Susedove psi

20. aug 2021

Mate podobnu skusenost alebo ako ste riesili prosim vas. Susedove psi od vedla ma ich tam asi troch a neprehanam od rana do vecera co do vecera ale nonstop brechaju. Nie su zo socialne slabsej rodiny, prave naopk. Skor ide o to ako ich na to upozornit ci upomenut slusne. Rano sa budim vwcer neviem zaspat aj teraz brechaju hlava ma boli clovek nemoze mat otvorene okno. Cudujem sa ze im osobne to nevadi ved som na pokraji zrutenua niekedy vecer uz mam take nervy ze by som vstala a sla im to povedat a nervami. So susedmi nekomunikujeme nedavno sme sa nastahovali neviem ci aj ich to obtazuje ale podla mna 100%ano . Uz som zufala ja vien ze to su zvierata ale ved ja neviem nejako sa to poriesit musi ved mi pukne hlava

nafka0483
20. aug 2021

V prvom rade komunikacia - ist za susedmi a slusne sa opytat, ze odkedy ste sa nastahovali tak psy bresu (nie brechaju) a ze neviete ci ich nieco drazdi, ci bresu vzdy... uvidis reakciu majitelov, ze co na to povedia. Podla toho vies komunikovat dalej.

Majitelia nemaju odkial vediet, ze ti to vadi - pokial to napr. nevadi priamo im, tak si to nemusia uvedomovat a ci to vadi aj ostatnym susedom tiez nemas odkial vediet, ked ticho cucis doma a nikoho sa nejdes nic opytat a nekomunikujes. Nememu dietatu ani vlastna mat nerozumie.

michaela789
20. aug 2021

Predpokladám, že bývate na dedine v rodinných domoch vedľa seba. Nepíšeš či už si im o tom hovorila. Ak nie, treba slušne, šetrne, ale jasne povedať že je to rušivé, poprípade pomôcť susedom nájsť nejaké riešenie - viac psov zabaviť, vybehat, väčšina psov šteká lebo sa proste nudí 🤷‍♀️
Ak nevyjde dohovor, Myslím, že by ste mohli podať podnet na obecný úrad, ktorý by suseda upozornil aby vás nerušil v užívaní majetku alebo také niečo. Ale neviem, to už je také krajné riešenie.

nafka0483
20. aug 2021

@michaela789 A v mestach nie su rodinne domy vedla seba, kde maju ludia psy? 🙂 ci z coho predpokladas, ze byva na dedine?

annamalaga
20. aug 2021

Ktovie, aké plemena psov to vôbec sú ? Ak sú vo voliere cely deň , tak štekajú od nudy. Musíš ich ty nato upozorniť alebo si jednoducho zvyknúť.

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela789
20. aug 2021

@nafka0483 veď to je úplne jedno, proste v rodinnom dome.
Keby bývali v bytovke, myslim že by sa to riešilo jednoduchšie keďže sú tam spoločné priestory atď. Ale nepíše kde bývajú, tak som len napísala že teda predpokladám že v dome.

liusa82
20. aug 2021

Ja som to tu už v jednej diskusi pisala že dobrý by mal byť ten antištekot.To vysiela vlny psom asi neprijemne ale vy to nevnimate ,máte to na svojom pozemku a treba to umiestniť alebo otočit na tie psy .Oni možno šteknu raz a potom prestanu,stiahnu sa.No radšej by som si to kúpila keby nie je dohovor žiadny ako takto trpela.

tramtada31
20. aug 2021

Autorka, to ako sa k nej chovas? Veď ti dobre povedala. Keď ste sa nasťahovali, mali ste sa ist predstavit, to slušní ľudia robia, keď chcú mat so susedmi slušny a korektný vzťah. Potom by si nemala problem povedat im to.

ivkazba
20. aug 2021

Uff, tak toto som tu už dávno nevidela. To čo je za chovanie, že niekto ti napíše pravdu a ty jej odpíšeš, či ju "muž nepoj***l". Veď má pravdu. Sama píšeš, že si za nimi ešte nebola, že so susedmi sa nebavíš odkedy ste sa nasťahovali. Tak zrejme im to nevadí a pokým neprídeš a nebudeš slušne komunikovať, tak nezistia, že tebe áno. Ale obávam sa po tvojom výstupe na nafku, že problém bude niekde úplne inde.

ivkazba
20. aug 2021

@rusalinka @emjee @berenika39 prosím mrknite sa na to, podľa mňa takáto reakcia autorky je úplne mimo, ja by som ju hneď zrušila na koňovi.

nafka0483
20. aug 2021

Autorka to si chcela napisat sebe ten komentar? Napisala som ti normalne slusne pravdu, nijak som ta neosocovala, nenadavala ti, ani ta neurazila. Nikomu nic nepovies a pytas sa ako to riesit - no otvorit usta. Tu na fore to dokazes, v realite nie?

Alebo si uz so susedmi rozpravala presne takymto stylom a preto viac nekomunikujete?

nafka0483
20. aug 2021

@michaela789 Aha, chapem, mna zarazilo, to ze si spomenula dedinu, akoby to bolo podstatne. To, ze su v dome som brala automaticky, ked pisala, ze nemozu mat otvorene okna 🙂

michaela789
20. aug 2021

@nafka0483 ona možno myslela to že si ma opravila že aj v mestách sú domy...? Akože ale nechápem tiež, čo to bol za výbuch, normálne som odpísala ako som to myslela, žiaden problém

michaela789
20. aug 2021

@nafka0483 okna som prehliadla 😁 máš pravdu

nafka0483
20. aug 2021

@michaela789 Aha, ja som myslela ze som opravila brechaju na bresu... no netusim, ale jej reakcia je mimo.

michaela789
20. aug 2021

@nafka0483 nerieš, aspoň vieme že tu sa radiť asi neoplatí, môžeme slobodne pokračovať v činnostiach 🤣

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarinka2012
20. aug 2021

@liusa82 na margo tej "rušičky" my sme to skušali lebo po nasťahovaní nás psík nonstop štekal keď sme neboli doma a bolo nám jasné že to musí rušiť susedov, opýtali sme sa ich na to lebo sme ho počuli štekat vždy ked sme zavreli dvere a tiež ked sme sa vracali a potvrdili nam že takto šteká stále. Kupili sme teda tu stanicu proti štekotu ( presne na tej baze že ma vysielať vlny čo my nepočujeme ale psi ano) , dokonca ho s nou zavreli do jednej miestnosti a vobec to nepomohlo, veselo si štekal dalej - ale už z toho vyrastol 🙂 už nevyštekava naštastie 🙂 takže možeme ist s kludom večer do kina, len teda vravim že na našho rušička nezabrala vobec

liusa82
20. aug 2021

@sarinka2012 ja to odskúšané nemám.Možno je to somarina len som to dakde čitala že to existuje.Tak škoda peňazi potom

sarinka2012
20. aug 2021

@liusa82 presne aj my sme sa dočítali že to existuje a boli aj nejaké recenzie, tak sme skusili ale hovorim na našho ani ťuk 🙂 už sme potom zvažovali aj ten elektrický obojok - ono to len tak strašne znie ale to len vibruje kvázi, ale nakoniec nejak prestal sám vyštekavať 🙂 ono paradoxne nikto sa nesťažoval ale mne bolo blbe ist večer do kina a vedela som že kym neprideme tak bude hukot a mame trojdom, čiže susedia vedla velmi dobre počuju ten randal.

annamalaga
20. aug 2021

No a za ďalšia vec autorka moja. Ty si sa pristahovala. Tebe sa žiaľ prispôsobovať nik nebude, hlavne nie susedia, čo tam žijú dlho. Žiaľ . Každému niečo vadí , no je to o kompromisoch. Jednému vadia psy, jednému kohút , jednému kosenie, jednému smrad zo zvierat. Treba si to vydiskutovať medzi sebou.

mirage
20. aug 2021

" teba muz nepojebal ci co ze si taka odporna arogantna? Vybijaj si zlost niekfe inde alebo nekomentuj a nebud povysenecka jak keby si zjedla vsetku mudrost sveta a ides ludi opravovat na somarinach" co je toto za reakciu? Ved ti baby slusne vecne napisali rady .. 🙂

21oktober
20. aug 2021

Ja teraz neriešim štekot ale obsieranie plotu susedovi . Mám viac psov ale tento jeden je fakt unikát, 20 rokov s nimi robím a s týmto jedným som si nevedela poradiť, vyvenčený a dosieral sa presne pri susedovom plote, keď som mu to nedovolila tak sa dosieral pred dverami na terase a bolo jedno či som s ním vonku hodinu, dve . Samozrejme že to vadilo susedovi , aj mne vadilo že tam s prepáčením serie + sa pridalo ešte aj vyštekávanie , nakoniec som zvolila elektrický obojok , je to trocha nehumánne ale u nás zabralo , dostal pár rán prestal štekať , okolo plotu elektrický ohradník , priblížil sa dostal ranu . Týmto som chcela povedať že to má riešenie , ale tá druhá strana musí vedieť že je problém lebo keď sa nesťažujem alebo nepoprosím o nápravu druhá strana si myslí že je to v poriadku .
Pred použitím elektrického obojku použite radšej naprv vibrácie, na tie môj absolútne nereagoval .