Ahojte,
neviem, ci je tu niekto s podobnym problemom, ale ja som uz tak vytocena, ze kebyze mam peniaze sa normalne odstahujem. Susedia si urobili nejakú do lacna prerabku bytu, plus sused berie zrejme tabletky na odvodenie a chodi vkuse šťať, ale akokeby vam stal do taniera, proste rano len otvorim oci uz musim pocuvat jeho šťanky, niekedy chodí aj každých 5 minut a ide to z neho aj 2 minuty, ja som uz s nervami na konci a neviem co s tym, predtym to vobec nebolo pocut, kym si nejak chu..o neprerobili byt, ja som uz taka zufala, ze okrem brutalnych nervov ktore mam je mi uz aj do placu, hnusi sa mi to, nemozem vklude spat, jest nic, (o tom ako pocut ich sranie ani nehovorim) samozrejme nie som jedina komu to vadi u nas doma, co by ste s tym robili, zaklopali by ste susedovi, nech si to svoje stastie neja odhlucni, alebo nech si láskavo sadne pri tom? má aj zenu a tu nepocut. Nie je to fejk tema, ja som uz s nervami na konci.
@veronika4495 bývam tu dlhe roky a tento problem je posledne 2 roky
Chudák, nie dosť, že ma problémy s prostatou ešte to aj susede vadí. Ale ľudia sú rôzni, niekomu vadí curanie, inému dupotajuce deti, ďalšiemu cibuľová praženica v nedeľu ráno... Každý blbne po svym.
@viestta no keby ste si to vyskali, pochopili by ste nas doma, akokeby mal pri tom repraky
A on to vie. Zbytocne tu budes nadavat, chod za nim a zisti co a ci sa s tym da nieco robit.
A akú prerábku robil? Neprehodil náhodou kúpeľňu a wc inde ako boli? Kamoške tak suseda nad nimi prehodila wc nad ich kuchyňu a to boli teda iné zvuky čo museli počúvať pri jedle.....
Uz si s nim o tom hovorila?
@selest je to neprijemne, ale budem to musiet riesit
Taknsi daj odhlucnit byt 🤷♀️ https://potichu.sk/
@autorka ja denne počujem štekať psov, jeden sused dupe po schodoch keď chodí, druhá suseda má dieťa, ktoré klepe na stenu a ja? rozhodla som sa bývať medzi ľudmi, tak musím mať väčší kus tolerancie. Ty si myslíš, že on vie, že jeho močenie počujú všetci okolo? Ak by mi to naozaj vadilo, tak by som ho slušne poprosila, či by si nemohol vystlať toaletu toaletným papierom pri močení ale úplne by som rešpektovala ak by povedal nie, nebudem plýtvať toaletným papierom. To, že 15x denne budem počuť močenie a tento zvuk bude trvať 30 sekúnd, tak sa kvôli tomu naozaj nebudem rúcať a vyjadrovať sa takto agresívne.
@0silvia0 naberiem odvahu, asi mi ine neostava, ked nechcem prist o rozum, akurat to s muzom preberam, ze je to odkedy prerobili byt, asi nejaky nevhodny material pouzil, bavili sme sa o nom so susedmi, ze ci nahodou aj nas nepocut, tak, ze nas vobec, bude problem v ich byte
@cocolino234 psov pocujem aj ja aj kadeco ine a nevadi mi to
@banalu dakujem preposlem mu to, zatial si idem kupit stuple do usi
@viestta a mne beziaci pas 😆😆😆
ja si myslím, že sused o tom ani nevie - teda ak ste mu už nehovorili. Inak by to už poriešil, aby to nebolo tak počuť. Teda ja osobne nepoznám človeka, ktorý by chcel, aby ľudia počuli, ako chodí na wc, normálni ľudia tam chcú súkromie. Možno by mu stačilo povedať, že to detailne počuť, ak by nepomohlo tak by som mu to nahrala, aby mal lepšiu predstavu.
Mame to podobne 🤦♀️ akurat ,ze nad nami byva mladý chlap a tiez v kuse pocut ako cura 😃 hlavne v noci to je fakt akoby cural v strede obyvacky ten prud proste no comment 🤦♀️nehovoriac ak pride v noci ozraty aj s kamosmi a este chodia na wc 2ja spolu a smeju sa ako curaju spolu ale nenapadlo mi to riesit je mi trapne aj za nich ....a ano počuť od neho z bytu cez strop kazde slovo akoby bol u mňa v obyvacke 🙈
Keď tam mali umajartove jadro a teraz murované nemá čo tlmiť zvuk. Keď to o lóží obkladom a do dlažbu tak sa hluk prenáša do panelov lepšie. To je úplne bežný stav po prerabkach jadier a vôbec nemusí na materiáli setrit
no hold zla prerabka plus plavacky bez izolacie... mozes s nim hodit rec ale silne pochybujem ze to bude riesit .. jedina moznost je si odizolovat vase byvanie ale stoji to peniaze .. pripadne mu kupit tabletky na prostatu -a snad bude curat menej .. z tohto dovodu by som na panelaku uz nechcela byvat ..iste nie aby nadomnou niekto byval .. je to des .. mne staci letna navsteva u mamy a taaaak sa tesim domov
@syslik81 haha no presne, bud ma nieco s prostatou, alebo skor berie nieco na odvodnenie, lebp sme uz doma rozmyslali, kde sa v nom beru hektolitre vody, vzdy ked vypadne z bytu, co je malokedy sa nam az ulavi, keby som mala na prestahovanie ani sekundu nevaham
@nikka055 asi maju rovnaky material doma :D
@kandelabra to nie je zly napad, nahrajem
Aj u nás počuť, ale len na wc a to máme hore aj sadrokartón a bodovymi svetlami. Sused vstáva ráno o 5:30 ako ja a hneď na wc jasne, ale tie zvuky k tomu a plus si fúka pri tom nos. Inde v byte to našťastie nepočujeme. Asi odhlucnit byť by bolo najlepšie, ale neviem či aj to pomôže
Napis mu odkaz, nech si zatvara dvere ked ide na wc. Mozno sa to len ozýva ked necha otvorene.
Neviem, bývala som od malička v byte, boli možno kadejaké zvuky, ale jednoducho sme si zvykli. Byt bol na hlavnom ťahu, takže stovky áut nám chodili okolo, a dali sme to.
Netuším, ako môže byť počuť niečo od suseda z WC, pokiaľ priamo nie som aj na WC, tak sa prenáša stúpačkou zvuk.Mozno ja nie som taká utlocitna, a nevnímam také zvuky...
Mala som aj byt vedľa výťahu, od 4.30 bolo ho počuť v kuse, no a? Raz žijem medzi ľuďmi, tak s tým musím rátať, že bude to tak. Ze bude tu počut psa, tu zase výťah, tu možno hádku, tu sex, tu deti, tu neviem co...
Nic v zlom, Akože mne keby niekto prišiel sa sťažovať, že nech menej chodím na WC alebo si vysielam misu papierom, tak si poklepem na čelo...
@solange7 ja mam pocit, ze maju zachod uprostred bytu bez nejakej steny, len tu co pisem, tak uz bol asi 5 x
@laura164 kebyze to pocujem len na wc tak mi to je jedno, ale fakt pocuvat jeho vylucovanie rano pri prebudeni, pri ranajkach, obede, ci romantickej chvilke je uz neznesitelne, bol roky pokoj a teraz zufalstvo
@veronika4495 sranda to nie je. Byvala som v troch bytoch,kde bolo pocut vsetko,ale len v jednom z nich bolo extremne pocut curanie. To som nechapala ako sa to moze tak ozyvat. Ozaj je to neprijemne,ked driemes a pocujes susedov prud mocu alebo jeho sranie. Sice som z toho nebola az tak na nervy ako autorka,lebo som vedela,ze uz ideme do domu. No byvat tam dodnes asi by ma slahlo.
U nas doma je dovolene mocit len posediacky, lebo si tie "kobry" nevedeli udržať na uzde. Keby si sa radsej s jeho zenou porozpravala , ze by ho tak "naučila "? Teda aspon mne by to bolo vyhovujucejsie ,riesit takyto problem so zenou 😊
Ja som byvala v byte 2r a isla som vyskocit z okna....nenavidim bytovkovy zivot,ked pocujes este aj ako sms pipne susede brrrrr ...aj ked som sa ozvala,tak ma aj tak ignorovali .smrad zo sachty vkuse..party do 3tej rana.... fobia z bytoviek haha...pevne nervy zelam...
Niektoré tu píšete o diametrálne odlišných zvukoch, že je počuť hudbu, krik, výťah, deti, dupot a neviem čo všetko ok ale ako niekto vykonáva potrebu tak to teda ok nie je a nie nie je to ani bežný zvuk v bytovkách, panelákoch. Bývalá som 30 rokov v paneláku. Pri hlavnom ťahu, pridali sa trolejbusy a praskanie pri namraze, spúšťanie alarmov na parkovisku. Výťah pri posteli, klavír od susedov, cigaretový dym plaziaci sa cez ventilačky, stekajúci pes, taký bežný život v panelaku. Jedine dupot som nezažila lebo sme boli najvyššie.
Išla by som tam asi s fľaškou vina, slušne diskutovať či sa s tým nedá niečo robiť, že je to nepríjemné.