Súdom dane výživné a bývalý partner

miriamkitty
18. júl 2018

Prosím Vás o radu ak má niekto podobnú skúsenosť. Bývalý partner odmieta platiť na syna výživné ktoré mu určil súd. No aby nemal poťahovačky platí za neho jeho nová partnerka. Ja viem že môžem byť rada že teda peniaze každý mesiac malému prídu ale nepríde mi to fér pretože je študentka a on zarábajúci tak by som chcela vedieť či sa to dá nejako riešiť. Ďakujem

zooeynka
18. júl 2018

@miriamkitty to si musi riesit ta hlupana(dobracka)co to plati zanho....

gabci_gabca
18. júl 2018

Pokiaľ ti tie peniaze chodia tak ty to nemáš ako riešiť a bola by si hlúpa keby to riešiš. Keď to jej nevadí. Nech si to s ním rieši

sissy27
18. júl 2018

@miriamkitty to je ich problém.
Môžeš sa naťahovať po súdoch a podávať trestné oznámenia, že ON neplatí, ale potom jej vráť peniaze, ktoré ti posiela.
Nakoniec môže to byť aj tak, že on jej dá hotovosť a ona to len prepošle tebe.

miriamkitty
autor
18. júl 2018

Mne len vadí že neustále vypisuje ako sa chce malého vzdať lebo není chodiaca pokladnička a že nemá na to aby platil toľko peňazí. Pár krát poslal peniaze zo svojho účtu no potom prestal. Ešte aj jeho partnerka mi písala že nebude moje decko živiť ona no aj tak posiela peniaze len aby na neho nebolo zle. Len mi to nepríde fér. Ale ďakujem za názory. Je to ozaj pravda že je to ich vec. keď je hlúpa a jeho problémy rieši za neho.

neperliva
18. júl 2018

Len pre zaujímavosť - peniaze Ti prichádzajú z účtu, ktorého majiteľom nie je otec dieťaťa, ale jeho partnerka. Sú tie peniaze nejako (v správe pre prijímateľa) označené, že sú platbou výživného pre dieťa, od jeho otca? Lebo ak nie, ja by som to pre istotu prebrala s nejakým právnikom, či je to OK. Predstav si, že o pol roka sa rozídu. Ona sa rozhodne, že svoje peniaze (v prípade, že teda naozaj to platí ona, a nedáva jej tie peniaze on, a ona ich len posiela) chce naspäť, a bude ich chcieť späť, trebárs bude tvrdiť, že mala omylom zadaný nejaký príkaz v banke, ona nemá povinnosť Ti nič platiť, teoreticky by mala právo žiadať od Teba "omylom poslané" peniaze späť (neviem, netvrdím, že by to šlo, len sa nad tým zamýšľam), a povedať Ti, aby si si peniaze-výživné žiadala od otca dieťaťa. Aby si sa neocitla v situácií, keď výživné od otca mať nebudeš, a jeho expriateľka si to rozmyslí...

miriamkitty
autor
18. júl 2018

@neperliva to je celkom logické. Preto sa pýtam či náhodou niekto nemá podobnú skúsenosť. Aby som vo finále ja nebola tá čo bude musieť peniaze platiť. Ona zo zákona nemá prečo platiť výživné keďže s dieťaťom nemá nič spoločné. Súdom stanovené to má otec dieťaťa a ten si v podstate svoju povinnosť neplní. V poznámke je uvedené len : "výživné Adam". Ani nie je konkretizovane že by boli od otca.

matazirafa
18. júl 2018

@neperliva
@miriamkitty Ked platí výživné za chlapa s ktorým je možno pol roka aj s topánkami tak je podľa mňa taka tupá že ju ani nenapadne to pýtať naspäť.. Ale po rozchode (a tipujem ze s ďalším jeho dieťaťom na ceste alebo už na svete) môžeš argumentovať že veď to posielala výživné za chlapa lebo to uviedla do poznámky. Keby to posielala len tak bez ničoho to by bolo skôr napadnutelne.

neperliva
18. júl 2018

@miriamkitty Aspoň je označené, mohla by si argumentovať tým, že na základe takéhoto označenia si predpokladala, že je to výživné pre syna od otca. Ale aj tak, by som to prebrala s právnikom, či je to OK, ak je výživné zasielané z účtu, ktorého majiteľom nie je otec dieťaťa, ktorý je povinný výživné platiť. Ona sa fakt môže spraviť "hlúpou" že ju párkrát požiadal o poslanie z jej účtu, a ona omylom nastavila trvalý príkaz. Tak ako píšeš, aby si nakoniec nevracala peniaze jej a Tebe nemal kto zaplatiť výživné.

neperliva
18. júl 2018

@matazirafa ono po rozchode niktoré tupane (najmä keď sú aj pod vplyvom tehotenských hormónov) rýchlo zmúdrejú... ;)

matazirafa
18. júl 2018

@neperliva no len aby 🤦‍♀️ ja ale žasnem co su podaktore kvôli chlapovi ochotne urobiť.. Jej nedopina že keď sere na vlastné decko už len z princípu by mi bolo z neho zle.. Nehovoriac o tom ze raz to iste urobí aj jej.

neperliva
18. júl 2018

@matazirafa Každý si je sám strojcom svojho šťastia ;)

matazirafa
18. júl 2018

@neperliva ved jasne. Len som sa zamyslela.

olive777
18. júl 2018

@miriamkitty Toto je choré..normálne to treba riešiť s právnikom, lebo neskôr zas len ty môžeš na to doplatiť...to už takýto chlap že vôbec existuje, ja žasnem človeče, ak on má platiť výživné tak to má ísť z jeho účtu oficiálne a ona nemá čo zaňho vyplácať kurnik...tak toto nie..ach 🙄

deti95060810
18. júl 2018

@olive777 ako môže na to autorka doplatiť...veď je tam napísané výživné tak čo potom...jej to môže byť jedno akým spôsobom je vyplácané výživné, z akého účtu či poštou, alebo obrazne povedané poštovým holubom...tak isto to nerieši ani súd...vyplatiť a hotovo.

peter2404
18. júl 2018

@miriamkitty
studentka a este k tomu plati za chlapa vyzivne ? fuha, idealna zena..
nedas na nu kontakt ?
:D :D :D

lucinkalucinka2019
18. júl 2018

Prosim vám chcem sa opýtať kto.stym má skusenosti ako dlho sa čaká na rozvod ?mne to pripada ako celá väčnosť a pravnik mi každý mesiac povie že už to určite bude o mesiac a zo súdu nič ešte aj koliznu sme mali dávnejšie a nič sa nedeje

bluka2
18. júl 2018

@miriamkitty toto je absurdné, priateľka má asi nejaký helper syndrome. To by malo skôr trápiť ju a nie teba. Výživné je označené a tam to pre teba končí, podľa mňa.

miriamkitty
autor
19. júl 2018

Baby ďakujem Vám za názory. Každopádne si niekde overím či to je takto v poriadku alebo nie. Predsa len v dnešnej dobe človek ani nevie ako rýchlo sa dá všetko otočiť proti nemu. Ešte raz diky

danicabbb
19. júl 2018

@neperliva no teoreticky by ich mohla tá terajšia pýtať od otca za ktorého platila či?

neperliva
19. júl 2018

@danicabbb To sú všetko teoretické úvahy. Zakladateľke témy by mal právnik potvrdiť, že je to OK (aby nakoniec nemala problémy) - a potom jej to môže byť naozaj jedno, alebo jej poradiť, ako to spraviť. aby to OK bolo pre ňu, respektíve pre jej syna.

danicabbb
19. júl 2018

@neperliva ale to áno určite by si zo mala nejako ošetriť navyše keď čítam, že fakt nieje schopný platiť teda ani terajšia by asi nič nezmohla.

miriamkitty
autor
19. júl 2018

Tak pre info píšem. Informovala som sa v jednej právnej poradni a bolo mi povedané že vraj je to v poriadku pokiaľ sa oni tak dohodli že bude platiť ona. I keď nevylúčila že do budúcna by ma za to mohla ona  poťahovat no bola by som úspešná ja. No myslím že pokiaľ do budúcna sa chcem vyhnúť zbytočným naťahovaniciam tak by bolo vhodné ho upozorniť na to že by to mal posielať on zo svojho účtu a nie ona. I keď si asi nič nepomôžem keďže on platiť odmieta a ona ho len zachraňuje. Alebo to nechať tak a hold dúfať že nezačnú robiť problémy. 🙄

neperliva
19. júl 2018

Ja by som ho na to upozornila písomne, doporučene, do vlastných rúk, kópiu listu aj s potvrdením o jeho osobnom prevzatí, by som si dobre odložila, pre prípad, že by sa to v budúcnosti komplikovalo.

pokerface5843
20. júl 2018

@peter2404 Ale nie😉 Ideálna žena? To sú takzvané zúfalky😂