Ahojte, máme cez 80 ročných susedov vedľa v dome. Sú milí, zlatí, bývalí učitelia, no pán sa rozhodol, že bude hrať na klavíri. Denne hráva 6 a viac hodín. Teda, keby hral, snaží sa hrať. Ja mám v tomto blok už od detstva, lebo moja sestra hrávala tiež na klavír nonstop a tak mi to fakt vadí. Majú otvorené okná, takže to vážne počuť. Ani sa mi len na dvor nechce, na terasu, okná od nich musím mať zatvorené. Myslite, že existuje možnosť, ako ho slušne poprosiť, aby si počas hrania okno zavrel? Že by to bolo moc trúfalé a drzé? Ja si ich vážim, ale toto je na mňa naozaj moc.
Nechaj tak, zachvilu sa ochladi a okna zatvoria.
Jasne, poprosiť, aby okno zavrel, ze vás to dost ruší. Myslím, že to urobí. Ak by nie, tak by som asi pocas sedenia na terase, pustila svoju hudbu. Možno by pochopil.
@haley7897 vidíš, taká som z toho na nervy, že toto mi ani nenapadlo. Keď sú okná zatvorené, naozaj to nepočuť moc 🙈 tento rok ale okná otvárali priskoro a 4 mesiace to každý deň počúvam 😁
@lukbe to zas nechcem takto, oni sú fakt zlatí, to by bolo asi už moc
Vydrz za chvíľu sa ochladí
Nestačí keď zavrieš okno ty?
ja by som sa ho slušne opýtala či ho to neunavuje toĺké hodiny hrať ... že predsa má vek a mal by si spraviť častejšie prestávku...
dedko hrá falošne?
Ak sú zlatí, tak ti hádam vyjdú v ústrety. Potom napís, ako to dopadlo.
Tiez by ma asi porazalo a zaroven by mi bolo luto mu povedat nech sa s tym zavre 🫣😅 snad sa coskoro ochladi 😆
Môžešich skúsiť poprosiť, ale podľa mňa to je dosť drzé. V dnešnej dobe ľuďom všetko vadí, na hluk sú všetci zrazu citliví a ženú to do extrémov. Ak nevyhráva v noci, nevidím v tom problém. Ak ty áno, tak zatvor svoje okno, nemusia sa ti oni prispôsobovať.
Buď rada, že deduš nezačal hrať na bicie :D
@ghostsgirl ja ich zatvorené mám, len malá sa chce kúpať v bazéne, ja si bežne zoberiem notebook na terasu a pracujem pri nej, naozaj to nie je príjemné, sluchátka si sama dať nemôžem, aby som počula malú, keďže dvíhať zrak každú pol minútu nemôžem 😊
Aky ma klavir? Ak klasicky tak by mal mat taky stisujuci pedal. Ak digitalne piano tak vie regulovat hlasitost alebo si dat sluchadla.
Ja mam digitalne a neviem si predstavit ze by som trenovala bez sluchadiel a este s otvorenymi oknami, chudaci susedia.
@thirstymonk predtým hrával na husle, ale tým, že bol učiteľ huslí má znížený sluch na jednom uchu na 20%, takže to už neznelo moc dobre, keď sa učil niečo nové 😁
Pockaj ked ti dcera povie, ze sa chce naucit hrat na klavir 😁
Tak k bazenu si pustite nejake detske pesnicky 😊
@tykat to netuším, bola som u nich len raz, bol to klasický drevený klavír, ale či mal pedál, netuším. Sestra mala elektrické, čiže si tiež vedela regulovať. Toto naozaj neviem.
@haley7897 no ona aj má, elektrické piano, ale našťastie ju to nechytilo. Ja si fakt raz ročne zabrnkam a stojí tam len prach 😁🙈 dufam, že ani nechytí, bože, už teraz mám paniku 🤣🤣
No bud ma taky vlavo ktory treba drzat aby sa zvuk.stisil, alebo ma v strede taky pedal ktory sa da stlacenim a posunutim do strany zafixovat a nemusi ho drzat.
@deti95060810 nehrá falošne, len sa učí nové veci a tým to nie je plynulá skladba, ale seká atď.. hruza niekedy. Zas ale, na začiatku a na konci hry zahrá Slovensku hymnu 😁😁
Chapem, aj moje maju, hned som kupovala so sluchadlami 🫣😆
@tykat on bol učiteľ huslí a má znížený sluch na jednom uchu na 20%, asi to potrebuje mať tak na hlas, lebo reálne, načúvací prístroj nosí veľmi sporadicky, a keď na neho aj občas prehovoríme, veľakrát nás ani nepočuje 😁
Píšeš, že on má znížený sluch tak kľudne si ty s dcérou pusti hudbu, ktorú máš rada. Veď ju nemusíš vypekat tak, že ju budú počuť aj na konci ulice ale tak normálne
Veď skús sa spýtať, možno vám vyhovie. Len aby si sa potom nepodozvedela veci, ktoré vadia im na vás a nemusela si sa tiež prispôsobovať. Lebo hra na klavíri mi vážne nepríde ako niečo, čo by sa malo riešiť so susedmi.
Ja by som už vydržala, nie je apríl, ale pomaly september. Už bude pomaly zatvárať okná lebo bude chladno a sychravo a možno do budúcej jari ho hranie prestane baviť.
@matullienka občas si pustíme rádio, ale tiež nie moc hlasno
Tak ale predpokladám, že to rádio počuješ napriek jeho hre na klavír, ak áno tak to rob častejšie
@ghostsgirl veď práve preto som sa pýtala na názor, ja som si vedomá toho, že nerobia nič zlé, len na druhej strane je to naozaj veľmi obťažujúce, keď hrá bez prestávky 6 a viac hodín. Už keď sestra hrávala a do toho spievala ma ma ma ma ma ma ma ma maaaaa a to bola hodina som bola na nervy 🙈🤣
@marsmykkok áno, tento rok sa ešte zdržím. Raz som za ním bola kvôli kúreniu a dymu, malá mala laryngitidu
Ich byt ich pravidlá, bud sa s tým naučíš žiť alebo sa presťahovať. Môžeš ho poprosiť ale či ti vyhovie?