Ahojte. S expriatelom sme mali súd. Mame 9 mesačnu dcérku. Druhý termín sme dostali o mesiac na koľko sme sa nevedeli dohodnúť, ja chcem aby chodil každý druhý víkend ale on chce zobrať malú každý druhý víkend 2dni na 5 hodín. Veľa klame aj sudkyňe a vyhráža mi že to bude trvať aj rok. Do kedy sa to môže naťahovať? Mate nejaké skúsenosti?
@kristina284 nie nie. Ja chcem aby k nám domov chodil každý druhý víkend na par hodín. Marec, apríl vôbec neprišiel na návštevu, tento mesiac bol 2x
@potrebujempomoc77 myslím si, že v prípade 9 mesačného dieťaťa dajú za pravdu skôr tebe.. Väčšinou tieto stretávačky pri tak maličkých deťoch bývajú za prítomnosti matky. Keď bude staršia, mohli by to uznať aj jemu, závisí dosť od toho ako dlho sa bude spor ťahať a aký s ňou má vzťah, na jeho morálnom profile a pod. Ale keď píšeš, že máte o mesiac ďalší termín pojednávania, tam už by malo byť záverečne dané, kedy sa s ňou môže stretávať.
Spor môže naťahovať aj ďalej, tým že sa odvolá, ale hodiny v rozsudku pokiaľ ti súd dá o mesiac za pravdu budú platiť, až dokým poprípade nevyhrá ďalší spor.
@kristina284 ďakujem pekne
záleží na sudkyni ako sa bude dlho ťahať pojednávanie....
u nás výživné trvalo 8 rokov...😉
@kristina284 to nie je pravda. Môj ex oblbol sudkynu, koliznu aj prokurátorku.. Ja som navrhovala každý druhý víkend poobede na 4hod. Chodil 2x do mesiaca. Vykrikoval ako ma záujem, všetko si vybavil vo svoj prospech.. Dostal 2x do týždňa. Jeden týždeň ut a štvrtok 15-17 a druhy týždne víkend 9-11 a 15 - 17. Samozrejme ze som nesúhlasila. Mala mala vtedy 4 mesiace. Teraz bude mať 8 mesiacov a ex chodí raz za mesiac na max pol hodinu. Tento mesiac nebol vôbec tak uvidíme ci dnes alebo štvrtok dôjde.. Samozrejme, že ja čakať musím.. Takže celé zle.. A to všetko len preto ze ja mam rozvedených rodičov, čiže celé pojednávanie bolo o tom ze som z nekompletnej rodiny a branim jemu chodiť za malou.. A hej povedala ze v mojej prítomnosti ale napísala ze som povinná mu malú riadne vychystat a odovzdať... Nervy mám hrozne ale nepomôžem si.. Odklepla mu všetko na prvýkrát. Našťastie nevyhovela jeho návrhu--2x do týždňa na 6 hodín bezo mňa.. Pritom celkovo nemá záujem o malú aj keď dôjde ma len blbé reči na moju adresu o tom, ako mu branim dôjsť za malu, mesiac ju kvôli mne nevidel a jeho rodina ju nevidela od Vianoc kvôli mne 🙈🙈takže Slovenske súdnictvo..
@deti95060810 8 rokov? preboha, to je šialené
u nás súdy trvali 6 rokov...riešilo sa stretávanie aj výživné...(znalecké posudky- psychologické aj psychiatrické, odročené pojednávania, zmena petitu v návrhu exmanžela...atď.)
@simuskaaa123 u nás presne presne toto iste.
@tilko to je choré........ A nikoho nezaujímalo že z čoho máš žiť? Alebo platil?
@simuskaaa123 tie hodiny čo mu dal súd sú primerané okolnostiam, ktoré boli uvedené na súde a primerane záujmu dieťaťa = pár hodín a keď vykrikoval, aký má záujem a pod.. Vždy sa posudzuje individuálne. Keby ju pýtal na celé víkendy, ani by si nepiskol.. Ale podla toho co píšeš mu o to ani nešlo, skôr ti chcel spraviť do protivna.
Na tvojom mieste by som sa odvolala, keď za dieťaťom nechodí ako má, hodiny mu skrešú.
A chápem, musí to byť na nervy, keď sa najprv búcha do hrude ako brániš a potom vyčkávaš zbytočne keďže on ani na to čo si vysúdil nechodí. Hrozné, ďalší "hrdina" do počtu.
@kristina284 hej hej.. On pracoval 100km od domu a býva vo vedľajšom meste takže mu vyhoveli.. Reps on konci o pol 3 a vykrikoval ako si to vybaví aby stihol byť o 3 tu. Ja som chcela parný víkend, on chcel neparny tak ho aj ma.. Jo nešlo mu o malú, iba chcel mať všetko na papieri podľa seba aby mi robil napriek. Nedalo sa odvolať, pretože kolizna a prokurátoroka sa práva zriekli nakoľko to bolo v záujme malej. To by som rozdychala, čakať musím 15min..ale štve ma ze sa ozve len keď chce teda dôjsť a aj to štýlom ako ďakuje že nemám záujem mu dat vedeť o malej nič a ze sa ja neviem ozvať.. Alebo teda sa vychvaluje bytom novým a frajerkou. Neviem ci sa len chváli a ma len svoje sprosté reči ale viackrát naznačil že je tehotná a presťahoval sa k nej 120km od nás. Tak som zvedavá ci porodí alebo ne ale úprimne čaká ju ťažký život s manipulatorom a narcisom..
@simuskaaa123 ty nemáš záujem mu dat vedieť o malej? No toto ma normalne dostalo, ten záujem by snáď mal mať on nie aby si mu ty denne sa vnucovala telefonátmi ako malá a čo má nové..
Ak je jeho nová partnerka tehotná, tak predpokladám že o pár rokov tu bude písať aj ona s niečím podobným ako ty. Hrozné, ako sa vedia niektorí chlapi postaviť voči vlastným deťom.
@kristina284 vsak práve. A gól bol že ona by došla s nim ale asi by mi dala facku za to ako sa správam 🤦♀️🤦♀️ale zla som vždy ja.. Ešte si myslí aký je veľkorysý lebo ten čas svoj venuje mne.. A za výživné si kupujem drahé handry...
@simuskaaa123 on je čis.y de.il 😀😂 pardon
@potrebujempomoc77 je.. Ale také pekne reči ma ze až 🙈a. Po rozchode čisté peklo
@simuskaaa123 ako s zmení človek keď sa zmení situácia však........ Poznám...... Drž sa a dúfam že to bude lepšie 🙏❤️
@potrebujempomoc77 teraz trochu nechápem. Ty mu ju chceš dávať každý druhý víkend na celé dva dni, a on chce každý druhý víkend na 2x5 hodín?
Áno, súd sa pokojne môže ťahať aj rok, aj dlhšie. Ako dlho ju nevidel?