Dobrý deň.. Obraciam sa na vás s pomocou.. Prestahovali sme sa do bytu (najom), aby sme boli bližšie ku škole.. Bytovka ma 8 bytov.. Podomnou býva staršia pani (75) ktora nenávidí deti, ukrajincov,romov, fajčiarov, rodiny a psičkarov.. Proste nikoho.. Tri mesiace bolo všetko ok.. No potom to začalo... Nadavanie na deti, urazanie, deti sa hraju za panelakom na ihrisku tak vykrikuje aby boli ticho. Sme tu momentalne tri rodiny s detmi v podnajme a ona ide po nas ako po udenom... Hovori, ze sme vsetky cundry, ze sa nestarame o deti, ze nasi chlapi nerobia(jedna manzela nema, jeden je v zahranici a jeden ma firmu a chodi domov o siestej vecer)..Nadava, ze sme nevzdelanci, lebo nemame titul, no ani ona ho zial nema. Ze sme bezdomovci, lebo sme v podnajme a ze to len bezdomovci tak ziju.. Pritom ona tiez nema svoje ale byva v synovom byte.. Dozvedeli sme sa, ze uz byvala v niekolkych bytov, ale vsade mala taketo problemy.. Ma taky hlas, ze vsetko co hovori je velmi pocut, takze vieme aj to, ze chce nas nahlasit na socialku(coho sa ani jedna z nas neboji)Kazda mame tri deti, jedno z deti je na invalidnom voziku.. Pani vsade hovori, ze chodi do skoly vraj do charity lebo je chory..15rocny ( chodi do normalnej skoly a je jednotkar) ..Odkedy sme tu vsetky tri rodiny, do kocikarne pribudol invalidny vozik a jeden kocik.. Napisala na papier a nalepila na dvere, ze kocikaren sluzi pre 8 majitelov bytu.. Akoze vozik a kocik tam nemaju co robit, lebo zaberaju miesto... Uz sme ozaj zufale.. Prosim vas, viete ako si mozme pomoct?? Odstahovat sa teda nemienime, mame za bytovkou skolu.. Dakujem krasne za precitanie...
ignorácia, keby pritvrdila, obrátiť sa na správcu bytov
Pokiaľ neprekročí hranice kde je dôvod riešiť políciu tak nepomôže nič. Ja mam rovnakú susedu, keď nehuci po mužovi, hučí po ostatných sudedoch a hlavne deťoch. A teda riadne agresívne, rasistické a vulgárne komentáre. Vieš to máš ako so psom na ulici, keď na teba brecha, ideš ďalej, nebudeš predsa brechat naspäť. Takíto ľudia niesu schopní racionálneho rozhovoru.
nuž susedov si nevyberieš....takže nerieš, nech si rozpráva čo chce....
V skoro kazdom dome bytovke panelaku je taky asocialny blazon .. Toto si ani nemusis vsimat . Moja mama mà horsieho uz vytopil 8 poschodi viac x .. roky nepracuje byt mà od otca mà nejaku diagnozu psychiatricku.. v noci oštiava vo vytahoch o 2-3am šteka na chodbe ( hra sa ze je pes) inokedy imituje detske hlasy a cez dvere ked je doma je pocut na chodbe ako rata cisla tecie tam voda a vola Asi mimošom nech sa ponho vratia. Ta vasa stara pani sa zda neskodna len frflava .,
Slušne ju poslať do...nemáte tam schôdze? Kto je správca? Treba sa sťažovať. Aj majiteľ by to mohol riešiť, predsa mu platíte za nájom a za slušné kľudné bývanie.
@miadi no dakujem za takeho suseda.. A to som myslela, ze toto je strop...
@tosomja majitelia tu uz boli... Povedali, ze sk neprestane, tak my mame kam ist a namiesto nas tu da romsku rodinu s podmienkou minimalne 10 deti.. Mesiac bol klud.. No a potom znova...
Vraj sa bola stazovat u domovnika uz niekolko krat a ten ju slusne poslal do teplych krajin.. Vraj ju tu vsetci poznaju... Ja viem, ze ignoracia by bola najlepsia, ale ked uz aj deti sa boja chodit von 😒
Tak zavolajte políciu, že vás obťažuje a uráža vás 😏 možno ju postrášia. Ale to bude už stáročia demencia, to už jej je jedno. Ona má svoj svet.
Riesila by som to napomenutím od starostu alebo podanim zaloby za ohovaranie, nejaky taky zakon je na toto, darmo je blazniva, preco by mal jeden blazon nicit zivoty druhym slusnym ludom. Neviem ci to pomoze, ci jej neprepne. Mozno zas druha vec, skusit sa s nou zblizit, pozvat ju na kavu a kolac, mozno si skúste spravit spolocne stretnutie susedov kde sa stretnete, kazdy donesie nieco voored sa dohodnete, alebo nejako ju potesit, doniest jablka, hrozno, aby vas nebrala ako ohroznenie, asi to je sice blbost neviem.
@elizabet173 správca nerieši susedské vzťahy, nemá na to žiadnu právomoc
Ona mà toho suseda uz 20rokov tam stazovat sa mozu aj na lamparni kym niekoho nenapadol nic snim neurobia. Som ho videla 2x raz pred 20r este vyzeral normalne a teraz vyzera uplne strasne ako z horroru ako taky Glum .. alebo vyfetovany k smrti. Pochybujem ze tu vasu babku bude Niekto riesit. Chapem ze ti je luto deti ze toto musia vidiet .. ale ona je velmi nestastna osoba,
je to staršia pani, možno u nej už nastupuje demencia
Bojovat proti pani nema zmysel, jej agresia sa bude iba stupnovat. Staci jej dat kolacik v nedelu upeceny, popripade chlebicek z oslavy. Uvidite ako "za kus zvanca" (pardon za vyraz), zmeni retoriku. Osobna skusenost. Idealne 1-2 x mesacne, nebude to stat vela penazi a ten svaty klud vam stoji za to.
Stazovanim budete hnat vodu na mlyn, chorej hlave nevysvetlite. 😉
Obrátiť sa na správcu bytov
Obratte sa vsetky rodiny na spravcu bytov a na policiu za urazanie a psychotrror vasich deti. Ze to zle znasaju. A vobec by som nebrala do uvahy jej vek ani diagnozy. Zlobor je v starobe este vöcsim zlobrom. A nezabudaj, kto byva nad takou susedou, ma doslova „ navrch“ Skus zopar krat rosypat bednu drevennych kociek na zem, nech si deti zaskacu doma na svihadle a urob cez den poradnu party s hladnoi hudbou. Ked pride klopat, oznam jej nech si zvyka, ze to tak bude kazdy den kym sa ona neuprace.
Jedine sa potesit z toho ze vam nepusta od 6-22 nanplne pecky vaznu hudbu, ako volaka stara pani co nenavidela ludi volakde pri Malackach ci kde😀
Vyumyvala by som schodisko, zvlášť pred jej dvermi a čakala vy som,kedy sa pošmykne,aby som ju zachránila. A tak by som bola v jej očiach záchrankyňa,dobrá duša 🤣
Uz to pokrocilo na vyšší level.. Par tyzdnov nam vyzvana z dola na zvoncek a vzdy v case ked najmensi ma ist spat.. 3x sme ju vymakli, ako zazvoni a uteka ku smetiakom.. Tak manzel z balkona na nu zakrical, ze si nepraje, aby nam tu vyzvanala, ze maly spi.. No a si predstavte, ona zavolala policajtov, ze sa boji ist domov, tak ju museli odprevadit do bytu a na druhy den, sla podat staznost na policiu, ze sa na nu kricalo
treba na ňu spísať spoločnú sťažnosť a riešiť to s jej synom, mestom, políciou ...
Prečo si ju vôbec vsimate? Evidentne jej svitori vo veži.