Ahojte...potrebovala by som pocut vas nazor na to ze ci mat svadbu pred narodenim dietatka alebo az po. Ale pekne po poriadku. S priatelom sme spolu uz 11 rokov a mame spolu dve krasne deticky. Nedavno sme sa zasnubili a ja momentalne riesim jednu dilemu. Chceli by sme mat este jedno dietatko a tak rozmyslam ci zorganizovat najskor svadbu a dietatko az potom alebo zacat teraz pracovat na babatku a svadba???...potom v nedohladne, ja by som chcela mat svadbu uz nabuduci rok zatial co priatel az o 3. Poradte, dajte svoj nazor. dakujem 🙂
to ako aku chces svadbu po 11 rokoch a dvoch detoch, ze na nu chces setrit tri roky?
vo vašom prípade je to už jedno...urobte si sobáš s pár hosťami hoc aj zajtra a to čo by ste mali minúť na svadbu dajte pre deti...lebo nehnevaj sa,ale nenasporiť za rok na svadbu znamená,že nie ste bohatí a ani stredná vrstva
@dzana1111 no, ze mi pride, ze po tych rokoch a detoch, je nieco s vela ludmi, bielymi satami, tradiciami...no pre mna, ale len pre mna, trochu smiesne a teda nechapem, preco partner chce sporit az dva roky.. Proste sprav svadbu, zavolaj rodicov, surodencov na obed a hned mozes robit aj dalsie dieta.
uprimne? po 2 detoch a 11 rokoch spolu by som svadbu uz ani nerobila a ked, tak na urade, s 2 svedkami a detmi... 🙂
@janinah majú 2 malé deti a možno chcú mať na svadbe 50 ľudí taká svadba vyjde aj 6000 eur, ak nie viac podľa toho čo chcú.Nechapem prečo ten arogantný ton?Lebo kresťanstvo?Ja skôr sa pýtam prečo vôbec po 11r svadbu?Tiež nie sme zobraty máme dieťa a sme spolu 14 r
Autorka spravila by som svadbu po dieťati a spojila to s krstom.
@janinah tak, na obranu autorky - s 2 detmi nasporit za rok na svadbu - klasicku: kolace, dj, saty, prstene, kvety a vsetko okolo toho... to bohuzial ani stredna vrstva v dnesnej dobe nedokaze. ked si predstavim co stala nasa svadba, 9 rokov dozadu... dnes ani nahodou by sme to nenasetrili za rok. ale hlavne dnes by sme to ani nerobili, uplna zbytocnost, skoda penazi, fakt urad, obed s rodinou a sup ho na dieta 😀
nasich rodicov vysla svadba cca 3000€ a to bola myslim ze dost "luxusna" svadba....na Bojnickom zamku a potom 50 hosti v hotely Vinny dom...takze zalezi od toho aku velku svadbu chcete..tolko € potrebujete...ja osobne po tolkych rokoch by som to iba podpisala na urade :D ..ale ty sa pytas na ine..je uplne jedno ci pred miminom ci po nom ...len ked bude este na tebe dost zavisle nebude to bohvie co ...obrad ..hostina...ja osobne by som nechcela aby sa mi dieta pocas obradu prislo pytat na zachod ( zazila som na svadbe)
Ja som toto neriesila či pred alebo po babatku.. Rok sa nám nedarilo otehotniet.. A nakoniec som sa vydávala v 5 mesiaci.. Svadbu som si uzila aj tancovacku keďže bruško ešte nebolo veľké..
@dzana1111. Ja by som chcela asi vsetky tri deti na svadobnych fotkach,takze najprv babo 🙂 ked ste uz zacali s detmi pred svadbou,tak dokoncite "deti" a potom vklude rieste svadbu,aj deti si ju uziju.ale to je len moj nazor,drzim palce 👍
Alebo sa najprv zoberte na úrade, a ak to partner vyslovene chce aj v kostole tak sa dá aj potom dodatočne spraviť cirkevný sobáš.
ak chcete svadbu obaja tak určite pred dieťatom,pri malom dieťati si svadbu neužiješ,máš len starosti o dieťa,ja som to videla u oboch sestier apovedala som si že to uričte nie takto,ked mat svadbu tak aby som aj ja z nej niečo mala a zabavila sa tak ako som to vždy chcela,my sme sa pokúšali o dieta 4 roky a nedarilo sa tak sme sa dohodli,že sa vezmeme či budeme mat deti alebo nebudeme a že ved je moznost aj adopcie v najhoršom prípade,tak sme si všetko naplanovali,poplatili zálohy,chodili na náuky k farárovi a nakoniec som zistila že som tehotná 🙂,svadba bola krásna,všetci boli spokojní,dobre sa zabavili aj ja a dobre som sa aj najedla keďže mi vtedy veľmi chutilo,bola som v 4 mesiaci,musela som satrocha krotiť,ale všetko dopadlo,dobre podla predstáv a znova by som si to zopakovala,nemali sme veľa ludí pozvali sme len tých s ktorými sme sa doteraz strtavali a navšetvovali a len naozaj najbližšiu rodinu,nikoho naviac,ludí sme mali 45 a v tom už bol aj fotograf s kameramankou,dvaja Dj a kolegovia z prace odomňa aj z mužovej práce a uplne stačilo na zábavu 🙂
@eliska13 čo s tým má kresťanstvo? nikde som aroganciu nepoužila,jednoducho všetko má svoj čas...ak je svadba dvoch slobodných mladých ľudí na začiatku v ážneho vzťahu a zvyknú na ňu prispieť aj rodičia,tak je to finančne úplne inak ako keď takto riešia svadbu ľudia s dvoma,troma deťmi / a že v oboch prípadoch tá svadba stojí trebárs 2000 je nepodstatné/
Preco az o 3? Ma nejaky dovod?