Baby potrebujem radu lebo sa asi zbláznim. Susedkyn syn ma 5 rokov a tento rok v kuse vrieska. Je to neskutočne. On sa postavi doprostred cesty a jači na plne hrdlo a ani nemá dôvod. Minule som už na neho vyletela pretože mojej mame bolo zle a my mame okna rovno na dvore takže aj ked je okno zavrete ten rev počuť až dnu. Lenže už som ho upozornila 100x a furt vrieska a to teraz ma sused na prazdninach dcéry tak vrieskaju nie len on ale 3! Môžem ho upozorniť milion krát o 5 sekund reve zas. Je to normálne? S jeho mamou som nehovorila pretože ona ho yvhodi pred dom aby mala pokoj a je jej absolutne jedno že jej decko vrešti a obťažuje tým susedov. Ja som už normálne na nervy z neho. Už mám tak pošramotene nervy, že keď som bola v meste s kamaratkou jednej matke tak reval syn tak som na nu nahukala či si ho nevie stišiť. Viem, že nemám právo cudzie dieťa biť ale ja normálne zvažujem že ked bude zas vrieskať ja mu už asi capnem po zadku. Je to vôbec nomrálne? Ja sa predsa nemôžem zobrať preč aby som ho nemusela počuť to už by som sa rovno mohla presťahovať.
Baby čo mám robiť. Ja sa normálne bojim, že mi fakt prasknu nervy a zmlatim ho jak žito!
Určite nu nedaj na zadok,zavariš si a nemáš na to právo! Či ti to lezie na nervy alebo nie biť ho nemôžeš je to dieťa a nie tvoje...očividne ma chudak malý nejaký problem,mama ho vyhodí na dvor nech ma kľud a on si tak vydobija pozornosť. Určite choď za jeho mamou a s kľudom sa s ňou porozpravaj čo ťa hnevá,či sa to nedá nejak riešiť. .bitkou,krikom a s nervami nikto nikdy nič nevyriešil...veď sme ľudia..uvidíš ako to pôjde. .ja by som za ním možno aj šla,a porozpravala sa s ním,prečo tak kričí atď. .neviem no...
Najhoršie je, že ty už máš na neho averziu....už asi pretiekol pohár....snaž sa to spracovať v sebe, napočítať do desať a vyber sa predsa len za jeho mamou. Inak, neviem, čo by si robila, keby si bývala pri škole, alebo škôlke. Deti sú hlučné.
@cta vy zrejme deti nemate. my mame 2 chlapcov, upozornovat ich mozem kolko chcem a hlucny su neskutocne. tak ale vonku vrieskaju vsetky deti. ked vam to vadi, zatvorte si okna, odstahujte sa. alebo jedine treba pockat, kym z toho vyrastie. urcite nemate pravo bit cudzie deti a ani nemate co upozornovat cudzich ludi, nech si utisia deti. vy neviete co tomu dietatu bolo v tej cukrarni, preco plakalo, mozno ho bolelo brusko. a verte mi, ze niekedy nepomoze nic. poznam to. ani bitka, ani trest, ani po dobrom, a ten chlapcek sa mozno nudi, nema co robit, nema sa s kym hrat, krici, aby si ho ludia vsimli a venovali sa mu.
@zuzitko74 práveže mi maáme oproti domu školku ale tie deti tam tak nejačia jak on lebo im to učiteľky ani nedovolia. Ale ja neviem pochopiť prečo keď mu nič neni sa postavi, otvori usta a začne nie že kričať...on reve ale reve jak tur! Ja som mu skušala dohovoriť vysvetovala som mu 100 krát, že tu kde býva nie je len on sám ale su tu prevažne starší ludia ktorý potrebuju svoj klud. Susedka ma malé babatko ktoré by aj dala von spinkať ale dá sa to keď on jači jak majak? Dobre keď jeho matka nevie čo s ním tak nech s nim ide nejak von ale ona ho vystrčí von kde sa on na niekoho nalepí a takto je nalapený celý deň. Za prve nie je to moje decko a za druhe ja nie som povinna sa jej starať o dieťa. Keď idem zaviesť auto trpnem či ho tam nezrazí auto ale zas si hovorim čo? Som snad jeho mater? Nie som keď ho zrazí auto môj problém to nebude. Myslím, že jeho mame to asi malokto povie lebo väčšina sa bud kdesi s detmi vyberie preč a navyše ona je odomna omnoho staršia a už viac krát som jej syna upozornila keď bola vonku aj ona tak je zrejme, že nás ten jeho krik obťažuje.
Ja poslednu dobu začínam byť alergicka na každé dieťa čo jači. AJ teraz som v práci a hneď oproti vrieskaju decka musela som všetko pozatvarať radšej sa uvarím ako počuvať to ich neustale zipanie.
A hluchy určite nie je on počuje až priveľmi dobre 😠
@stanislavao ja sa mám odstahovať preto, že nejaka matka si nevie unormálniť dieťa? dobre nech mi dá peniaze na dom a mile rada sa prestahujem. To sa potom budem musieť asi stále sťahovať. To čo je za hlupy nápad? Druhá vec skuste vydržať v 40 stupňových horučavach mať doma všetko pozatvarane. Prečo by som sa ja mala sťahovať? Moji rodičia maju snad právo na pokojnu starobu. Alebo tiež nechávate svoje decka vrieskať ludom pod oknami? Ja keď som mala tolko čo vaše deti a skusila som pred domom vrieskať som musela okamžite isť domov. Prečo by som sa ja mala prisposobovať matkam? nežije tam len ona s ním, žiju tam ešte 4 rodiny s malimi deťmi a človek ani o nich nevie a deti su na zahrade a dokážu sa normálne hrať bez toho aby o nich všetci vedeli.
@cta no urcite 5 rocne dieta pochopi, ze v bytovke byvaju seniori a potrebuju klud. zabudnite. dietatu je to uplne jedno. uzasna spolupatricnost a tolerancia z vas ide, len co je pravda - "keď ho zrazí auto môj problém to nebude". uzasne susedske vztahy. Na samote u lesa budete mat klud.
@cta pockajte, ako zmenite naror, ked budete mat vlastne deti.
@cta je jasne, ze človeku nie je prijemne pocuvat cudzie dieťa ktoré kričí v kuse, ale neverím, že by kričalo od rána do večera, alebo niekoľko hodín... vy ste veľmi zaujatá voči deťom. Jeho matka asi nemá čas byť v kuse s ním tak ho pustí von a tiež neverím, že je dieťa samé od rána do večera. Dieťa asi nemáte, keď chcete vychovávať cudzie a dokonca biť cudzie dieťa ... Som rada, že nemám také susedky ako ste vy, mám malého syna, ktorému išli zúbky a teda bolo aj plaču ... 🤐
@stanislavao dobre zavesim vám dieťa na celý deň krk a keď sa mu niečo stane zažalujem Vás že ste mi zabili dieťa. To Vám príde normálne? Ja nie som pestunka! Mam svoje povinnosti a to posledne po čom tužim je mať na krku 5 ročne dieťa čo nevie čo zo sebou lebo jeho matka miesto toho aby sa mu venovala ho zavesi na krk susedom. Kebyže príde a požiada ma je to iné ale len tak vyhodiť dieťa von a ono keď nevie čo tak sa na Vás zavesi a je s vami celý deň? Nemám si ho rovno adoptovať?
A čo sa týka deti- dávno som sa tejto myšlienky vzdala keď vidim aká je dnešná spoločnosť. AK by som svoje dieťa vychovávala v duchu- ako chlapca váž si svoju ženu chovaj sa k nej uctivo a dievča - nikam po 18 hodine nesmieš, žiadne diskoteky, sex až po svadbe, vystrihy - čo si šlapka? - tak by si asi ludia mysleli, že mi preskočilo.
Ano som veľmi konzervatívna. Dnešne deti su hlučné, rozmaznané, nevedia čo zo sebou. Kebyže vychovávam vlastne dieťa tak by do tohoto sveta nezapadlo a trpelo by komplexom menejcenosti pretože by bolo slušne vychované ktoré by malo aj úctu voči starším ludom!
@franina ja nemám nič proti detom ako vravím u nas bývaju ešte 4 rodiny s detmi. hned vedla nás su susedia ktroý maju syna ktorý ma hystericke záchvaty typu rev trieskanie buchanie. To mi nevadi pretože ma poruchu a viem to a priznam si ano tiež som bola taka. A jeho matka nepracuje pretože pracovať nemusí kedže muž robí v zahraniči.. celý deň bud presedí na zahrade opaluje sa lakuje si nechty a svet gombička ale to že dieťa jej nevie poriadne rozprávať vo veku 5 rokov, je zákerne, ubližuje ostatným deťom.....moja sestra ma deti a my s nimi takýto problém nemáme by skusil hentak začať jačať a by skončil.
Ja mam rada deti. Starala som sa o ne keď sa sestre narodili detičky aj som ich stražila. Viem čo to je keď dieťatku lezu zuby von preskakali sme s inimi toho dosť takže ja problém s detmi nemám. Ja som dost tolerantna
Nevyzuruj na decko, maj gule a chod za jeho matkou, bez urážky !!
rieste si to s matkou dietata, ten maly za to nemoze...
ps...tvoje prispevky svedcia o absolutnej netolerantnosti voci inym, myslim, ze keby si mala dieta, inak pozeras na svet...ja som bola podobny frajer ako ty
a este dobra rada - ked je vonku 40 C, tak sa okna neotvaraju..vetra sa rano, v noci a ked zajde slnko...lebo tak si do bytu vpustas este teplejsi vzduch..jedine, ak by si robila prievan, ale to zas nie je zdrave 😉
Rieste to s jeho matkou, zjavne jej este nik nepovedal, ze jej syn obtazuje svojim kriom susedov, ak to vadi aj inym, skuste sa spojit a dohovorit jej. Keby ste udreli moje dieta, tak by vas to teda draho vyslo, to vam poviem za seba ako matka, takze radsej klud a co najskor ist za tou zenskou. Presne ako pisala @stanislavao hoci mate uz nervy na pokraji, nemate pravo upozornovat druhych dalsich ludi, ktori s tym nic nemaju. Ja mam tiez dve deti, dcerka bola ziva ale celkom kludna, maly je presny opak, uplne umravcany, samozrejme nema 5 rokov ale jeden, nechce dokonca sediet ani v autosedacke a to sa chystame onedlho na 6 hodinovy let, takze s panom bohom a to bude plne lietedlo ludi, dufam, ze vy neletite 😀 drzim palce a sustredte sa na jeho matku, jej dohovarajte co najviac, zas keby moje take velke dieta robilo taky ramus, tak by to bolo hlavne na mne ho uzemnit, takze na vine je hlavne ona.
@asocial myslím si, že som tolerantna až moc. to že som nechala aby mesiac takto jačal hovori dosť o mojej tolerantnosti. Ale nie som jediná koho to obťažuje. Obťažuje to susedov. A druhá vec čo mna potom či mu neičo je alebo nie je a čo? Ma snad matku nie? Nech sa mu venuje miesto toho lakovania nechtov a fantazírovaním o Egypte. Radšej nech si dieťa vychováva
Tá posledná veta fakt stojí za to... keby sa niekto dotkol môjho dieťaťa tak má sakra pruser. To si dobre rozmysli. A jedna verzia je tvoja - možno skutočnosť je úplne iná - sorry, ale deti sú hlučné a v lete je najlepšie ich vypustiť na dvor nech sa vybláznia - a potichu nebudú - aj ja mám dieťa a aj susedia - no čo už na svete nie sme sami...
@cta Podľa toho, čo ste napísala, keď nevie rozprávať a sa ako 5 ročný správať, môže ísť aj o autizmus, ja mám deti, jedno 5 ročné, je poslušné, nerobilo by také niečo, ale poznám aj autistické deti, a verte, tým deťom to nevysvetlíte, a keďže nikdy nevieme, čo sa môže stať nám, tak som ohľaduplná ... 😉
@cta Ak dobre chapem, matka posle 5 rocne dieta na dvor same, bez dozoru. TAk sa s nou chod porozpravat, a ak sa s TEbou nebude chciet bavit, tak jej povedz, ze ak s tym nieco nespravi, tak na nu posles socialku. Nie je normalne nechavat von dieta bez dorozu, hlavne take male.
5 rocnemu dietatu moze vysvetlovat milion x, ze daco smie ci nesmie, ma Ta na haku. On to nepochopi. Je to nad jeho myslenie. Nie si jeho rodic, si cudzia, otravna tetka. Toto musi riesit matka.
Drzim prsty.
To chce klid a nohy v teple 🙂
Nadych a vydych...
Viem si predstavit preco autorka reaguje tak ako reaguje a nevidim na tom nic nenormalne
Pride sem s nervami na dne a dostane sa jej vycitiek,skatulkovania aka je pomaly hnusna a poucania nespravnym smerom
To ze dieta reve, nie je ok..nie je normalne a treba s tym nieco robit..v tomto pripade skusit rozhovor s matkou. Mozno viaceri susedia, aby z toho autorka nevysla ako zruda.
Ale treba dyyyyychat 🙂 a mozno aj 10x vybehnut a malemu dohovarat ale prosim nebit 🙂
@lenbar práveže problém je v tom, že ju na to už ludia upozornili, že ich to obťažuje a ona jedným uchom dnu druhým von. Moja sestra ma syna 8 rokov ma a je po ťažkej operácii. Ked sedel na lavičke vonku hral sa s autičkom na dialkový ovladač a ten malý k nemu prišiel či si to môže požičiať a on že môže. A keď sa hral tak sa ho spýtal či si môže požičiať jeho traktor a on na to : nie nemôžeš. A keď som sa ho spýtala, že prečo si nemôže požičiať ten traktor tak povedal: on je chorý ja sa s ním hrať nesmiem. Tak som ho chcela vziať dovnutra, že prečo by sa mal hrať s takých chlapcom čo nič nechce požičiať, samozrejme malý nechcel lebo bol sám a s ním yb sa aspon mohol hrať..na to z vedlajších dveri vyšli susedove dcéry a susedkýn že idu sa hrať... a sestryn syn chcel tiež a ten krpec sa k nemu otočil a povedal mu, ty sa s nami hrať nebudeš lebo si chorý
Ja mám pocit skôr, že ten chlapec ma asi nejaký komplex menejcenosti či čo.
Deti su zrkadlom rodicov 😀 asi ti ostane pockat tak 5 az 10 rokov... Mozno je ten maly retard a s tym nic neurobi nikto, nemyslitelne, aby sa nieco naucil...
Zeby zavist? ;-D Matka si lakuje nechty, robit nemusi, ma dieta, nepatri medzi snazilky..... no takze, su prazdniny, deti sa blaznia a jasia vsade, je to v rozmedzi medzi 6.00 a 21.00, takze sanneda nic robit a bit dieta, hmmmm a este k tomu cudzie. Zaujimava taktika. Asi by bolo lepsie keby pod oknami vyhukovali pripiti tinedzeri s pitbulmi, to by sa otklalo. Tolko zlosti a nenavisti a zatrpknutosti kolko z vas ide..... smutne. Som rada, ze mam dobrych susedov. Deti zvyknu kricat a niekedy aj naschval ked vidia ako rozkosne vas to vytoci ;-D
@cta Prepac, nechcem sa Ta dotknut, ale preco vlastne chodis na toto pro-materske forum, ked Ti vadi detsky prejav (hoci aj extremny) a chces cudziemu decku capnut, vadi Ti kojenie na verejnosti, Tvoj pes kusol dieta a podla Teba bolo vinne iba dieta?? A to sa mi nechce hadzat tu linky ako dokazy, pamatam si iba tieto 2 temy. Myslim, ze tu medzi matkami vela pochopenia nenajdes. Skus zvazit, co ocakavas od svojich tem tu na MK...
ako aby nevzniklo milne nedorozumenie... ja jej syna mam rada je to šikovný chlapec doteraz s ním nebol žiaden problém nič mi neprekažalo vychádzali sme super...lenže posledne dva roky je to tak, že len čo ej leto ona ho vystrčí von sem tam po 3 hodinach víde on že kde je vidi, že je trebars u suseda pred domom ...sused niečo robi on stoji vedla neho a obsipava ho milion otázkami. Ako ok ale aby nechala dieťa SAME vonku bez toho aby sa zaujímala čo robi kde je nepotrebuje niečo? Moja mama je uplne užasna pretože keď ho enchavala samého na zahrade tak mu doniesla vodu dala mu jesť natrela ho a ja si myslím, že to fakt nemusela takže zas aby ste nemali dojem že doteraz som ho neznašala. Len teraz ma asi take obdobie, že jači.
Teraz ma napadlo či to nie je aj tým, že matka zaujem 0 bodov a snaží sa uputať jej pozornosť
@romanovic možno nemam dieťa... ale je dobre si čítať o problémoch matiek s deťmi. Snažím sa ich pochopiť. Prečítať si ich nazor a pochopiť prečo tak reaguju. Napriklad teraz keď som si to prečítala čo ste písali nemam chuť ho mlatiť. Skôr som pochopila, že to dieťa je chuda pretože matka na neho dlabe. Asi som len potrebovala počuť názor, že chyba nie je vo mne ani v tom dieťati ale jeho matke. Necháapem síce ančo hentake ženy maju deti ale budiš. Je zlé byť na tejto stránke a snažiť sa pochopiť Vás ženy- matky?
@cta nieje to zle,vobec....lenze stale pises o malom...dookola....skus ist za matkou a vyslovne pritvrdit...bud nech sa mu venuje alebo najde pricinu jeho placu,alebo kontakt.socialku....ja mam tiez uplakanu dcerku...ona je ale strasne uzkostliva....ak sa vzdialim a nevidi ma je plac....ale krotim ju,donekonecna vysvetlujem a funguje to....kludni sa.....myslim si ze je to o matkach....
to dieta je chudak absolutny. zjavne sa mu nikto cely den nevenuje a ono si vynucuje pozornost...pravom, lebo deti maju pravo ma lasku a pozornost a ked jemu to matka nedava, on tym urcite trpi a nevie to dat inak najavo nez vrieskanim...ak ti to vadi, skus za nim ist a zaujimaj sa onho, chvilu sa s nim pohraj, opytaj sa ho co ho bavi, zaujima. Nie, nie je to tvoja povinnost, ale bol by to prejav emaptie voci tomu dietatu, ktoremu zjavne chyba laska vlastnej matky...lebo ona si radsej lakuje nechty...smutne ☹
@cta
no ak mu niečo spravíš, možeš si dobre zavariť. Nemáš na to právo. Asi by som sa skor skontaktovala s matkou, či dieťa netrpí nejakou poruchou.
Moja posledná dcéra má problémy s ušami - nepočuje, má 4 roky, a kričí. Takým nepríjemným hlasom. Tiež mi susedka rozprávala ako ju počujú. A nielen ju - mám 4 deti. Krotím ich koľko možem, ale tá posledná babuľa s ňou je komunikácia takmer žiadna, nevieme čo chce, len kričí a my jej dávame to i ono a keď sa trafíme po niekoľkých minútach, tak stíchne.... Nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie - čistá pravda