Chcela by som sa poradiť, či je možné niečo urobiť, ak je naším susedom agresívny opilec? Agresívny je iba voči žene, ktorá býva s ním v dome. Zatiaľ jej neublížil, no vyhráža sa jej ze ju podreze. Ona na neho nechce dať žiadne oznámenie lebo je jeho rodina. Naposledy mi hovorila ze chcel po napiti fajčiť a ze podpálil skoro dom. To už sa nás aj dost ako susedov dotýka, keďže by tým ohrozil aj náš dom.
Vieme my ako susedia niečo v takejto situácii urobiť? Alebo len čakať ci to skutočne urobí alebo skôr zomrie?
@tosomja Zatiaľ "len" psa udusil.
Tak toto trebalo nahlásiť, ak máte dôkaz.
Keď počuješ ako sa vyhráža susede že jej niečo urobí tak môžeš volať 158
Mňa sused napadol fyzicky, aj moju vtedy asi ročnú dcérku, akurát sa pustila sama chodiť a držala sa o kočík. On koľkokrát okolo prešiel, toľko krát buď naplul, buchol naschvál, mal výhražné pripomienky, ako ma pretiahne a také.
Vyhýbala som sa mu, obchádzala zďaleka. Raz sme sa stretli na našej chodbe v bytovke a v ruke mal kľúče, celou silou sa rozohnal a mojej dcére tresol do tváre otvorenou dlaňou s kľúčmi. Rozbil jej ústa, našťastie nevybil zúbky. Tak som ho napadla tiež, ani neviem ako som to dokázala. Proste som ochraňovala dcéru.
Zavolala som políciu, ale on ma predbehol a volal tiež, že som ho napadla. Išiel aj na ošetrenie k lekárovi aby mal záznam. Ja som s dcérou nebola, nechcela som ju ešte viac stresovať. Zobrali nás na výsluch, policajt sa z neho smial, že ako ja by som ho chcela zabiť, že som sa mu vyhrážala, že ho zabijem. Povedala som policajtom, že áno, dala som mu cez papule, aj som ho vtedy poškriabala, mal nechty na líci. A aj som mu povedala, že ešte raz položí ruku na moju dcéru, zabijem ho.
A vieš čo mi povedali policajti? Že oni s tým nič nemôžu urobiť, keď sa vyhráža, len ho zakaždým vypočúvať, lebo mi nič nespravil. Dali mu pokutu 33€. Som im povedala, že žiadam zákaz priblíženia, tak ani to sa nestalo, lebo bol psychiatrický pacient a bral lieky. Vlastne mal by brať, ale nedodržiaval liečbu. Jeho mama sa mi bola ospravedlniť, že ona si s ním nevie dať rady, ale nech ho neudavam, lebo jej robím zle meno na úrade, kde robí.
Asi tak. Ani nahrať som si ho nemohla, lebo ešte by som bola ja postihnutá za to.
Odvtedy mi ešte párkrát povedal, nech nechodím sama vonku, lebo jeho kamaráti si ma radi podajú. Vždy som chodila len tam, kde sú ľudia, aby mi nič nemohol spraviť, dvakrát jedno mi to nebolo.
@tosomja to je hrozne!
@tosomja tak toto je ozaj strašne niečo. To by ozaj človek - matka bol schopný v tom amoku aj prizabiť takého degeša a tie kľúče mu napchať do úst. A vy ešte pokutu dostanete, to už ozaj kde sme.
Svokra mala tiež takú susedu, ktorá robila zle, aj nám. V meste na nás pľula, nadávala, z okna manžela obliala vodou, dala nám 💩 na kapotu auta atď... To len ozaj sa odsťahovať, lebo toto znášať je na psychiku, aby ste sa vy báli von vyjsť s dieťaťom. Držte sa
aj ten udusený pes je trestný čin. Ale vidím, že pre vás je to "len" pes a nikto to tam zjavne neriešil
@tosomja a manžel nič? ja by som von chodila asi nejakými malými vidlami...
určite by som mala vo vrecku niečo na obranu - slzák? existuje stránka kde sa dajú objednať veci na obranu...
@deti95060810 no to nám tiež policajti povedali, že nech sa neopovaži (vtedy manžel) nič riešiť, lebo by dopadol oveľa horšie ako on. A aj Slzak a iné obranné materiály sa nemôžu použiť, lebo tiež by som z toho mala ja problém. Čiže on môže napadnúť, dostane smiešnu pokutu, ale ja keby som použila slzak a nedajbože mu poškodila zrak, alebo hoci by len chodil po doktoroch, už by som z toho mala zase ja problém za ublíženie na zdraví, aj keď v obrane.
@tosomja prepáč, ale len ch*j môže napadnúť malinké ročné bábo... ja by som ho nakopala medzi nohy...
@deti95060810 on sa z toho ešte smial. Chorý.
@tosomja nemáme na to dôkaz. To mi len suseda vravela, ta co s nim žije. Ona to nenahlasila. Lebo on je jej rodina.
@pribinak vyhráža sa jej vždy iba v izbe. Osobne som to nepočula. Ku mne už len dobehne vždy vystrašená suseda. Len s nou nepohnem. Ona proti nemu nepôjde. Strašne sa ho boji a zároveň hovorí ze nemôže ísť proti rodine. Ze s nim už nejako dožije. Berie to ako nejaký kríž, za ktorý bude na inom svete odmenená alebo co.
@tosomja teraz som si prečítala tvoj príbeh to je hrozne. 😥
Tak potom mizes ísť na bojovú poradu do nejakej organizácie vo vašom okoli kde pomáhajú týraným ženám
Mohli by tá usmerniť ako s ňou komunikovat
Ale zas na druhu stranu ak si ona nechce dať pomôcť tak ……komu niet rady tomu niet pomocí
@sasa1310 tak my sme tam ešte nebývali, takže sme to riešiť ani ako nemali. Napísala som to s uvodzovkami preto lebo si nemyslím ze psa je správne zadusiť ako keby nebol ničím. To len som myslela ironický.
@pribinak ona sa viac menej len postazuje ale nič s tým robiť nemieni lebo dala niekomu v rodine sľub ze sa o neho postará.
Nam z toho celého asi len ostáva dúfať ze susedovi viac z toho alkoholu neprepne, nezabije ju a nepodpali si dom.
Každý je strojca vlastného šťastia ….ak sa rozhodla obetovať seba i deti pre nejaký sľub ….tak ….potom mi je skôr ľúto teba že sa na to pozeráš a nemôžeš jej pomôcť lebo ona nechce
@pribinak jej deti sú už dospelé. Býva tam s ním sama. Už je na dôchodku. Aj ona, aj on.
Presne ako píšeš, mne jej je ľúto :-/ Ak by bola nejaká zákonná možnosť, tak by som jej milerada pomohla. Ale ako vidím, tak tam možnosť ani nie je, kým sa ona sama nerozhodne s tým niečo urobiť.
Tie decka čo? Je im jedno ako mater žije? Nepoznáš ich bližšie?
No, veru, kým nerobí výtržnosti, nerobí bordel a netyra nikoho, tak len čakať. 🙄