Už mám plné zuby nášho suseda. Sme mladá rodinka, všetci nosíme papuče, však bývame v byte tak nech to tlmí trochu tú chôdzu. Pre mňa normálna vec od malička, keďže celý život bývam v paneláku.
Nad nami býva mladá rodinka tiež, ale ten chlap... Príde domov, tak tresne dverami, ze ma postaví zo stoličky, ale najhoršie je, ako dupe. Ako on ako keby silou chodil po pätách. Nam tie panely len tak rezonujú, nie raz ma to aj zobudí, proste extrém. Celkovo keď sa aj hrá s malým, máme zemetrasenie, to keď sa s nim hrá jeho žena, ani o nich nevieme. Ale tak to neriešim, len tým chcem poukázať, ze je fakt extra hlučný. Vzdy vieme kedy je on doma.
Myslíte, že keby ho idem požiadať, že by nosil papuče, že to fakt extrémne počuť, čo by mi povedal? :D Ako je mi to aj smiešne, nikdy by ma nenapadlo, ze budem o toto chcieť požiadať svojho suseda 😀
A co ak nosi papuce, ale s tvrdou podrazkou, a preto sa to takto ozyva? 🤔
Podľa mňa ide o hlavne to ako kráča. Môj otec vždy tak chodil po dome, že aj keď bol na prízemí tak sa triaslo poschodie a naopak 😅 a on je zvyknutý nosiť papuče väčšinu roka, len keď je horúco v lete tak nie. Takže obávam sa že papučami sa to nevyrieši. Je to proste taka chlapská chôdza.. Neviem ako to riešiť, otec má dom takže si môže chodiť ako chce
My sme mali podobný problém. Až na to, že bývame na 3. a z 1. pschodia dieťa nenosilo papuče, lietalo celý deň po byte a dupalo ako slon a počuli sme to, nedalo sa normálne žiť. Tak som si podala jeho matku, chvíľu argumentovala, že jej dieťa má ADHD a tak behá a nechce papuče, ale po pár týždňoch sa zbadala, keď sa niekam v ich okolí nasťahoval ďalší dupák a zrazu pochopila aké to je a zrazu aj dieťa vie nosiť papuče a je ticho 🤦🏻♀️ Skúste.. nič za to nedáte.
Urcite by som ho neprosila aby nosil papuce, to je trosku cez a hranici to s drzostou. Normalne by som prisla v mieri pekne poprosit, nech tak nedupe, ze pocut iba jeho. Pravdepodobne si to sam neuvedomuje ako naslapuje.
Práve ortopedicke papuce sú smrt😀 aj u nás bola raz suseda, že či prerábame, lebo ona cez ten hluk nepočuje ani televíziu a to sa dcéra hrala len s tými plastovými loptickami zo suchého bazenu. Pozerala som na ňu ako puk, nakoľko my sme si dávali odhlucnovat podlahu(vysoka vrstva liaporu+podlaha kvalitnejšia, ktorá tlmí hluk). Čím budú deti staršie, tým bude hluk horsi, investuj do odhlučnenia stropov.
Nad nami bývala žena a nosila celý deň lodičky po parketach, tak neviem čo je horšie 🤷
Ja som fakt vdacna za nasich susedov. Byvame v malej tehlovej bytovke, cize sa to ozyva urcite menej. Ale teda nam obcas pes steka, deti vrestia, jedno dieta jazdi na odrazadle, niekedy aj pomerne neskoro vecer pustame umyvacku ci pracku a nikto sa nam nestazoval. Zasa sused pod nami vzdy trieska vchodovymi dvermi (aj v noci), obcas maju party dole, pustene domace kino ci hra na gitare raz za cas. Nad nami zasa 3 deti, cize tiez aj vresky, behanie, pady predmetov, pracka. Od inych stekoty psov obcas. A tu sa nik nestazuje, je to taka nasa harmonia. Iba ked niekto zacal pravidelne behat na beziacem pase od 6-7 hodiny rannej, tak sa jeden sused ozval a poziadal nas vsetkych, nech ten kto to robi beha v inom case. No a tie zvuky fakt hned od dalsieho dna prestali 😁
Ako... Ozaj by si šla cudziemu chlapovi nakazat/povedat aby v jeho vlastnom byte nosil papuče??? 🤔
A ešte nad nami chlapec od 3 rokov hral na klasickom klavíri, ale nie súvisle hral ucil sa, čiže jednu toninu dokola celý den od rána 7-20 sedel pri klavíri a takto hral do svojich 25 rokov, dnes je z neho virtuóz
@columbine má tvrdý doslap na pätu, a možno ploché nohy preto to tak počuť
Papuce mozno nosi, len je tazsi, tak ti to prijde ako dupanie... mna by nikto neprinutil nosit doma obuv... nohy maju aj oddychovat.
V pohode mu povedz, že prepáč, ale toto a toto mi vadí, lebo toto a toto :D vysvetli mu zdvorilo čo ti prekáža a popros ho, nech to skúsi zmeniť 🙂 Možno si len ťažko zvyká na panelák. Tiež som bývala celý život v dome, iba posledný rok bývam v bytovke. Priateľ ten býval v paneláku celý život. A niekedy je fakt čudné, že ma musí upozornovať čo a ako mám robiť, lebo by to mohlo susedov rušiť :D ale samozrejme kto má aspoň trochu rozumu tak to určite pochopí. Myslím si, že so susedom tatinom tiež nebude problém. Možno si len neuvedomuje, že dupoce a susedov to ruší 🙂
Ja byvam na 3 poschodi a pod nami susedia maju deti. Tiez pocujeme ako kracaju alebo skor lepsie napisane ako dupocu...vstavaju o 6 rano a takmer pravidelne ma budia. A to su pod nami co ja sa za hlavu chytam ze to u nas tak pocut...niekedy si pripadam ak keby sme snimi zili...presne viem co robia 🙈
U nas nad nami tak dupe cela rodina.. 2 nale deti a 2 dospeli.. tiez sme ich uz upozornovali.. nic z toho.. ako..aj my mame deti, ale toto je extrem..
Ten čo si vyberie život v paneláku, musí rátať s tým , že bude počuť susedov. Napríklad ani ja nenosím papuče, neznášam ich. Čo sa týka dupania, no skús ho slušne poprosiť , no pokiaľ je to nejaký veľký chlap, tak je normálne že tá váha pôsobí a môžno ani nechce a dupe.
Len aby tými papučami nebuchotal ešte viac. Vieš, také ortopedické papuče vedia tiež poriadne treskať. Radšej by som ich išla požiadať o to, či by mohli menej dupať a už uvidíš, čo ti povedia.
treba si zvyknut...v panelaku je to tak...ak chces ticho a klud, chodte byvat do domu....nad nami maju deti, permanentne lietaju od rana do vecera hore dole, hadaju sa..ked vysavaju, je to peklo, lebo asi aj nabytok odsuvaju, trieskaju...niekedy sa nam tak strop trasie, ze cakam kedy mi padne na hlavu..ani raz sme sa neboli stazovat! Je to ich byt, maju pravo zit s kludom a bez strachu, ze vyrusia suseda...ani si nevies predstavit kolkokrat mi zobudili spiace dieta....hold, sme v panelaku....za to sused pod nami mi tu chodil vyvreskuvat, ze dieta ma byt ticho a nema sa hrat lebo on chodi na nocne! akoze dik a cely den dieta ma sediet v kute aby on v klude spinkal...🤦 a este dosiel s poziadavkou aby sme si prerobili byt a detsku izbicku si dali do inej miestnosti, lebo on ma dole spalnu🙈 vies ako taketo poziadavky....treba sa proste respektovat a neriesit kazdy tuk
Nám tiež suseda pod nami povedala, ale v dobrom, že stále vie kedy je manžel doma už od otvárania dverí a počuje celý čas jeho chôdzu. Ale čo s tým? On to nerobí naschvál. Je vysoký, urastený, má tvrdé mužské pohyby a keď váhou tela našľapuje, či už naboso alebo v papučiach, tak je to ako keby dupot. Aj ho občas upozorním, ale tak nemôže po byte lietať. Mňa suseda nepočuje vôbec a som doma oveľa viac ako manžel.
Kup mu papučky a pred dvere mu poloz mily dopis.
Tak mne keby pride niekto klopat nech nosim papuce tak ho poslem kade lahsie 😀... byvate v panelaku... vsade naokolo susedia, ak to nerusi nocny klud tak s tym bohuzial neurobis nic 🙂 .... treba zvazit potom dom 🙂
@marcela64 ja byvam.v panelaku od narodenia..ale aj tak, co je vela, to je vela.. ako deckam sa nam nad hlavami korculovali na kolieskovych, chalan hral basket..no kamarati sme teda neboli! A ich otec vkuse vrta.. ale.taky dupot ako stado slonov, je otrasny, ja ju chapem.. ked to pocuvas denno-denne..ja toto sice az tak nevnimam, som skot na vrtanie alergicka uz, ale muz napr.je z toho na nervy. A to tiez od narodenia v panelaku.. len nikyd nemali takych susedov nad sebou.
Ako uz spominala petamich, to je jednoducho dan za byvanie v panelaku / bytovke. Suseda ktora byvala pod nami bola invalidna dochodkyna a ked boli rodicia mladsi tak prisla mamu poprosit aby nenosila papuce ktore mala pretoze strasne klopali a vsetko bolo u nej dole pocut cize opacny scenar. Da sa povedat, ze cely zivot s nimi mali rodicia nastrbene vztahy pretoze stale im nieco prekazalo.
Realita je, ze suseda k nicomu donutit nemozes. Nie je nocny klud a hoci je spravne brat ohlad na susedov, clovek to nie je povinny urobit. Ja tiez nerad nosim papuce takze ak by to odomna susedia vyzadovali tak by som odmietol pretoze vo vlastnom byte sa chcem citit pohodlne a nepride mi fer aby niekoho komfort bol za cenu mojho diskomfortu.
U nas v bytovke sa veci strasne ozyvaju zrejme kvoli vsetkemu betonu a kolkokrat je vecer 9h a chces mat klud a susedia nadomnou zacnu trieskat. Neviem ci tam hore niekto robi benchpressy alebo deadlifty alebo mozno len klepu rezne perlikom na zajtrajsi obed. Susedin pes ten je uplne prepnuty, stale brechot na chodbe.
Kolkokrat ma v noci susedia zobudia bud kvoli debatam alebo hadkam o 2 druhej v noci.
Ak by som mal ist kazdemu klopat tak uz poznam celu bytovku. Bohuzial, musis to prekusnut alebo prestahovat sa do domu.
ja by som sa pokusila mu to milo vysvetlit.. uplne ta chapem,ale z vlastnej skusenosti si myslim,ze inak ako odstahovanim sa to nevyriesi...
@petamich k nám bola suseda stará 70 ročná buchat ci si môžme kúpiť iné papuče lebo hentie buchaju 😂
a ano,vela ludi tu pise, ze je to normalne... ale kedysi to nebolo normalne, mam pocit,ze ludia sa chovali inak, boli ohladuplnejsi.... ja som panelakove dieta a nepamatam si,zeby sme cokolvek poculi... az neskor,ked som dospela, odstahovala sa... zacali tieto problemy... zvyknut sa podla mna na to neda, ked mi raz nieco vadi... a nepride mi to ani smiesne, ani vtipne,ani to nezlahcujem... ludia su jednoducho neohladuplni dnes ...
popros pani manzelinu ci by trosku ho nemohla upozornit ze to je strasny dupot ze hned viete kedy on je doma...
Nám takto prišiel pred nedávnom klopať sused. Vraj robime enormný hluk. Ja som na neho kukala ako puk. Máme doma malé dieťa, ktoré behá, vrieska a hádže veci na zem. A co akoze s tým mám urobiť? Ako vysvetlím 1,5 ročnému dieťaťu nech je tichšie? Upozorňujem ho celý deň a co z toho keď mi nerozumie? Nepustame si nahlas TV ani hudbu, nehráme na hudobné nastroje, nekricime po sebe. Normálne žijeme a fungujeme. Nad nami majú tiež deti, ktoré vrieskaju, dupocu, rodičia po sebe skriekaju škaredé nadávky ale nenapadlo by ma ísť im klopať. Pokiaľ si nevypekaju hudbu a nerobia párty tak ma nemá co zaujímať čo tam robia. Ak by si prišla za mnou, ze mám nosiť papuče veľmi by som sa smiala :D pokiaľ chces klud a pokoj, chod do domu. V paneláku nikdy nebudeš mať ticho.
@aurorastone 😂😂 no a ako spravna suseda si hned mala vytiahnut laptop naklikat jej eobuv.sk a spytat sa ake si predstavuje 🤪 nasi mali suseda 70+ co v kuse na nich volal policajtov typu - na stedry den ako mamina varila a para sla von cez kuchynske okno zavolal policajtov, ze podpalila dom, policajt zahanbeny zazvonil, ze on to preverit musi 🙈 a takto to mali na tyzdennom poriadku vsetci susedia v bytovke
nie isto by som nesla ziadat suseda, aby nosil papuce, beriem to ako dan za byvanie v panelaku, pocut dupot, krik, deti, ... ak je to cez den resp. v normalnom case, prislo by to mne osobne cudne, ak by mi takto niekto zaklopal s takouto poziadavkou, asi by som sa usmiala a pomyslela si svoje 🙂 neviem, ci by sa mi pacilo, aby mi niekto hovoril, ze v mojom byte mam nosit papuce, ja nechcem nosit papuce, ja chodim zasadne bosa a "pes moze byt aj inde zakopany", maju nejaku dlazbu alebo proste tak chodi, no ktovie