Ahoj,
idem sa troška vypísať. Pred pár dňami sa do vedľajšieho bytu nasťahovali noví podnájomníci, parta mladých chlapov. Chvíľu to bolo v pohode, ale posledné dve noci boli des. V piatok som sa asi 5x zobudila na búchanie, potom som už nezaspala. Včera už som bola taká unavená, že som si išla ľahnúť o desiatej, zaspať sa mi podarilo až okolo druhej, aj to som sa budila každých 15-30 minút na treskot, potom som spánok vzdala... Búchanie od nich prestalo až ráno okolo siedmej. Oni fakt vôbec nespia, sú hore až do rána, až je svetlo. Problém je, že kebyže aj zavolám políciu, asi ma vysmejú, lebo to nie je, že by robili hlučnú párty, len proste počuť dupot, šramot, každých 15-30 minút niečo raz-dvakrát hlasno treskne. Mňa vždy až vyhodí z postele, som unavená a vystresovaná, celú noc mi zvieralo žalúdok. A to za chvíľku rodím a mám malé deti, nemôžem dospávať cez deň ako oni. Bojím sa, že sa to bude opakovať každú noc, v "lepšom" prípade každý víkend. Nikdy predtým nebolo z toho bytu nič počuť a to tam boli aj malé deti aj študenti robiaci párty... Vôbec nechápem, čo by to mohlo byť za zvuk, fakt ani pol hodiny nie je ticho až úpne do svitu. Znie to akoby proste každú chvíľu niekto zobral kladivo a tresol o stenu, čo je samozrejme blbosť, ale fakt nechápem, s čím môže človek buchnúť každých 15 minút... (A z druhej strany v prenajatom byte pán celý deň púšťa hudbu s basmi naplno a nám vibruje celý byt, doteraz som sa utešovala tým, že aspoň v noci je kľud a zrazu zo dňa na deň sa u nás nedá existovať.)
Keď sa nasťahovali, išli tam traja chlapi, ale teraz je ich tam nejak veľa, tipujem, že každý si tam doniesol frajerku a stále pobehujú hore a dolu, ešte o druhej ráno bolo počuť každú chvíľu buchnúť vchodové dvere.
Polícia by ma asi vysmiala a sama (a tehotná) sa za nimi popravde bojím ísť. Naviac sú to ukrajinci a nehovoria po slovensky, takže asi nič moc s nimi neporiešim. Keď tu boli 3 dni, vyhodili nám poistky a utekali sa schovať, tak z nich nemám práve najlepší pocit. (To asi omylom, ale i tak, takto sa to nerieši.) Susedia naokolo sú takí, že si radi ponadávajú, ale nič neurobia.
Nejaké nápady, ako to riešiť a vyriešiť? Čakať, či sa to bude opakovať sa mi nechce, už teraz padám únavou na hubu... Vďaka
Veď za nimi posli muža 🤷🏽♀️
Nad nami v noci podľa mna presúvajú nabytok je to katastrofa niekedy ale čo narobime na dom nemam😅
@liljana no keď neviem, či sa to dá úplne brať ako rušenie nočného kľudu, oni môžu povedať, že im niečo spadlo a čo s tým, že im to padá 3x za hodinu 😔
Susedia sa nespoja, každý si len ponadáva a riešiť nechce nikto nič
@jjanulienka pošlem, pošlem, len teraz nie je doma, zobral deti na víkend preč, aby som sa mohla poriadne vyspať a oddýchnuť si 😂 🙄
@jjanulienka akurát, že oni nehovoria slovensky, tak neviem, či niečo vybaví
volaj políciu, od 22,00 je nočný kľud, pokojne aj ti krát za noc
Vieš, ono je to zdanlivo neriešiteľný problém, ale myslím, že je zopár možností. Ja som mala takých susedov pod sebou, najprv slušné dohováranie až prosenie, chodili sme na striedačku ja aj muž,dva krát som v noci volala políciu. A potom som to na domovej schôdzi povedala správcovi, ten mladíka napomenul a spomenul prípad, kedy v inom dome riešili niečo podobné a dostal dotyčný pokutu 500e.........môžem povedať, že síce je stále hlučnejší ako normál, ale značne sa upokojil. A čo sa týka ukrajincov, myslím, že máme jazyky dosť blízke, takže základ porozumejú. Aj slovo polícia by som im zdôraznila.
Inak nebolo by od veci kontaktovať majiteľa bytu, nech vie, koľkí mu v ňom bývajú, zrejme to ani netuší. A nech si urobí poriadky s nimi aj kvôli hlučnosti.
Držím palce🙂
Ja chapem obavy z jazykovek bariery, ale ako prve by som tam isla osobne a vysvetlila im co pocujes, ako to vnimas a upozornila ich na dodrziavanie nocneho kludu a nasledne by som az volala policiu. Teda ak som to spravne pochopila, im asi nikto zatial nepovedal vyhrady...
Štuple do uší 😁 ale ak sú to Ukrajinci tak normálne za nimi chod, však niečo budú rozumieť, že ich prosíš o ticho a kľud v noci. A ak ich je tam nejako veľa, tak kľudne správcovi / domovnikovi povedz. Prípadne aj oficiálna sťažnosť ak nič nepomôže, napokon by som aj políciu zavolala.
Ja by som skusila zistit, co je to za zvuk, to dost pomoze, aspon psychicky. Slusne by som sa ich opytala. Podla mna taketo trieskanie sa da eliminovat, mozno zatvaraju dvere zabuchavanim alebo tak. Nado mnou byvala nejaky nastastie kratky cas rodina s 3 detmi, kde pani prala o polnoci a o polnoci aj vysavala parkety, hadam kazdy den (ja som vstavala 5:30 do roboty). Ja som najprv nechapala, ci tam niekto s vlacikom jazdi po parketach alebo je to daky fitness stroj. Ked som pochopila, co to je, tak kym som sa dostala k pani, aby som jej to povedala (asi by to aj tak nepomohlo), tak sa odstahovali.
Volať políciu? Ale veď nerobia žiadny bordel, party, ….
Že chodia po byte? Sorry, ale toto sú hormóny a tehotenská nespavosť
Nebude to tym, ze mas take obdobie a zobudi ta aj mucha? Lebo nocny pokoj neznamena, ze susedia musia okolo len spat alebo bez pohnutia lezat, ale ze nemaju robit vyslovene hluk, pustat na hlas telku, mixer, vrtat a pod v dany cas. Pokial len ,,ziju a dychaju", chodia po byte, to naozaj nie je narusenie pokoja. Verim, ze u teba je to len obdobie, ale za mna ludia, co maju lahky spanok alebo prilis dobry sluch.nepatria do bytoviek. Niektore steny su naozaj ako z papiera. Nasa (sialena) suseda sa stazovala, ze nahlas zapinam svetlo 🤣
Za chvilu porodis a budete ich budit vy🤣kup si stuple do usi.Pokym nemaju party, nahlas hudbu nic im nemozes.Clovek v noci v tichu vsetko viac vnima.
@daridari11 @obleckozaecko vdaka baby, skusime
@gabika128 štuple do uší asi ťažko, pri malých deťoch a zachvíľu aj novorodencovi potrebujem počuť, či nekašle/neplače/nedusí sa atď...
@basska_b máš pravdu, kebyže viem, čo to je, aj sa mi to lepšie rieši, no zatiaľ ten zvuk neviem vôbec zaradiť
@pribinak juuj, jednu jedinú takú noc by som ti želala, aby ti niekto o stenu tresol celou silou každých 20 minút, až ťa vykotí z postele a srdce ti búcha ešte pol hodiny, čo sa zľakneš. A stále, od večera až do rána bieleho. To že dupú by som v pohode prespala, ale to tresknutie každú chvíľu sa fakt nedá. A akože áno, sama píšem, že to nie je že by mali párty, ale zas zvaľovať ich trieskanie na moje hormóny je fakt odveci.
Nad nami 3 malé deti, pod nami 2 besní pubertaci, vedla nás autista.
@maranta_leuconeura jasné, že pri malých deťoch mám ľahší spánok, ale neviem, či si to čítala s porozumením, oni každú chvíľu s niečím hlasno tresnú, inak sú relatívne ticho. A nie je to v nejaký "daný čas", ale od večera do siedmej hodiny rannej.. Inak, aj u nás počuť šťukanie vypínača, je to na stene, tak sa to proste prenesie, ale je to úsmevné, že ste za to dostali vynadané 🙂
@luccija nemyslím si, v tom byte boli predtým malé deti a nikdy ich nebolo počuť, ani keď v noci plakali, len to trieskanie, lebo to sa bohužiaľ nesie panelom
Odsleduj si, koľko ľudí tam asi býva. A potom napíš správcovi, opýtaj sa na počet prihlásených, lebo ty registrujes x osôb.
Možno majiteľ ani netuší, koľko ľudí mu tam reálne býva. Správca nech to potom s ním rieši. Určite ani majiteľovi by sa nepáčilo plno osôb navyše.
Kontaktovala by som majiteľa toho bytu, nech s nimi spraví poriadky.
A co takto si ich rano odchytit a spztat sa ich cim trieskaju v noci, ze nespite nic... a ak sa to bude opakovat budes to riesit s majitelom bytu? Niekedy je najlahsie ist rovno tam, vysmeju ta? no ok... tak budes riesit dalej.
Mozno zabijaju muchy :DDDD alebo trieskaju dverami atd, tak ich treba poucit...
prečo máš obavy z polície? nie nevysmeje ťa...
my sme už volali niekoľkokrát na bujarých pubertiakov - v lete keď sú okná dokorán aj v noci, a vždy prišli a partiu slušne vyprášili preč....
Nie, nevysmiali nás.
Len vyskúšaj, možno to pomôže.
Možno by som ešte majiteľa bytu pozvala nech si ide vypočuť čo robia nájomníci...
@lucimichi kopať do steny? čo majú epizáchvaty??? po pár mesiacoch by tam bola diera.
Asi pred rokom som riesila podobny problem...pod nas prisli do podnajmu debili so psom, kazdy vikend tan bola parrty...akoze extrem, hudba, neustale buchanie dverami, nevedela som spat
Kontaktovala som majitela bytu, napomenul ich (vraj), tyzden bol klud a zacali znovu, mala som pocit, ze to robia schvalne
Cca v novembri u mna z toho nechutneho stresu vznikli zdravotne problemy, stazovala som si znovu, majitel vraj znovu napomenul podnajomnikov, ale ti mu povedali, ze tam je ticho 🤦 ze si len pustaju telku... Prestala som to riesit, o tyzden bol byt na predaj, asi ich to prestalo bavit, predal sa a byvaju tam normalni ludia, vdakabohu
Kontaktovala by som majitela, ak je normalny, tak ich upozorni
@ladybug138 no ved toto, aj ja sa bojim schvalnosti a tiez som z toho uplne vystresovana, ked sa 15x za noc zobudim zlaknutim... a to som tehotna, chuda babenko. Super, tesim sa s tebou, ze sa vam to tak super vyriesilo 🙂
Podľa mňa nemajú veci ešte uložené, teda v noci po tme buchnú do krabíc omylom alebo ked si niečo vyberajú strčia niečo iné... No ale susedia mladí chlapci väčší počet nie je terno, hádam aspoň cez týždeň budú chodiť do práce a nebudú dlho ponocovať. Ale ani ty s malými deťmi, čo tiež vedia narobiť hluk nie si ideálna suseda. A nie je to iné, je to rovnaké, všetci sme ľudia, nielen ty preto že máš deti v nejakej situácii a treba ohľaduplnosť. Políciu by som volala iba keby robili každý víkend hlučné nočné párty a tak, nie kvôli normálnym zvukom hoci v noci.
kontaktovat majitela a spravcu. nahrat si treskot na mobil. Spojit sa so susedmi. riesit to na schodzi atd... najhorsie je nerobit nic a cakat ked to prestane ale ono to neprestane. Majitelovi to treba zdelit okamzite, nech vie komu prenajal byt a asi mu aj nicia interier s tym treskotanim.
@marsmykkok nemáš pravdu, neexistuje, aby niekto chodil 10 hodín v noci po tme po byte a každú chvíľu do niečoho zakopol. A budiť susedov každú pol hodinku celú noc nie je to isté ako keď sú v byte deti, deti tam bývali predtým a ani som o nich nevedela, dokonca ani cez deň, máme skrine pozdĺž celej steny a fakt nikdy sme sa so susedmi nepočuli, my ich ani oni nás
Urcite neriesit policiou a ani so spravcom.napisala si ze su tam par dni. Presne si pametam jed mi sme sa stahovali, cele dni v praci a iba cez vykend a ano aj v noci sme napriklad vybalivali a zariafovali. Daj tomu par dni. Pride mi strasne unahlene ist hned volat policiu a stazovat sa na nich. Co tak trosku ludskosti? Vybehni za nimi, popros ich slusne ze mas bolesti z tehotenstva a ze uz aj tak sa ti zle spi a popros ich nech su v noci tichsie. Hotovo
@kiki234 vazne? 2 noci za sebou som nespala, max 20 minut v kuse a potom vzdy rana ako z dela a vy mi napisete, ze co tak trocha ludskosti? Chlapci nemozu cez den vybalovat, lebo v noci tam mali frajerky a dnes cele doobedie dospavali, chudacikovia...
Ja to upresnim, su tu od zaciatku mesiaca a doteraz to nebolo take hrozne, dalo sa vyspat, aj ked ich je pocut. Ale teraz ako prisiel vikend, tak sa ich tam nahrnulo x dalsich a buchot do rana, fakt mam strach, ze to takto bude byvat kazdy vikend. Myslim, ze ohladuplnost je namieste, ale obojstranna, nie ze ja mam nespat mesiac, kym sa zabyvaju a oni mozu stale trieskat, lebo su novi. Ale podla niektorych odpovedi upne chapem, ze je tolko tem o problemoch so susedmi, lebo toto je riadne dvojaky meter.
Najskor asi skusit spravcu bytov, mozno staci napomenutie od neho priamo majitelovi, ze nedodrziavaju nocny klud. on by mal vediet aj co dalej, ked to nebudu dalej dodrziavat. Na jednej strane si myslis, ze s tym nic nenarobis, ale ked sa spoja ostatni vlastnici proti jednemu, vedia mu zneprijemnit zivot, ked si neporiesi svojich najomnikov.