked jej poviem že deti sa uzdravia zas bude dobre,ona že a potom zas sa stane niečo iné zlé.Vsetko vidí úplne negatívne.

kamatopo
30. nov 2022

Keď sú deti chorlave tak to má riešiť. Ja som napr. chodila do detských kúpeľov v Tatrách. Ale tvoja švagriná je už taká negatívna, že ona už ani nechce počuť dáke riešenia.. je nespokojná v čom žije a to prenáša na vás. Nechcem strašiť,alé toto vedie k jej zrúteniu.

lilly16
30. nov 2022

Neliečená depresia nevedie k ničomu dobrému..ak si veriaca, pomodli sa za ňu..no určite potrebuje navštíviť odborníka.

maminkadeticiek
30. nov 2022

Urcite by som jej deti pravidelne a castejsie bravala.S tym vies urcite pomoct aj ty sama ak im chces pomoct.Neviem ci mas sama deti,ale obcas ked si na vsetko sama,aj ked z objektivnych dovodov,je to na gulku.Zabudas ze si,kto si,ze si tiez zena a clovek ktora manpotreby.Si iba mama,upratovacka,kucharka,den za dnom,mesiac za mesiacom,psycho.Mne ked niekto vezme deti,ja neskutocne pookrejem,zresetujem a to nemusim nikam.ist.Staci mi byt sama so sebou,mozno zavriet oci cez den na pol hodinu,v klude a pokoji si mat cas upratat,dat vanu,vypit kavu.Ak mas moznost jej vziat aspon raz za tyzden,raz za dva tyzdne deti na pol dna/den,ver mi ze ona casom bude iny clovek.

zdenusa4
30. nov 2022

Ani sa nečudujem, že sa o ňu bojíš. Bolo by fajn, ak by sa dalo zariadiť, aby mala viac času sama pre seba. Niektoré ženy si tak povediac potrebujú vydýchnuť, no samé

autor
30. nov 2022

@zdenusa4 Cele víkendy má čas sama na seba,muž jej zobere deti preč a ona je sama doma.Cez týždeň jej aj ja pomôžem keď sa mi dá.No jej to aj tak nestačí

nerko
30. nov 2022

Ako casto ma tie deti chore? Kolko byvaju doma z mesiaca? Ak to je kazdy mesiac, tak je narocne najst si pracu, nie v kazdej akceptuju caste OCR + vela prazdnin v skole, ktore treba vykryt. Zacyklila sa v tom probleme, taketo zmyslanie vedie k depresiam. Musi sa nastartovat, a nie len sa lutovat, mozno bude potrebovat odbornu pomoc.