Ahojte môžte mi poradiť?Susedia budúci zať už týždeň narúša nočný kľud.Upozornila som ju už naozaj s krikom o pol noci.Tri noci nespat.Povedala,že on pracuje z domu.Pocut všetko ako rozpráva po anglicky má hrubý prenikavé hlas.Akoby bol v mojej spálni tak ho počuť.Dnes začal od 10.30.Vcera skončil o 3.15h.Som v karanténe inak stávam do práce o 4.20h.A toto ako vidím už robia naozaj naschvál.Domovnicka od nich chce ruky preč.Podla susedy policajti neurobia nič lebo je taká doba a on musí pracovať z domu.Povedala som jej ak neprestanú volám políciu vysmial ma tak bude platiť za výjazd 30e .Ako by ste to riesily
@paprska aj keď pracuje z domu, neznamená to, že v noci musí hucat na celú bytovku. Rozprávať môže aj potichu. Však v pracovnej náplni nemá kričať tak, aby jeho slová vietor dopravil k uchu toho druhého. Telefóny prenášajú zvuk aj keď hovorí potichu. Volaj policajtov. Nech ich upozornia. Ty predsa nemusíš spať so štuplami do uší, navyše to je aj nebezpečné. Ak by sa niečo dialo, nepočula by si záchranárov a mohla tak prísť o život.....
Sluchadla na usiach, rozprava hlasnejsie. Bezna vec. Tie steny mate asi dost mizerne. Obavam sa, ze policia nic neurobi, pokial vylozene neziape, nema nahlas hudbu atd.
@martina1201
@martina1201 len neviem pochopiť čo je to za robota že začína od 22.30do 3.15h.
@dollyzv tiež si myslím že rozprava s kolegami kde je čas opačne 😀
@paprska ja mám dobrú predstavu čo je to za robotu. Bratranec robil pre americkú firmu nábory do práce, mávali mítingy a potom volal a dohadoval prácu a potom sa informoval vo firmách o spokojnosti a robil presne v tom čase. Takže v pohode niečo podobné môže robiť aj tvoj sused. Ale to ho neospravedlňuje že je hlučný. Môj bratranec keď robil túto robotu bol potichu a nerusil nikoho.
to, ze ma niekto home office neznamena, ze moze rusit nocny klud, ak sa to stava opakovane, tak ja by som volala policiu dovtedy, pokial by s tym rusenim proste neprestali. neatakuj ich priamo, lebo to fakt budu robit naschval
@gdulskadarina ak len rozprava a maju "papierove" steny, tak ako za to moze a co ma urobit?
Zavolajte policajtov a ani susedov neupozornujte, ja som tiez najprv upozornila a robili si susedia zo mna srandu, od kedy im zaklopali policajti uz je pokoj, no a urcite vas sused bude chciet rano spat, ked vecer robi, tak rano by som si vypeckovala tvrdy metal a vy neporusujete nic, od 6.00 h vam to moze hrat... U nas tiez jedny vecer hulakali no a my rano sme sli unaveni nevyspati do roboty, muz nastavil casovac na domacom kine a rano od 6.00 do 7.00 hralo radio, no tiez sa potom skrotili a viac v noci nehucali
No toto je blba situacia, podla mna ti tu policajti nepomozu. Ak pracuje, pochybujem, ze hulaka naschval nejako extremne nahlas, sak by bol sam za debila pred kolegami na druhej strane callu. Podla mna proste normalne rozprava so sluchadlami na usiach a ma hruby zvucny hlas a vy tenke steny. Este k tomu v noci, ked je vsade okolo ticho, tak sa to dobre ozyva. Verim ti, ze ti to vadi. Ale ak aj zavolas policiu, nemyslim, ze toto budu povazovat za rusenie nocneho kludu, on im proste povie, ze pracuje a normalne vo vlastnom byte rozprava. Nie je to ziadny krik ani vypeckovana hudba. Ja si myslim, ze najjednoduchsie riesenie tu bude bohuzial zaobstarat si dobre stuple do usi. Alebo este jeho poprosit , ci sa neda presunut do inej miestnosti.
@lucilaines áno máš pravdu....lenže snimi mám problemi 5r a stále nejaká nová situácia.Navsteva rodiny,kamarátou od 20h do 12.30h,potom oslava do 2rana,a keďže už bola privolaná polícia,tak prešla na inú vlnu perie o22h.Zmyva.Ak má upratané pustí telku .Áno je ticho každý spi a oni ožívajú cez noc ako potkany
A to nemate nad sebou bezecky pas, kde sa cez den strieda cela 4-clenna rodina ☹️☹️ a robit z domu pri takom hluku a duneni, to by bolo za trest.
tiez som to mala nad hlavou ,kde mam spalnu je susedova kuchyna ..rano o 6 tej kavovar...prichadzali domov o 8-9tej vecer a do polnoci a rana vykecavali vo velkom..vsetko som pocula,kde kto s kym spaval,kolko mali hypoteky atd,,no nedalo sa to nepocut....tak som to riesila s majitelom,tiez piskoval ,ale nakoniec mal to srdce kedze mam male deti a dal odzvucovacu gumu a hruby koberec....no zatial nad nami nikto nie je,,,tak mame klud..no ale na ako dlho,corona vie iba hahhaha
niektore bytovky su ako z papiera,horsie ako v uk....tak som pocula aj suseda,ked isiel na wcko a este si spieval pri tom...joj,dom je moja zachrana 🙂))))
@paprska správca nerieši medziľudské vzťahy, ani nie je policajt
@paprska no a zavolala si aspoň 1x tu políciu?