Susedia nás chcú vyštvať z bytu

bartolomai
17. dec 2014

Zdravím
Mám aj ja problém so susedmi aj keď z iného súdka. Zvuky sú v pohode(tehlovy, ibaže preklady sú dute), v tomto problém nie je aj keď bývame na prízemí.
Problém je v tom, že sme domovnikovi nepadli do oka, a dochodci nad nami majú rozvedenu dcéru s dvoma malými deťmi. Sprvu sme si so ženou mysleli, že sú na nás nabruseni kvôli dcérke, ktorá je dosť živá a vie byť aj hlučná. Dôvod prečo nás chcú vystvat je ten že dôchodkyňa chce ubytovať dcéru s vnucencami v našom byte. Obe deti spolu sú ale dokopy hlucnejsie aj živšie ako naša dcéra. Domovnikovi to je jedno, hlavne že sa nás zbaví(proste sme mu nepadli do oka avadime mu). Proste nepchame sa mu do zadku a relativne sa nad rámec slušnosti o nikoho nestarame(pritom v baraku nie je rodina na ktoru by sa niečo nedalo najsť).
Už boli aj nejaké defekty na mojom bicykli, neviem či aj to vypustené koleso na aute nebola jeho práca. Mám dokonca vážne podozrenie že nás aj odpočúva s nahravanim. Silnejší rozhovor sa dá normálne rozumieť.
V čase keď som šiel spať pred nočnou tiež vyhrávala vŕtačka. V iné dni keď vtedy nespim tak je akosi ticho. Spalnu mám vedľa jeho pivnice, chodí snáď asi 500 krát. Najprv ide dovnútra, po chvíľke akože odíde a po pár minútach sa snaží potichu zatvoriť plechove dvere. Aj trochu stenšil stenu. To zakaždým večer aby sa dcérke "lepšie" spalo.
Najhoršie je však to že neviem ako sa brániť. Všetci sme v nájomnom byte a určite nepatrím k tým čo majú na nový.
Človek je o to viac v strese, lebo neviem čo vymyslia a ako ďaleko pôjdu aby nás dostali z bytu(nemám dôkaz ale mam dojem že už bol niekto u nas a aj v našej komore na navštevu, neželanu samozrejme). Proste nerovny boj, lebo nerobia nič v rozpore so zákonom a viem že si na to dávajú pozor. Dosť musím aj ženu krotit(chceli ju vyprovokovat tým že jej povedali že boli na socialke, aby nám zobrali malú) a tiež čakám kedy mi prasknu nervy(najme ked pribuchne vchodove dvere ked mam ruky s taškami a zrovna nejdem so ženou či dcerou).

Ako, nie sme ziadni svati, takisto sa so ženou povadime, ale rozhodne nepijeme ani nefajčíme, snažim sa dceru upozorniť na hlučnosť, dvere mame posuvne takže tymi ani nemožme trieskať(ani inzmi vecami netrieskame). viacmenej zdravime susedov aj dcerku k tomu vedieme, aj ked domovnika mam osobne problem pozdraviť, lebo sa navonok usmieva a pritom viem čo voči nam robí(nehovoriac že rozpis služieb si nastavi tak aby on upratoval dva razy do roka a ostatni 4krat, či svojvolne si ponastavuje "bramo" aby si ludia nemohli nechať otvorene, hoci maju kočiky s detmi, či tiež tašky s nakupom).

eeffka
18. dec 2014

@bartolomai a inak si normalny? zacnem ze sam uznas ze vsetko je v ramci zakona + nedobre brano, sused ti nepodrzi dvere... casto chodi do pivnice... vrta pocas dna...
by ma zaujimalo kde na Slovensku sa da zohnat "najomny " byt s domovníkom... ktory rozhoduje o prideleni bytov rozvedenym rodinnym prislusnikom

mysicka36
18. dec 2014

Byt je tvoj v osobnom vlastníctve alebo si v nájme a zmluvu máš s nejakým domovníkom? Jemu platíš nájom a on je správca a rozhoduje o tom či ti zmluvu predĺži alebo nie? Lebo nechápem čo vlastne riešiš.
Ak je tvoj majetok tak môžeš každého aj domovníka poslať do Péčka
Ak si v nájme tak si prečítaj zmluvu a tou sa riaď. Viac ti neporadím 😀

maslenka47
18. dec 2014

@bartolomai trosku paranoja, nie? Vsetci vsetko robia zrovna tebe napriek. Kedy ma akoze sused vrtat, v noci, ked budes na nocnej? To hadam nie. A ze dalsi den nevrta.. no tak asi navrtal a uz ma hotovo. Ci si myslis, ze si robil dieru do steny len aby ta nasral? Ak hej, tak potom asi na to ma sakra dovod. Na problem v medziludskych vztahoch vzdy treba dve strany.

A domovnik, nenastavil tie dvere nahodou kvoli nejakym "zabudlivcom", co si nachystali dvere pre kocik a nakupy a potom sa vykaslali na ne? Tak si nachystaj pred barak tehlu, jezismaria. Myslim si, ze keby to vacsine obyvatelov vadilo, tak sa s tym nieco spravi. Ale evidentne to vadi len tebe. Normalne mam dojem, ze tebe vadi vsetko, a ked ti nieco nevadi, tak si nieco najdes. Potom sa necuduj, ze mas vseobecne s ludmi problem.

Ked nemas na vlastny DOM, holt sa budes musiet naucit spolunazivat s ludmi, co maju ine nazory, ako ty. Pisem vlastny DOM, lebo aj keby si mal vlastny (nie najomny) BYT, tak stale budes musiet akceptovat ludi, co s tebou byvaju v bytovke. A aj v dome vzdy budes mat susedov, s ktorymi treba vo vlastnom zaujme vychadzat (co zrejme po tvojom znamena "pchat sa do zadku", takze sa o to zasadne ani nesnazis).

monikabubko
18. dec 2014

@eeffka Poznám tú obec,je to malinká dedinka s mini bytovkou,ktorá spadá pod obec. Tým,že je to veľmi malá komunita a je to ďaleko od všetkého,prekvitá tam rodinkárstvo,čiže je možné,že ho chcú vyštvať a pridelí byt starosta niekomu inému. Na Slovensku sú onakvejšie veci a v úplne inom rozsahu možné(viď politické a iné kauzy). Toto ,čo sa tu deje sú aj podľa mňa ,,drobnosti",ale jeden komár nikomu nevadí,s rojom komárov je už značný problém
@bartolomai držím palce,aby sa to vyriešilo, viem akí zákerní ľudia tam žijú 🙂

andraska
18. dec 2014

@bartolomai s susedmi to býva niekedy zložité,keďže nemáš iného východiská asi to budeš musieť iba strpieť!ono dôchodcovia sú špeciálna odroda,ako sa hovorí už zabudli že aj oni mali deti, pre nich sa život zúžil na úzky okruh činnosti,a keďže už nemajú čo iné na práci tak si nájdu nejakú zábavku,napríklad chodiť 500x za deň a trieskat dverami alebo sledovaním ľudí a buzerovanim typu, že deti prejdú po schodoch nerobia bordel alebo že mladí neupratuju spoločne priestory podľa ich predstáv, teraz opisujem moju mamu dôchodkyňu,ktora je tiež veľmi mila,jeden deň raj a druhy už hulaka na celý dom! Bývam v RD a sused od vedľa si nás tiež vyhliadol ako príčinu,svojho frustrovanho života! Proste je to tak,nepomôže ani ignorovať,iba sa s tým vyrovnat!,málokedy sa stane, že máš v živote všetko! Ak sa go nedá zniesť hľadaj iný byt!alebo go ignoruj, zaizoluj spoločnú tehu, daj sadrokarton, bude menej počuť!po nočnej daj slúchadlá,ak mala dupoce daj koberce tie odhliadnuc nuju držať sa!

sue
18. dec 2014

Ja ti poviem tak...keďe nekradneš, nededíš a nie si zlatokopka, k samostnatnému bývaniu bez nervov sa nedostaneš 🙂 buď budeš za lacno bývať v nájomnom s nervami tohto typu,alebo si vezmi hypotéku na 30 rokov a trpni o robotu,zdravie a splátky ;) každý máme niečo ;) držím palce...ak tam chcete byť,asi si budete musieť hrýzť do jazyka - nech žena upečie koláč,pozvite domovníka na vínko a pod.... Nerob naprieky,nedomýšľaj si a prežijete tam 🙂 (určirte nik nestenšuje stenu - veď by ste rušili aj vy ich viac ;) )

bonaqa2013
18. dec 2014

Ak ti vadí domovník a je už dochodca -- tak sa ho snaž vymeniť dedka nepodareného. Však aj na domovníka raz dojde....

moncsi1208
18. dec 2014

@bartolomai u nas to vyzera tak,ze ked parkujes autom pred dom,kam by mohla parkovat dcera jednej susedky,tak nahodou dostanes defekt....my sme uz mali opravene pneumatiky 3x.. 😒 ked ides do zahrady,ta zlata susedka sa tam nahodou objavi....ked ides do garaze,tak vtedy ma suuuuurne prace vzadu.a furt tam mota,pocuva...vcera sme akurat pripravili maso na udenie,za minutu bola na balkone,kde ma ciastocny vyhlad na nas dvor.ma kluce k miestnostiam,kde sa nikto nedostane,ona tie pouziva na svoje vlastne ucely,hoci su to miestnosti pre kazdeho.a tam ma samych haraburd.nedajboze,aby si nieco nechal v pivnici,hned si na to upozorneny...pritom tie klebety,male neprijemnosti,pritom byty su v osobnom vlastnictve...zaciatkom to bolo dost tazke zniest tie jej praktiky,ale teraz je to v pohode,stale robime z nej srandu,len tak jemne,aby to pocula,citila,ze na nas jej veci nefunguju.viem,je to tazke,ale skuste obratit jeho zbrane proti nemu.vy viete,ako je to u vas,co by sa dalo robit.ak sa da,skuste porozpravat so starostou.drzim vam palcema zelam pevne nervy

maria1989
18. dec 2014

@bonaqa2013 to hej, len niektorí sú vo svojich funkciách už od čias sociku - ako u nás, a teda fest znepríjemňuje niektorým ľuďom život ... abo bola aj za komunistov zvyknutý 🙄 a samozrejme starší, čo tam bývajú, nechcú nič meniť.