Chcem sa len opýtať či tlačiť na súrodenca staršieho ktorý so mnou a mojou rodinou deťmi nerozpráva 4 rok.len v skratke -nic sa dokopy nestalo ,len som prestala zdieľať jeho názory na určitých ľudí .urazilo ho to ,že ja s tými ľuďmi v pohode komunikujem a jeho akoby som tým zradila ....vraj si mám s ti ľuďmi žiť a jemu a jeho rodine máme dať pokoj.
Dosť ma to trápi ,keďže ešte do určitého času všetko bolo ok celý život.nechapem ako niekto môže nereagovať na sms,maily ,správy ,..a dokopy sa nič nestalo.ako sa s tým vysporiadať aby ma to nezozieralo?
Len preto, ze sa priatelis s ludmi s ktorymi on nezdiela nazor s tebou tvoj surodenec ukoncil kontakt?
@acrobaleno o čom to svedčí?myslím si že na svete su oveľa horšie problémy a zvlášť v dnešnej dobe ...aby niekto riešil s kým ja komunikujem a s kým nie.....myslím že sme už natoľko vyspelí a rozumní ,že každému môže byť jedno s kým ja rozprávam .....ako toto môže niekomu vadiť?
Mňa osobne by to netrápilo, keby sa na mňa urazil na takú kravinu. To svedčí o tom že za každým čo nebudeš zdieľať rovnaký názor tak sa roky nebude s Tebou baviť. Sú dôležitejšie veci ako takéto chu...ny. To ešte počkaj keď si budete prerozdeľovať dedičstvo. Niekedy si proste rozumieš viac s cudzími ľuďmi ako so svojou rodinou - bohužiaľ to tak je. A možno sa niečo stane ochorie, rozvedie sa alebo príde si pre pomoc k Tebe ako had a ty mu môžeš potom ukázať prostredník. Proste choď svojou cestou, nájdi si nových ľudí a nevtieraj sa niekomu kto o to nemá záujem 🙂
@lajka65 tak toto nebude len o názoroch, možno nechce aby ti ľudia vedeli o ňom niečo a keďže sa obáva že si taká ,,spojka,, s nimi tak preto nekomunikuje ani s tebou
pokial sam nechce, mozes sa postavit aj na hlavu a nespravis zial nic. len sa budes trapit este viac. ty si dospely clovek a mas pravo rozpravat sa s kymkolvek, urcite nema tvoj brat preco riesit a dirigovat, s kym sa mas rozpravat. da sa s tym vysporiadat asi tazko, ale to je asi najlepsie, co pre seba mozes urobit. pomaly venovat tomu coraz mensiu pozornost, hoci ten splin urcite z casu na cas pride. a mozno to chce cas a aj brat "pride k rozumu"
@lajka65 moja sestra so mnou nekomunikuje už dlho a ja som aj chcela ale jej reakcia bola ži si svoj život ja si budem svoj a to sa stretáva aj s mojimi deťmi aj s našou mamou otcom len so mnou nie moja snaha bola keď ona nechce jej problém nechaj tak
@lajka65 Tak mu to asi vadí. Veď ani nepovieš o čo išlo. Nerob z toho tragédiu a skôr si vezmi ponaučenie.
@lajka65 mám dačo podobne,ale s tetou. Keď som sa vrátila zo zahraničia, tak sme celá rodina boli v obývačke,mali sme tam čipsy atď, ja som si to doniesla halušky bryndzové, teta bola akurát po rozchode, a hovorí mi,že to mám ísť jesť do kuchyne, hovorím a prečo, však tu jeme čipsy kekse, či to není jedno. Postavila sa a pleskla mi 😀 že ty pankhart sk*rveny😀 vtom stala moja mama a pleskla jej naspäť,že jej dieťaťu nikto nebude nadávať, zdvihli sme sa odišli. Sú to 4roky a odvtedy sa s tetou nebavíme, alebo teda ona s nami 😀 proste za takúto vec, ani na jej svadbu nás nepozvala, ani potom na krstiny malému. Keď prídeme k babke a je tam aj ten malý, ten sa so mnou furt chce hrať, a ona ho stále berie od nás preč :(
Nie je mi ľúto,že sa nebavím s tetou, ale ľúto mi je,že s mojim bratrancom sa nemôžem ani hrať.
Ale čo už, zmierila som sa s tým, ale ľúto mi to bude asi stále 🤷
@lajka65 nie, netlačila by som. Tak ako si ty v živote vyberáš s kým sa budeš alebo nebudeš baviť, tak má právo si vybrať aj tvoj brat. Je to samozrejme smutné, predsa len ste rodina, ale nenarobíš s tým nič. Ale aspoň na sviatky by som jemu aj jeho rodine vždy poslala pohľadnicu a napísala pár milých slov, nech proste vie, že ak by svoj postoj prehodnotil, tak si tu (ak to tak teda cítiš).
@lajka65 a možeš napísať v akej oblasti sa vaše názory rozchádzajú? akože iné náboženstvo, politický názor alebo čo? neviem si predstaviť, žeby sa so mnou moja sestra prestala baviť kvoli tomu, že ja sa bavím s nejakými ľuďmi, ktorých ona nemusí
@janickacrazy je to na dlho strašné,proste on bol celý život akoby dirigent manipulátor,všetko muselo byť po jeho ,on iný názor ako ten svoj nerešpektuje,sesternica mala frajera rozvedeného s deckom ,zatratil ju že či sa nehanbí žiť taký život a pod s rozvedeným.....my sme sa s ňou stále bavili ,tak tam to začalo ,že ako chcem robiť oslavy deti a pod keď tam budú aj oni ,a že on si za jeden stôl s takými ľuďmi nesadne,nadával na jej mamu že jej nevie dohovoriť že žije s rozvedeným a s deckom cudzím.....proste je to veľa ....ja som sa bratovi snažila dohovoriť že nech si každý žije život aký chce,je to na každom človeku ....proste on a jeho názor a nič viacej ..všetci sme akoby chudáci a pod .on s nami nechce mať nič spolocnekedze rešpektujeme tu sesterku
@lajka65 no tak to by som sa naňho fakt vykašlala, nech si žije vo svojom ideálnom svete 🙄
Nasilu sa vzťahy budovať nedá. Ak on nechce, nechaj to tak. Kľudne pokračuj v tom, že mu na sviatky napíšeš- to je pekné gesto, ktorým dávaš najavo, že ty proti nemu nič nemáš a "má u teba otvorené dvere". Možno neskôr sa umúdri, lebo ľudia zvyknú vekom prehodnocovať a občas aj dávať vzťahy do poriadku. A možno sa nikdy neumúdri, ale za to už ty nemôžeš. Poznám kopec rodín, kde sa to akosi rozpadlo kvôli blbostiam, ale tak to si tí ľudia robia sami. Ty buď v pokoji 😉
@lajka65 ahoj mam to podobne ako ty.
Sme 4ria.Brat bol od malička u rodičov naj dieta lebo ,,je šikovný,, Časom s brata vyšiel clovek ktorý si síce názor iného vypočuje no nerešpektuje len jeho názor je ten správny a dobrý a ani sa nezamyslal ci máš pravdu.Našiel si polovičku Začo som rada nik by nemal byt sam.
Brat bol vždy veľmi ovplyvnitelny ženami s ktorými bol.Tu je to tiež tak.je pravda ze ja som si s jeho polovičkou veľmi nesadla som citlivejšie a energia ktorá je okolo nej ma dusí a nerobí mi dobre.ťažko sa to vysvetľuje.aj ked som sa v jej prítomnosti necítila dobre,snažila som sa to prekonať.cakaju babo.tak som chcela urobiť nový krok a vychádzať s nimi lebo to ze s ňou nevychádzam,neznamená,že to malé mi bude ľahostajné.Uz teraz ho ľúbim lebo je naše.No Brat urobil niečo čo sa ma neskutocne dotklo a nechápem prečo to urobil.
V ich ponímaní som ja vínna skoro za všetko čo sa im stane aj keď o nich skoro nič neviem.
Je až zaujímavé ako sa ľudia zmenia vplyvom prostredia.
Podľa mňa viem ze ta tvoj brat a jeho správanie boli a trápi,no on sa rozhodol.Ver že skôr či neskôr k tebe príde. Otázka potom bude ,čo ho ty budeš chciet vo svojom živote. Prajem veľa sil
Je zaujimave, ze ta to zoziera a chcela by si vztahy vratit do povodneho stavu spred 4 rokov a nevahala by si aj tlacit na brata, aby tomu tak bolo. Neviem, ci je to tak, aj v jeho pripade. Ci ho nieco zoziera, ci chce vratit veci spat, alebo prave naopak.
Ale ak sa on odmlcal, je to jeho rozhodnutie, neviem to posudit, lebo poznam len tvoj uhol pohladu.
Ak chces pozri si co je zero kontakt, teda nulovy, ziaden kontakt s kymkolvek. Vtedy sa odstrihnes tak od ineho, ze mu neodpovedas na sms, priania, cokolvek, pretoze s najvacsou pravdepodobnostou ich ani necitas. A vylucis aj "spojky", pretoze prave spojky sice v dobrom umysle mozu sirit info, ktore ten druhy nechce aby sa o nom sirili.
@evkano1402 práveže spojky má dosť v mojom okolí,vyvoláva si aj s tými ľuďmi ktorí s nami komunikujú,na ktorých tiež nadáva .vraj sme všetci tu pri.....a nechce mať s niekým nič spoločné ...čiže mi je čudné ,že minimálne s piatimi ľuďmi si telefonuje....tak keď sa tak chcel odtrhnúť od nás od všetkých prečo to nespravil?mám pocit že potrebuje vedieť ako a čo nové tu je ....a mám pocit že nemá sa dobre keďže tých ľudí vyhľadáva a s nimi komunikuje.....mám pocit že je sám aj keď ma ženu s ktorou nemajú deti ,neviem ale je asi rozdvojena osobnosť a nevie čo chce
@buxus24 presne tak keď som s ním rozprávala poslednýkrát ,za všetko má vinil ,aj zato zaco som nemohla ,aj zato čo on spravil a prehodil to na mňa....za všetko čo bolo aj 5 rokov dozadu a predtým to bolo ok ....asi musí mať nejaké psychické problémy lebo som čítala že takto sa správajú manipulatory,proste oni vidia iba svoju pravdu ,názory iných nerešpektujú,všetko je zle iba ich vidina je tá správna ....a on je presne ten typ človeka
@lajka65
Ak som dobre pochopila, tak je "veriaci" a vadi mu cudzolozstvo u sesternice a ostatnym nadava do pri...Ak je taky, ako opisujes, preco chces byt s nim v kontakte, nie je ti lepsie bez neho a jeho nazorov a postojov?
@evkano1402 nemôžem povedať že sa necítim fajn...on za všetko človeka buzeroval,vravel ako má kto žiť ,ako sa správať,,,,fajčila som v mladosti,dobre že má nezabil lebo fajčím...prestal už vtedy so mnou raz rozprávať lebo fajčím 🤦 ale je to môj jediný brat ,mám ho rada a aj napriek tomu má trápi že sa kôli ničomu odmlčal...lebo fakt odmlcat sa kôli tomu že človek sa rozpráva s ľuďmi ktorých on nerešpektuje je na človeka v rokoch strašné detinske.
@andrejka1974 Mám to so sestrou podobne tiež spolu nekomunikujeme pár rokov. Ja som chcela i ked vzťah medzi nami nebol nikdy veľmi dobrý. Pritom s bratmi a rodičmi tiež komunikuje o to je to ťažšie. Mohli by sme spolu popísať cez správy?
@simka17161 kľudne môžme
@lajka65 Mám to podobné so sestrou, nebavíme sa so sestrou niekoľko rokov. Napriek tomu ju mám rada. Treba sa s tým nejako vyrovnať že brat je aký je, sústrediť sa na pekné vzťahy v živote. Držím ti palce.
Tak zrejme sa niečo stalo a to, že to ako jeho sestra nevieš pochopiť to o niečo svedčí. Netlačiť. Ty máš právo sa rozprávať s kým chceš a on má právo na to reagovať. A reagoval, že odstrihol s tebou kontakty.