Susedia na nervy

12. sep 2022

Nikdy som si nemyslela, ze tu budem zakladat diskusiu, ale uz som na nervy a dufam, ze tu najdem pochopenie.
Z nazvu asi cakate, ze sa idem stazovat na hlucnych susedov, ale je to presne naopak 😀
Nad nami ziju susedia, mlada rodina, maju male dieta. Neustale maju s niecim problem. Raz to bolo vrtanie (pocas dna, asi 3 dierky) a hned nam klopali, ci to bude dlho trvat, lebo chcu dat spat dieta. Vysvetlili sme. Potom mi par krat do mesiaca pride sms, ze ci mozme prestat vrtat. Akurat, ze v tom case sme ani neboli doma 😂 opat sme vysvetlili. Ale ceresnicka je, ze sa nam uz asi 5x prisli stazovat, ze rano o cca 5:00 trieskame riadom a hrncami. V tom case ja spim a manzel ide do prace a jedine co robi, je kava a je naozaj tak potichu, ze to nezobudi ani mna, co mam lahky spanok (som na konci tehotenstva, takze viac nespim ako spim). Tak si zacali teraz najnovsie vymyslat, ze to nase macky behaju a robia buchot. Macky prespia 18 hodin denne vratane celej noci a hlavne, ti susedia byvaju nad nami a nie pod, takze by tu muselo behat stado slonov, aby to oni vobec poculi. Uz mam na to nervy, doteraz sme s nimi jednali slusne, snazili sa im pomoct, ale za dobrotu na zobrotu ako sa povie. Oni zrovna tiez nie su z tych najtichsich, ale neriesim, ze dupocu az sa nam natriasaju pohare, ze o 6 rano skladaju nabytok rovno nam nad spalnou, lebo viem a chapem, co byvanie v panelaku obnasa. O par tyzdnov sa nam ma narodit babo, to som fakt zvedava, co budu robit, ked bude plakat celu noc. 🤦🏻‍♀️

solange7
12. sep 2022

Odpis jej nech vas prestanu neustale obtazovat, ze tiez dupu ako sloni ci im mas nonstop vypisovat aj ty. Niektori ludia vidia len a len seba. Treba obcas raznejsie.

ivangeline
12. sep 2022

Neodpisuj alebo napis len raz a naposledy...;) Ziju v panelaku,nevh si zvykaju. Btw,vsak aj okolo maju susedov,to myslis,ze vypisuju kazdemu? Aj hore. Aj z lava ci prava? xD

autor
12. sep 2022

@ivangeline ja som im uz niekolkokrat vysvetlovala, ze od nas to na 100% nejde, co by som preboha o 5 rano tu robila s hrncami? Podla ich slov je vsade inde ticho len od nas ide buchot. Asi im nachystam ku vchodovym dveram stolicky nech dojdu pocuvat bars aj kazdy den rano.

petamich
12. sep 2022

myslim, ze si bola prijemna a asertivna uz dost, nejde to od vas a bodka a odmietas sa s nou o tom dalej bavit a dotahovat, telefonne cislo si blokni a nediskutuj akoze to co ma byt toto?

anjelicek26
12. sep 2022

Na co jej to vysvetlujes. Nabuduce treba odpovedat, dakujeme za informaciu, ale vas sex, dupanie a pohyb nabytku je tiez riadne pocut a nijako to nedramatizujeme, lebo v panelaku je to proste normalne... myslim, ze bude pokoj potom

benit
12. sep 2022

Takto isto mne pisal sused, ze nemusime tak hulakat za 1gol, boli majstrovstva v hokeji pocas dna- doobeda, kedy sme boli vsetci v praci a v skole. Vadilo im aj to, ze muz sedi vecer na balkone ked je teplo a ked vchadza tak ich zobudi ten magnet na sietke ako cukne. Chvala bohu, to uz sme sa stahovali. Oni mali male zive uvrieskane dieta, a nikto sa nestazoval. Niektori ludia su precitliveli a bez stipky sebareflexie.

nikolka1986
12. sep 2022

@benit Tak toto nasralo i mňa, robíš niečo a zrazu ti niekto zreve z ničoho nič góóól, mamut jeden sprostý. Som sa zľakla.

Pre autorku - odsťahujte sa. V byte je strašný život, vôbec si neviem predstaviť že by som tu mala ostať, to radšej odídem do zahraničia alebo hocikde inde, kde sú ľudia normálnejší. Po kríze kde sa bude šetriť každé euro budú ľudia čím ďalej tým viac nervóznejší, na všetko háklivejší.

elizabet173
12. sep 2022

nevysvetľuj, iba im povedz, že ak potrebujú dokonalý kľud, nech sa odsťahujú na samotu a že si neželáš, aby ťa ešte niekedy obťažovali a viac s nimi nekomunikuj

kvetinka75
12. sep 2022

ak nie sú na samom vrchu nenapadlo ich, že to môže ísť z hora? Inak k tomu hluku. Aj zo spodu dosť počuť. Ale keď vieš, že od vás to nejde, tak by som ich ignorovala

elenka.k
12. sep 2022

psychopati, povedz im, že ak sa prídu ešte raz sťažovať, že na nich zavoláš mestskú za obťažovanie....
ak tak nech idú bývať do domu, alebo na aljašku

benit
12. sep 2022

@nikolka1986 no len my sme doma neboli. U nas nemal kto vrieskat. Deti v skole a my v praci.

ajsha123
12. sep 2022

@benit sused možno písal vsetkym susedom dookola, nielen vám... Tak je väčšia istota, že trafí na toho správneho, kto hulakal Gól 🤦‍♀️🤷‍♀️😂

liusa82
12. sep 2022

@autor Presne ako píšeš.Vždy sa najviac ozývajú práve tí,čo by mali pomlčať.Aj od nás chcel sused nad nami telefonne čislo že až by dačo aby som mu písala vždy smsky ak by buchali.No šak by som si celý paušál minula kvôli nim len na smskovanie😀 ani som im ho nedala.Teraz som rada za dom.Do bytu by mali isť bývať iba ludia čo sú obrnení na treskot a buchot.Inak o byte v dnešnej dobe radšej ani nerozmýšlať ak na to nemám nervové vybavenie

autor
12. sep 2022

Dakujem vsetkym za reakcie. Byvaju na najvyssom, takze jasne, ze nad nimi nikto nebucha. Stahovka pre nas neprichadza do uvahy, ten byt milujeme, dost sme sa na nom narobili na to, aby nas niekto odtial len tak vystval 😀 a hlavne si nedokazem predstavit riesit znovu kolotoc okolo kupy niecoho noveho a k tomu este aj s cerstvym novorodencom. A hlavne to nie je riesenie. My sme obaja nekonflitkni s muzom, ale kedze si nedaju povedat, budeme musiet byt raznejsi. Boze, keby aspon ozaj to boli susedia o ktorych ani nevieme 😂

simca06022011
12. sep 2022

No ak by ma niekto o 5tej ráno zobudil tak by som ho mala na raňajky. Isto by som nevysvetlovala...
Velmi ste asi milí, mne chodila suseda triwskat ze nezatvarame vytah 😂 jedneho sna otvoril moj chlap a povedal jej nech nas neotravuje, my to zatvarame, nevozime sa po panelaku a nezideme potom dole do nasho bytu atd. Zabuchol jej dvere pred nosom a nechal ju nech si posomre do dveri. Viac nebola.
Smsky a klopkanie a zvonenie je cez.. To su taki prehnane aktívni ludia, kebo 3 diery vrtat trva kratsie ako zbehnut z bytu, ale v každom pripade musia dat o sebe vedieť. O svojej nespokojnosti. Keby boli zury, cirkus a co ja viem co vecer, cele dni noci... Ale normálne fungovanie v byte proste musia tolerovat.

danica2711
12. sep 2022

@nikolka1986 myslíš, že v zahraničí sa ľudia netešia, keď ich mužstvo dá gól? Už keď toto niekomu vadí, tak by mal bývať na samote

anulienka99
12. sep 2022

Treba sa rázne ohradiť. Sú asi taký typ ľudí, že im bude vždy všetko vadiť. My máme takú susedu pod nami, vadí jej ako chodí naša malá (2 roky). Niektorým ľuďom nevyhovieš a keď už to teda vieš, tak ich treba ignorovať. Ich volania a sms sa dajú blokovať a dvere stačí neotvoriť. My sme tiež na najvyššom poschodí a poviem Ti večer keď je už u nás hrobové ticho počujem zvuky, akoby niekto chodil po streche. V paneláku sa šíri zvuk stenami aj niekoľko poschodí. Vždy je to len o vzájomnej tolerancii. Držím palce k bábätku. 😊

elizabet173
12. sep 2022

@nikolka1986 si si istá, že v zahraničí nikomu neprekáža hluk od susedov? Žila si tam niekedy?

gabika0825
12. sep 2022

Ja by som situáciu riesila tak, že by som im písala to iste, keď pises že oni robia dokonca viac hluku ako vy. Nech pochopia. A keď im to nedopne, tak by som asi muzovi povedala nech ide urobiť rázne poriadky za nimi

katka700
12. sep 2022

Sebestrednost niektorých ľudí nemá hraníc. Ako píšeš bola si príliš dobrá, snažila sa s nimi vychádzať a tak ťa považujú za slabú a skúšajú kam až môžu zájsť. Najviac ma dostali tie hlučné mačky. Čistý psychopati.