Už som dneska vytočena z ĺudi,čo si myslia, že praca z domu je niečo úžasné. Suseda ma dneska vytočila, že mi závidí home office. Poznamka,že aspoň dlho spim, nemusím cestovať a podobné nadherne veci som uz ani nevnimala.Moje mile môj deň začína o 5 tej ráno,aby som stihla porobiť časť vecí do práce,aby som potom urobila raňajky, stala sa zamestankyňou, učiteĺkou v MS mame dvojičky 6 ročne skolka zavreta skoro dva mesiace , učitelkou, kuchárkou, upratovačkou a to všetko na 9 hodin pokiaĺ pride manžel domov a povie mi aký je unavený. Poobede skončiť prácu, odovzdať domáce úlohy do školy,doučit sa s najstaršim, ist vyvetrať deti von konečne. Potom urobiť večeru, dat deti spať,začať zehlit, upratat, vyvesat pradlo, dorobit surnu pracu do roboty,co som nestihla o polnoci ist do postele. Čo je na tomto živote úzasnee. Toto je uz viac ako dva mesiace,aby som sa dozvedela,ze to bude skoro do konca januara. Necudujem sa,ze mi ludia zavidia.To je len vyrozpranie sa
ani pre mna nie je praca z domu zivotnou vyhrou a to nemam ani deti...
myslim, ze to stacilo vysvetlit susedke, my ti HO nezavidime🙄
Moja sestra je zdravotník na Kramároch. Príde ako zbity pes. Potom sa v novinách dočíta, že covid neexistuje a očkovanie je vlastne cipovanie
Odrobí tam 12stku 3 dni za sebou. Tiež musí doma variť, prať, upratovať, venovst sa rodine, chodiť do obchodu. Nikto jej doma nevari, ani neupravuje, nezehli, nepecie, sni nerobí program jej dieťaťu.
Mozno zalezi od konkretnej situacie, ja som na homaci od zaciatku marca a maximalne mi to vyhovuje. Ale mam len jedno dieta a manzela, ktory ovlada ako pustit pracku aj susicku, mycku a aj vysavac. V tvojom pripade ale chapem z toho, co pises, ze ti to asi az tak nevyhovuje, aj ked na druhej strane o domacnost sa musis postarat aj ked chodis do prace, taktiez detom spravit ranajky, len ten den v praci ti asi chyba tym, ze sa aj cez den musis venovat detom. Snad to uz raz skonci a veci sa vratia do normalu ;)
Mozno si jej to mohla vysvetlit, to co si nam tu popisala, povedat jej. Malokto to ma v sucasnej dobe lahke
veru home office je fajn, len ak su deti v skole, pripadne skolke .....clovek sa potom stiha sustredit na pracu, a popritom mozno daco uvarit .....ale este aj nonstop sa venovat detom a dohliadat, aby mali vsetko ....ono vela zavisi aj od veku deti, aj od typu prace ....kazdopadne ja som rada, ze som este na rodicovskej dovolenke s mladsou, a popritom dako davame online vyucovanie a kontrolovanie a varenie a vsetky prace okolo toho
je to vycerpavajuce
A co?????boze ved mormalny den,nelutuj sa
no ono to je vsetko otazkou pohladu a kazdy si berie to co sa mu hodi...
mimochodom, HO alebo nie, to co pises vacsinou robia vsetky matky... rozdiel medzi HO a normalkou je, ze vacsinou sa rano nemusis "nahodit" mozes zostat v teplakoch, pokial nemas nejaky confcall. Vyhoda je ze usetris cas na cesty a obratena stranka je, ze Ti do ratolesti daju vyzrat a musis sa sustredit na 5 veci naraz (minimalne)...
Ľudia dokážu závidieť kde čo.. niektorí dokonca aj chorobu a vždy sú múdri ako rádio.. treba predýchať a hodiť rukou..
Ja ťa úplne chápem, je to veľmi náročne. Občas sa človek musí niekde vyrozprávať 🙂
Na druhej strane buďme vďačný za HO, najmä ak máme deti. Predstav si napríklad, že by si ten HO mať nemohla a musela ísť fyzicky do práce. Kde by boli tvoje deti, keď sú zavreté školy? To by bolo potom už ozaj o hubu, najmä ak ozaj nik z rodiny nemôže pomôcť.
Skús zvoľniť z nárokov, var na 2-3dni. Nežehli, ak nemusíš.....A urob si aspoň raz týždenne, čas aj iba pre seba (aspoň 1-2 hoďky), napríklad cez víkend, keď je manžel tiež doma (?), ....inak môžeš ľahko vyhorieť alebo ostať ležať z vyčerpania.
Drž sa 🙂
Nemám rada, keď si ľudia nevážia čo majú a vo všetkom hľadajú iba negatíva. Život je dar, prečo namiesto sťažovania sa nepoďakujete, že máte prácu, kde bývať, deti, rodinu? Viete, čo by som ja odpovedala susede? “Áno, mám sa super. Máš mi čo závidieť.”
@hettinka to nie je veget, ak by nechcela stratit pracu a ak oraca cloveka bavi a da sa robit z domu tak OCR je podla mna vychcanost..... napr. zdravotnici, predavaci a a pod. nemozu mat HO
Úplne chápem, takto robím 10 rokov, deti 12 a 7, čiže presne viem o čom je reč, tiež mi v rodine a okolí závidia, a pritom nie je čo...kto nezažije nepochopí, čo všetko práca z domu záhrňa... každá práca má svoje výhody a nevýhody, každému vyhovuje niečo iné, myslím, že nad tým sa ani netreba zamýšľať a so susedou ani o tom diskutovať...zbytočne si kaziť náladu...btw...mne napríklad šéf tvrdí, že ako sa mám skvelé, že aj keď som chorá, môžem pracovať...takže asi tak :D
Chapem..ja mozno spim.o cca o polhodinu dlhsie, ako obvykle...inak skor horsie, zvlast, ked technicke problemy nie su nic neobvykle a pomerne caste.. a chyba mi ta hygiena - som v praci, idem domov a som.doma.. taky ten odstup od prace.. navyse robim v detskej izbe.. co tiez nie je bohvieco, ale nemam inu moznost... Plus zvysene vydavky na elektrinu, vodu.. hygienicke potreby..
Dufam, ze coskoro budem.moct chodit normlane do.prace.. aspon parkrat do tyzdna..
@jaronyka OMG 😅
To poznám, presne....síce nie od šéfa.....ale teda poznámky typu, že môžem robiť aj keď som chorá sú top od ľudí. Ja síce nebývam našťastie často chorá, ale robiť vtedy teda neviem, som úplne mimo.
Alebo teda, že si aspoň navarím a obriadim domácnosť.....ja neviem aký typ práce tí ľudia doma robia, alebo čo si o tom myslia.....ale nech skúsia obriaďovať domácnosť a robiť pritom 300 ľuďom výplaty.....to by boli iné čísla 😀
ze ta toto vytaca :D ja takto fungujem roky.. a hlavne okolie.. a si predstav ze ste obaja s muzom doma. Ludia okolo len lamentuju, ako nam je super ze robime z domu.. a samozreme siroko daleko kazdy caka ze my pomozeme/urobime.. ved oni su v praci a my doma :DDD a ja za pocitacom kolkokrat do rana... a chlap detto :DD pre mna naopak homeschooling je super :DD
@amanta5 preco? ja robim uctovnictvo 50 firmam aj s vyplatami. Z domu. tento rok ak som bola dokopy dva tyzdne na firme tak je vela.. vacsinou len na otocku papiere zbieram a odnasam... a to sme doma skoro vsetci, varim aj upratujem vylucne ja :D
zevraj ludia ktori nieco zavidia vidia len tu spicku ladovca, ale nie tu namahu co je za tym. to je podstata zavisti, ze neposudzujes celok, len ten dobry vysledok. je trocha cudna ta suseda, lebo ja sa snazim rozpravat viac do hlbky ako zhodnotit vec ktoru som nezazila len v skratke, ale neber si to tak, skratka ju premohla ta zavist a je to chyba v programe. moja mama, ked sa uplne zle citila, mi povedala: a predstav si, niekto mi este aj teraz zavidi, asi som sikovna, ked je mi co zavidiet. (zavideli jej v robote, pricom ona tam zostavala najdlsie a dorabala za podriadene, lebo oni bezali za detmi a ona mala tiez dve deti a ked prisli odmeny tak povedali, tak jej ani to nedopriali...) taki sme my ludia...🙂
@jaronyka 😂 toto poznam, clovek zomiera ale robit musi :DD este do porodnice mi volali, ci toto a hento spravi :D
A inak.. ten homeoffice je vykupenie pre rodiny s detmi... cize ano, niekto moze zavidiet🙂 lebo nemat s kym nechat dieta doma, ktore ma zavretu skolu, tak to je radost...
@simca06022011 joooj, pohoda, nakojíma dobehnem :D
@simca06022011 aj mne volal sef do porodnice, ze ci by som nemohla sa zastavit v praci🙂 v prvy den porodu mi to volal, je rakusan, tam neostavaju v porodnici ani tie 3 dni. to este na porodnom stole som podla mna mohla vybavit nejaky ten telefonat!🙂))
@simca06022011 časť mojej práce je robenie podkladov k výplatam pre mzdové oddelenie. Čo napíšem, to tam zadajú. Ale ja sa musím k tým číslam nejako dopracovať a bohužiaľ to nemáme systémovo zatiaľ dobre ošetrené. Stále je za tým veľa "manuálnej" práce. Mne vyhovuje, že to môžem robiť z domu, nemám s tým problém, skôr naopak. 🙂
Ale narážala som na to, ako tiež občas od ľudí počúvam, že si popritom navarím, obriadim domácnosť atď. No to sa nedá, ja sa musím pritom veľmi sústrediť, a by som každému priznala, čo mu patrí. A keď náhodou musím riešiť v tom čase aj deti (lebo sú napr. v tom období doma)....tak bežne robím do 2 rána....a to som KO potom.
Svätá pravda, kto si nevyskúša, nevie o com to je. Nie je čo závidieť.