Ahojte po novom roku plánuje dcéra priateľa sa vydať a ja mám takú dilemu či tam aj ísť... Priateľ bol 22 r.v manželstve a máme aj spoločné dieťa sme spolu 3 roky..A jeho dcéra mi zahlásila že by bolo škaredé keby na svadbu šiel len jej otec keďže so mnou má aj dieťa sa momentálne žije so mnou.. Budú tam priateľovi známi s jeho ex a aj jeho ex svokrovci..Tak sa pýtam šli by ste?Nebude to blbé že tam budem vlastne ako cudzí človek?😀🙂
@maciatkolulu No napríklad moji známi čo majú rozvedených partnerov tak nechodia na žiadne podujatia,oslavy čo sa týka detí ich priateľov, ževraj tam nemá čo hľadať cudzí človek v ich rodine.. Príklad: Kamoška mala muža 18r...Jej syn mal svadbu a prišla len ona (bez svojho priateľa)a jej ex taktiež bez svojho priateľa..Ono väčšinou čo poznám tak chodia každý rodič sám svojmu dieťaťu na svadbu 🙂
@maciatkolulu ja si skôr myslím, ze zakladateľka na tu svadbu vôbec nechce ísť. A čaká, ze tu dostane odpovede aby nechodila.
Normalne tam bzdes ako partnerka otca nevesty. Mozno nebudes sediet za vrchom stola, to prinalezi rodicom mladomanzelov, mozno tam budu len oni dvaja sediet, ked mate taky zlepenec, ale tvoja ottazka je az detinska.. Az taka cudzia nebudes, ked spis s jej tatkom a mate spollu aj dieta, jej nevlastneho surodenca.
Samozrejme, ze tam bude aj ex tvojho ppriatela, jej mama 😉
Oficialnu pozvanku hadam este daju, dovtedy si premysli, co si oblecies
Nerozumiem, ako vobec uvazujes nad tym, ze neist - ak mate korektne vztahy. Ved ona je vlastne tvoja "nevlastna" dcera. Keby mala o niekolko rokov menej, mozno by s vami zila a ty by si sa podielala na jej vychove. Nie je ti cudzi clovek. Je dcerou tvojho partnera, polovicnym surodencom tvojho dietata, tvojou nevlastnou dcerou.
@simsalabim Mne je 32 r ..a jej 25 a príčinou ich rozchodu som ja vôbec nebola ..Jeho ex ho nechala pretože sa zamilovala a ten ju nechal a teraz má druhého priateľa..
Ked ta pozvala sama nevesta, tak mas ist a nie riesit, ci ini takto chodia-mozu byt rozhadani do krvi a pod.
No len ti to zopakujem - nerozumiem, preco nechces ist. je to tvoja nevlastna dcera a na tom, kolko ma rokov, nezalezi. Vadi ti vek? Ak si dobre spominam, staršia dcéra Mira Žbirku bola iba o 6 či 7 rokov mladšia od jeho druhej ženy - podobne ako ty a tvoja nevlastná dcéra- a majú spolu dobré vzťahy, dokonca nejaký čas s nimi aj žila.
No ja co poznam,tak chodi aj nova partnerka na svadbu,aka cudzia? Neriad sa tym,co ti nataraju kamarati,ale riad sa tym,co si praje priateliva dcera. Ak ta tam chce,tak co riesis?
Absolútne nechápem prečo to riešiš, samozrejme treba ísť veď ťa pozvala! Si jej rodina a vaše dieťa je jej súrodenec! To tam má ísť tvoj muž sám??
Práveže z pohľadu,,macochy" by ma to veľmi potešilo, bola by som hrdá, šťastná, pyšná a ešte neviem čo, na to, že má ,, nevlastná" dcéra tam chce mať.
Si pozvaná na svadbu ? Si, tak čo riešiš !
Keď chces choď, keď nechceš nechoď, ale nevyhovaraj sa čo majú a ako majú inde
Patriš do najbližšej rodiny, si partnerka svadobného otca, ste spolu, spite spolu, máte dieťa spolu tak aké caviky. Iné ženy sa urážajú že ich rodina neakceptuje, chlap ktorý sa nezastane svojej oficiálnej partnerky je chrapun, a ty sa ufúčaš že ťa nevesta pozýva ?!
Mein got
@cacianka Moji rodičia ma ohovárajú že tam nepatrím pretože to vyzerá akoze som cudzí hosť... Pretože na svadbe majú byť hlavne vlastný rodičia a nie ich chvíľkových priatelov nevestiných rodičov za náhradu ich stroskotaneho manželstva.. Že keď ešte 4 roky nazad čavargovali spolu ako manželia tak ma nepotrebovali k tomu takže proste rodičia majú takýto názor na to ..
Ahoj, bola som na tom podobne, medzi jeho dcerou a mnou rozdiel 12 rokov, nebola som dovod rozchodu, na svadbu som bola pozvana a kedze sme uz mali syna, pozvali aj moju mamu, aby sa o neho starala, aby sme si aj my tu svadbu uzili. Syn mal vtedy asi 8 mesiacov. Takze neviem co riesis. S jeho exs om nebola vobec v kontakte, oni sedeli za vrchom stola, my sme boli uplne inde, zamiesani v jeho rodine.
Čiže by ste mohli mať k sebe aj dosť blízko a keďže tá volala možno ťa má aj rada ...len aký ty máš vzťah už vieš sama ...rodičia tá ohovoraju? Ty si len dočasný partner ? Veď už máte spolu dieťa ...máš nejaký zvláštny pohľad nemyslíš ?
Nazor tvojich rodicov v tejto situacii nie je podstatny. Ale ak mas potrebu sa odpravedlnovat, napis, ze nejde o cudzieho cloveka - je to tvoja nevlastna dcera, sestra tvojho dietata. Je to tvoja rodina. Bodka.
Ja som takto bola na svadbe mužovej staršej dcéry minulý rok a pôjdem na svadbu jeho mladšej dcéry budúci rok. Ani na sekundu mi nenapadlo, že by som tam nemala ísť. A absolútne nikto s tým nemal žiadny problém.
Hmm, tak nie ta "nova rodina" ta ma za nic, ale tvoja valstna rodina nevěří vo vas vztah?
To je smutne... Aj ty si to o sebe myslis?
Žena, si dospelá, si matka, tak prečo si nespraviš poriadok s rodičmi?!
Oni ta hanobia a ty držíš ústa ? A ešte ich počúvaš, a to kvôli nim nechceš ísť na svadbu ?
Ty si chvíľková známosť ? No do riti, veď máte spolu dieťa, to im nevadí, že si slobodná matka, ale do svadby sa rypu ¿
Ach jaaaj, postáv sa za chlapa, dieťa, a hlavne za seba, veď ty cudzia nie si ! Veď na svadby chodia aj cudzí ľudia , úplne iný level ako ty ( napr ženích pozve super kolegu a jeho ženu,ktorú v živote nevidel)
Apriori, ty sa dáš manipulovať rodičmi ?
Budhova noha...
ty buď rada, že máte také vzťahy, že ťa pozvala. iné dcérenky sa z vysoka vytoto na partnerky (ba i manželky) svojich otcov, keď sa idú vydávať. naopak, mnohé si ani neželajú, aby tam priniesol novú ženu. na tvojom mieste skáčem meter dvadsať a idem. veď tam budeš mať muža a vaše dieťa. vykašlala by som sa na mamine reči a šla si posedieť.
Nevesta ťa pozvala,čo je dobré znamenie. Druhá vec je,aké vzťahy máte medzi sebou aj s ex.
Takže pokiaľ je to ok,tak aspoň choď na obrad,na začiatok svadby do sály. Ťažko radiť,keď vašu rodinu nepoznáme.
Ked ty to takto povedala ,ze ta berie ako otcovu partnerku a chce aby si isla .....Tu chvilku vydržis nejako....
Áno, nevesta má pravdu. Bolo by to škaredé a neslušné neísť. Každého normálneho človeka by to potešilo, že ťa mladá berie ako súčasť rodiny a chlap si nemusí vybrať medzi dcérou a novou ženou. Nerob v rodine dusno a choď tam. Zabav sa a rodičov si uprac.
4 roky dozadu boli spolu, vy mate 3 rocne dieta a nebola si pricinou rozpadu manzelstva?
Tak to sa teda rychlo spamatal 😉
Ale si pozvana, tak chod
@martinkatinka su spolu 3r, nepise o veku dietata
Ty sa riad tym co si zela nevesta. Ak by to podla nej nebolo vhodne alebo by ta tam nechcela, nepozyva ta. Na tvojom mieste by som bola potesena, ze ma ku mne taky pozitivny vztah, vacsinou to byva naopak. Urcite si ho nekaz tym, ze neprides ak si ona zela, aby si prisla.
@veronikaszabova oh, pardon, zle som to pochopila, rychlo precitala.
kedze sa tá dcéra vyjadrila, že tá tam chce, tak by som sla...my sme na našej svadbe zase pozývali bratovu ex manželku aj s novým manželom, hlavne kvôli spoločným deťom, a to som teda neriešila či sa to bratovi paci alebo nie...iba sme ich posadili k iným stolom a ešte nakoniec sa brat bavil aj s dcérkou svojej ex a jej druhého muza
Tak štyri roky dozadu boli ako manzelia a vy ste spolu tri... No nič. Zjavne nie si celkom stotoznena so vzťahom, ale dieťa už máš. To je skvelé. 👍 Tvoji rodičia asi veľa slušnosti nepobrali, lebo keď je pozvaný niekto na nejakú udalosť, tak sa patrí prísť. Takto budeš vyzerať ako žiarlivá, nezrelá osoba. Tak nech vezme Partner dieťa a idú na svadbu dcére a sestre a ty kľudne ostaň doma.
Nerozumiem, ved je to dieťa tvojho partnera, slušne ta pozvala a ty si matka jeho súrodenca. Aká cudzia osoba? Iní majú problém, že ich dieťa nepozyva na spoločné akcie, oslavy a ty máš zase problém, že si pozvaná..... Aký máš problém? Vieš o tom, že tvoj muž bude dedkom, možno čoskoro a to dieťa ti bude tiež cudzie? Véd budeš nevlastná babka🤣. Brala si si muža a zakladali si s ním rodinu o ktorom si vedela, že ma deti a stým spojené celoživotné záväzky a áno aj s ex rodinou. Véd je to pekne a slušne, že ťa pozvali. Nerozumiem tvojej dileme, jedine vtedy by som rozumela, ak si bola dôvodom rozvodu, ale to pochybujem, že by ťa pozývali.... J