Sused fajčí v spoločných priestoroch

dada13288
27. jan 2022

Ahojte, mam suseda, ktory je manzel spravkyne domu. Mame domovy poriadok, ktory zakazuje fajcenie v celom bytovom dome. A ten sused od rana do vecera fajci spolocnych priestoroch takej technickej miestnosti kde je umiestneny aj uzaver plynu. Od rana je naliaty cize ked som ho dnes so synom na rukach dnes konfrontovala tak ma poslal do teplych krajin. Viem, ze nie len mne tak vynadal. V nasej bytovke byvaju male deti, novorodeniatka a neskutocne mi to uz prekaza. Kam sa mam obratit ? Spravkyna bola nekolkokrat konfrontovana aj je ohladom svojho manzela, cize riesenie ziadne. Manzela este napadlo napisat anonym na bytove druzstvo ale budu to vobec riesit ? Alebo sa par susedov zlucit a napisat jeden list na bytove druzstvo ? Alebo ked bude pan zase fajcit v kumbalku aj so svojimi bezdomovcami kamosmi volat policiu ? Sused vyvesil vsade nalepky zakaz fancenia, este aj na ten kumbal ale jemu to zjavne nevadi. Dakujem za odpoved

pribinak
27. jan 2022

@dada13288 ak by sa bezdomovci nachádzali v dome, volám 158

didi2102
27. jan 2022

@dada13288 oficiálna sťažnosť na bytovom s viac podpismi

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
27. jan 2022

spisat peticiu nic anonymne normalne sa podpiste a poslite ofocoalne na bytove druzstvo

martinkatinka
27. jan 2022

Zvolajte schodzu vlastnikov bytov

ukulela
27. jan 2022

Domovu schodzu, zvolit noveho spravcu. Vymenit zamky na kumbale. Na bezdomovcom volat mestskacov.

dada13288
autor
27. jan 2022

Pekne dohovorom sme skusali poriesit situaciu, aj na schodzi neustale aj priamo konfronraciou. Pan pozna bezdomovcov, sam si ich caka a pusta ich do kumbalu. No nic asi nezmozeme ked SBD to ani nebude riesit. Aspon keby pokutu mu dali. Nechapem naco je potom domovy poriadok ked sa nedodrzuje a nie je ziaden postich.

dada13288
autor
27. jan 2022

@ukulela to nas napadlo ale nikto sa nenajde, kto by to siel robit. Pani spravkyna je super zlata vsetko vybavi a prerobi na bloku lepsie celkovo ako predchadzajuci spravca. Robi priamo na SBD, len ten jej manzel ...

zuzahajdulka
27. jan 2022

@dada13288 paragraf 127 Občianskeho zákonníka hovori okrem ineho o tom, cim vsetkym vas susedia nesmu obtazovat. Patri tam aj zapach, dym, hluk, popolcek, atd. Vygoogli si to, je to tam presne vymenovane. Nie som pravnik, ale procesne by mal postup vyzerat takto : 1. ustne upozornenie (uz ste vykonali). 2. Pisomne upozornenie ( idealne aj e-mail, nech mate dokaz) poslany doporucene spravkyni a zaroven bytovemu druzstvu. V tejto faze uz by som bola nekompromisna. Sused jednoznacne porusuje zakon. Spravkyna jednoznacne nie je doveryhodna. Ziadajte okamzitu napravu a rovno mozte pohrozit bodom 3. - a to je podanie trestneho oznamenia.

slovakboy
27. jan 2022

@dada13288 najvyšší organ spoločenstva je zhromaždenie vlastníkov bytov a môže odvolať aj správkyňu a keď si odsúhlasíte že za porušovanie domáceho poriadku mu môže dať polícia pokutu, tak mu ju dá.

martinenka886
28. jan 2022

U nas tiez fajci v spolocnych priestoroch, teda citit smrad aj vieme od koho to ide, len sme ho este nevideli na vlastne oci, tak pockame len na to aby sme ho mohli poriesit.

eeerickal1
28. jan 2022

Podľa mňa by najlepšie bolo, ak by ste sa ako majitelia bytov zlúčili a podali sťažnosť priamo na bytové družstvo. Ešte by bolo fajn, ak by ste o jeho konaní mali aj nejaké tie dôkazy a to by sa potom už riešiť muselo

puticka7
28. jan 2022

Riesit to so spravcom bytovky ak nepomoze riesit s policiou.

dada13288
autor
28. jan 2022

Mame kameru tak snad nam to pomoze, dnes som volala aj spravkyni, pan nie je majtelom bytu ani tam uz nema trvaly pobyt lebo mu ho zrusila. Je snim v rozvodom konani, cize prebehne rozvod a chce ho vytrepat z bytu. Nasa aktivita sa jej aj paci ale sama hovori, ze sbd stym vela nenarobi. Manzel dnes kontaktoval aj mestsku policiu a povedali, ze pan v ramci spoluobcianskeho spolunazivania dostane len pokutu aj to niekedy trva 2 roky. Och ... Drzte nam palce a velmi pekne dakujem za kazdu jednu odozvu.