Baby viem, že sused má právo si porobiť v byte, opraviť atď... Ale celé dni? Celé hodiny trieska do steny, od cca 15.00 keď prídem z práce do 20.00, niekedy do 21.00. Trvá to už týždeň a už sme zúfalí. Nočný pokoj nerušia. Je nejaký zákon koľko hodín môžu takto rušiť? Ja si po práci vôbec neoddýchnem.
Ak robí nejakú prerabku, mal by vyvesiť oznam, tam býva aj predpokladaný dátum ukončenia prerábky U nás v paneláku platí, že sa robí max do 20.00
Celý tyzden🤣🤣🤣od tretej do ôsmej. Tak to mi nepríde nejaké katastroficke
Ľudia orerabaju fakt celý deň aj tri mesiace a viac. Co chceš konkrétne vedieť? Neporušuje nič.
Ono keď si prerába byt tak treba len vydržať … potom bude klud …
Lepšie ako keď si púšťajú hudbu, fajčia v oknách … veď toto je len záležitosť kým to nedokončí …
Ked som sa nasťahovala do novej bytovky, bývali sme medzi prvými a v tej bytovke každý si chcel dokončiť svoj byt a trvalo to pól roka kým všetci susedia ako tak skončili …denne vŕtanie, búchanie, bytovka mala 3 poschodia, bola zalievana betónom takze o kazdej prerábke sme vedeli 🙂 prajem veľa trpezlivosti
Treba to nejako “prežiť”
však ty musíš vedieť aký máte domový poriadok. Každý to má ináč
čo ti poviem....u nás sused prerábal cca 3mesiace, vždy po robote do večera...+celé víkendy....ten týždeň ma fakt pobavil...nie je stanovená doba do kedy si musí byt prerobiť, časovo môže do 22:00
My pocuvame buchanie, klopanie uz 11 mesiacov. Kazdy bozi den aj do pol noci. Prvy tyzden sme si mysleli, ze prerabaju, montuju nabytok, ale neviem, co robia. Ani jeden den nevynechali. Raz sme ich videli, ze cistia ustrice, tak to je asi to buchanie. Su to thajci alebo tam odniekial. Do toho kazdu nedelu od 14. karaoke. Skoda ze sa neda pridat nahravka. Vcera som tam uz o 22. nabehla, lebo nie a nie sklapnut a ze nabuduce pridem s kladivom, a budem trieskat ja 😬
Nasim prerabali jadro majstri, robili kupelnu, podlahy v byte, obklady a trvalo to asi 3tyzdne. Plus otec este dorabal kuchynu a nabytok. Ked si preraba sused sam, tak to moze byt aj dlhsie.
Neviem o tom, ze by nieco porusoval. Ale tak myslim, ze by stalo za to zabehnut za nim a popytat sa ako dlho to bude este trvat. Co robi a na co sa mas pripravit. Mozno to uz je u konca. Ono treba trosku pochopenia prejavit inym.
Slušne by som sa šla spýtať, dokedy má v pláne rekonštruovať a skúsila by som sa s ním dohodnúť na vybraných hodinách v rámci dňa, kedy bude vŕtať, aby ste mali kľud aj ostatní.
Tyzden? :D U nas sa jedneho casu u susedov prerabalo cely rok od rana do vecera. Akoze je to unavne, ale prislo by mi asi aj trapne ist sa stazovat len preto, ze sa tyzden niekde bucha. Bud rada, ze je to len tyzden. A aj keby to bolo dlhsie, asi s tym nikde nepochodis, kazdy ma pravo prerobit si byt.
My sme mali takého suseda, čo prerabal a majstroval celých 20 rokov. Furt. Celý byt mal oblozeny drevom, balkón tiež, zatepľoval, kadečo vyrábal, proste stále dačo. Potom som sa odsťahovala. 😂
@janickacrazy tak uz viem odkial mas ten nick 😂 vysledok susedovych oprav 😀
@janickacrazy ja mám tiež takého suseda 🙈 ale tento tu tlce 30rokov plus mínus nejaká prestávka a teraz zase ,že vymieňajú podlahu ale už mi to je suma fuk odchádzam do domu a bohužiaľ spolunažívanie v bytovke je také....čo by som dala za týždeň,dva dokonca aj mesiac 🤣🤣🤣
Môj manžel aktuálne prerába byt. Cez týždeň od 15:00 do 19:00 a v sobotu od 9:00 do 15:00. Tento stav trvá od augusta. Nebolo možné zohnať normálnu firmu, tak robí svojpomocne. Vy máte byt v pôvodnom stave? Nepredávali ste? Prerobil ho pôvodný majiteľ?
Ja ta chapem. Je to hrozne. Ak ta to trapi, tak chod hore a spytaj sa slusne suseda ci maju nejaky casovy odhad. Na tu dobu ked bude bordel, mozes ist nikam do kaviarne alebo neviem ... niekde mimo byt. Asi kaviaren a hudba lepsia ako zbijacka 🙈 Skoda ze je to takto v zime. V lete by si lahka do parku na deku ... ta zima je na toto sprosta. Este v tomto vynimocnom stave.
Vieš koľko trvá prerábka bytového jadra? Novej kuchynskej linky? Väčšinou ľudia aj v týždni pracujú a zohnať v dnešnej dobe dobru partiu ktorá to urobí kvalitne a za krátky čas je zázrak. Skús ísť osobne za susedom. Ak prerába, mal dať vo vchode oznam koľko prerábka bude trvať, a či mu to schválil správca bytov.
Trvá to už týždeň? Aha...pri tejto vete som si poklepkala po čele. Čakala som príspevok, že to trvá mesiace. My sme prerábali tento rok každý deň dokopy asi 3 týždne. Síce končili okolo 18:00, ale išli od rána. Neporušuje tým vôbec nič a týždeň je stále krátka doba.
my sme si odhlasovali na domovej schodzi, ze max do 20,00