Susedka ma neustále vytápa. Ako to mám riešiť?

29. máj 2022

ahojte s malou dusickou pisem ci sa tu nahodov niekto nenajde kto by mi vedel poradit budem velmi vdacna.
Problem je taky ze suseda z hora ma neustale vytapa skusala som sa s nou o tom porozpravat ukazala som jej fotky zavolala ju na navstevu aj sme sa pohadali skusala som po zlom po dobrom stale sa ospravedlni slubi ze sa to uz nestane ale minimalne raz do tyzdna mam mokry strop vyzera to hrozne len co si to dam dokopy zase sa jej stane “ nehoda “ neplati nanu nic ani hadka ani dobre susedke vztahy je to ako nocna mora ktora snad nema konca.
Neviem kde sa ist stazovat neviem nikoho nemam v okoli kto by mi poradil kde ist kto mi pomoze ako to riesit
Netusim co robit… ak by sa tu nasla dobra dusa ktora mi poradi co robit budem velmi vdacna dakujem.

anjelicek26
29. máj 2022

Zavolat poistovaka, ohodnotit skodu, dat premalovat, vyuctovat... kazdy raz dokola...veirm, ze to bude naposledy ked to bude musiet zaplatit...

autor
29. máj 2022

@anjelicek26 Ak si dam poistot skodu… bude platit suseda? Ja som myslela a chcela
Som este dodat ze byt si chceme dat poistit ale to ze mi skodu preplati poistovna nic nevyriesi.. lebo sa to bude stale dookola opakovat

anjelicek26
29. máj 2022

Bude platit ten, ktory skodu sposobi, samozrejme... na to tam ide predsa znalec s poistovne... nemoze predsa sposobovat inemu skodu na majetku opakovane a beztrestne... poistovna si to bude vymahat priamo u nej... a u jej poistovne (ak nema, tak od nej)

beata_k
29. máj 2022

Poistovna ju len raz skasiruje bude po probleme.

kitycat
29. máj 2022

A vi3s, co sposobuje tu vodu? Derava hadica ci co?

autor
29. máj 2022

Boze kocky.. ja som taka rada ze to Takto funguje ja som fakt myslela ze sice preplati ale Nie ona..
ze teda poistovna to nebude ziadat od
Nej to je super.. musim si nieco vygooglit co hladat kde ist? Ak byt vlastnia rodicia Musia si ho poistit oni alebo mozem aj Ja ak tu mam trvaly pobyt? Rodicia su v zahranici a byvame tu s manzelom sami.

sasa1310
29. máj 2022

toto sa má v prvom rade riešiť zo susedkinej poistky, nakoľko ona robí škody.

viestta
29. máj 2022

A náhradu škody si už od nej žiadala? Prečo nemáš poistený byt? Keby si mala, škody by ti prepláca la poisťovňa a od nej by žiadali refundáciu. Po pár sekoch od poisťovne by sa rýchlo naučila dávať pozor, to mi ver. Mali sme takú susedu, kým poisťovňa platila škody bo to v pohode, ani bu ani mu. Keď jej došiel prvý sek vykrikovala, že ju chceme ozobracit. Po treťom šeku za maľovanie chodby a dvoch izieb sa stal zázrak a prestali im hadičky praskať.

matovicova
29. máj 2022

Riešila by som to aj so správcom domu, pretože znehodnocuje stavbu. Treba mať zápisy a fotky ako dôkazy. Ešte by som ju vyzvala listom, nech už prestane...

lucyl13
29. máj 2022

Moja babka toto rieši už roky … suseda už dlho na dôchodku , byt poistený nemá … už jej nariadili aj vymeniť vaňu a čo ja viem čo - kedze asi 50 rokov tam nič neriešila tá pani - všetko je tam zničené … riesila to už kade tade - pani stále nič… babke dačo preplatila jej poisťovňa - ale bol to zlomok sumy z reálnej sumy, ktoré dala za opravy. Čakala kým pani odíde do domova dôchodcov a vtedy si dala škody napraviť…

qetka
29. máj 2022

Este takto…
nedavno som riesila, ze z poistovne chceli, aby mi suseda, ktorej sa pokazil splachovac podpisala tlacivo, ze vytopenie sposobila. Vykaslala sa na mna a zacala sa zapierat. Poistku nema. Poistovak mi odpisal presne toto:

ďakujem Vám za informácie. Ako som Vas dnes telefonicky informoval, v tomto prípade netrváme na doložení vyjadrenia
„ zodpovednej“ osoby. Pokiaľ by však došlo v krátkej dobe opätovne k identickému zatečeniu Vášho bytu spôsobenému pravdepodobne z tej istej príčiny, nebude toto možné posúdiť ako náhodnú a nepredvídanú udalosť v zmysle poistnej zmluvy. Z tohto dôvodu Vám odporúčam využiť všetky zákonné možnosti na ochranu Vášho majetku.

Takze jej sek podla mna nesiel, nam peniaze prisli. Jedna sa o poistovnu Collonade.

humajnicek
30. máj 2022

Ale kdeže, neboj to aj cez ňu pôjde tá škoda, poisťovňa to bude aj s ňou riešiť,. veď to nie je možné aby sa to stále takto opakovalo.

julinka65
30. máj 2022

no ved to nie, ak je to opakovane a bez toho, aby sa videlo, ze sa snazila o odstranenie zavady na svojej strane, tak potom uz aj poistovna to bude s nou riesit uplne inak. ale ako riesila by som to isto aj so spravcom bytoveho domu

lucyl13
30. máj 2022

No u nás je správca bytového domu moja babka a tak či onak si nepomohla …a to ju niekedy vytopila aj 2 x do mesiaca …bol to ozaj boj na pár rokov …

andreafa
30. máj 2022

Nafotit, poslat spravcovi a poistovakovi. Ak je chyba v spolocnom priestore. Na to sa vztahuje spolocna poistka. Cize, ak mi preteka cez spolocny priestor, skodu musi preplatit spravca.

stanulienkat
30. máj 2022

Ja si myslím, že aj keby nebola poistená, môže súdne vymáhať náhradu škody.

babulkomale
3. jún 2022

@viestta nemozem uverit ze jedna vydata zena nema poisteny byt a nevie ako toto funguje... 🤦 Kazdy den novy udiv 👀👀👀