Susedov syn ublížil nášmu psovi. Ako to riešiť?

cta
27. apr 2014

Ahojte baby som zúfala. Stala sa nám veľmi zlá vec. Bývame v spoločných bytovkach kde je dvor. Náš sused má 2 deti asi 6 ročného syna a staršiu dcéru. Máme tri psy- 2 veľké krížence nemeckých ovčiakov a jedného malého križenca fenku. Problém je že naša fenka sa strašne boji detí. Všetci susedia vedia, že nemajú k nej púštat deti pretože začne na nich hystericky štekať. A pravé včera sa stala nehoda. Susedových syn sa po dvore premával na cajgliku. Išla som vysypať koš a vzala som ju von pretože sa vídatne najedla a chcela som nech sa vypotrebí. Máme tam cestu a hned vedla trávu. Keďze chlapec sa vracal späť fenkus om posadila k svojej nohe pretože ani cajgliki nemusí a smrtelne sa ich bojí pekne sedela vedla mňa. A vrchol bol keď krpec si to nenamieril okolo nas ale rovno medzi nás. Takže cajglom zrovna šiel na môjho psa. Presiel jej po labke načo ona zvreskla a v navale bolesti a šoku ho pokusala do nohy (skôr chnapla po nom). Krpec spadol s cajgla a začal revať. Nato sa k nám vyrutil jeho otec a začal mi nadavať, že prečo som nahuckala fenu na jeho syna čo vôbec nebola pravda pretože stál nedaleko nás a rozprával sa s druhým mužom a videl čo sa stalo. Okamžite začal volať policiu a keď policia prišla vilíčil našu fenku ako nejaku obludu čo len utoči na male deti. Policajt a policajtka si ho vypočuli. Potom som im ja povedala ako to v skutočnosti naozaj bolo načo policajt pozrel na psa (bolo vidieť, že je zranena ) a len sucho skonštatoval, že však jej nič nie je!!! A následne to zaklincoval tým, že psa mi odoberu na utratenie lebo je nebezpečný pre okolie (zhodnotil to asi preto lebo sa snažila ujsť s ich dosahu- nedôveruje cudzím). Očkovanie má v poriadku.
Som úplne z toho v šoku, že policajti dali za pravdu otcovi a nie mne keď bolo evidentne že to decko do môjho psa schválne naburalo. A ešte sa tomu smial!
Psa mi majú utratiť preto sa chcem spýtať ako to riešiť? Čo mám spraviť aby mi psa neutratili kedže to nebola moja chyba???
A prosím ušetrite ma komentárov, že môj pes za to môže alebo že mal byť na vodítku a mal mať nahubok. Nikto doteraz s našim psom nemal problém a noazaj nie som zvedava na komentáre uzkostlivých matiek čo vidia v každom psovi zabijaka! Pochybujem že pes vzrastom ako stredne malého psa by dokázal nejak vážne ublížiť dieťaťu a len tak pre poznámku - chlapec nemal žiadne vážne poranenie. Ďakujem

ammellia
27. apr 2014

NEmaju pravo psa utratit! Okamzite navstivte veterinara, dajte si potvrdit jej zranenia, odkladajte vsetky blocky. Neboli tam este dalsi svedkovia?

warholette
27. apr 2014

@cta ty mas tri velke psy v byte? na to asi netreba komentar. a ano, pes mal byt na vodzke a mat nahubok, hlavne ak ty ako majitel vies, ze je to pes nervozny, nevicviceny a nepredvidatelny. ja proti psom nic nemam, ale nezodpovednych majitelov z duse neznasam!

sendy182
27. apr 2014

@cta no ťažká to dilema....nakoľko ťaháš za kratší koniec.....možno že susedovcom vadia vaší psi......aj mne je psa ľúto....no viem že psa by nemali utratiť....možno by ste mali zaplatiť za vzniknutú škodu napr. oblečenia.....a pokutu za ohrozovanie......mojej kámoške uhryzol malý pes ale fakt prchký malú dcéru do nohy.....cez zateplené oteplováky.........odtrhol sa z reťaze....utiekol na ulicu......a majiteľ bol v práci.....našťastie sa jej nič vážnejšie nestalo no mala traumu.....a čo je najhoršie? majiteľ bol nepoučiteľný....nakoľko už ten pes pohrýzol pár ľudí.....pred tým.....zaplatil na obecnom úrade pokutu.....a škodu na oblečení.......pes žije.... 😉 takže skús sa tým smerom.....možno vám príde predvolanie.....neviem či si z mesta alebo z dediny........ukážeš že pes je začipovaný.....a v budúcnosti fakt ten náhubok a vodítko........držím palce....verím že to dobre dopadne 😉......pes je len pes.....a nemôžeš mu veriť.........

agatky
27. apr 2014

nemaju pravo ti hava zobrat a utratit o to sa neboj. tupy policajt ti len chcel spravit bububu 😠

bubelko
27. apr 2014

@cta no fakt je, ze pokial je nervozna a videla si, ze deti su vonku, mala si ju dat na voditko. ale to uz je teraz jedno.
kazdopadne, skoc k veterinarovi, nech jej tu labku skontroluje, potvrdi zranenie a skusit skocit do pravnej poradne, co sa s tym da robit...a pripadne pozhanat svedkov - ktori potvrdia, ze pes nie je problematicky...

stefka33
27. apr 2014

@cta Si nezodpovedná osoba. Mala by si naklusať k susedom a nasypať si popol na hlavu. To čo sa stalo je len a len tvoja chyba! Buď rada, že je decko v poriadku. Normálne nervy mám z tvojho príspevku.

barbora59
27. apr 2014

Fuuu no toto je neprijemna situacia... Mam aj male dieta aj psa... Dokazem ta pochopit , ale dokazem pochopit aj otca toho chlapca , ci mu presiel schvalne alebo nechtiac po labke to uz je jedno , kazdopadne ked ho tvoj pes kusol, chnapol alebo hocico.. treba si predstavit ze by to bolo tvoje dieta tak ho nevezmes domov a nezacnes mu nadavat ze vidis tvoja chyba lebo si presiel psovi po nohe...uznaj.tazko no, niesom uskostliva mama ale vystrasilo by ma to.priserne ma stresuje ked idem s malym na bicykli popri poli pri dome a tam behaju napr pitbuli, proste ano pri tom co sa pise v novinach kto by sa nebal.ale to bolo uz mimo otazku...Ako to riesit ? no asi jedine na policii medzi vami dvomi.

bubelko
27. apr 2014

@stefka33 ak je pravda, ze ten chlapec nabural naschval do jej psa, tak vobec na vine nie je. aj keby mala psa na voditku a s nahubkom, tak by pes po chlapcovi vystartoval. a keby som videla, ze moj 6r syn ide po psovi, tak bud ho upozornim, ze tam nema ist a keby tam siel aj tak a este ho zrani, tak si to za klobuk neda a nieze budem volat policajtov.

moni244
27. apr 2014

nevychovane decko, v jeho veku by uz mal vediet, co moze a co nie, je lahke odsudit majitela psa, co sedel pri nej a keby mala voditko, co to pomoze? fenka nebehala po dvore, bola pri majitelke, toto by sa stalo aj keby bola na voditku

libka1
27. apr 2014

@cta to tiez nejaky pripad ten maly aj s otcom. Ked to sopliak spravil umyselne byt jeho otcom dam mu este na papulu! ☹ Inac naozaj si ju mala mat na voditku a mala mat nahubok ked vies ze sa boji a je nevyspytatelna. Myslim ze budete mat asi celkove zle susedske vztahy a 3 psy do bytu naozaj nepatria, hlavne take velke. To nie je dobre pre nikoho.

cairka
27. apr 2014

Pes nemá rád deti, nemá rád bicykle, nemá rád cudzích ľudí...a ty s ňou chodíš na voľno...Pes je z právneho hľadiska vec a ty máš zodpovednosť za svoje veci...nie je zodpovedné chodiť s takýmto psom navoľno ( netvrdím, že je to chyba psa, ale zjavne sa nespráva normovo )

ešte k situácii sa vyjadrím - nikto z nás ju nevidel na živo, mohlo to prebehnúť dosť ináč, hlavne ma zarazil fakt, ako sa chlapec psovi vysmieval, keď sa to stalo a o pár riadkov píše, že ho fenka kusla a chlapec reval (aj keby len od ľaku, tak si nemyslím, že by 6ročný chlapec tak rýchlo prešiel do posmechu)

aduskatt
27. apr 2014

keby mal pes vonku nahubok tak toho maleho nepokuse

stefka33
27. apr 2014

@bubelko Nezdieľam tvoj názor ani zďaleka. 🙄

libka1
27. apr 2014

@stefka33 a z coho mas konkretne nervy? Ze si ten pes nelahol aby mu presiel maly smrad este aj po hlave? 😒 To je normalna podla teba taka agresia u decka?

svetluska82
27. apr 2014

@cta bola ot tvoja chyba. Za psa je zodpovedny majitel, mimo domu musi mat pes kosik a byt na voditku.

stefka33
27. apr 2014

@libka1 Ale nie libka, v tom to nie je. Mám zlé skúsenosti so psíčkarmi. Myslím si, že je na vine ona a nie decko, alebo pes. Deti sú nevyspytateľné aj pes je. Mala predvídať čo sa môže stať.

stefka33
27. apr 2014

@libka1 Kurnik libka, už si si to prepísala. Takže decko jej zaútočilo na psa? To by chcelo vypočuť si druhú stranu.

libka1
27. apr 2014

@stefka33 takisto ako otec toho dietata mal nanho dozriet aby neublizoval nikomu (ani zvieratu)
teraz prejde psovi po nohe, potom skope spoluziaka a na strednej vystriela spoluziakov lebo ho nepozvu na party 🙄 bezny standard dnes. Ak to bolo tak ako pise to decko je agresivne. 6-rocny uz musi taketo veci chapat ak nie je uplny vymet.

ukulela
27. apr 2014

nech ti zdravotny stav psa potvrdi veterinar - druh zranenia a ze to mohlo byt d bicykla. to je tvoj jediny dokaz. alebo si zozen svedka v tvoj prospech.
na druhej strane - pes nema rad deti, ani bicykle, ani cudzich a ty ho mas navolno??? ja som mojho ratlina navolno za branu nevzala nikdy. a to nie je agresivny, ani utocny, len skacea miestami od strachu vrci a nemusi to byt kazdemu prijene, resp. nevie to spravne vyhodnotit ... takze polovica viny je tvoja. nemoze sa bytovka prisposobovat tvojmu psovi, ale tvoj pes ostatnym. ak zije v porstredi, kde ma vela negativnych vnemov, nemoze tam jednoducho chodit navolno a ty nemozes ziadat od susedov,aby sa mu deti vyhybali. vyhybaj sa ty detom aj so psom.

libka1
27. apr 2014

@stefka33 neprepisala, dopisala som tu poslednu vetu, hodila sa mi tam

bubelko
27. apr 2014

@stefka33 nemusis, ja tvoj tiez nie 😉

anega79
27. apr 2014

Preco si nezobrala psa na ruky ked vyvadzala a nemala voditko a je to maly pes. Zastrelit ti ho asi nemozu, ked zaplatis nejaku pokutu. Mne minule velky pes pokusal 4 kg fenu a aj mna, dostali sme len preplatene naklady za pokusanie

svetluska82
27. apr 2014

nasho syna uhryzol tiez pes a spa neutratili, len majitel musel ist k nim k veterinarovi a dolozit papier ze pes nevykazuje znamky besnoty,,,,Ale nikoho nenapadlo psa utratit, alebo zeby policajti psa odchytili. POlicajti majitelovi dalipokutu tusim 50 euro a bolo vybavene

libka1
27. apr 2014

@stefka33 inac aj ja mam so psickarmi zle skusenosti. V tomto sa zhodneme. Malokto ma psa na voditku a nahubok je viac menej rarita zial...

aliza
27. apr 2014

@libka1 6 rocne dieta nie je maly smrad 😕, nebola si tam, takze nevies, ako to naozaj bolo. Za psa je zodpovedny majitel a ak majitel vie, ze pes trpi panickou poruchou z deti a bicyklov, tak psa mal zabezpecit tak, aby sa nedostal do stretu so situaciami, ktore unho vyvolavaju paniku a hysteriu. Bytovka je prvorade pre ludi, nie pre psov, ak chcu chovat psy a slobodne si ich vencit, tak si mali kupit dom so zahradou a nie vyzadovat od obyvatelov, ktori tiez maju narok na spolocny dvor, aby brali ohlad na jej neurotickeho psa a najma od 6 rocneho dietata cakat nejake zodpovedne spravanie, ktoreho nie je ani len zakladatelka sama schopna, je fakt trufalost. Policajt predsa neobvini 6 rocne dieta, ze preslo psikovi po labke, ale obvini majitela psa, nakolko pes nemal vodzku a nahubok, to je myslim logicke, zbytocne sa tu odbavovat na 'malom smradovi' 😠

nini1010
27. apr 2014

Nechapem co chces teraz pocut?!mam psa a mam aj male dieta.maju spolu skvely vztah ale vzdy mam na pamati ze je to len zviera a uz bolo xy takych zvierat ktore sa zachovali nepredvidatelne.nenechavam ich uplne same,vonku vzdy na voditku,nedovolila by som si ju nechat pustenu lebo mne by to ako mamicke pri inom psovi velmi vadilo.ty nechas psa o ktorom tvrdis ze nema rad deti len tak behat a cudujes sa ked dieta dostane hlupy napad narazit do psa a tvoj pes po nom chmatne?!no kto mal rozmyslat??ten pes,to decko alebo ty??nemam sice tusenia ci ti mozu zobrat psa ale ked uz si bola taka nezodpovedna ze si ju nechala volne behat tak si aspon zrovnaj v hlave priority ako by si reagovala ty na mieste toho otca.vsak je to dieta!ten chudak pes za to ozaj nemoze,ty si trieskaj hlavu o stenu.

stefka33
27. apr 2014

@libka1 Mohla to byť kľudne nehoda a ona to vidí ako to chce vidieť. Ako zbytočne sa na tom budeme tu vadiť. Ja viem že decká vedia byť zlomyseľné, ale silno pochybujem, že by to spravil naschvál ak by videl psa pri majiteľovi. Ja na druhú stranu neprestúpim a nebudem obhajovať psa. Možno v inej téme sa zhodneme libka, ale v tejto nie.

sandracs
27. apr 2014

No ja tu asi všetkých pohorším, ale keby to bolo moje dieťa, tak mu ešte vynadám a ospravedlním sa susedovi so psom.
Pes na povel sedel, nevytrhol sa majiteľke z ničoho nič a nerozbehol sa za malým a nehryzol ho -čo by bolo iné.
Ako "slušne" má zareagovať zviera, keď mu niekto prejde po nohe? Keby ten malý prešiel úmyselne po nohe mne, alebo môjmu dieťaťu, tak po ňom tiež v prvom momente asi vyletím...resp. po jeho oteckovi. Zbožňujem tento typ rodičov nevychovaných detí, ktorí nechajú deti robiť všetko, chytať cudzie zvieratá, ťahať ich zafúzy, za uši a neviem čo ešte a potom sú prekvapený že zviera hryzie. My sme deti učili, že nesmú chytať ani hladkať cudzie zvieratá bez dovolenia a už vôbec nie im robiť zle.
Nechápem načo išiel ten otecko s malým von ako dozor, keď sa v pohode pozerá ako sa malý valí bicyklom na cudzieho psa.....
Tiež doporučujem pozrieť fenku veterinárom a informovať sa u právnika resp. u nejakého združenia.

libka1
27. apr 2014

@aliza ani ty si tam nebola. V pripade ze to bolo tak ako pise cta je to uz dost velky smrad na to ze ma 6 rokov. Mam dceru v jeho veku a keby toto spravila tak sa zblaznim co som z nej vychovala!

stefka33
27. apr 2014

@bubelko 🙂 No však keby sme sa tu všetky zhodli na všetkom tak by tu bola nuda. 😉