Susedia v podnájme

4. okt 2022

Ahojte tak uz mam aj ja problem 😁 a to som si myslela ze ked som 🤰 ze mi nic nebude vadit ale to bol veeelky omyl.. byvame vo svojom uz 9 rokov a susedia v podnajme asi rok... mladi ludia .. nechcem velmi vyrabat problemy medzi susedmi ale potrebujem od Vas radu .. inak s majitelmi problem vobec nemame .. super ludia s ktorymi sa da porozpravat... tak k veci .. na chodbe uz dost dlhu dobu stoji bicykel, ktory trosku zavadzia do vytahu... za za 3 mesiace budem musiet chodit uz vytahom koli kociku ..a neprejdem 🤷‍♀️ ako im slusne vysvetlit ze nech ho daju prec.. a druha vec co mi vadi najviac su smeti pred bytom 😧 dnes ma prekvapili krabice ktore boli z casti polozene aj na mojej rohozke.. minule mali smeti 3 dni pred bytom..a to podotykam ze maju psa.. ktoreho treba aj vencit.. nebyvame na 7 poschodi a smetiaky mame pred cinziakom len prejdeme cez cestu ..viete poradit ako to riesit? Nechcem sa zo susedmi hadat.. zaujima ma ako to mate vy a smeti v cinziaku... ja si chodim smeti vynasat ked su plne nenechavam nic pred bytom... dakujem za radu

beata_k
4. okt 2022

Skus im to odniest. Mozno im to bude blbe 🤭 A bicykel musis povedat, ze kocikom neprejdes. Myslim, ze to je logicky dovod ho dat prec.

83lenka83
4. okt 2022

Nahlásiť správcovi. Tiez sme nali podnajomnika humusaka, nechaval smetie na balkóne ked bolo vonku 35+, nikto na balkon nemohol vyjsť lebo smrad neskutočny, nam voloala správkyňa aby sme to s ním dali do poriadku. Bolo to ťažké lebo stále sľuboval, ze to už bude ok no stále nič, nakoniec sme mu nepredlzili xmluvu a našli sme iných.

kleopatra114
4. okt 2022

U nás v bytovke nemôže byt na chodbe nič , ani kvetina , nieto ešte bicykel a to mame chodby obrovské . Kvôli bezpečnosti - požiar a evakuácia osôb .

martul
4. okt 2022

Ja by som číhala keď budú vychádzať z bytu a vybehla by som s kočíkom že idem ,, skúšať " ako sa mi bude manipulovať s kočíkom do výťahu a.... jejda sused prosím vás trošičku by sa dal bicykel posunúť? Ďakujem.

zooeynka
4. okt 2022

Ak to chces podobrom tak upec kolac, zazvon im a daj sa s nimi do reci a pritom ich popros aby nenechavali smeti za dverami pridlho a bicykel im tiez spomen ze od toho a toho datumu tadial potrebujes chodit kocikom. Ak by aj tak dlabali na to, tak oslovit spravcu a on to poriesi

autor
4. okt 2022

@beata_k no este to by mi chybalo aby som im smeti vynasala 😁 ide o to ze rano isli do roboty autom ktore kazdy parkuje pri smetiakoch.. a tie krabice tu nechali .. 🤷‍♀️ a ten bicykel nemaju kam dat do bytu sa im nezmesti kedze to je jednoizbak 😁 zato ho maju pred bytom .. rozmyslala som ze pojdem za majitelmi bytu nech im dohovori trosku .. 🤷‍♀️

beata_k
4. okt 2022

Ved nie vzdy. Len raz. 😃 Ja by som najskor s nimi porozpravala. Rovno s majitelom mi pride poza chrbat. Ved s tym mozno nebudu mat problem, ze pochopia dovod. A aby si pripadne vcas nasli ine miesto ( pivnica, garaz) ked sa im do bytu nezmesti.

syslik81
4. okt 2022

vsetko ries s majitelom bytu - na chodbe naozaj nic nemoze byt ak mate spravcu oboznam ho s tym .. ak nie tak majitel ...

autor
4. okt 2022

@kleopatra114 ja ked som byvala s rodicmi tiez bol zakaz mat nieco pred bytom.. este ktomu ide zima.. kolko krat sa stane ze obcania bytovky nechavaju vchodove dvere otvorene .. behne nieco do vnutra a potom len bude problem ... mavali sme dva mesiace netopiera vo vchode ... ale ked behne mys alebo potkan.. tak co potom 🤦‍♀️

0ria0
4. okt 2022

však a normálne sa skúsiť o tom porozprávať si neskúšala? ak sú tak v pohode, ako tvrdíš, tak si myslím, že nebudú mať problém, ak im to normálne bez hádok a kriku vysvetlíš. komunikácia je základ.

kubkovamama
4. okt 2022

Najprv to povedz im.Mozno budeš prijemne prekvapená reakciou.Tiez som bývala v bytovke kde iba malé byty a všetci mali niečo pred dverami,takže to aj chápem.Ze si nechávajú smeti,bohužiaľ,každý má nejaké zvyky či už sa ti páčia alebo nie,to je ich vec pokiaľ by to ale pachlo alebo tieklo po podlahe..Podľa mňa stačí ísť za nimi,najprv by som poprosila,či by mohli smeti vynášať priebežne keďže ti zasahujú n rohožku a kočík do výťahu by som riešila až to bude aktuálne.Neverim,že by ťa poslali do kelu,to by museli byť ozaj toto...čo nepíšeš,že by boli.🤷S majiteľom by som o tom vôbec nehovorila,príde mi to nefér voči nájomníkom,ktorí ešte ani nevedia čo si o nich myslíš.A majiteľ tam zrejme občas chodí,tak vidí bike na chodbe atď.S majiteľom sa riešia vážnejšie veci ako hluk, neslušní nájomníci,nie,že ty rozmýšľaš ako prejdes kočíkom.

autor
4. okt 2022

@0ria0 no nestretavame sa sa snimi .. raz za tyzden na schodoch.. dobry den a to je vsetko... nebyvaju hlucny nerobia diskoteky .. len kedze mi toto vadi a ozvem sa aby nezacali nahodou do prieku robit 😁

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
4. okt 2022

@beata_k no neviem teda ake problemy vidis, ze by si sposobila... terba im normalne povedat jednako o bicykli a aj smetoch, su to mladi ludia, pravedepodobne o nejakych pravidlach sajnu nemaju a nenapadne ich to.
Bicykel na chodbe nema co robit, nech si ho daju dnu (maly byt? nech si namontuju drziak na stenu) alebo do pivinice/kocikarne hocikde, pretoze tam prekaza a okrem ineho budes chodit z bytu kocikom (len aby sa ti potom nestalo, ze kocik bude pred dverami:D) .
K smetiam, kopla by som im to rovno pred dvere. Nepochopia, zaklopala by som, ci budu taky laskavi a odlozia to, zavadzia to. Jedna vec je vylozit nieco a ked idem vezmem, ina je nechavat to tam dni.
Inak napr. poziarna ochrana zakazuje mat kadeco v chodbach, na a medzi schodiskami atd, cize kludne treba poprosit domovnika. Pre nahodnu kontrolu je to fajnotka na pokutu.
A nepochodite, treba jedneho krasneho dna ked odidu do prace, ten bicykel z tade odniest... napr. do tej kocikarne/nieco vbytovke na tieto ucely mat musite, ekd nie, tak je to chyba) a hned sa preberu. Ak ostava otvoreny vchod hocikedy, lahko sa stane, ze to niekto "odnesie".

yasmeena
4. okt 2022

normalne im napis listok a vhod do schranky alebo zastrc do dveri a rozumne vysvetli ze smeti na chodbe smrdia a je to nekulturne a preco bicykel zavadzia,cize bude treba najst ine riesenie...ale nedoprosuj sa velmi,aby ta nemali za prilis submisivnu,koniec koncov,si v prave a inteligentni ludia by chapali sami od seba ze smeti atd si mozu robit na vlastnom,nie spolocnom....a az ked sa na to vykaslu,kontaktuj majitela bytu a ak ani to nepohne,tak domovnika/spravcu...a mozno by bolo posobivejsie ak by to vybavoval tvoj chlap-nech si hovori kto co chce.ludia maju stale chlapa za vacsiu autoritu...

srferreira
4. okt 2022

Vymyslate tu sposoby ako, komu a kedy 🤦🏻‍♀️. Autorka normalne a slusne mladym povedz nech si bicykel odpracu, ze zavadzia. To nie je ziadne hadanie. A nech smeti, vyjadzuju hned, ze to smrdi po celej chodbe. Az keby robili napriek by som to riesila inak.

danica2711
4. okt 2022

a už si im to povedala? Možno sú nevšímaví a nedôjde im, že ti to vadí... Každopádne, vypisovanie na MK ti nepomôže, my to za teba nepôjdeme vybaviť. Zazvoniť, slušne, ale asertívne predostrieť svoj problém a trvať na riešení. Čo iné by si mala robiť? Ak si taký zajko-bojko, ako mi z tvojich príspevkov pripadá, pošli muža.

jana_eyre_2
4. okt 2022

Normálne by som zazvonila a s úsmevom milo by som ich požiadala či si môžu presunúť veci niekam inam, lebo zavadzaju ostatným keď prechadzaju.. to že tam tie veci sú neznamená že tí ľudia budú brať upozornenie ako útok, môže sa stať že ich to proste ani nenapadne.. koľkým ľuďom vôbec nedocvakne kým nie sú v rovnakej situácii.. nerozumiem moc tomu prečo každý keď chce povedať niečo na svoju obranu musí z toho hneď vzniknúť hádka..

pbra40
4. okt 2022

Na smeti zavesila stitok: vyhod ma, smrdim.
A na bicykel: patrim do pivnice a zavadziam

baluinka
4. okt 2022

to ich nemozes normalne slusne oslovit "prosim vas,som tehotna a onedlho tu budem chodit s kocikom k vytahu a bicykel mi zavadzia,mohli by ste si ho prosim dat inde?" a takisto so smetami..ak to nepomoze,oznamit to az nasledne majitelovi bytu...naozaj si niekto na toto musi pytat rady na modrom konikovi? kriste pane

svokrinjazykmonika
4. okt 2022

Ježiš 🤦 robíš okolo toho drámu ako v telenovele. Veď im to normálne, slušne povedz keď sa s nimi stretneš na chodbe. Aj o kočíku aj o smeťoch...

liloastitch
4. okt 2022

Susedia sú nepočujúci , či prečo im to nemôžeš normálne slušne povedať keď sa stretnete na tých schodoch? "Dobrý deň suseda, mohli by ste si nejako poriešiť uskladnenie toho bicykla mimo chodby? čoskoro sa nám narodí dieťa a bicykel mi bude prekážať pri manipulácii s kočíkom. A smeti by ste tiež mohli častejšie vyhadzovať, dosť tu zvyknú smrdieť. Ďakujem. Pekný deň."

norikaro
4. okt 2022

nemusis sa s nimi hadat. proste im to treba normalne povedat, su to logicke dovody, preco ti to vadi a to odstranenie zas nie je nieco, co by sa nedalo. podla mna treba hlavne komunikovat

nikpa
4. okt 2022

Otvoriť si ústa keď ťa niekto takto obmedzuje, neznamena, že sa máš hádať. Smradľavé smeti pred dverami?? To je akože čo? Veď nech idú bývať na Luník alebo do Pentagonu, tam si môžu smeti dávať kade tade. No a bajk ktory zavadzia, by som riešila tiež keď budeš chodiť s kočíkom. Normálne ho posun a hotovo, keď im to nedocvakne tak tiež si treba otvoriť ústa.

raffaella
4. okt 2022

pises, ze si tehotna a prave preto by si sa mala naucit byt asertivnejsia. Ako mama budes riesit situacie, ked sa budes musiet aj raznejsie postavit voci ostatnym a toto je celkom dobry trening.
Poprosit susedov, aby nenechavali smeti na chodbe pretoze smrdia a aby si posunuli bicykel pretoze zavadzia najma pri manipulacii s kocikom je uplne normalna komunikacia dospelych osob. Akoze co cakas, ze ta poslu do pcka alebo...? Ved si dospela, coskor matka, tak sa nauc trochu komunikovat na urovni dospelej, vyzretej osoby miesto hladania sposobov na MK.

sense
4. okt 2022

Véd sa s nimi nehadaj skus normálny rozhovor a ak nepomôže tak sa obrat na majiteľa bytu alebo správcu bytovky

letfenixa
4. okt 2022

@autorka normálne by som im zazvonila a povedala, čo mi vadí.

sidicek
4. okt 2022

Ako vy chcete vychovávať dieťa, keď ani takúto banalitu neviete vyriešiť bez porady na MK?

lucka_ke
4. okt 2022

otvorene im povedať, samozrejme slušne, že ti to zavadzia, smrdí... ak sú normálni pochopia, ak nie potom riešiť so správcom
u nás v bloku tiež jedna rodina nechávala smeti pred dverami a môj sused to proste od zlosti chytil a celé vysypal na schody - toto nepovažujem za riešenie problému, stačí otvoriť ústa

ahhola
4. okt 2022

V jednom paneláku chodili preventisti... Hasiči, správca...? . od 12.posch. po prízemie a dávali nálepky na zavadzajúce veci ako exekutor... Pozvať.