Ahojte babky vždy som bola veselá kopa plná energie,tešila som sa naozaj zo života no už má táto situácia naozaj začína unavovať a môj optimizmus postupne upadá(mam úžasné deti, priateľa, ale aj pre nich sú tieto zmeny náročné) ... všetky tie zákazy, nariadenia, obmedzenia, správanie ľudí je v poslednej dobe naozaj zlé ... a navyše vidím, že to veľmi vplýva aj na mojich rodičov (bývajú v inom meste) to ma hnevá ešte viac(sú smutní,bez nálady...) Ono to možno nemá byť ani tak diskusia, ale len taký vylev a možno otázka
- ako prežívate toto obdobie vy, čo vás vie povzbudiť,, potešiť a čo vaši rodičia tiež u nich vidíte ako to na nich vplýva?
@ivanalik Ja som tento rok venovala oveľa viac času, energie, i peňazí do vianočnej výzdoby 😁oproti minulým rokom, ale ozaj mi to urobilo radosť a odpútalo myšlienky od všetkého, čo si spomenula. A veľmi mi pomáha obyčajná detská radosť z čohokoľvek. To ma drží nad vodou, deti.
@katkami123 však ja som už 5.rok to je v pohode 🤣len už to začína byť trocha psycho 🤔😉
U mňa ako introverta sa takmer nič nezmenilo 😂😂
Mama nevidím nejakú zmenu, chodí do roboty ešte a ani predtým nechodila veľmi po reštikách a tak, obmedzenia sa jej nedotkli, akurát vzhľadom na vek má strach pred nakazením, ale nemyslím že prehnaný. Ja čo sa týka obmedzení, myslím že tento rok nemáme nejaké veľké obmedzenia oproti vlaňajšku ak máš režim OP, uvidím čo bude v januári ked príde omikron.
Trápi ma tiež akurát správanie ľudí, som sa "smiala" ked na začiatku pandémie všetci tvrdili že ľudia budú po tomto lepší, milší, vedela som že to bude skôr naopak a tak to bohužial aj je. A ešte táto likvidácia strednej vrstvy, všetko ide hore potraviny, energie, byty, materiály, plus lepšie to nebude lebo sa kvôli ekologii bude všetko obmedzovať a obávam sa, že dobre bolo a príde doma kedy si ja ako bežný človek nebudem môcť dovoliť dovolenku, auto, vlastné bývanie, budú len bohatý a chudoba čo nebude mať čo jesť.
Momentálne som v štádiu maximálnej frustrácie. Snažíme sa prebrat zaočkovaných z tranzu a z davovej psychózi, ale ide to velmi pomaly, sme na pokraji krachu demokracie, nastoľuje sa totalitny režim a očkovaní tomu ešte napomáhajú. Aj keď nás ostalo malo nevzdávame a bojujeme a budeme až do konca. Ľudia si musia uvedomiť, čo je v živote dôležité a mnohym to trvá …Budú to veľmi divné Vianoce, pokúsime sa o nejakú normálnosť, ale bude to náročné …
Rodičia sú tiež z toho frustrovaní, zdá sa, že podobne to prebieha aj na Slovensku, našťastie žijú v malej dedine, môžu si niečo dochovať, dopestovať, moc nikde nechodia, tak aspoň je pre nich tento medical apartheid a postupný návrat do totality znesitelnejši.
@ivanalik moja karantena zacala uz niekolko rokov pred covidom, cize pre mna ziadna zmena. Keby bola apokalypsa, neviem, ci by som si to pri mojom zivotnom style vobec vsimla 😂
@marsmykkok tiež som si myslela, že ľudia budú lepší.... žiaľ, opak je pravdou....
@ivanalik ja som spokojná, mne nič nechýba 🙂
@ivanalik mne to ako introvertovi zo začiatku vôbec nevadilo, ale tiež už mám toho plné zuby. Človek sa bojí vziať dieťa do obchodu, že nech odtiaľ tú chrontu náhodou nedonesie, kedže všetko chytá, s mladšími som tu neriešila - volakedy človek posadil dieťa do vozíka, dal mu do ruky rožok a bol kľud, teraz otravujem vždy svokrovcov, nech mi postrážia deti, nech môžem nakúpiť a leze mi to na nervy. Zo všetkých strán správy, kto je chorý, včera tiež mame zomrela známa na coronu... normálne ma prešla chuť do života, nevidím žiadne svetlo na konci tunela.
A moja mama by bola rada viac s vnúčatami, kedže voľakedy sadla na vlak, prišla, prespala u nás a teraz nechceme aby chodila kade tade keď nemusí. Ale zas je zaočkovaná, aj všetci známi v jej okolí, s ktorými sa stretáva, takže v podstate je v pohode, spoločnosť má.
Nech dvihne ruku, kto stravil cele minulorocne vianocne sviatky, plne 3 tyzdne v karantene a tento rok to vyzera presne tak isto, uz je toho vela na kazdeho…
Teší ma, že povolili sväté omše. Ale napríklad dá sa ísť aj do prírody. Je to ťažké pre každého aj to, že sa nemôžeme navštevovať.
holt, ked je niekto orientovany na negativa a potrebuje sa podporovat v tom ako je to na h* - mne to absolutne nevadi, stihla som pocas kovidu otehotniet, vydat sa, porodit, zistit, kto su ti ludia ktorym na nas skutocne zalezi a naopak 🤷♀️ a ako matka na materskej co uz budem riesit - kocik, audioknihy, prechadzky s malym, beham s oblubenou hudbou, muz ma cas na dieta, lebo nestraca cas cestovanim a zaklapne laptop skor, s rodinou sa vidame a zuriek, restauracii, cestovania, ...som si celkom uzila pred tym a kedze mam male dieta aj tak sme cestovat aktualne neplanovali, takze nie, moj zivot je viac menej normalny a to som maximalny extrovert a clovek zvyknuty stale nieco robit a niekde byt ale tak ked sa neda, nebudem fnukat do vankusa a robim ine veci a muz je ITckar, introvert a je rad, ze dam pokoj a nenutim ho v kuse nieco robit a niekam chodit 😂 a moja mama ma dve mensie deti a je najvacsi introvert akeho poznam a nikam nechodila ani pred koronou, svokor ma zahradu a svokra chodi na prechadzky, nordic walking akurat jej je luto, ze nemoze chodit stale k nam, co mne az tak luto nie je 🙈 a vidame sa akurat
@zooeynka to je dobre, že je vás na Slovensku viac, ja žijem v Kanade, v našej provincii mame takmer 90% zaockovanost ľudí nad 12 rokov 😔 a už idu aj po deťoch 5-11, boli sme vyhodení z prace, bez nároku na podporu, nesmieme cestovať lietadlami, vlakmi mimo Kanady, ani v rámci Kanady, nesmieme chodiť na žiadne podujatia, ani s negatívnym testom, negatívny test platí len vtedy, keď si ho zaplatíme sami, nesmie byt hradený štátom. Cena jedného je $40, davame testovať 13 rocneho syna 3x do týždňa, len aby mohol hrať hokej, keby sme ho chceli vidieť hrať, tak + $80 (pre 2 dospelých), snažia sa nás prinútiť očkovať všetkými možnými spôsobmi…pritom 70% nových prípadov sú plne očkovani… tí si ale môžu slobodne chodiť kde chcú, cestovať, chodiť do reštaurácií, na podujatia, športovať, hlavne, že sa podvolili vláde, nevadí, že sú širitelia vírusu, sú ticho a užívajú si privilégiá, nechápu, že o ne môžu hocikedy prísť, stále nechápu, že tu nejde o vírus, ale o ovládanie ľudí.
Držím palce na Slovensku - zjednoťte sa a bojujte ✌️
@sisaka presne toto viaceri hovoria, vobec nejde o zdravie, ale zistit kto je poslusny a da si s.at na hlavu...
@ivanalik ja to absolútne neriešim. Treba si uvedomiť ako sa mame úžasne , kde bývame, v akej krajine. Čo všetko mame k dispozícii. Taký clovek by si mal preštudovať históriu spat o take polstoročie dozadu. Plus ako aj teraz žijú ľudia vo veľa častiach Ázie, Afriky a južnej Amerike. Toto je a bol náročný život. Nie Álp žijeme my teraz. Ľudia sú chamtivý , je to tým. Stále chceme všetko a veľa.
@sisaka fuha, kanadania su takito submisivni? Nechcem napisat ze vymleti....hrozne. Slovač je asi tvrdohlavejsia, vieme co je statny utlak lebo sme ho historicky viackrat zazili tak ho asi vieme lepsie rozpoznat ako kanada, australia, usa....osobne verim ze toto zblbnutie skonci, ze virus tak zoslabne ze dalej nebude o com...samozrejme ze vladam nejde o zdravie, kazdemu sudnemu cloveku je to jasne. Drzim vam palce nech neustupite a vydrzite.
@ivanalik
Ja som na materskej, čiže sociálnu izoláciu už nejak neriešim, lebo som v nej už 4. rok 😂