Ahojte,
Vždy som snívala o tom, že bude najprv svadba, a potom deti. ALE ku svadbe sme sa nejako nedopracovali, a tak spontánne sme túžili po bábätku, že sa to nakoniec podarilo. 🥰 začo som vďačná. Ale čo ta svadba ? Bola to vaša priorita ? Alebo skôr nie ? Ja osobne by som chcela, ale to je skor už na chlapovi, než na mne. 🤔 síce mi povedal, že do narodenia to bude. Aspoň to požiadanie o ruku. Ale neviem či to nepovedal len tak do vetra. 😁
moj nazor... po pravnej stranke nie si absolutne chranena, ak sa nieco stane a ostanes sama nemas narok na vdovsky.... a tiez zakezi na hodnotach. my sme sa najprv vzali az potom riesili dieta v stabilnom rodinnom zázemí
Tak normalne som povedala ze sa nechcem volat inac ako babatko a ked uz pojdeme riesit priezvisko na urad tak to sa tam mozeme rovno zobrat. A on ze dobre 😁 A tak sme vybavili svadbu za 2 tyzdne par tyzdnov pred porodom.
Ja som nikdy nechcela mať že najprv svadba potom dieťa, brala som to veľmi racionálne, veľa párov má problém s plodnosťou a brat sa kvôli tomu aby sme mali dieťa ktoré nakoniec nemusíme mať mi prišlo nerozumné. Dieťa je rovnako jedna z najväčších skúšok vo vzťahu, predsa len rodičovstvo a výchova je náročná a môžu vznikať konflikty. Čiže ja som chcela najprv dieťa a až po nejakom čase ak tak svadbu ale na tej som netrvala, mužovi zas prišlo že keď nie sme zobrati že ako keby sme neboli kompletná rodina... Tak nakoniec sme mali svadbu keď m syn rok 😊
preboha preco by to bolo na chlapovi? Ste rovnocenni partneri. Akoze ak tuzis po poziadani o ruku ako z americkeho filmu, tak to asi nebude, alebo mu to povedz, ale kludne mozes iniciovat Ty. A povedat chlapovi, ze pokial nie ste zobrati, dieta dostane priezvisko po Tebe
Mne napr. ani nijak nenapadlo mať dieťa skôr, ako pred svadbou.. prišlo to takto prirodzene. Keď sa tak zamyslím, už len keď sme kupovali náš prvý byt a ešte sme neboli manželia mi bolo blbé a čudné pri vybavovaní tých úradných a iných formalít odkazovať na partnera ako "priateľa". Ale to je tak všetko, iní by povedali, že by nikdy nebrali hypo s niekým, kto nie je aj ich manželom, čiže tak 🙂 Proste tá túžba mať dieťa u nás neprišla nejak skoro... skôr to bolo takým racionálnym vyústením nášho vzťahu, teda vtedy už manželstva.
@faasx aj ja som tak snívala, a dcérka prišla ku nám skôr ako svadba 🙂 my sme mali sobáš na jej krste keď mala pol roka 🙂 a nieje to na mužovi, je to na vás 🙂
@faasx však máte obaja ústa tak sa dohodnite či sa chcete vziať, dátum a môžeš vybavovať ostatné.
mu povedz ze dieta sa bude volat po tebe -a uvidis ako rychlo bude svadba
Jaj, aha, a k tej romantickej stránke, čo povedať... byt sme už mali, čiže aj spoločný majetok a zároveň záväzok, sála na svadbu bola dojednaná skôr, než som oficiálne dostala prsteň. Nejaké romantické kľaknutia, čakania na iniciáciu muža a podobne neboli. Chodili sme spolu už celú večnosť... opäť teda len racionálne vyústenie nášho vzťahu.. keď sa tak zamyslím, asi sme aj riadni suchári :D
@cookie29 Viem, že sme rovnocenní partneri. Ale som žena a niektoré veci proste čakam od muža. Napríklad niektoré ženy, požiadajú svojho muža o ruku. Čo nie je na tom nič zlého. Ja som iná a mám to opačne.
My sme sa už o tom bavili, ale asi ho musím tiež dokopať k tomu a nečakať na zázrak 😂 to s tým priezviskom je dobrý nápad. Vyskúšam 😂✌️ a ďakujem za názory. Ja som taká romantička 😂 pozerám vela filmov 🤣
@faasx a ako dlho ste vlastne spolu ? Nemusíš ho o rumu žiadať ty :D len napríklad žeby si bola rada keby sa dieťatko narodilo už do manželstva 🙂
@gabriela2952 my sme spolu dva roky .. pre niekoho možno krátka doba. Ale hodnoty mame nastavené obaja takisto. A mame pocit ako keby sme spolu žili aj 10 rokov. 😁 kedysi som mala 5 ročný vzťah, úplne ten prvý. A vždy keď mi niekto povedal, že sú spolu rok alebo dva, mne to prišlo strasne málo 😂🥲 ale v tomto vzťahu všetko začalo dávať zmysel..
@cookie29 Máš úplnú pravdu. My sme sa aj bavili o tom, že aké bude mať priezvisko a trvá na tom, že bude po ňom ešte aj krstné meno. 😁 a chápe to a aj som mu hovorila, že priezvisko bude mať jeho až vtedy, keď aj ja budem mať to iste. Takže žiadny natlak si myslím
@faasx pozri ja by som dietatu nedala meno po partnerovi, moje osobne presvedcenie. Pretoze keby ste sa nahodou rozisli, tak budete mat kazdy ine meno, Ty a dieta. Je to ine vo vztahu, kde sa partneri spolocne dohodli na tom, ze o svadbu nemaju zaujem, ale pokial to nebol vas pripad, ja by som urcite dala svoje. Ked sa vezmete, lahko sa to zmeni.
No ja by som mu povedala že dieťa bude mať priezvisko moje. A aké bude to moje záleží od neho... 🙃
@cookie29 no ale samozrejme nejdem do toho všetkého s tým, že sa raz rozideme. 😄 jasne môže sa stat hocičo. Ale ja som veľmi presvedčená o tom, že sa to ani nestane. Je to o prioritách si myslím. A keby do všetkého ideme s tým, že sa raz aj tak rozídeme, nebolo by toľko ludi na svete:D ale zas chápem tu tvoju pointu.
Nech ti ani nenapadne dat jeho priezvisko,jedine,ze bude dovtedy rovnaké ako to tvoje.
Ja by som nikdy na dieťa bez manželstva neprístupila.Chlap,ktorý si nechce zobrať tehotnú partnerku za manzelju je u mňa obycajny chrapuň,ten s požiadavkou priezviska po ňom dvojnásobný.
Priezvisko tvoje,ako baby píšu a ani o inej variante neuvazuj. Je už na nom, aké to bude.
@michelle567 povedať môžeš, ale také veci sa riešia na matrike pred pôrodom, kde sa "dohodnete" aké priezvisko bude dieťa mať
@tom_i no veď áno. Ale ked povie...kým k tomu príde. Možno sa aj muž rozhýbe a aj svadba bude
Chlapovi musis na rovinu povedat, ze dieta bude mat priezvisko po tebe a ty chces svadbu este pred porodom. Vela zien to necha na chlapa a cakaju a cakaju aj 10r po narodeni dietata a chlap stale nic. Pre nich to nic neznamena, dieta maju, zenu maju, naco k tomu papier ked to funguje aj bez neho?
Ale samozrejme, že tu musí byt vždy niekto múdry a brat si z toho len to “zle” 🙃
no ked tvoj drahy trva na tom, ze dieta bude mat jeho priezvisko, aj meno dokonca, tak ty trvaj na tom,ze svadba bude. A vooobe cnemusis ustupovat, nakolko kludne sa moze stat ze si pockas roky, ak sa dockas.. to priezvisko ti tu velmi rozumne zeny radia, lebo z toho nie je cesta naspat... proste raz tam napises jeho, bude tam. A je jedno ci sa vezmete, ci nie... ci o rok, ci o dvadsat... ja som mala v tehotenstve zatmenie mysle, dcera ma chlapove priezvisko, nechapem preco, vzdy mi bolo JASNE ze to tak nema byt.. proste netusim ako sme k tomu dosli... a lutujem to do dnes :DDD nebavi ma pocuvat v skole a vsade pani xy... ked ja niesom pani xy... :D o ostatnych veciach ani nehovorim.
Nevzdávaj sa a určite to nie je "skôr už na chlapovi." V partnerstve a aj v manželstve by si mali byť partneri rovnocenní. Pokiaľ sama seba postavíš do úlohy čakateľky na zázrak a spasenie, tak si úmyselne odoberieš z postavenia aj sily.
Mne môj partner povedal, že dieťa až po svadbe a aj tak bolo.