Súperenie medzi ženami

8. mar 2023

Ahojte, prečo sa niektoré ženy tolerujú a s inými mame zase pocit ze musíme súperiť?

V mojom prípade ide o švagrinú a kolegyňu mužovu. proste pri nich mam pocit ze si musím dokazovať že som lepšia.. iné ženy mam na haku a rozumieme si.. mam viac švagrin ale len s touto jednou mám potrebu súperiť. Prečo? Na oko si rozumieme ale ja to cítim vnútorne takto a dosť ma to trápi.. neviem to zo seba dostať preč..cim to je?

janetinka27
8. mar 2023

ahoj, nema nejake poznamky, ktorymi by ti naznacovala, ze nie si dost dobra? mozno styl, ktorym sa vyjadruje, vzbudzuje v tebe potrebu sa bud obhajovat alebo ju prekonat

melanta
8. mar 2023

Ty máš pocit, že pri švagrinej musíš dokazovať, že si lepšia. TY. Ty máš ten pocit. Takže to je otázka na teba. V čom je švagriná tak iná, že sa ozýva tvoje asi nie vysoké sebavedomie. Ak ty máš tento pocit, tak zapracuj na svojom sebavedomí a sebeláske. Ak budeš ty so sebou spokojná, nebudeš si musieť pri švagrinej nič dokazovať aj keby bola princezná z Monaca.

jesenzima
8. mar 2023

Nikdy som nemala potrebu superit s inou ženou, dokazovať, že som "lepšia" .. zbytočné starosti ... Kašli na druhých, ty si ty, ona je ona. Každý sme nejaký.

autor
8. mar 2023

@janetinka27 ani nie ,nemam ten pocit. V minulosti to tak nebolo..boli sme dobre kamarátky. Ale ja som potom zistila po rokoch,ze ma ohovrala pred mužom a môj postoj ku nej sa takto zmenil a zacalo súperenie.. akoby som naschvál začala robiť veci by tak,aby som bola lepšia ako ona .

@melanta ano téma sa tyka mna .. ale určite sa nájdu zeny co superia.. len asi tu si to nijaká neprizná. Inak súhlasím ze to je o sebavedomi

autor
8. mar 2023

@jesenzima to si viem povedať pri všetkých ostatných ale co sa týka svagrinej ,neviem to ovládať

melanta
8. mar 2023

Neviem, ja som nikdy nemala problém súperiť s nikým, či so ženami, či s mužmi. Švagrinú z mojej aj mužovej strany mám rada, kamošky mám rada a ostatné ženy ma vôbec netrápia. Tvoj postoj sa zmenil po tom, čo si zistila, že ťa ohovára. Ak by si bola v pohode, netrápi ťa to. Takže ozaj premýšľaj nad tým, ako to mať viac na háku. Zbytočne ti to uberá energiu.

dskjhfdlkdjhl
8. mar 2023

Je to v Tebe, ja napr. absolutne nemam s tymto problem, nemam potrebu s niekym superit a nikdy som nemala (pevne verim, ze ani mat nebudem). Zrejme sa pri tej svagrinej citis menejcenna.

ivana11155
8. mar 2023

Ste si nesadli, to je jedna vec. A druha, ze ty mas ten pocit, ona nie. Ona ani nemusi vediet, ze ty s nou superis. Je tam nieco, co ona u teba evokuje svojim spravanim alebo recami a teba to drazdi. Skus na sebe popracovat a strati sa to.

jaskolka
8. mar 2023

A v čom potrebujes si to dokazovať? Ohľadom obliekania? Účesu? Peňazí? Domu? Drahých dovoleniek? Šikovnosti detí?
To, ze ta ona ohovarala, a ty máš teraz pocit, že musíš byť lepšia, musí pramenit z niečoho konkrétneho. Aký bol dôvod ohovárania?
A k otázke, nie, nikdy som nemala potrebu si dokazovať, že som v niečom lepšia ako kamoška ci príbuzná. Proste ony su ony a ja som ja

autor
8. mar 2023

@jaskolka no odhovárala muza odomna, aby ma.nechal ze som neni prenho a tak.. za chrbátom o mne hovorila ze som hlúpa, ze ho manipulujem atď. A ked sme sa stretli isla ma vybozkavat a rozpucit ze ako rada ma vidí
..

To súperenie zacalo asi po deťoch,..ked sme obe boli na RD doma.. a pokračovalo aj potom, lepšia práca,lepsi systém v domácnosti, lepší vzťah s partnerom atd...

autor
8. mar 2023

Možno je to práve tým,ze som sa jej nezdala dost dobrá pre brata, tak teraz sa snažím dokazovať ze som najlepšie co mohol mať...

jennky13
8. mar 2023

autor- ak si mala so svojou svgrinou dobre vztahy a cele sa to pokazilo, ked si zistila, ze ta ohovara pred muzom, tak ta jej cin zranil a ty teraz podvedome proti nej bojovat a snazis sa jej dokazat, ze sa mylila.
Najprv jej potrebujes odpustit, proste pretrhnut to negativne puto, ktorej ta k nej viaze a ty nie si voci nej slobodna.
A potom sa s nou o tom porozpravaj ak este budes mat potrebu.

mladena
8. mar 2023

No však sama si si na to v podstate odpovedala, je to tvoje zranené ego, švagriná ťa ohovárala a tak sa snažíš dokázať že to nie je pravda a ukázať z najlepšej stránky. A nie, ja sama som fakt nikdy nemala potrebu súperiť so ženami, vôbec nie som ten typ. Ale poznala som niektoré ženy z ktorých som mala pocit že so mnou súperia a nedoprajú mi proste to dobré, ale to súperenie sa týkalo skôr napríklad zamestnania, alebo aj chlapcov keď som bola mladšia a hlavne výzoru, furt sa akoby porovnávali, ale to vlastne nie len so mnou.

kahh
8. mar 2023

No myslim, ze tymto si si odpovedala, preco mas taku potrebu voci svagrinej, ale uvedom si, ze ty ozaj nie si povinna niekomu nieco dokazovat. Jej brat si vybral teba a jej to moze byt srdecne jedno 🙂

tiezjedna
8. mar 2023

To nie je o súperení, to je o tom, že medzi vami visí to, že vieš, že ťa ohovárala a pravdepodobne ťa tak skutočne vidí a to, že si ju nikdy s tým nekonfrontovala. Dôvod prečo si to neurobila je asi jasný - máš to od niekoho, z druhej ruky, nemáš dôkaz, ale vieš, že to tak bolo. Navyše ona by to určite poprela. Proste ťa to vnútorne žerie. To je pochopiteľné a to, čo cítiš je normálne. Otázka je, čo s tým.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
9. mar 2023

Ak si ona potrebuje niečo dokazovať tak to neznamená že sa aj ty musíš zapojiť.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
9. mar 2023

Tak skus zmenit postoj z "pozri, aka som dobra a co dobre si vybral (a.k.a. pozri, ako si sa zmylila a hanbi sa)", na "som pre neho dost dobra, lebo si ma taku vybal, aka som, a ty sa musis holt dievca zmierit s tym, ze s tym nic nenarobis".

A este sa zamysli, ci v skutocnosti nedokazuje ani sebe, ani jej, ale muzovi. Lebo sa podvedome obavas, ze ak by si jej dala v niecom za pravdu, tak jej muz uevri a opusti ta.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz