Ahojte baby.
S manželom sa dosť často hádame, hoci aj na blbostiach. Mali sme obdobie, keď to už vyzeralo na rozvod. Vtedy sme po sebe dosť kričali. Hlavne on. Ja by som na hadky v pohode aj zabudla. Zmierili sme sa ale neuveriteľne mi vadí ta predstava že susedia počuli o com sa hádame. Napriklad aj vecer, chodime spavat okolo dvanastej a potom si len sepkame a alebo normalne rozpravame a ja sa neviem zbavit pocitu , ze v tom ticho nas musia pocut. ked nieco povieme pocujem ako sa mrvia a vrzga im postel. Manzel je este taky hlucny typ. Ma velmi silny hlas. Ja ich velakrat pocujem. Ked suseda krici na syna niekedy rozumiem cele vety. Máte podobné pocity?
izolujte steny. prip. sa dohodnite so susedmi, ze to splatite na pol (u nas jeden v baraku izoloval medzi nami a detskou izbou jeho deti - a pomohlo. nie len nam,, ale aj im, aj oni poculi od nas vsetko)
to si zvyknes 🙂 aj susedia si casom zvyknu ze sa hadate o blbosti a nebudu nacuvat 😀
alebo si skuste odhlucnit spolocnu stenu, dajte si pripadne viac kobercov, zavesov, zaclon
alebo si dajte pekny zavazok a prestante sa hadat
@stanislavao nie je to take jednoznačné, my sme mali dom na uplnej samote u lesa ... a o par rokov presne oproti nám si postavili susedia v záhrade dom ... sú tam síce stromy ale inak máme okná oproti sebe, takže sme neboli ušetrení toho, aby sme sa dozvedeli o ich partnerskom živote temer všetko 😀 😝
podlľa mna jedine si zvyknuť, to je daň za život v civilizácii... myslím že to je aj dovod, prečo sa ľudia byvajuci v panelakoch často krát (česť vynimkam) prakticky ani nezdravia- že sú tak blízko pri sebe, že sa musia nejakym sposobom stiahnuť do svojej ulity. Fakt ťažko budovať priateľstvo s niekym, kto ešte pred tym než sa mu prihovoríme vie o nas všetko, ešte aj to, kedy chodíme na WCko.
susediace steny aj strop sa dajú odhlucnit. vacsinou staci sadrokartonovy obklad.
@zena29 keď ti to vadí, tak si daj izolovať steny a budeš mať po probléme a nebudeš musieť z toho robiť tu na MK kóbojku... 😀
Celý život bývam v paneláku a nikdy mi to nevadilo až tu v novom byte. všetci sú tu tak dokonali a aj sa tak tvaria a mňa to jednoducho štve vo vnútri. Manželovi to je jedno. Napriklad si v kúpelke a na balkóne púšťa nahlas hudbu. telefonuje tam. strašne nahlas sa smeje.okolo 11 v noci sa ešte nahlas zábava so synom. no a mne to strašne vadí. všetci sú tu takí slušní proste. a tichý. okrem nás :D
@zena29 no ja by som sa na to mohla vytoto, aj my mame slusnych, tichych susedov, ale zase maju uplne ine problemy, sice po sebe nekricia, ale ze ich chce majitel vystahovat, to roztrubuje on vsade. podomnou bola krcma, teraz prazdny priestor, konecne decka mozu dupotat a ja ich nemusim stale upozornovat. vedla su mladi ludia, ale od nich nic nepocujem, spalnu maju vedla mojej obyvacky a holt, obcas revem aj ja na plne obratky... z druhej strany je nejaka mladez, oni to majuu na haku, jedine co pocujem ako sexuju a nadomnou su moslimi, je ich tam teraz ako hadov, maju tu malu firmu, pol roka su na svk a pol roka nie. tiez pocujem len ich maleho, ma asi rok a potom v noci ked sexuju. a je mi uplne jedno, ci oni potom pocuju mna., to je riziko panelakov...
nasi maju dom a tiez ked sa nahlas rozprava, aj susedia obcas zachytia. by som to vobec neriesila toto. a uz vobec nie sa pred ludmi hrat na to, ze ake mame dokonale manzelstvo a pritom sa hadat kazdy den. si myslis, ze ini sa nehadaju? a ze ako.... som mala susedov starych, strasne sa vedeli hadat, ale prestrasne, ale pritom si neublizovali, pokricali po sebe a potom ujo dosiel, ze ale milacik moj tutu nunu 😀 boli rozkosni, pred nami to tiez neskryvali. fakt neviem aky zmysel ma hrat sa na nieco, co nie je...
Ja by som skor popracovala na tom ako zabranit hadaniu ..nie izolovaniu ...
My mame domcek a jeden z hlavnych kladov ze konecne mozu nase deti hulakat a kricat kolko chcu, dovtedy same ponosy z panelaku sme boli najhlucnejsi. Uz ma nebavilo ich napominat, ze pomaly ani bezat po byte nemohli lebo susede pod nami vraj sa traisie luster a padaju mini ciastocky omietky...a vecne tieto otravovania. Nam zas vadila hlacna hudba od inych az sa nam hladina napojov v poharoch triasla. Byvala som v panelaku od vlastneho detstva a nikdy som si nezvykla. To vecne splachovanie kazdeho, zakaslanie za stenou, vsetko bolo pocut. Bolo ako vykupenie ked sme s muzom a detmi konecne vypadli.
Teraz co byvame su domy tak nastavane ze aj ked susedia su v relativne normalnej vzdialenosti, nepocujeme sa, ak niekto fakt neryci na lesy (naposledy sused ked mu oskreli zaparkovane auto pred domom), co je skutocne vynimocne. A aj to nie cele vety, to by sme museli uplne ze spiclovat uci.
Neviem poradit okrem uniku, ja som si fakt v tej kralikarni nevedela zvyknut uplne nikdy.
😀 toto mi pripomenulo, ako mi kolega hovoril, že často počuje mladých susedov súložiť a vždy keď mladú stretne tak si ju pri tom predstavuje 😀
@mysicka36 a zabudol povedať, že tíško závidí 😀 😀 😀
😀 ešte mi šťavnato opísal, ako si to potom musí spraviť sám, lebo je nadržaný z toho 😀 😀 😀
@zena29 ja som si napríklad úplne istá, že susedia počujú všetko - či na seba kričíme (z miestnosti do miestnosti, keď niečo potrebujem), či si prdneme alebo máme sex - kedysi mi to vadilo, teraz som za to rada, pretože inak by som zase ja nepočula susedu, ako pravidelne vrieska po svojom ani nie pol ročnom dieťati aká je to pi.. vyje.. a nech už drží hubu a prečo ty pi.. nevydržíš ani chvíľu sama a pod. a nemohla s tým nič urobiť - boh vie, ako by to dopadlo
sme ludia a rozpravame nie? sem tam aj kričime a ??? neviem čo je na tom. Kričime my,kričia aj susedia občas ,su to taky isty ludia ako my ,nechapem čo je na tom.Nech si myslia čo chcu, to ja neovplyvnim 😀
V panelaku treba brat ohlad na druhych a riadit sa jednoduchym heslom: Co nechces, aby druhi robili tebe, nerob to ani ty im.
Pre zakladatelku temy okrem izolovania steny odporucam menej hadok a stisenie hlasu na normalnu hladinu.
@elise "...suseduabpicuju takmpredajte byt s jupte fomcrk alebo si zaizokujte byt..." 😀 😀 😀 😀
Moja, co ti padla horálka na klávesnici, se tu smeju na tém jak ringlota. Mne ras padlo údené stehno na klávesnici a vizeralo to podobne
@slobodnabaculka pisem na tablete cha cha 🙂 😀
@slobodnabaculka izolacia bytu pomoze ale znizi priestor bytu. Casom si na zvuky zvykne. Ak nie trebabist do domu. Dom je lepsi ako byt a hlavne sa nemusia zivit ty darmozraci z bytoveho podnku. Inak pisatelka temy ma super sluch, ked vsetko pocuje. Neznamena to ze aj ju pocuju susedia
Inak kto ma byt musi ratat s tym ze bude v panekaku hluk budu susedia a deti dupat kricat smiat oslavovat, prerabat.......od 6.00 do 22.00 to musia akceptovat potom je nocny klud. Unasich v byta naly behal okolo naju priechodnu obyvku kuchynu a chodbu a sused zdola zvonil.som ho poslala domov stym ze byva v panelaku a maly to nerobi naschval, ked chce ticho nech si kupi nieco ine.
@elise Tak to ti je výkon ti povím. Ras to donésol ke mne domú Richardo a já to chytla do ruk a prolomilo se to pod moju ruku jak vánoční oblátka. Nač to také chatrné robia? Čudujem se, že na tém vúbec múžeš psát. 😉
Jinak k temu hluku a hádkam. A jaký máš problém, mali jste uš nejaké stažnosti? Když vám nezapéka za chrbtem od susedu, tak se hádejte dál, co je na tém. Ja se taky nechodzím vipytuvat susedu, když se najím fazulovice, či jim večer nebude vadzit, když puscím vidrducha do bombárďáku. A to sú uš nejaké šlehy, ale mošná si jenom myslia, že nekde hrmí. Naštestí já pod sebu mám hluchú susedku a tej jde furt od rána do noci a zase dokola telka, hučí tam Senzi Senzus, Repete a podobné odrhovačky.
Nejaké hádka nemúže nikoho zebrat, podle mne si ješče dávají hrnce na stenu a očúvají co se udeje a mají z teho porádnu švandu.
@slobodnabaculka 😀 😀 😀
Susedia nemaju nic ine na praci iba pocuvat a sledovat co sa deje okolo ich bytu, hlavne si robua podrobne reporty 😀
Ja to poviem v skratke, nechcela by som byt vasou susedou 🙂, prave kvoli takymto veciam chceme kupit dom, mne byvanie na byte dost prekaza, ja si davam pozor, premyslam, kedy periem, vysavam a susedia si kludne vrtaju aj neskoro vecer, kedze nepracuju, nevstavaju rano do prace a nemaju male deti. Mne to pride byt trosku ako sebectvo.
kupte si dom na samote u lesa a nebude vas tam nikto pocut.